Ada Çayı

Ada Çayı

Son dakika ada çayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ada çayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ada çayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ada Çayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ada çayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 112 ada çayı haberi bulunmuştur. Tüm ada çayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ses kısıklığı birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Öncelikle nedeni tespit etmek sonrasında tedaviye başlamak gerekir. 
17.01.2024 Sağlık
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Nezle olan kişilerin bol bol dinlenmesi, sıvı alımını artırması ve C vitamini bakımından zengin gıdaları tüketmesi önerilir. Dengeli beslenme ve ağrı kesicilerle de vücudu rahatlatmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Sedat, Nalan ve Hayri'yi yakalıyor! Camdaki Kız'ın yeni bölümünde neler oldu?
Sedat, Nalan ve Hayri'yi yakalıyor! Camdaki Kız'ın yeni bölümünde neler oldu? Perşembe akşamlarına damga vuran Camdaki Kız, 4 Nisan Perşembe akşamı yeni bölümü ile seyirciyle buluştu. Camdaki Kız son bölümüyle göz kırpmaya bile vakit bırakmadı. Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun aynı adlı kitabından uyarlanan Camdaki Kız dizisinde yapımcılığı Onur Güvenatam üstleniyor. Başrollerinde ise Burcu Biricik, Devrim Yakut, Enis Arıkan, Feri Baycu Güler, Feyyaz Şerifoğlu ve Hamza Yazıcı gibi önemli isimler yer alıyor. Peki, Camdaki Kız 77. bölümde neler oldu?
5.05.2023 Magazin
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Gripten ve enfeksiyondan koruyor! Kilosu 600 lira
Gripten ve enfeksiyondan koruyor! Kilosu 600 lira Kış aylarının gelmesi ile birlikte havaların soğuması Aydın’daki aktarlarda yoğunluk yaşanmasına neden olurken, 41 yıllık aktarcı Vedat Kavruk gribal enfeksiyon hastalıklarından korunmak isteyen vatandaşlar için çeşitli bitkilerden oluşan bir kış çayı önerisinde bulundu.
18.11.2022 Sağlık
Ihlamurun kilo fiyatı, gram altınla yarışıyor
Ihlamurun kilo fiyatı, gram altınla yarışıyor Antalya'da kış ayının vazgeçilmezi ıhlamurun kilosu, 600 lirayı aşan fiyatı ile şaşırtıyor. 1000 liradan satılan gram altın ile yarışan fiyatı görenler, kilo yerine gramla ıhlamur almaya başladı.
16.10.2022 Ekonomi
Paraya para demiyorlar! Köpekler buluyor! Kilosu 700 ila 4 bin euro arasında
Paraya para demiyorlar! Köpekler buluyor! Kilosu 700 ila 4 bin euro arasında Samsun’da Havza, Kavak ve Çarşamba ilçelerindeki ormanlık alanlarda envanteri yapılan sahalardan yıllık yaklaşık 225 kilo trüf mantarı toplanabilecek. Köpekler ile aranan trüf mantarları Avrupa'da türüne göre kilosu 700 ila 4 bin euro arasında alıcı buluyor.
22.07.2022 Ekonomi
Emine Erdoğan: Türkiye'nin GETAT uygulamalarında dünya için bir cazibe merkezi olacağına eminim
Emine Erdoğan: Türkiye'nin GETAT uygulamalarında dünya için bir cazibe merkezi olacağına eminim Bursa'da 'İntegratif ve Anadolu Tıbbı Kongresi'nin açılış programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tüm dünyada, geleneksel ve tamamlayıcı tıp, son derece talep görür hale geldi. Çünkü bu metot, insanı ruh ve beden bütünlüğü çerçevesinde değerlendiriyor. Koruyucu hekimliği esas alıyor. Ancak, GETAT uygulamalarının bilimsel ve akademik zeminde yürütülmesi son derece önemli. Ülkemizin bu anlamda potansiyeli ve mirası var. Türkiye'nin GETAT uygulamalarında önde gelen ülkelerden biri ve tüm dünya için cazibe merkezi olacağına eminim" dedi.
13.05.2022 Siyaset
Ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nasıl geçer? Kabızlığa çözüm olacak öneriler!
Ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nasıl geçer? Kabızlığa çözüm olacak öneriler! Ramazan ayında beslenme düzenine dikkat etmeyenlerin sıklıkla karşılaştığı sağlık sorunlarının başında kabızlık geliyor. Peki ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir? Ramazan'da kabızlığı çözmek için yapılması gerekenler nelerdir? İşte kabızlık problemi ile ilgili tüm bilgiler...
1.04.2022 Ramazan
Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçer? Neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler
Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçer? Neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler Ramazan ayı içerisinde beslenme ve uyku düzeninin değişmesi ile birlikte birçok sağlık sorunu da ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların başında ise baş ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi şikayetler geliyor. Hazımsızlık, aşırı yeme, dengesiz beslenme gibi birçok farklı neden mide bulantısının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Peki, Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçeri, neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler nelerdir?
1.04.2022 Ramazan
200 gramı 15 lira! Talep adeta patladı
200 gramı 15 lira! Talep adeta patladı Kış geldi. Bitki çaylarına ilgi arttı. Ihlamurun kilosu 200 lira, narçiçeğinin kilosu 70 lira, kuşburnunun kilosu 25 lira, kış çayının 200 gramı ise 15 liradan satılıyor
12.01.2022 Ekonomi
Hastalıklar arttı, vatandaşlar şifayı orada aradı
Hastalıklar arttı, vatandaşlar şifayı orada aradı Gribal enfeksiyonların artmasıyla vatandaşlar aktarlara koşarken bitki çaylarında satış patlaması yaşandı.
31.12.2021 Sağlık
Yanlış tüketilen bitki çayları şifadan çok zarar veriyor
Yanlış tüketilen bitki çayları şifadan çok zarar veriyor Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklardan korunmak isteyenlerin kullandığı bitki çaylarının, dikkatli tüketilmemesi halinde sağlığı tehdit edebileceği belirtildi.
29.10.2021 Sağlık
Ritüel nedir, günah mıdır? Ritüeller nasıl yapılır?
Ritüel nedir, günah mıdır? Ritüeller nasıl yapılır? Günümüzde ruh çağırma ritüeli, su ritüeli, şifa ritüeli gibi ritüeller popüler hale gelse de bu gibi ritüeller zamanın her döneminde zuhur etmiştir. İnsanların efsunlu, mistik ve gizemli şeylere her zaman ilgisi olmuştur. Bu da insanların geleceği öğrenmek, dine ait şeylerin gerçekten var olup olmadığını bilme isteğinden kaynaklanmaktadır. İslam dinine göre bilgisizlik ve gerçeğe olan inançsızlık bazen insanları bu gibi olgulara götürmektedir.
16.02.2022 Gündem
Uzmanlardan kritik uyarı! Baklava ve börek yerine bunları tüketin!
Uzmanlardan kritik uyarı! Baklava ve börek yerine bunları tüketin! Ramazan Bayramı bu yıl da pandemi gölgesinde yaşanıyor. Bayram sofrasında dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çeken uzmanlar; kahvaltılarda yağlı, hamur işi ve tatlı ağırlıklı öğünlerden uzak durulmasını, öğle yemeğinde protein ağırlıklı, akşam yemeğinde ise sindirimi kolay olduğu için sebze ağırlıklı beslenilmesini tavsiye ediyor. Uzmanlar, tatlı olarak baklava ve börek tarzı gıdalar yerine sütlü tatlıları veya meyveli dondurmaların tüketilmesini, yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak için de 45 dakikalık tempolu yürüyüş yapılmasını öneriyor.
10.05.2021 Ramazan
Hepsi online olarak satılıyor! En çok ona talep var
Hepsi online olarak satılıyor! En çok ona talep var Gaziantep'te, koronavirüs salgını ile halkın yoğunlukla tercih ettiği zencefil, ıhlamur ve ada çayı gibi şifa kaynağı bitkiler online olarak satılmaya başladı. Gaziantep'te doğal ürünlerin satıldığı tarihi Almacı Pazarı’nda bulunan esnaf, koronavirüs nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin yöneldiği doğal ürünleri virüs kapma endişesi nedeniyle pazara gelmeyerek internet ya da sosyal medya ortamında sipariş yolu ile istediklerini dile getirdi.
3.03.2021 Yaşam
'Bağışıklık sistemini güçlendirmede çok etkili'
'Bağışıklık sistemini güçlendirmede çok etkili' Covid-19' a karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmak salgınla mücadele etmenin en başta gelen yollarından biri. Burdur'daki Lisinia Doğa Proje Alanı'nın sorumlusu Öztürk Sarıca, ada çayının yapısında bulunan 'sineol' ile 'pinen' gibi uçucu yağların, adaçayı ve kekik çaylarının da bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili olduğunu söyledi.
17.01.2021 Sağlık
Aktarlarda pandemi ve kış yoğunluğu
Aktarlarda pandemi ve kış yoğunluğu Muş'ta, koronavirüs salgını ve kış mevsimi nedeniyle halkın, bitkisel ürünler ile aktarlara olan ilgisi sürüyor. Tarihlerinin en yoğun günlerini geçirdiklerini belirten aktarlar, ürün talebine zor yetiştiklerini söyledi.
16.01.2021 Sağlık
Talep resmen patladı! 'Fiyat artışı yok'
Talep resmen patladı! 'Fiyat artışı yok' Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte gripten ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar, aktarlardaki bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlerin satışını ikiye katladı. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise zencefil geliyor.
8.11.2020 Sağlık
Gribe karşı doğada yetişen otlar ilgi gördü
Gribe karşı doğada yetişen otlar ilgi gördü Düzce’de aktarlık yapan Fatih Alkan, gribe karşı doğada yetişen otlarla yapılan çayların vücut direncini artırdığını, bitkilerle yapılacak çayla doğal olarak kendimizi koruyabileceğimizi belirtti.
3.11.2020 Sağlık
Kovid-19'a karşı 'bitki özütlü pastil' önerisi
Kovid-19'a karşı 'bitki özütlü pastil' önerisi Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, vücudun bağışıklık sisteminin geliştirilmesi için bitki özütlü pastillerin kullanılması tavsiyesinde bulundu.
14.10.2020 Sağlık
Merve Boluğur günlük rutinini açıkladı!
Merve Boluğur günlük rutinini açıkladı! Düzgün fiziğiyle dikkat çeken oyuncu Merve Boluğur, günlük rutinini açıkladı.
11.09.2020 Magazin
Hastalıklara ve yanıklara iyi geliyor! Kilosu bin lira...
Hastalıklara ve yanıklara iyi geliyor! Kilosu bin lira... Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Çevreli Mahallesi'nde yıllardır birçok hastalığa, yanıklara iyi geldiği bilinen elma yağı üretiliyor. Doğadan toplanan halk arasında 'çalba' denilen ada çayı, şifaya dönüşüyor.
10.07.2020 Yaşam
“Yaşamı Pozitif Kılalım” çağrısı!
“Yaşamı Pozitif Kılalım” çağrısı! Corona virüsle mücadelede yeni normale geçiş sürecinde Maltepe Belediyesi’nden anlamlı bir çağrı geldi. “Korona negatif olana kadar yaşamı pozitif kılalım” çağrısı yapan belediye, bu süreçte uyulması gereken kuralları bir animasyon klibi ile anlattı.
14.05.2020 Gündem
İrem Derici: Kem gözlere kış!
İrem Derici: Kem gözlere kış! Şarkıcı İrem Derici, son dönemde sosyal medyadaki bakımlı ve fit halleriyle dikkat çekiyor.
11.05.2020 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Ada Çayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ada çayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.