Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Son dakika Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aile ve sosyal hizmetler bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.061 aile ve sosyal hizmetler bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm aile ve sosyal hizmetler bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlık ve kamu kurumlarına 647 yeni kadro! Resmi Gazete'de yayımlandı
Bakanlık ve kamu kurumlarına 647 yeni kadro! Resmi Gazete'de yayımlandı Bazı kamu kurumlarına yeni kadro ihdas edildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.04.2024 Gündem
SED yardımı bayramdan önce yatacak mı 2024, Nisan SED yardımı bayram öncesi yatar mı? SED ödemeleri ne zaman verilecek?
SED yardımı bayramdan önce yatacak mı 2024, Nisan SED yardımı bayram öncesi yatar mı? SED ödemeleri ne zaman verilecek? Bayramdan önce SED yardımı yatacak mı, SED yardımı ne zaman hesaplara yatar? Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı (SED) ile ilgili aramalar bayramın yaklaşmasıyla birlikte arttı. Yardıma muhtaç bireylere ödenen SED’in hesaplara yatacağı tarih merak ediliyor.
3.04.2024 Ekonomi
Bayramdan önce evde bakım maaşları yatacak mı, engelli maaşları ne zaman verilecek 2024? Nisan ayı engelli maaşı ve evde bakım aylığı ödeme takvimi
Bayramdan önce evde bakım maaşları yatacak mı, engelli maaşları ne zaman verilecek 2024? Nisan ayı engelli maaşı ve evde bakım aylığı ödeme takvimi Ramazan Bayramı heyecanı ülkeyi sardı. 11 ayın sultanı Ramazan ayını uğurlarken, bayram için alışveriş yapacaklar, 9 gün tatili değerlendirecek olan vatandaşlar maaşlarının bayram öncesi yatırılıp yatırılmayacağı sorgulanmaya başlandı. Peki, evde bakım maaşı ile engelli maaşları bayramdan önce yatacak mı, engelli maaşları ne zaman verilecek?
3.04.2024 Ekonomi
Enfalsyonu kullanarak emeklileri hedef aldılar!
Enfalsyonu kullanarak emeklileri hedef aldılar! 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından dolandırıcılar başta enflasyonu kullanarak emeklileri hedef almaya başladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer Darıcı, "Sosyal medyada gördükleri içeriklere yönelik olduğu için de bu oltalama durumu çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor. Dolandırıcılar amaçlarına ulaşabiliyor" dedi.
3.04.2024 Gündem
Yengesini baltayla öldüren sanığın cezası belli oldu!
Yengesini baltayla öldüren sanığın cezası belli oldu! Kayseri'de yengesi Emine Topçu'yu (73) baltayla öldüren Ali Rıza Topçu'ya (76), tutuklu yargılandığı davada, eylemini, yengesinin elinde bıçak görmesi ve kendisine hakaret etmesi sonucu işlediği gerekçesiyle 'Kadını kasten öldürme' suçundan 'tahrik' indirimiyle verilen 24 yıl hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, yerel mahkemenin uyguladığı tahrik indiriminin kaldırılması talebiyle kararı temyiz edip, dosyayı Yargıtay'a taşıdı.
27.03.2024 Gündem
591 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı
591 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarına 591 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleştirildi.
22.03.2024 Çalışma Hayatı
Fatura desteği alanlara güvence bedeli kararı
Fatura desteği alanlara güvence bedeli kararı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından alına karara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan elektrik faturası desteği alan 3 milyon 721 bin hak sahibi, elektrik aboneliği sürecinde güvence bedeli ödemeyecek.
22.03.2024 Ekonomi
Cinsel istismarda bulundu! 196 yıl hapis istendi
Cinsel istismarda bulundu! 196 yıl hapis istendi İstanbul Bağcılar’da sucu dükkânı işleten Metin Şenay, süngerle kaplayarak ses izolasyonu sağladığı dükkânındaki bir odada çocuklara cinsel istismarda bulunduğu ve o anları kayıt altına aldığı gerekçesiyle tutuklanan 60 yaşındaki sucu Metin Şenay’a 196 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise '2 çocuğumuz 17.11.2023 tarihinden itibaren devlet korumasında bulunmakta' dedi.
21.03.2024 Gündem
Elektrik fiyatlarıyla ilgili yeni karar! Artık abonelerden alınmayacak
Elektrik fiyatlarıyla ilgili yeni karar! Artık abonelerden alınmayacak Elektrik fiyatlarıyla ilgili yeni karar verildi. Elektrik faturası desteği alan vatandaşların abonelik sürecinde güvence bedeli alınmayacak.
21.03.2024 Ekonomi
Evde bakım maaşı bayramdan önce yatar mı 2024? Nisan ayı evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı?
Evde bakım maaşı bayramdan önce yatar mı 2024? Nisan ayı evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı? Evde bakım maaşı her ay hesaplara yatıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma ihtiyaç duyan engelli bireylere sağlanan evde bakım maaşının bayramdan önce yatıp yatmayacağı merak ediliyor. Peki, Bayramdan önce evde bakım maaşı yatacak mı, nisan ayı evde bakım maaşı bayramdan önce yatar mı?
19.03.2024 Ekonomi
3 yaşındaki Müslüme'nin öldürülmesinden beraat eden dedenin cezası arttı
3 yaşındaki Müslüme'nin öldürülmesinden beraat eden dedenin cezası arttı Mersin'in Gülnar ilçesinde kayıp olarak aranırken 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme Yağal'ı (3) öldürdüğü suçlamasıyla delil yetersizliğinden beraat eden dedesi Hasan Yağal’a (72), gelininden olan kızına sarkıntılık suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası, istinaf mahkemesince 18 yıla çıkarıldı. Böylece, Yağal’ın daha önce gelinine yönelik 'nitelikli cinsel saldırı’ suçundan aldığı 28 yıl ile birlikte cezası 46 yıl oldu.
11.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi zalimdir." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın. Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir; bilakis direniş hareketidir. Türkiye olarak hiçbir tehdide baskıya boyun eğmeden Gazze'de yaşanan katliamın, Filistin'de yaşayan zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle, elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.
8.03.2024 Gündem
Ev alacaklara büyük destek! 500 bin TL karşılıksız veriliyor
Ev alacaklara büyük destek! 500 bin TL karşılıksız veriliyor Evi olmayanlara müjde gibi haber! 500 bin TL'ye kadar karşılıksız ödeme yapılıyor. Detaylar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardım Programlarını açıkladı. Ev alacaklara bazı şartlar dahilinde 500 bin liraya kadar kadar destek verilirken bunun dışında yaşlılık aylığı, engelli aylığı, asker çocuğu yardımı, öksüz ve yetim yardımları, doğum yardımı da veriliyor.
21.02.2024 Ekonomi
Cesedi tandırda bulunan Eymen'in katili: Görüntüler ne benim telefonumdan çekildi ne de yayıldı
Cesedi tandırda bulunan Eymen'in katili: Görüntüler ne benim telefonumdan çekildi ne de yayıldı İzmir'in Bornova ilçesinde cesedi tandırda bulunan Eymen Sadık Durak'ın (5) istismara uğrayıp, öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet ile 38 yıl hapis cezasına çarptırılan Serkan Elçetin (40), 'müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak' suçundan yargılandığı davanın duruşmasında savunma yaptı. Elçetin, telefonunun incelenmesini isteyip, "Eymen Sadık Durak'a cinsel istismarda bulunmadım. Davaya konu olan görüntüler ne benim telefonumdan çekildi ne de yayıldı" dedi.
20.02.2024 Gündem
PTT'de sıra bekleme yok! Ödemeler hesaplara aktarılabiliyor: Tüm işlemler e devlet'te...
PTT'de sıra bekleme yok! Ödemeler hesaplara aktarılabiliyor: Tüm işlemler e devlet'te... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardım ve destek ödemelerini PTT'den alan vatandaşlara büyük avantaj sağlayan değişiklik yapıldı.
18.02.2024 Ekonomi
Aile destek ödemeleri yattı mı? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024?
Aile destek ödemeleri yattı mı? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024? Memur maaşına yapılan zammın ardından “Aile destek ödemesine zam geldi mi?" araştırmaları başlamıştı. Hane başına verilen ailede destek ödemelerinin ne zaman yatacağı, yatıp yatmadığı sorgulanmaya başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine ödenen destek zammı beklentisi devam ederken Bakan Göktaş aile destek ödemeleri hakkında açıklamalarda da bulunmuştu. Peki, şubat ayı aile destek ödemesi ne zaman yatacak, aile destek ödemesine zam yapıldı mı? Aile destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak 2024?
17.02.2024 Ekonomi
7.608 TL yükselmişti! Ödemeler banka hesaplarına yatmaya başladı
7.608 TL yükselmişti! Ödemeler banka hesaplarına yatmaya başladı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 4,2 milyar TL tutarındaki Evde Bakım Yardımı ödemelerinin, hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.
17.02.2024 Ekonomi
Evlilik kredisi başvuruları başladı! Detaylar tek tek açıklandı
Evlilik kredisi başvuruları başladı! Detaylar tek tek açıklandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evlilik hayali kuran gençlere müjdesini verdiği Aile ve Gençlik Fonu üzerinden verilecek evlilik kredisinin başvuruları bugün başladı. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Gençler bu destekle aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. Evlilik kredisine başvuracak gençlerin yaşlarının 18-29 olması ve 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor.
15.02.2024 Ekonomi
Çöp evde kilitli tutulan Cem Muhammet'in kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar
Çöp evde kilitli tutulan Cem Muhammet'in kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar Bursa'da, kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (11), çöp ev haline gelen dairede kilitli tuttuğu suçlamasıyla yargılanan Kamuran Pınar A.'nın (46) tahliyesine tepki gösterip, itiraz eden anne Yasemin A. (50), oğlunun yaşadığı ağır işkenceleri anlattığını belirterek, "Ağzını koli bandıyla bantlayıp, ellerini arkadan bağlayarak, soğukta balkondaki sandalyeye oturtup kafasından 5 litre su dökmüşler. Kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar. Saçlarını çekerek koparıp, üzerine idrar atmışlar. Oğlum bulunmasaydı, organları satılacaktı" dedi.
8.02.2024 Gündem
e devlette teslim edilebilir ne demek, e devlette tedarik edilmedi banka talimatı verilmedi teslim edilmedi ne anlama geliyor? Eğitim materyali yardımı teslim edildi ne demek?
e devlette teslim edilebilir ne demek, e devlette tedarik edilmedi banka talimatı verilmedi teslim edilmedi ne anlama geliyor? Eğitim materyali yardımı teslim edildi ne demek? Eğitim materyali yardımı teslim edildi ne demek, eğitim materyali yardımı teslim edilebilir ne anlama geliyor? Sorusunun yanıtı için aramalar arttı. Eğitim Materyali Yardımı, muhtaç ailelerin çocuklarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla devlet tarafından sağlanan bir yardımdır. Okul kıyafeti, kırtasiye malzemeleri gibi temel eğitim ihtiyaçları bu yardımı kapsıyor. Birçok kişi Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan eğitim materyali yardımının teslim edilebileceğini belirten yazının, 'teslim edildi' şekline dönmesinin ardından e devlette teslim edilebilir ne demek, sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
8.02.2024 Ekonomi
Samsun'da 17 yaşındaki İpek’ten haber alınamıyor
Samsun'da 17 yaşındaki İpek’ten haber alınamıyor Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde kaldığı Sevgi Evleri Sitesi’nden kaçtığı belirtilen İpek Bilecen’den (17) 19 gündür haber alınamıyor.
3.02.2024 Gündem
Bakan Göktaş'tan, Yeşilçam oyuncusu için yardım talimatı
Bakan Göktaş'tan, Yeşilçam oyuncusu için yardım talimatı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatı üzerine, Yeşilçam oyuncularından Serpil Örümcer'e yardım edileceği öğrenildi.
18.01.2024 Gündem
EKPSS 2024 ne zaman yapılacak, EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı mı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 392 engelli ataması
EKPSS 2024 ne zaman yapılacak, EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı mı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 392 engelli ataması Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2 bin 392 engellinin kamu kurumlarına atanacağını açıkladı. Atamaların EKPSS puanı ve kura yöntemiyle gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, tercih işlemlerinin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılabileceği bildirildi. Peki, EKPSS başvuruları ne zaman başlayacak? 2024 EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı mı, EKPSS 2024 ne zaman yapılacak?
10.01.2024 Eğitim
Atama müjdesi! Bakanlık duyurdu: 2 bin 392 engelli ataması yapılacak
Atama müjdesi! Bakanlık duyurdu: 2 bin 392 engelli ataması yapılacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2 bin 392 engellinin kamu kurumlarına atanacağını açıkladı. Atamalar EKPSS puanı ve kura yöntemiyle gerçekleştirilecek.
10.01.2024 Gündem
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Yavuz Selim Kıran atandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Yavuz Selim Kıran atandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Yavuz Selim Kıran atandı.
6.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aile ve sosyal hizmetler bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.