Al Jazeera

Al Jazeera

Son dakika Al Jazeera haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Al Jazeera ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Al Jazeera haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Al Jazeera

haberleri sayfasında son dakika yaşanan al jazeera gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.215 al jazeera haberi bulunmuştur. Tüm al jazeera haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erdoğan'ın Irak ziyaretini yazdılar: Yeni bir dönemin müjdecisi!
Erdoğan'ın Irak ziyaretini yazdılar: Yeni bir dönemin müjdecisi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin güney komşusu Irak'ı ziyareti, hem yerel hem de uluslararası basında büyük ses getirdi. Yerel basına göre Bağdat'ta tarihi bir dönüm noktasını temsil eden yol haritasının ilk adımları atıldı, uluslararası medya ise Türkiye ve Irak arasında imzalanan anlaşmaları öne çıkardı.
23.04.2024 Gündem
İstanbul'daki kritik zirve dünyada manşet oldu! İsrail basını Erdoğan'ın hamlesini böyle gördü
İstanbul'daki kritik zirve dünyada manşet oldu! İsrail basını Erdoğan'ın hamlesini böyle gördü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. 2.5 saat süren görüşmede Gazze'de ateşkes ve insani yardım konuları ele alındı. İstanbul'daki kritik zirve dünya basınında geniş yer buldu. İsrail basını zirvedeki 'siyasi sembolizm'i yazdı.
21.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada yankı buldu! Dikkat çeken analiz: Dengeleyici bir rol oynuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada yankı buldu! Dikkat çeken analiz: Dengeleyici bir rol oynuyor Dünya olası İsrail-İran savaşı için adeta alarma geçmiş durumda. Bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için girişimler son sürat devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi. Erdoğan'ın bölgedeki son durum ile ilgili yaptığı değerlendirmeler dünya basınında geniş yankı bulurken Yunan basınından dikkat çeken bir analiz geldi.
17.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor TBMM'nin İsveç’in NATO’ya katılımına onay vermesi dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Dünyanın dört bir yanından pek çok haber kuruluşu bu gelişmeyi manşetlerinden okurlarına duyurdu. İsveç, sürecin tamamlanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası için geri sayıma geçerken Yunan Kathimerini gazetesi Erdoğan'ın bu süreçte izleyeceği yolu yazdı.
24.01.2024 Gündem
Türkiye'nin hava harekatı dünya basınında yankı buldu!  Alman gazeteden skandal harita
Türkiye'nin hava harekatı dünya basınında yankı buldu! Alman gazeteden skandal harita Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki terör hedeflerinin imha edildiği hava saldırıları dünya basınında geniş yer buldu. Alman gazetesi ise skandal bir harita ile okurlarının karşısına çıktı.
14.01.2024 Gündem
Gazze'de ateşkes 1 gün daha uzatıldı
Gazze'de ateşkes 1 gün daha uzatıldı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde altı gündür devam eden "insani aranın" uzatıldığını duyurdu.
30.11.2023 Dünya
İsrail ve Hamas rehine takasında anlaştı
İsrail ve Hamas rehine takasında anlaştı İsrail ve Hamas rehine takasında uzlaştı. Netanyahu, “Rehineler aşamalar halinde serbest bırakılacak” açıklamasını yaptı.
21.11.2023 Dünya
Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Başarılı oldu, Almanya'ya uyarılarda bulundu
Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Başarılı oldu, Almanya'ya uyarılarda bulundu İsrail 43 gündür Gazze'yi hedef alıyor. Havadan ve karadan yapılan saldırılar hız kesmeden devam ediyor. İsrail'in saldırganlığına her fırsatta dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'nın başkenti Berlin'de verdiği mesaj dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.
18.11.2023 Dünya
Gazze'de İsrail katliamı! İsrail ordusu okulu vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
Gazze'de İsrail katliamı! İsrail ordusu okulu vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var... İsrail Gazze'deki sivilleri bombalamaya devam ediyor. İsrail ordusu bölgede Hamas'a dair bir askeri komuta merkezi bulamadıklarını açıkladı. ABD'de canlı yayına katılan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bir numaralı yardımcısının sözleri ise dünya basınında gündem oldu. Al Jazeera, Gazze'deki okula yönelik yapılan saldırıda düzinelerce kişinin öldüğünü, 100 kişinin de yaralandığını açıkladı.
17.11.2023 Dünya
Ankara'da kritik Gazze görüşmesi! ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Buradaki derin endişeleri biliyoruz
 Ankara'da kritik Gazze görüşmesi! ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Buradaki derin endişeleri biliyoruz Dışişleri Bakanı Fidan Ankara'da ağırladığı ABD'li mevkidaşı Blinken'la mesafeyi korudu, ortak basın toplantısı düzenlenmedi. Uçağın önünde açıklama yapan Antony Blinken ateşkes için tarih veremedi, diplomatik kaynaklar ise Ankara'nın tam ateşkes istediği bilgisini verdi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la görüşmesinin ardından havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Blinken, “Buradaki derin endişeleri biliyoruz. Gazze’deki korkunç bedeli görüyoruz. Filistinlilerin, masum sivillerin ödediği bedeli görüyoruz." dedi.
6.11.2023 Gündem
İsrail bu kez kendi kendini vurdu! Demir Kubbe arızalandı
İsrail bu kez kendi kendini vurdu! Demir Kubbe arızalandı Ortadoğu günlerdir adeta ateş çemberine dönmüş durumda. İsrail'in Gazze bombardımanı sürerken İsrail'den gelen görüntüler dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Demir Kubbe arızalandı, İsrail kendi topraklarını vurdu.
6.11.2023 Gündem
İsrail, Gazze'de bulunan çocuk hastanesini bombaladı
İsrail, Gazze'de bulunan çocuk hastanesini bombaladı İsrail ordusu sabah saatlerinde Gazze'deki bir çocuk hastanesini bombaladı.
4.11.2023 Dünya
Gazze'den son dakika haberleri... Rehinelerden Netanyahu'ya tepki! İsrail'den çok sert İran açıklaması
Gazze'den son dakika haberleri... Rehinelerden Netanyahu'ya tepki! İsrail'den çok sert İran açıklaması Hamas-İsrail çatışmaları devam ederken kritik Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İsrail'in BM elçisinin sözleri tansiyonu zirveye çıkardı. İran'ı hedef alan elçi 'Ayetullah rejimi Nazi rejimidir' dedi. Hamas tarafından kaçırılan İsrail askeri gece operasyonu ile kurtarıldı. Gazze'yi hedef almayı sürdüren İsrail'in savaşın başından beri 18 bin ton bomba attığı, bunun İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atılan bombanın bir buçuk katı gücünde olduğu belirtildi. Gazze Şeridi’nde rehin tutulan 3 İsrailli kadının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya gönderdiği mesajları içeren bir video yayınladı. Hamas ise kara operasyonuna girişen İsrail'e ait bir Merkava tankının vurulduğu anları yayınladı.
31.10.2023 Dünya
Gazze'de sivil katliamı! İsrail askerleri pusu kuran Hamas üyeleriyle çatıştı
Gazze'de sivil katliamı! İsrail askerleri pusu kuran Hamas üyeleriyle çatıştı ABD ve Batı'nın koşul desteklediği İsrail'in Gazze katliamı devam ediyor. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail'e ABD askeri gönderme tartışmalarına son noktayı koydu. İsrail güçleri Suriye ve Lübnan'daki hedefleri vurdu. İsrail askerlerinin Gazze'ye düzenlediği baskın ise kameralara yakalandı. İsrail'den kalkan bir uçağın Dağıstan'a indiğini öğrenen insanlar ellerindeki Filistin bayraklarıyla havalimanına akın etti. Filistin Kızılayı, Gazze’de 14 bin kişinin sığındığı Al-Quds hastanesinin çevresinin bombalandığını duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği saldırıda kaçırılan 23 yaşındaki İsrail-Alman vatandaşı Shani Louk’un hayatını kaybettiğini doğruladı.
30.10.2023 Dünya
İsrail-Hamas savaşında son dakika... İsrail ordusu Gazze'de taktik değiştirdi
İsrail-Hamas savaşında son dakika... İsrail ordusu Gazze'de taktik değiştirdi İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze topraklarında devam ediyor. Kritik bölgedeki savaş 20'nci gününe girerken Gazze'den gelen haber ile İsrail ordusunu yeni taktiği gün yüzüne çıktı. Her gün bombalanan Gazze'de hayatını kaybeden siviller için ABD Başkanı Biden'dan gelen skandal açıklama tepkilere neden olurken Rusya Devlet Başkanı Putin'den gelen açıklama ise gündemin ilk sırasına yerleşti.
26.10.2023 Dünya
Filistinli ailelere tehdit telefonu! İsrail okul vurdu
Filistinli ailelere tehdit telefonu! İsrail okul vurdu İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD bölgeye konuşlandıracağı yeni silahları resmen açıkladı. ABD'li bakan bunun 'İran'a bir yanıt' olduğunu söyleyerek direkt olarak Tahran'ı hedef aldı. Hizbullah'ın gözdağı gibi açıklamasına yanıt veren İsrailli sözcü ise Lübnan'ın bir savaşa sürüklenme riski olduğunu duyurdu. İsrail jetleri Han Yunus'ta sivillerin sığındığı okulu vurdu. Saldırıya uğrayan okuldan ilk görüntüler geldi.
22.10.2023 Gündem
İsrail'den kara harekatı sinyali: Gazze'yi yakında içeriden göreceksiniz, emir gelecek
İsrail'den kara harekatı sinyali: Gazze'yi yakında içeriden göreceksiniz, emir gelecek İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD istifa depremine sahne oldu. Dışişleri Bakanlığı'ndaki istifa dünyada ses getirdi. İsrail ordusundan beklenen 'Hizbullah açıklaması' sabah saatlerinde geldi. Gazze'nin güneyine yapılan saldırılarda ise 30'un üzerinde kişi hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından İsrail'in Gazze'ye saldırılarında bin 524'ü çocuk, 3 bin 785 kişi hayatını kaybettiği açıklandı. Öte yandan İsrail'in Gazze'deki hastaneyi bombalamasının yankıları sürüyor. IDF, saldırının hemen ardından facianın Filistin tarafından atılan bir füze nedeniyle gerçekleştiğini iddia etmiş, sorumluğu reddetmişti. Bu tezi savunan İsrail kanadı Al Jazeera'nın görüntülerini kullanmıştı. İsrail'in paylaşımlarını mercek altına alan Al Jazeera, İsrail tarafından paylaşılan 'kanıt'ları inceledi ve vardığı sonucu dünya kamuoyu ile paylaştı. Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatının yakında başlayacağı sinyalini verdi. İsrail, Gazze Şeridi’nde bulunan Rum Ortodoks kilisesi Saint Porphyrius’a saldırı düzenledi. İşte detaylar...
19.10.2023 Dünya
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi İsrail Gazze'de sivilleri katletmeye devam ederken hastaneye bomba yağdırması dünyayı ayağa kaldırdı. Abluka altındaki Gazze’de Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. insanlık dışı saldırı nedeniyle en az 500 kişi hayatını kaybetti. İsrail tarafından konu ile ilgili itiraf gibi bir paylaşım gelirken, ABD'li vekiller ateşkes çağrısında bulundu.
18.10.2023 Dünya
İsrail Gazze'de hastane vurdu: En az 500 can kaybı!
İsrail Gazze'de hastane vurdu: En az 500 can kaybı! İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nde bulunan Baptist Hastanesi’ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurdu. Saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Hastaneye yapılan saldırı sonrası peş peşe açıklama yapıldı.
18.10.2023 Dünya
Türkiye'den İsrail'e Gazze tepkisi
Türkiye'den İsrail'e Gazze tepkisi Dışişleri Bakanlığı, İsrail Ordusu'nun Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinli nüfusa yaptığı uyarıya tepki gösterdi
13.10.2023 Gündem
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın"
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın" Hamas'ın Cumartesi sabahı İsrail'e başlattığı şok saldırı ve ardından İsrail'in savaş ilan etmesi ile dünyada tüm gözler Gazze'ye çevrildi. Çatışmalar 7. gününde devam ederken İsrail ordusu Gazze Şehrindeki sivillere evlerini terk edip Güney'e gitmeleri için 24 saat süre verdi, BM söz konusu eylemin yıkıcı insani sonuçları olacağı konusunda uyardı ve talebin iptal edilmesini istedi. İsrail'in tahliye emri bölgede tansiyonu yükseltirken, İsrail polisi Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti.
13.10.2023 Gündem
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz İsrail tarihinin en kanlı günlerini yaşıyor. Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Hamas'ın operasyonunun ardından İsrail savaş ilan etti. Bölgedeki ölü sayısı her geçen dakika artarken İsrail basını saldırının boyutunu gözler önüne seren bir manşet ile okurlarının karşısına çıktı. Haaretz 'Holokost'tan bu yana en ölümcül saldırı' manşetini attı. İsrail Gazze şeridinin ablukaya alınacağını duyurdu. Hamas'ın askeri kolu Kassam Tugayları yeni silahını görücüye çıkarırken İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 560'a yükseldi. Çatışmalar 3. gününde de devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada 'Ortadoğu'yu değiştireceğiz. Hamas'ın başına gelecekler korkutucu olacak' ifadelerini kullandı.
9.10.2023 Dünya
İsrail-Filistin arasında çatışma başladı! Hamas 'Aksa Tufanı' operasyonunu dünyaya duyurdu
İsrail-Filistin arasında çatışma başladı! Hamas 'Aksa Tufanı' operasyonunu dünyaya duyurdu Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' isimli bir operasyon başlattığını duyurdu. Son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Operasyonun ilk aşamasında 5 bin roket ve havan topu fırlatıldı. Dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yapan bu gelişmenin ardından İsrail Başbakanı Netanyahu 'savaştayız' dedi. Karşılıklı operasyonların ardından kanlı bilanço ortaya çıktı. İsrail ve Filistin'den kayıplara dair peş peşe açıklamalar geldi.
7.10.2023 Gündem
Dağlık Karabağ'da 24 saatlik muhteşem zafer dünyada böyle yankılandı: Putin'in intikamı! Ayrılıkçı direnişin çarpıcı çöküşü...
Dağlık Karabağ'da 24 saatlik muhteşem zafer dünyada böyle yankılandı: Putin'in intikamı! Ayrılıkçı direnişin çarpıcı çöküşü... Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonun 24 saatte başarıya ulaşması tüm dünyada yankı buldu. Ermeni ayrılıkçıların Azerbaycan'ın şartlarını kabul etmesi ve silahlarını bırakmasını dünya basını sayfalarında yer verdi. Bakü'nün operasyonu için 'yıldırım saldırısı' yorumu yapıldı. İngilizler 'Rusya'nın intikamını' yazdı. Rus gazete ise Kremlin'in 'Paşinyan planını' sayfasına taşırken Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni nüfusun temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer arasındaki Yevlah'taki görüşme başladı. Kritik zirve devam ederken Erivan'da tansiyon yükseldi.
21.09.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elon Musk'a teklifi dünyada manşet oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elon Musk'a teklifi dünyada manşet oldu Kritik BM zirvesi için nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma yapacağı ve pek çok diplomatik temasta bulunacağı zirve öncesi Türkevi'nde gerçekleşen görüşme ise dünyanın dört bir yanında manşetleri süsledi. 'Dünya liderleri bir araya gelirken izlenecek ilişkiler' başlığını atan Politico ise kritik buluşmaya işaret etti.
18.09.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Al Jazeera ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki al jazeera haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.