Arap Ülkeleri

Arap Ülkeleri

Son dakika arap ülkeleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arap ülkeleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arap ülkeleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arap Ülkeleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arap ülkeleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.623 arap ülkeleri haberi bulunmuştur. Tüm arap ülkeleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA), imzalanan ‘Ortak Bildiri' ile 13 yıl aradan sonra tekrar başlatıldı. İmza törenin ardından konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Uzun bir aradan sonra Ortak Bildiri ile iki ülke arasında STA müzakerelerinin yeniden başlandığını dile getirdi.
21.03.2024 Ekonomi
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada Türkiye sunum yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "İsrail hesap vermeli" dedi.
26.02.2024 Gündem
ABD ve bazı Arap ülkeleri, kalıcı bir Filistin devleti planı hazırlıyor
ABD ve bazı Arap ülkeleri, kalıcı bir Filistin devleti planı hazırlıyor ABD merkezli Washington Post gazetesi, ABD yönetiminin bazı Arap ülkeleriyle birlikte Filistin devletinin kurulmasına ilişkin bir plan üzerinde çalıştığını aktardı.
15.02.2024 Dünya
ABD, Kanada ve bazı Arap ülkeleri vatandaşlarına 'vize muafiyeti'
ABD, Kanada ve bazı Arap ülkeleri vatandaşlarına 'vize muafiyeti' Cumhurbaşkanlığı kararına göre; Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada ve bazı Arap ülkeleri vatandaşlarına 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanması Resmi Gazete’de yayımlandı. 
23.12.2023 Gündem
Bakan Şimşek: Daha iyi işbirlikleri yapmalıyız
Bakan Şimşek: Daha iyi işbirlikleri yapmalıyız Türk-Arap Ekonomik Forumu’nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Enerji konusunda, az yatırım yapılıyor. Bunun sonucu olarak enerji fiyatlarının yüksek kalacağını görünüyor. Onun için daha iyi işbirlikleri yapmamız gerekiyor” dedi.
8.11.2023 Ekonomi
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor 7 Ekim baskını sonrasında Hamas’ı bitirme hedefiyle Gazze’ye harekât başlatan İsrail, saldırılarında hedef ayırt etmiyor. Sivillerin sığındığı hastane, okul, ibadethanelerin yanı sıra ambulans ve jenaratörler, hatta mezarlıklar bile vuruluyor. İsrailli yetkililer katliamları ‘Sivillere gidin demiştik’ diye savunuyor.
5.11.2023 Gündem
Marmaris’te turist sayısındaki artış ve sezonun uzaması turizmi olumlu etkiledi
Marmaris’te turist sayısındaki artış ve sezonun uzaması turizmi olumlu etkiledi Dünyanın ve Türkiye'nin en gözde turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde esnaf ve turizmciler, turist sayısındaki yüzde 15 artışın olumlu bir gelişme olduğunu belirtirken sezonun Kasım ayına kadar uzamasının da etkisini hissettiklerini belirtti. Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, "Ülkemize ziyarete gelen turist sayısını ve ülke yelpazesini genişletmemiz gerekir" dedi.
23.09.2023 Yaşam
Borsa rekora doymuyor! 1 ayda 1.1 milyar dolarlık yatırım
Borsa rekora doymuyor! 1 ayda 1.1 milyar dolarlık yatırım Borsa İstanbul, bayram tatili sonrasındaki ilk işlem haftasını yeni rekor ve zirve denemeleriyle geçirdi. Geçtiğimiz bir ayda yabancı yatırımcıların aldıkları hisse senedi toplamı 1.1 milyar dolar oldu. Öte yandan Borsa İstanbul’da olumlu gelişmelerin belli ölçüde fiyatlandığı, önemli direnç noktalarına yaklaşıldığı uyarısını da yapmak gerekecek. Bununla birlikte BIST100 Endeksi hisseleri fiyat kazanç oranı 6.3-6.4 civarında seyrediyor.
9.07.2023 Ekonomi
Tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi! 6 Temmuz'da kritik toplantı
Tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi! 6 Temmuz'da kritik toplantı Yunan medyası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yaz yoğun bir diplomatik maratona hazırlandığını belirtti ve 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek NATO zirvesinin AB ve Yunan ilişkileri için kritik öneme sahip olduğunu yazdı.
2.07.2023 Dünya
"Çiriş Otu” deyip geçmeyin! Sağlığa büyük faydası var
"Çiriş Otu” deyip geçmeyin! Sağlığa büyük faydası var Ülkemizde on bine yakın bitki türü doğal olarak yetişmesine rağmen, bunlardan yeterince yararlanılmadığı ifade ediliyor.
15.05.2023 Gündem
Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Sharif ile bir araya geldi
Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Sharif ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ile bir araya geldi. Emine Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunan Sharif'i, Huber Köşkü'nde kabul etti.
24.02.2023 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a tepki: Devam ederse karşılık vereceğiz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a tepki: Devam ederse karşılık vereceğiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreçlerine ilişkin, "Her 2 ülke de bazı adımlar attı ancak bu aşamada taahhütlerini yerine getirdiklerini söylemek zor. Gelecekte atılacak adımların belirlenmesi konusunda yapılacak toplantının kritik olduğunu değerlendiriyoruz" dedi. Çavuşoğlu, bazı Türk yetkililere Yunanistan’a giriş izni verilmemesiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
8.11.2022 Siyaset
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, haziran ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artarak 23,4 milyar dolar olduğunu söyledi. Bakan Muş, "Memnuniyetle belirtmek isterim ki bu rakam, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Böylelikle, 2022 yılının ilk altı ayının tamamında, en yüksek aylık ihracat değerine ulaştık ve altıda altı yaptık" dedi.
2.07.2022 Ekonomi
Tarımda yeni dönem! Resmen açıklandı: Sözleşmeli tarım başlıyor
Tarımda yeni dönem! Resmen açıklandı: Sözleşmeli tarım başlıyor Tarımda yeni dönem başlıyor. Resmen açıklandı. İstanbul'da Türk gıda üreticilerinin Arap yatırımcılarla buluştuğu 8. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı açıldı. Açılışta konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, “Tarımsal hasılada Türkiye Avrupa’da birinci, dünyada ilk 10 sıradadır. Sözleşmeli üretim başlayacak, sözleşmeli hayvancılık başlayacak. Yani alacak olanın ve satacak olanın kendini tam hukuki bir güvende hissettiği düzene gireceğiz” dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
22.06.2022 Ekonomi
Bakan Muş: Arap dünyası ile ekonomik ilişkileri geliştirmede pozitif yaklaşıma sahibiz
Bakan Muş: Arap dünyası ile ekonomik ilişkileri geliştirmede pozitif yaklaşıma sahibiz Gaziantep’te Uluslararası İş Forumu (IBF) 2'nci Türk-Arap İşbirliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "2,5 trilyon dolar gayrisafi yurt içi hasılaya, 436 milyon nüfusa sahip Arap dünyası ile ekonomik ilişkileri geliştirmek için daima pozitif yaklaşıma sahibiz" dedi. 
11.06.2022 Ekonomi
Suudi Arabistan'dan son dakika kararı! Büyükelçileri geri çekiyor
Suudi Arabistan'dan son dakika kararı! Büyükelçileri geri çekiyor Suudi Arabistan, Bahreyn ve Kuveyt'in ardından Birleşik Arap Emirlikleri de Lübnan'dan Büyükelçisi'ni çektiğini duyurdu.
30.10.2021 Dünya
Ortadoğu'da kriz büyüyor! Lübnan açıkladı Suudi Arabistan çıldırdı: Bahreyn ve Kuveyt'ten sonra BAE de büyükelçisini geri çağırdı
Ortadoğu'da kriz büyüyor! Lübnan açıkladı Suudi Arabistan çıldırdı: Bahreyn ve Kuveyt'ten sonra BAE de büyükelçisini geri çağırdı Orta Doğu'da Lübnan ile Suddi Arabistan arasındaki kriz büyüyor. Suudi Arabistan'ın elçisini çekmesinden sonra Bahreyn, Kuveyt'ten sonra Birleşik Arap Emirlikleri de elçisini çekti.
30.10.2021 Dünya
Bahreyn, Lübnan Büyükelçisine ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre  tanıdı
Bahreyn, Lübnan Büyükelçisine ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanıdı Bahreyn, Lübnanlı yetkililerin son dönemdeki açıklamaları nedeniyle Manama'daki Lübnan Büyükelçisinden 48 saat içinde ülkeyi terk etmesini istedi.
30.10.2021 Dünya
Suudi Arabistan, Lübnan Büyükelçisini geri çağırdı
Suudi Arabistan, Lübnan Büyükelçisini geri çağırdı Suudi Arabistan, Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi'nin, Riyad'ı eleştiren ifadeleri üzerine Beyrut'taki Büyükelçisi Velid bin Abdullah el-Buhari'yi geri çağırıp, Lübnan'dan tüm ithalatı da durduğunu açıkladı.
29.10.2021 Dünya
Moody's: Türkiye'de katılım bankacılığının payı 5 yılda en az iki katına yükselecek
Moody's: Türkiye'de katılım bankacılığının payı 5 yılda en az iki katına yükselecek Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de katılım bankacılığının toplam bankacılık varlıkları içerisindeki payının gelecek 5 yılda en az iki katına yükselmesinin beklendiğini bildirdi.
6.09.2021 Ekonomi
Mısır'da yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Mısır'da yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda ölü ve yaralı var Mısır'da, yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı.
5.09.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlenecek NATO Zirvesi'ne iştirak etmek ve zirve kapsamında ikili temaslarda bulunmak üzere "TC-TUR" uçağıyla Belçika'nın başkenti Brüksel'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'deki temasları kapsamında Macaristan Başbakanı Victor Orban, Litvanya Cumhurbaşkanı Nauseda ve Letonya Cumhurbaşkanı Egils Levits ile bir araya geldi.
13.06.2021 Gündem
Türkiye'den flaş F-35 ve S-400 açıklaması!
Türkiye'den flaş F-35 ve S-400 açıklaması! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’yle ilişkilerden Türkiye’nin Libya’dan asker çekeceği iddialarına kadar birçok başlıkta önemli açıklamalar yaptı. Kalın, "ABD’ye F-35 teklifimizi yeniliyoruz. S-400 konusunu müzakere yoluyla çözebiliriz. NATO Zirvesi’nde Biden’la görüşme için hazırlık yapıyoruz." dedi.
12.05.2021 Gündem
Denizi olmayan Manisa'dan dünyaya balık ihracı
Denizi olmayan Manisa'dan dünyaya balık ihracı Manisa'nın baraj göletlerinde yetiştirilen alabalıklar, dünyanın dört bir yanına gönderiliyor. Üretiminin yüzde 80'i ihraca giden Manisa'nın alabalığı, Türk sofralarının yanı sıra Hollanda, Almanya, İtalya, Rusya ve Amerika ve Arap ülkelerinin sofralarında da yer alıyor. Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, balık ihracatında önemli yere sahip olan kentte, ülkeye 1 milyon dolar döviz girdisi sağladıklarını söyledi.
18.04.2021 Ekonomi
ABD'nın sır kutusundan FETÖ itirafı!
ABD'nın sır kutusundan FETÖ itirafı! ABD’nin eski Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, CNN Türk Dış Haberler Muhabiri Hilken Doğaç Boran’a konuştu. ABD'nin sır kutusu olarak nitelenen Jeffrey HDP’nin kapatılmasından Suriye’deki duruma, Kaşıkçı cinayeti sonrası ABD’nin tutumuna, ABD ile Rusya arasındaki katil tartışmasına dek yaşanan sürece dair soruları cevapladı. Jaffrey, "FETÖ'cüler Washington’da ve Ankara’da sevilmediği günden beri iki şey söylüyorum. Bir kere darbeyi FETÖ yaptı. ABD’nin alakası yoktu. Ama taktiksel hata yaptık. Şimdi söyleyeceklerimi Obama Hükümeti’nin en üst kademelerindeki isimlerden öğrendim." dedi ve "Putin hemen Erdoğan’ı aradı. Başkan Obama bekledi. Amacı bir mesaj göndermek değildi." ifadelerini kullandı.
20.03.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Arap Ülkeleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arap ülkeleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.