Gazete Vatan Logo

İsrail Gazze'de katliama devam ediyor. Vurulan mülteci kampında 200 kişi hayatını kaybetti

7 Ekim tarihinde Gazze'de başlayan İsrail katliamı devam ediyor. Filistin topraklarında savaşı sona erdirecek 3 aşamalı ateşkes teklifi masada beklerken Orta Doğu'da tansiyon yükselmeye devam ediyor. İsrail, Hizbullah’ın topraklarına yolladığı drone’a müdahale edemezken IDF Refah’daki saldırılarını artırmaya devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nusayrat Mülteci Kampı ile çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 200'ü geçti.

İsrail Gazze'de katliama devam ediyor. Vurulan mülteci kampında 200 kişi hayatını kaybetti

İsrail bugün düzenlediği şiddetli saldırıda onlarca savaş uçağı, İHA, helikopter ve tank kullandı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nusayrat Mülteci Kampı ile çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda en az 210 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Al Jazeera’ya göre ölü sayısı 210’a yükselirken saldırılarda yaralananlar El-Aksa Hastanesi’ne getiriliyor.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE 210 ÖLÜ

Filistinli yetkililer İsrail'in Nuseyrat Mülteci Kampı'na yaptığı geniş çaplı saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 210'a yükseldiğini duyurdu. Bölgedeki yaralı sayısı ise 400'e yükseldi.

HAMAS: DİRENİŞ DEVAM EDECEK

Hamas Siyasi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat Mülteci Kampı ve çevresindeki bölgelere gerçekleştirdiği yoğun saldırının ardından açıklamalarda bulundu. Haniye, "Halkımız teslim olmayacak ve direniş (Hamas), bu cani düşman karşısında haklarımızı savunmaya devam edecek. Eğer (İsrail) işgal, kendi tercihlerini bize zorla kabul ettirebileceğine inanıyorsa bunun bir hayal olduğunu anlamalıdır" ifadelerini kullandı. Haniye, Hamas'ın Filistin halkının güvenliğini sağlamayan hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

İsrail'in Nuseyrat ve Gazze Şeridi'nin merkezindeki diğer bölgelere yönelik saldırılarında en az 55 Filistinli hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı.