Antioksidanlar

Antioksidanlar

Son dakika antioksidanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan antioksidanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını antioksidanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Antioksidanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan antioksidanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 413 antioksidanlar haberi bulunmuştur. Tüm antioksidanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bu yiyeceklerden uzak durun, 10 kat daha hızlı yaşlandırıyor! İşte yaşlandıran 6 gıda
Bu yiyeceklerden uzak durun, 10 kat daha hızlı yaşlandırıyor! İşte yaşlandıran 6 gıda Bol su içmek, uyku düzenine özen göstermek ve düzenli spor yapmak, sağlıklı bir cildi desteklemenin yanı sıra genel sağlığımızı da güçlendirir. Ancak sağlıklı bir cilt için sadece bu adımlar yeterli değil. Cilt sağlığını korumak için dikkat etmemiz gereken bir diğer önemli nokta da beslenmedir. Yağlı ve işlenmiş gıdalardan, şekerli atıştırmalıklardan ve aşırı kafein içeren içeceklerden kaçınmak, cildinize olumlu etkiler sağlar. Cildinizi destekleyen antioksidanlar, vitaminler ve mineraller bakımından zengin besinleri tercih etmek önemli. Dr. Mehmet Öz yaşlandıran 7 besini açıkladı.
19.04.2024 Yaşam
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor Adanalı kadınların güneş hasarlarından korunmak için gerçekleştirdikleri güzellik rutini ortaya çıktı. Pirinç maskesi, özellikle Japon veya Kore cilt bakımı rutinleri arasında yer alıyor. Güneş hasarına iyi gelen bu maske Adanalı kadınlar tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. Pirinç sayesinde nesiller boyu parlak, pürüzsüz ve bembeyaz bir cilde sahip oluyorlar. Peki pirinç maskesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...
22.03.2024 Adana
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları Güzelliği keşfetmek, özgüveni artırmanın, dış görünümü daha fazla vurgulamanın ve her gün kendimizi daha iyi hissetmenin bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Bu yolculuk, daha güzel görünme arayışında atılan adımlarla başlıyor. İlk adım ise cilt ve cilt güzelliği olarak karşımıza çıkıyor.
25.02.2024 Yaşam
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudumuzun aşırı serbest radikallerle savaşmak, hücrelerinizi ve dokularınızı hasara karşı korumak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için antioksidanlar ürettiğini biliyor muydunuz? Glutatyon da vücuttaki hücreler tarafından üretilen güçlü bir antioksidandır.
1.02.2024 Yaşam
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi...
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi... Antioksidan, serbest radikaller ile savaşarak vücudun sağlıklı olmasına yardım eden maddelerdir. Antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa yakalanma riski azalır ve vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir.
24.01.2024 Sağlık
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
İbn-i Sina'nın bin yıllık formülüyle tanışın! Bu karışım şifa dağıtıyor, can veriyor!
İbn-i Sina'nın bin yıllık formülüyle tanışın! Bu karışım şifa dağıtıyor, can veriyor! Orta Çağ filozofu ve hekim İbn-i Sina, bin yıl önce kaleme aldığı eserleriyle günümüze hala ışık tutuyor. Ünlü alim, doğal yöntemlerle pek çok hastalığa çare buluyor ve vücudun güçlenmesini, bağışıklığın artırılmasını sağlayan tariflerle şifa dağıtıyor. İşte mucizevi karışım...
23.11.2023 Yaşam
Mevsimi geldi, faydaları saymakla bitmiyor! Kolajen üretimini teşvik ediyor, UV hasarına karşı koruyor, beta-karoten içeriğiyle kırışıklıkları yok ediyor
Mevsimi geldi, faydaları saymakla bitmiyor! Kolajen üretimini teşvik ediyor, UV hasarına karşı koruyor, beta-karoten içeriğiyle kırışıklıkları yok ediyor Diyetisyen Muhammet Nurullah Şahin, mandalina tüketiminin sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi olduğunu açıkladı. C vitamini açısından zengin olan mandalina, bağışıklık sistemini güçlendirirken, içerdiği antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle mücadele ediyor. Aynı zamanda yüksek lif içeriği ile sindirim sağlığını destekler, kilo yönetimine katkıda bulunur ve tok hissetmeye yardımcı olur. Potasyum içeriği kan basıncını düzenleyerek kalp sağlığını desteklerken, A vitamini içeren beta-karoten göz sağlığını güçlendirebilir. Şahin, mandalinanın kanserle mücadelede olumlu etkileri olabileceğine dair yapılan bazı çalışmalar olduğunu da ve mandalinanın dengeli bir diyetin önemli bir parçası olarak düşünülmesi gerektiğini vurguladı.
15.11.2023 Yaşam
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar!
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar! 40 yaşından sonra beyin sağlığı, yaşlanmayla birlikte azalma eğilimindedir. Bu azalma, hafıza, öğrenme ve düşünme gibi bilişsel fonksiyonları etkileyebilir. Beyin sağlığını korumak ve yaşlanmayla birlikte ortaya çıkabilecek bilişsel gerilemeyi önlemek için sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı önemlidir. İşte 40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar...
27.10.2023 Sağlık
Karaciğerdeki zehri söküp atıyor! Günde iki defa tüketmek gerekiyor
Karaciğerdeki zehri söküp atıyor! Günde iki defa tüketmek gerekiyor Karaciğerdeki zehri söküp atıyor, özellikle çayı çok şifalı! Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa aç veya tok karnına içenin karaciğerini, ilk günkü gibi gençleştiriyor. Karaciğer enzimlerini harekete geçirerek toksinleri vücuttan atıyor, çiğ tüketilirse doğal bir antibiyotik oluyor. Yağlanmayı önlüyor, tüm vücudu toksinlerden arındırıyor. Vitamin yönünden zengindir, sodyum, potasyum ve kalsiyum içeriyor. Sindirimi de kolaylaştırıyor, karaciğer hastalıklarının önlenmesinde çok etkili oluyor. Safra akışını düzenliyor, antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Karaciğeri hasardan koruyor, aşırı hormon ve toksinleri dışarı atma fonksiyonlarını destekliyor.
15.10.2023 Sağlık
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği Yanlış diyetler affetmiyor. Hızlı kilo kaybı elde etmek için başvurulan bu diyetler, kişinin kilo vermesini sağlarken, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Zayıflamak için uygulanan yanlış yöntemler kişiyi organ yetmezliğine kadar götürüyor. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı amacıyla uygulanan yanlış diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflatarak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğine işaret ederken, aynı zamanda diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim gözetiminde yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
15.10.2023 Sağlık
Doğrudan göbek yağlarını hedef alıyor! Günde 1 kaşık yetiyor
Doğrudan göbek yağlarını hedef alıyor! Günde 1 kaşık yetiyor Göbek bölgesinde yağlanma, birçok insanın karşılaştığı bir sorundur ve beraberinde sağlık risklerini de getirir. Ancak bu durumu tersine çevirmek tükettiğiniz gıdaları değiştirerek mümkündür. Sağlıklı gıdalar vitaminler, mineraller, antioksidanlar, lif ve kalp sağlığına yararlı yağlar gibi besinlerle doludur. Temel olarak, "süper" olarak sınıflandırılan bir yiyecek genel sağlığınıza fayda sağlar. Bu listede yer alan besinler, doğrudan göbek bölgesini alarak incelmesine yardımcı olabilir.
6.10.2023 Sağlık
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı! Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını koruduğunu ve güçlendirdiğini söylüyor.
1.10.2023 Magazin
Şifa kaynağı: Kolesterolü düzenliyor, kalp ve damar sağlığına iyi geliyor
Şifa kaynağı: Kolesterolü düzenliyor, kalp ve damar sağlığına iyi geliyor Kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı oluyor, ateroskleroz riskini azaltan C vitamini ve flavonoidler gibi antioksidanlar içeriyor. Kalp ve damar sağlığı için tehdit oluşturan kötü kolesterolü düşürmenin temeli sağlıklı bir diyettir ve bazı meyveler kolesterol üzerinde bir ilaç gibi etki edebilirler. Peki hangi meyveler kolesterol seviyelerini düzenler? İşte kötü kolesterole iyi gelen meyveler...
7.09.2023 Sağlık
C vitamininde portakala fark atıyor! En az 10 yıl geç yaşlanmak garanti! Bir tanesi bile şifa oluyor!
C vitamininde portakala fark atıyor! En az 10 yıl geç yaşlanmak garanti! Bir tanesi bile şifa oluyor! Dünyanın pek çok bölgesine öyle meyveler var ki şifa dağıtıyor. Bu besinler arasında Güneydoğu Asya'da yer alan bir meyve var ki vitamin içeriğiyle portakala bile fark atıyor. İşte Antioksidanlar açısından da zengin şifa kaynağı o besin...
3.08.2023 Sağlık
Kolesterolü düzenliyor, kilo kontrolü sağlıyor: Diyet yapanların vazgeçilmezi! Faydaları saymakla bitmiyor
Kolesterolü düzenliyor, kilo kontrolü sağlıyor: Diyet yapanların vazgeçilmezi! Faydaları saymakla bitmiyor Besin değeri açısından oldukça zengin olan ve düşük kalorisiyle diyet yapanların en çok tercih ettiği meyvelerden biri haline gelen incir, içerdiği antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa iyi geliyor. Yaş ve kuru olarak tüketilen incirin faydaları saymakla bitmiyor.
2.08.2023 Sağlık
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!"
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!" Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 3’üncü derece siroza yakalandı. Doktorların 9 ila 12 ay ömür verdiği oyuncunun acilen organ nakli olması gerektiği ve bunun için sıraya girdiği öğrenildi. Ufuk Özkan’ın uygulanan yanlış diyet sonrası karaciğer yetmezliği yaşaması ve organ nakli için başvuruda bulunması gözleri yanlış diyet uygulamalarına ve organ nakliyle arasındaki bağlantıya çevirdi. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı elde etmek için uygulanan diyetlerin bağışıklık sistemini çökertip, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi organ hasarlarına sebebiyet verebileceğini vurgularken diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim eşliğinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.
15.07.2023 Sağlık
Yüksek tansiyon, kolesterol ve kansere iyi geliyor! Beyni gençleştiren kırmızı mucize
Yüksek tansiyon, kolesterol ve kansere iyi geliyor! Beyni gençleştiren kırmızı mucize Kalbi onarıyor, damarları temizliyor. İltihaplanmayla mücadele ederek tüm vücut döngüsünü düzenliyor, kalp sağlığına iyi geliyor. Yüksek tansiyonu düşürüyor, HDL kolesterol sayılarını artırıyor ve LDL kolesterol sayılarını düşürüyor. Kanser hücresi büyümesini engelleyerek, kanserle mücadele ediyor. Tok tutarak kilo vermeyi hızlandırıyor, cilt sağlığına iyi geliyor. Antioksidanlar ve polifenoller içeriyor, hafıza ve bilişi iyileştirerek beyni gençleştiriyor. İşte kırmızı mucizenin saymakla bitmeyen faydaları...
13.07.2023 Sağlık
Dul Avrat Otu Nedir? Dul Avrat Otu Faydaları Nelerdir?
Dul Avrat Otu Nedir? Dul Avrat Otu Faydaları Nelerdir? Çalılıklarda, ormanlık alanlarda ve yol kenarlarında bulunan dulavratotu, çoğumuz kırsalda yürürken veya araziye giderken giysilerimize yapışan kahverengi, yapışkan tohum başları olan bitkiler olarak bilinmektedir.
11.07.2023 Sağlık
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir?
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir? Kırkkilit otu, silisik asit, flavonoidler, potasyum gibi mineraller, saponinler, eser miktarda alkaloidler ve C vitamini dahil olmak üzere organik asitler içermektedir. Kırkkilit otunun böbrek ve mesane rahatsızlıklarını tedavi ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda dokuları iyileştirme özelliğinden dolayı uzun bir süre tüberküloz tedavisinde kullanılmıştır.
10.07.2023 Sağlık
Kişniş Otu Nedir? Kişniş Otu Faydaları Nelerdir?
Kişniş Otu Nedir? Kişniş Otu Faydaları Nelerdir? Kişniş otu, maydanoza benzeyen ot çeşitleri arasında yer alır. Meksika ve Orta Asya bölgelerinde yetişen bu ot vücut için birden fazla vitamin sağlamaktadır. Yapılan tüm yemeklerin lezzetini iki katına çıkartmaktadır. Kişniş içerisinde mineraller bulunmaktadır.
9.07.2023 Sağlık
Portakal Kaç Kalori? Portakal Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Portakal Kaç Kalori? Portakal Besin Değerleri Ve Kalorisi... Portakal en sevilen en sık tüketilen meyvelerden biridir. Portakalın içindeki tüm antioksidanlar, mikro besinler ve sağlığa faydaları göz önüne alındığında portakalın neden bu kadar sevildiğini anlamak zor değildir.
2.07.2023 Sağlık
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir?
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir? Hurf ya da habbürreşad isimleriyle de bilinen tere otunun birçok faydası vardır. Keskin bir aroması olan tere otunun yaprakları ve tohumları tüketime uygundur. 
20.06.2023 Sağlık
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor Düzenli tüketildiğinde kanser riskini sıfıra indiriyor, antioksidan özelliği bulunuyor. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyor, kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri koruyor. Kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini en aza indiriyor; 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, flavonoidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitaminleri içeriyor. Tansiyon düşürüyor, kan damarlarını koruyor, hücre yıkımını azaltıyor. İşte insan sağlığı için mucize olan yeşil besinler...
21.03.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Antioksidanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki antioksidanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.