Aşı Zorunlu Mu

Aşı Zorunlu Mu

Son dakika aşı zorunlu mu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşı zorunlu mu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşı zorunlu mu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşı Zorunlu Mu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşı zorunlu mu gelişmeleri de dahil olmak üzere 94 aşı zorunlu mu haberi bulunmuştur. Tüm aşı zorunlu mu haberleri aşağıda listelenmiştir.
3. doz aşı zorunlu mu? Biontech 3. doz ne zaman yapılır?
3. doz aşı zorunlu mu? Biontech 3. doz ne zaman yapılır? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni varyant Omicron'un Türkiye'de de görülmesi üzerine hatırlatma dozuna dikkat çekti. Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından omicron varyantına ilişkin açıklamalarda buılundu. Peki, 3. doz aşı zorunlu mu? Biontech 3. doz ne zaman yapılır? Hatırlatma dozu ne zaman yapılmalı? İşte 3. doz aşı ile ilgili merak edilenler...
16.12.2021 Sağlık
Uçakla seyahatte aşı zorunlu mu, tek toz aşı ile uçağa bilinir mi? Uçuşlarda PCR testi zorunlu mu?
Uçakla seyahatte aşı zorunlu mu, tek toz aşı ile uçağa bilinir mi? Uçuşlarda PCR testi zorunlu mu? Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşısı olmayana PCR testi zorunluluğu başladı. Aşı olmayan öğretmen ve görevlilerinden haftada en az 2 kez PCR testi yaptırmasını istenirken, üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanlarından düzenli PCR testi yaptırmaları talep edilecek. Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alındı. Peki, Uçakla seyahatte aşı zorunlu mu, tek toz aşı ile uçağa bilinir mi?
13.09.2021 Gündem
6 Eylül alarmı... Okullar açılıyor! Milyonlarca kişi merak ediyordu, zorunlu
6 Eylül alarmı... Okullar açılıyor! Milyonlarca kişi merak ediyordu, zorunlu Okulların açılmasına 2 hafta gibi kısa bir süre kaldı. Bununla birlikte harekete geçildi ve hazırlıklar başladı. Öğrencilerle temas halinde olan herkes için aşı zorunlu oldu. Milyonlarca velinin kafasında ise okul servislerine ilişkin soru işaretleri bulunuyor. Bu yıl okul servisleri nasıl olacak? Servis şoförlerinin ve çalışanlarının aşı durumu nasıl? Uzmanlar servisler için hangi uyarılarda bulunuyor? Okul servislerinde hangi önlemler alındı? İşte okulların açılmasına 2 hafta kala son durum...
25.08.2021 Gündem
İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika genelgesi! Artık yasaklandı, pazartesi gününden itibaren...
İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika genelgesi! Artık yasaklandı, pazartesi gününden itibaren... İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika koronavirüs genelgesi. 81 ile gönderildi. Detaylar belli oldu. Artık müsaade edilmeyecek. PCR Testi zorunluluğu getirildi. 6 Eylül pazartesi gününden itibaren başlıyor. İçişleri Bakanlığı 81 il Valiliğine “Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunlululuğu” konulu genelge gönderdi. İşte detaylar...
20.08.2021 Gündem
Şehirlerarası PCR testi zorunlu mu? Aşısızlar için uçak ve otobüslerde PCR testi zorunluluğu ne zaman başlıyor, şehirlerarası seyahat için aşı zorunlu mu?
Şehirlerarası PCR testi zorunlu mu? Aşısızlar için uçak ve otobüslerde PCR testi zorunluluğu ne zaman başlıyor, şehirlerarası seyahat için aşı zorunlu mu? Şehirler arası otobüs yolculuğu için PCR testi zorunluluğu geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısından çıkacak kararlar merakla bekleniyordu. 5 buçuk saat süren toplantısının ardından Erdoğan ulusa seslendi. Yaptığı açıklamada Uçak ve şehirlerarası yolculuk, konser, sinema gibi toplu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarının devreye alınacağını belirtti. Peki, Aşısızlar için otobüslerde PCR testi zorunluluğu ne zaman başlıyor? Şehirlerarası seyahat için aşı zorunlu mu?
20.08.2021 Gündem
Üniversite öğrencilerine aşı zorunluluğu mu getirildi?
Üniversite öğrencilerine aşı zorunluluğu mu getirildi? Üniversite öğrencileri aşı olmak zorunda mı? Yüz yüze eğitime geçilmesine günler kala aşı zorunluluğu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Üniversite öğrencilerine aşı zorunluluğu getirilmedi. Ancak aşı olmayan üniversite öğrencilerinin düzenli olarak PCR testi yaptırması istenecek.
19.08.2021 Gündem
Öğretmenler aşı olmak zorunda mı? Öğretmenlere aşı zorunlu mu
Öğretmenler aşı olmak zorunda mı? Öğretmenlere aşı zorunlu mu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 5 buçuk saat sürdü. Peki, Öğretmenler aşı olmak zorunda mı? Öğretmenlere aşı zorunlu mu?
19.08.2021 Eğitim
Aşı zorunlu mu olacak? Aşı olmayanlara yasak geldi mi, aşı zorunluluğu var mı 2021?
Aşı zorunlu mu olacak? Aşı olmayanlara yasak geldi mi, aşı zorunluluğu var mı 2021? Aşı zorunluluğu konusu koronavirüs salgının devam etmesiyle gündemde tartışılıyor. Aşının zorunlu olması gerektiği üzerinde çokça uzman yorumu bulurken aşı olmak istemeyenlerin sayısı azımsanmayacak derece. Yaz başında 5 binlere düşen vakalar normalleşme ile birlikte arttı. Aşı olmayanların salgını olarak tanımlanan bu süreçte en çok sorulan soru “Aşı zorunlu olacak mı?” Aşı olmayanlara kısıtlama gelecek mi?
19.08.2021 Gündem
Aşı olmayan öğrenciler üniversiteye girebilir mi? YÖK, üniversitelerin açılış tarihini açıkladı! Üniversite öğrencileri için aşı zorunlu mu?
Aşı olmayan öğrenciler üniversiteye girebilir mi? YÖK, üniversitelerin açılış tarihini açıkladı! Üniversite öğrencileri için aşı zorunlu mu? Aşı olmayan öğrenciler üniversiteye gidebilecek mi? YÖK tarafından yeni eğitim öğretimin yüz yüze gerçekleşeceği açıklandı. YÖK’ün açıklanmasının ardından üniversite öğrencileri, ''Üniversiteler ne zaman açılacak, sorusuna yanıt ararken “Aşı olmayan öğrenciler üniversiteye girebilir mi, üniversite öğrencilerine aşı zorunlu mu, sorularını sormaya başladı.
19.08.2021 Eğitim
MEB resmen harekete geçti! Ve devreye girdi, Tüm Türkiye'de...
MEB resmen harekete geçti! Ve devreye girdi, Tüm Türkiye'de... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika olarak duyurdu. Resmen harekete geçildi. Tüm Türkiye'de başladı. Detaylar belli oldu. Öğretmenleri çok yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın aşı randevuları Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlandı. Mesai arkadaşlarımız an itibarıyla randevularını e-Nabız’dan alabilirler" dedi. Peki, Öğretmenlere aşı zorunlu mu? Öğretmen eşleri aşı olacak mı? Öğretmenler için aşı randevusu nasıl alınır? Öğretmen aşı randevusu almak için yapılması gerekenler...
6.06.2021 Eğitim
Öğretmenlere aşı zorunlu mu? Öğretmen eşleri aşı olacak mı? Öğretmenler için aşı randevusu nasıl alınır?
Öğretmenlere aşı zorunlu mu? Öğretmen eşleri aşı olacak mı? Öğretmenler için aşı randevusu nasıl alınır? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının Kovid-19 aşı randevularının verilmeye başlandığını duyurdu. Peki, Öğretmenlere aşı zorunlu mu? Öğretmen eşleri aşı olacak mı? Öğretmenler için aşı randevusu nasıl alınır? Öğretmen aşı randevusu almak için yapılması gerekenler...
6.06.2021 Eğitim
Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenlere aşı zorunlu mu? Bakan Selçuk açıkladı!
Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenlere aşı zorunlu mu? Bakan Selçuk açıkladı! Okulların açılma süreci ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime başlayacak okulların öğretmenlerin aşılarının yapılacağını duyurdu. Peki, Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenlere aşı zorunlu mu? Öğretmenler aşılanacak mı? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları...
2.02.2021 Eğitim
Yurt dışı seyahatleri için aşı zorunlu mu olacak? Dijital sağlık pasaportu geliyor!
Yurt dışı seyahatleri için aşı zorunlu mu olacak? Dijital sağlık pasaportu geliyor! Ülkemizde koronavirüs aşılarıyla ilgili tartışmalar sürerken, uluslararası seyahatler için aşı ve sağlık pasaportu gibi zorunluluklar getirilmesi yönünde çalışmalar hızlandı. Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) Covid-19 test ve aşı bilgilerinin yer aldığı dijital sağlık pasaportu hazırlıklarını hızlandırdığını söyledi.
26.12.2020 Ekonomi
Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı Bakan Koca'dan flaş açıklamalar
Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı Bakan Koca'dan flaş açıklamalar Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplandı. Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı Corona virüsü (koronavirüs) için son gelişmeleri ve Türkiye Günlük Korona Tablosu'nu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 204 bin 411 Kovid-19 testi yapıldı, 31 bin 712 kişinin testi pozitif çıktı, 217 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 5 bin 901 oldu, son 24 saatte 5 bin 846 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 447 bin 361'e yükseldi.
9.12.2020 Gündem
Aşı ne zaman başlayacak? Bilim Kurulu aşı açıkladı! Aşı zorunlu mu olacak?
Aşı ne zaman başlayacak? Bilim Kurulu aşı açıkladı! Aşı zorunlu mu olacak? Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında "aşı" gündemiyle toplandı. Toplantı sonrası Bakan Koca'nın yaptığı yazılı açıklamada aşılanmanın 4 aşamada yapılacağını belirtildi. 11 Aralık'tan sonra gelecek aşı ilk aşamada sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinlere yapılacak.
3.12.2020 Gündem
Hac için aşı şartı var mı, hacılara yapılan aşı hangileri? Hac aşısı nedir, zorunlu mu 2023? Hac aşıları nerede yapılır, menenjit aşısı hac için gerekli mi?
Hac için aşı şartı var mı, hacılara yapılan aşı hangileri? Hac aşısı nedir, zorunlu mu 2023? Hac aşıları nerede yapılır, menenjit aşısı hac için gerekli mi? Hacı adayları kutsal toprakları saymak için gün sayarken evrak işlemlerini hazırlamaya başladı. Kura sonuçlarıyla hac ibadetini yerine getirecek isimler belli oldu. Hacı adayları Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan aşı listesine uygun aşılarını yaptırmak için araştırmalara başladı. Peki, Hacı adaylarına zorunlu olan aşılar neler? Hacca gidenler hangi aşıları yaptırmak zorunda? Hacca gidenler hangi aşıları yaptırmak zorunda, hacı adaylarına hangi aşılar zorunlu?
11.03.2023 Sağlık
Evcil hayvanı olanlar dikkat: Son tarih 31 Aralık
Evcil hayvanı olanlar dikkat: Son tarih 31 Aralık Evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere yönelik yürürlüğe sokulan mikroçip uygulamasında son tarihin 31 Aralık 2022 olduğunu hatırlatan veteriner hekim Mehmet Deniz, “Ülkede ne kadar evde bakılan kedi, köpek ve gelinciğimiz varsa onların kayda alınarak takibinin yapılması açısından yapılan bir işlem. Bireysel olarak o canlıya evde baktığımız için takibi ve sorumluluğu yapılıyor mu? Yoksa yapılmıyor mu? diye bu şekilde çip işlemleri yapılıyor” dedi.
18.11.2022 Yaşam
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim'
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim' Her yıl üç yüz binden fazla kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Rahim ağzı kanserinden, HPV aşısı ile kurtulmak mümkün. 9-15 yaş arasında yapılan aşı ile kız çocuklarının ileriki yaşlardan HPV virüsü kaynaklı kanserlere yakalanmasının önüne geçilebilirken, aşılama 45 yaşına kadar uygulanabiliyor. HPV aşısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, aşının hayat kurtardığına dikkat çekerek, "HPV aşısının kesinlikle ulusal aşı programına girmesi gerekir. HPV’ye bağlı gelişen kanserler, aşı ile engellenebilir. Yüzlerce rahim ağzı kanseri ameliyatı yaptım, içlerinde bir tane bile aşılanmış hasta yoktu. Aşılanıp serviks kanseri olmuş hasta görmedim.” diye konuştu.
4.10.2022 Sağlık
Aşı olmayanlar ile ilgili son dakika açıklaması! Hatırlatma dozu...
Aşı olmayanlar ile ilgili son dakika açıklaması! Hatırlatma dozu... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19'un çok yaygınlaştığını belirterek, "Gençseniz ve bağışıklık sisteminiz sağlamsa, yeterli doz aşı olduysanız; tekrar hatırlatıcı doz yaptırmaya bilirsiniz. 'Hatırlatıcı dozu yaptırın' diye ısrar etmiyorum illa. Fakat risk grubundaysanız ve son aşı dozundan itibaren en az 6 aylık bir süre geçmişse; hemen gidin ve aşınızı yaptırın" dedi.
24.07.2022 Gündem
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu?
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Maymun çiçeği virüsü ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Maymun çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı. DSÖ yetkilileri, şu ana kadar yapılan araştırmaların, hastalığın ana yayılma nedeninin cinsel ilişki olduğunu gösterdiğini açıkladı. Maymun çiçeği virüsü ile ilgili araştırmalar devam ederken ülkeler de önlemler almaya başladı. Peki, Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver yanıtladı.
24.05.2022 Sağlık
Bakan Koca: Covid-19 aşısı üreten 9 ülkeden 1'i Türkiye
Bakan Koca: Covid-19 aşısı üreten 9 ülkeden 1'i Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Covid-19 aşısı üreten 9 ülkeden 1'i olduğunu, Hıfzıssıhha'nın Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi olarak yeniden hayat bulduğunu açıkladı.
3.03.2022 Gündem
Sinemaya aşısız giriliyor mu? Sinemada aşı ve PCR testi zorunlu mu?
Sinemaya aşısız giriliyor mu? Sinemada aşı ve PCR testi zorunlu mu? Covid-19 aşısı olmayan kişilere pek çok yerde PCR testi zorunluluğu getirilmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede de PCR testi ya da aşı zorunluluğunda karar kılınmıştı. Hafta sonu sinemaya gitmek isteyen pek çok kişi de "Sinemaya aşısız giriliyor mu? Sinemada aşı ve PCR testi zorunlu mu?" sorularını araştırıyor. İşte detaylar...
21.01.2022 Gündem
Avustralya Açık ne zaman, hangi kanalda? Avustralya Açık maç programı belli oldu mu?
Avustralya Açık ne zaman, hangi kanalda? Avustralya Açık maç programı belli oldu mu? 2022 Avustralya Açık Tenis Turnuvası başlıyor! Fransa Açık (Roland Garros), Wimbledon ve ABD Açık ile birlikte tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Avustralya Açık, bu yıl erkekler dünya sıralamasının 1 numarası Novak Djokovic'in aşı nedeniyle vizesinin iptal edilmesi ile ilgili uzun süredir gündemde olmayı sürdürüyor. Peki, Avustralya Açık ne zaman, hangi kanalda? Avustralya Açık maç programı belli oldu mu? Djokovic Avustralya Açık 2022’de olacak mı? İşte Avustralya Açık (Australia Open 2022) fikstürü!
16.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aşı Zorunlu Mu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşı zorunlu mu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.