Aksaray Nerede, Hangi Bölgede? Aksaray İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Aksaray Nerede, Hangi Bölgede? Aksaray İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Aksaray, İç Anadolu bölgesinde bulunan bir şehirdir. Aksaray'ın yüz ölçümü 7.659 kilometre kare, deniz seviyesine olan yüksekliği 980 metre ve il plaka kodu da 68 olarak karşımıza çıkar.
18.01.2024 Eğitim
İşte 31 Mart seçimleri kesin sonuçları! 5 ilçede sandıklar tekrar kurulacak
İşte 31 Mart seçimleri kesin sonuçları! 5 ilçede sandıklar tekrar kurulacak Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı.
6.05.2024 Gündem
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler Kahramanmaraşlı depremlerden sonra İstanbul'un ilçelerinin depreme ne kadar hazırlıklı ve dayanıklı olduğu tartışılıyor. AFAD tarafından yayınlanan 'kırmızı eylem' planıyla birlikte İstanbul'da meydana gelebilecek olası deprem öncesinde 'En riskli ilçeler' ve 'En riskli mahalleler' belli oldu. CNN Türk Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, konuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
14.03.2023 Gündem
Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika kararı! Valilik resmen duyurdu, okullar tatil edildi
Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika kararı! Valilik resmen duyurdu, okullar tatil edildi Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika kararı. Resmen duyuruldu. Birçok ilde okullar tatil edildi. Kar yağışı yurdun bir bölümünde etkisini göstermeye devam ediyor. Yağışların yoğun olduğu bazı şehirlerde yüz yüze eğitime ara verildi. İşte son dakika haberinin detayları...
10.02.2022 Gündem
Tatil haberleri peş peşe geliyor! Okullarda eğitime ara verildi...
Tatil haberleri peş peşe geliyor! Okullarda eğitime ara verildi... Kar yağışı başladı. Tatil haberlerini peş peşe açıkladılar Birçok ilde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. Konya'nın 24 ilçesinde eğitime 20 Aralık Pazartesi günü itibariyle 1 gün süreyle ara verildi. Tunceli, Karaman, Aksaray, Adana, Kars ve Bingöl'de de okullara bir gün ara verildi.
19.12.2021 Gündem
Kar geliyor! İstanbul için ilk kez tarih verildi, sıcaklıklar düşüyor, kar yerden kalkmadan yeni yağış başlayacak
Kar geliyor! İstanbul için ilk kez tarih verildi, sıcaklıklar düşüyor, kar yerden kalkmadan yeni yağış başlayacak Ve beklenen kar yağışı geliyor. Tarih belli oldu. 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusu yanıtını buldu. Milyonlarca İstanbullu havaların soğuması ve kar yağışının Edirne'ye kadar gelmesi sonrasında İstanbul'da kar yağışının ne zaman başlayacağını ve yoğunluğunu merak ediyordu. Geçen sene kar yağış tarihleri kontrol edilerek tahminler yapılıyordu. Ve İstanbul için karın başlayacağı gün açıklandı. Birçok ilde görülen kar yağışı etkisini İstanbul'da da gösterecek. İstanbul'da hava sıcaklıkları 5 dereceye kadar düşecek ve İstanbul'da kar yağışı cuma günü başlayacak. Cuma günü başlayan yağış aralık ayı içerisinde yeniden etkisini gösterecek. Peki bugün yurt genelinde hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul dahil çok sayıda il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. MGM son dakika duyurusunda 26 il için de sağanak yağış uyarısı yapıldı. Kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı vatandaşlar uyarıldı. İşte Meteoroloji'nin son dakika uyarılarının detayları...
14.12.2021 Yaşam
Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de!
Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de! Tarım ve Orman Bakanlığının Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğde, bitkisel üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, üretim maliyetlerinin karşılanmasına katkıda bulunmak, sürdürülebilirliği sağlamak, kayıtlılığı arttırmak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesine yönelik, çiftçilere destekleme yapılmasına ilişkin usul ve esasların belirlendi.
8.12.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Resmen değişti...
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Resmen değişti... İstanbul, Antalya, Balıkesir'deki bazı doğal sit alanları, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilirken, Kütahya, Osmaniye, Karabük, Hatay ve Artvin'de bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verildi. Türkiye'de 61 ova "büyük ova koruma alanı" olarak belirlendi. 7 şehirde arazi toplulaştırma ve ormanlık alan düzenlemesi yapıldı.
8.05.2021 Gündem
Meteoroloji'den son dakika kar uyarısı!
Meteoroloji'den son dakika kar uyarısı! Meteoroloji son dakika olarak duyurdu. Sıcaklıklar ülke genelinde düşüyor. Kar yağışı etkili oluyor. Don tehlikesi bulunuyor. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi sağanak yağışlı. İç Anadolu ve Doğu Anadolu ise kar yağışlı olacak. Batı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli poyraz etkili olurken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde de lodos etkili olacak.
12.04.2021 Gündem
Meteoroloji duyurdu! İstanbul'a kar yağacak mı?
Meteoroloji duyurdu! İstanbul'a kar yağacak mı? 'İstanbul'da kar yağacak' söylentileri ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) açıklama yaptı. Açıklamada, ''Son zamanlarda basın ve yayın organlarında Ocak ayı içerisinde İstanbul'da kar yağışı gerçekleşeceği ile ilgili haberler yer almaktadır. Söz konusu açıklamalar Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün bilgisi dışında yapılmaktadır'' ifadelerine yer verildi.
5.01.2021 Gündem
Bugün hava nasıl olacak! Alarm üstüne alarm
Bugün hava nasıl olacak! Alarm üstüne alarm Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından illere ait hava durumu tahminleri açıklandı. 5 Ocak 2021 tarihi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Hava durumu tahminlerini açıklayan Meteoroloji, bu sabahtan itibaren çok kuvvetli ve şiddetli yağışların beklendiği Antalya için ’turuncu kod’, Muğla için ’sarı kod’ uyarısı verdi. Gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışına karşı vatandaşların dikkatli olması istendi. Diğer yandan, Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği duyuruldu. İstanbul'da da salı günü yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. İşte, 5 Ocak 2021 Meteoroloji İstanbul, Ankara, İzmir ve il il hava durumu tahminleri..
5.01.2021 Yaşam
İstanbul'da yağış etkili oldu! İş yerlerini su bastı, yollar göle döndü
İstanbul'da yağış etkili oldu! İş yerlerini su bastı, yollar göle döndü Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden, İstanbul Avrupa Yakası ile Tekirdağ için kuvvetli yağış ve dolu uyarısı yapıldı. İstanbul'da aniden başlayan yağış vatandaşlara ve trafikteki sürücülere zor anlat yaşattı. Bazı iş yerlerini su basarken cadde ve yollar da göle döndü.
29.10.2020 Yaşam
Meteoroloji'den sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den sağanak uyarısı! Meteoroloji bölgeleri tek tek sayıp uyardı. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
19.06.2020 Yaşam
Teşvik nedir? Teşvikten kimler yararlanabilir?
Teşvik nedir? Teşvikten kimler yararlanabilir? SGK teşvik süresi 1 yıl uzatıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 51 il ve 2 ilçede ilave 6 puanlık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) teşvik süresinin 1 yıl daha uzatıldığını, kararın Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdiğini duyurdu. Peki indirimin uygulanacağı il ve ilçeler neler? Teşvik nedir? Teşvikten kimler yararlanabilir? İşte detaylar…
23.02.2020 Çalışan Hakları
SGK teşvikinde yeni dönem! Süre uzatıldı
SGK teşvikinde yeni dönem! Süre uzatıldı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) teşviklerinde yeni dönem. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada “51 il ve 2 ilçemizde İlave 6 Puanlık SGK teşvikimizin süresini 1 yıl daha uzattık” dedi.
23.02.2020 Gündem
Pazartesi hangi illerde kar tatili var? 10 Şubat hangi illerde okullar tatil? (Bugün okullar tatil mi?)
Pazartesi hangi illerde kar tatili var? 10 Şubat hangi illerde okullar tatil? (Bugün okullar tatil mi?) Bugün hangi illerde kar tatili var? 10 Şubat Pazartesi hangi illerde okullar tatil? sorusu merak ediliyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuklar, yurt genelinde ciddi bir şekilde hissediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Peki Pazartesi hangi illerde kar tatili var? 10 Şubat hangi illerde okullar tatil? İşte detaylar…
10.02.2020 Gündem
Çok sayıda ilde okullar tatil edildi
Çok sayıda ilde okullar tatil edildi Trabzon ve Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi. Öte yandan Van, Bitlis, Ordu, Giresun, Zonguldak, Karabük, Artvin, Şırnak, Kastamonu, Düzce ve ilçelerinde de yarın okullarda eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi.
9.02.2020 Gündem
Bugün hava nasıl olacak? (5 Aralık Meteoroloji hava durumu raporu)
Bugün hava nasıl olacak? (5 Aralık Meteoroloji hava durumu raporu) Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 2 Aralık hava durumu raporu yayınlandı. Meteoroloji güncel hava raporuna göre, bugün yurt genelinde yağışlı bir hava etkili olacak. İstanbul'da hava sıcaklığı ise 11 derece olacak.
5.12.2019 Gündem
Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar 40 dereceyi bulacak
Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar 40 dereceyi bulacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yayımladığı en son hava durumu tahminlerine göre pazar günü yağış ülkenin büyük bir kısmını terk edecek. Yağışların yerini ise sıcaklık alacak. Bazı bölgelerde hava sıcaklığı 40 dereceye kadar yükselecek. İşte, MGM'nin 23 Ağustos Cuma günü ve hafta sonuna dair hava durumu tahminleri
23.08.2019 Yaşam
Meteoroloji ve uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi! Günlerce sürecek
Meteoroloji ve uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi! Günlerce sürecek Türkiye'nin birçok ili için sağanak uyarısı yapıldı. Trabzon'da sel can aldı, Rize Valiliği alarma geçti. CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli "Süper hücreler orta ve batı bölgelerine dağılmış durumda. Yağmurlar üç gün sürecek" açıklaması yaptı.
19.06.2019 Ekonomi
Meteoroloji'den flaş uyarı! Kuvvetli olacak
Meteoroloji'den flaş uyarı! Kuvvetli olacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yurdun birçok bölgesinde sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışların; öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Manisa, Bilecik, Bolu, Karabük, Çorum ve Kırşehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
16.06.2019 Gündem
Üç ilçe ve bir beldede yarın sandık kurulacak
Üç ilçe ve bir beldede yarın sandık kurulacak Mahalli İdareler Ara Seçimleri ile Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) 31 Mart'taki seçimlerin iptaline karar verilen 3 ilçe ve bir belde belediye başkanlığı yenileme seçimleri yarın yapılacak.
1.06.2019 Siyaset
Bayram tatilinin ilk gününde peş peşe kaza haberleri geldi!
Bayram tatilinin ilk gününde peş peşe kaza haberleri geldi! Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması ile dün mesai bitimiyle yola çıkan sürücüler yoğun trafik oluştururken, çok sayıda trafik kazası da meydana geldi. Dün saat 18.00'den tatilin ilk günü olan bugün saat 18.00'e kadar meydana gelen 29 trafik kazasında 12 kişi yaşamını yitirdi, 83 kişi yaralandı.
1.06.2019 Gündem
3 ilçe ve 1 beldede seçmenler, 2 Haziran'da sandık başına gidecek
3 ilçe ve 1 beldede seçmenler, 2 Haziran'da sandık başına gidecek Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) 31 Mart'ta gerçekleştirilen ve çeşitli nedenlerle yapılan itirazlar sonucu iptal edilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri, 3 ilçe ve 1 beldede 2 Haziran Pazar günü yenilenecek. Aynı gün 213 seçim çevresinde ise muhtarlık ve ihtiyar heyetleri seçimleri tekrarlanacak.
31.05.2019 Siyaset
8 ilde nefes kesen yarış! Fark bin oyun altında
8 ilde nefes kesen yarış! Fark bin oyun altında Yerel seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, 8 ilde ilk iki sıradaki aday arasındaki fark bin oyun, 90 ilçede ise 100 oyun altında bulunuyor.
2.04.2019 Siyaset