Gazete Vatan Logo

Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor

Adanalı kadınların güneş hasarlarından korunmak için gerçekleştirdikleri güzellik rutini ortaya çıktı. Pirinç maskesi, özellikle Japon veya Kore cilt bakımı rutinleri arasında yer alıyor. Güneş hasarına iyi gelen bu maske Adanalı kadınlar tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. Pirinç sayesinde nesiller boyu parlak, pürüzsüz ve bembeyaz bir cilde sahip oluyorlar. Peki pirinç maskesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor

Pirinç maskesi doğal güzellik sırlarından biri. Pirinç unu renk tonunu da açar. Peki özellikle kuru ciltler için pirinç maskesi nasıl yapılır?

Pirinç maskesi için malzemeler:

1 tatlı kaşığı pirinç suyu

1 tatlı kaşığı pirinç unu

1 çay kaşığı bal

1 tatlı kaşığı yoğurt

Yapılışı: Bir kasede tüm malzemeleri birleştirip güzelce karıştırın. Yüzünüze sürüp yüzünüzde 15 dakika bekletip daha sonra suyla yıkayın. Şayet bala alerjiniz varsa maske içerisinde bal olmasın.

PİRİNÇ MASKESİ NE İŞE YARAR?

Pirinç maskesi, özellikle Japon veya Kore cilt bakımı rutinleri arasında yer alıyor. Güneş hasarına iyi gelen bu maske Adanalı kadınlar tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. Pirinç sayesinde nesiller boyu parlak, pürüzsüz ve bembeyaz bir cilde sahip oluyorlar. Pirinç maskesinin cilde faydaları şöyle:

YAŞLILIK ETKİLERİNİ GECİKTİRİR

 Pirinç, cildin yaşlanma sürecini azaltabilen veya yavaşlatabilen amino asitler, antioksidanlar ve mineraller açısından zengindir. Bu sayede yaşlanmasından sorumlu bir enzim olan elastazın aktivitesini de engelleyebiliyor. Yaşlanma ile savaşır, cilt elastikiyetini korur.

Haberin Devamı

CİLDİ PARLATIR

Pirinç maskesinin en önemli faydaları cilt tonunu eşitleyip parlatması. Pirinç ile aydınlık, temiz ve parlak bir cilde kavuşabilirsiniz.

CİLT BARİYERİNİ KORUR

Cildin en dış katmanında cilt bariyeri yer alıyor, bu katman cildi kurumaktan, egzamadan ve atopik dermatit gibi durumlara karşı koruyor. Pirinç nişasta içeriği sayesinde cilt bariyerini doğal olarak korumasını sağlıyor, böylece cilt kusurlarını önlüyor.

GÜNEŞ HASARINA İYİ GELİR

Güneş yanığı, iltihaplanma, kızarıklık ve kaşıntı gibi güneşin neden olduğu hasarlarda da pirinç etkisini gösteriyor. Cildi soğutup rahatlatıyor.

CİLTTEKİ YAĞI AZALTIR

Cildi yağlı yağlı olanlar yüzünü pirinç suyuyla yıkayabilir, pirinç suyu ciltteki yağlılığın azaltılmasına yardımcı olup yüzü sivilcelenmekten korur.