Kamudaki 700 bin işçiye müjde! İkramiye (tediye) ödemesi yapılacak! Kim, ne kadar ikramiye alacak?
Kamudaki 700 bin işçiye müjde! İkramiye (tediye) ödemesi yapılacak! Kim, ne kadar ikramiye alacak? 700 bin işçiye ikramiye ödemesi! 13 günlük ilave tediye ödemesi yapılacak! Kamuda çalışan işçilere yılda 4 taksit şeklinde tediye ödemesi gerçekleşiyor. İlk taksiti Ocak’ta ödenen tediyelerin ikinci kısmı Nisan ayı sonunda hesaplara yatırılacak. Peki, İşçi ikramiyeleri (tediye) ne zaman yatacak? işçiye ikramiye (tediye) ödemesinde kim, ne kadar alacak? İşte İşçi tediye tarihleri 2022!
13.04.2022 Çalışan Hakları
On binlerce çalışana ikramiye! 3 bin 169 lira...
On binlerce çalışana ikramiye! 3 bin 169 lira... Çalışan yüz binlerce kişi dört taksit halinde ikramiye alıyor. Belediye şirketlerinde çalışan 450 bin işçiye ikramiye ödenmesinin yolu da açılıyor. KDK, Gebze Belediye şirketinde çalışan bir işçinin başvurusunu karara bağlayarak bu işçiye 52 günlük ilave tediye ödenmesi gerektiği yönünde tavsiye kararı aldı.
Tekstil sektörü greve gidiyor
Tekstil sektörü greve gidiyor Vakko, Yünsa, Bahariye başta olmak üzere tekstil şirketlerinde çalışan 20 bin işçi greve gidiyor
31.07.2007 Ekonomi
İkramiye ödemeleri başlıyor! 8 bin TL cuma günü hesaplarda olacak
İkramiye ödemeleri başlıyor! 8 bin TL cuma günü hesaplarda olacak Binlerce kişi bekliyordu. Ödeme takvimi açıklandı. Paralar cuma günü banka hesaplarına yatırılıyor. Yaklaşık 8 bin TL ödeme yapılacak. Kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren açıklama geldi. Kamu işçisinin ikramiyesi için gün verildi. Kamuda çalışan yaklaşık 1 milyon işçiye her yıl belli dönemlerde tediye (ikramiye) ödemesi yapılıyor.
22.01.2024 Ekonomi
Bunu yapan işveren 4 maaş tazminat ödeyecek! Çalışanları ilgilendiren flaş detay
Bunu yapan işveren 4 maaş tazminat ödeyecek! Çalışanları ilgilendiren flaş detay Milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay ortaya çıktı. İşverenin çalışanlar arasında ayrımcılık yapması haklı fesih hakkı veriyor. Bunu yapan işveren çalışanına 4 maaş kadar tazminat ödüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan bilinmeyen detayları aktardı.
9.10.2023 Gündem
Asgari ücret ile çalışanlar dikkat! Emsal ücret tespiti yapılıyor
Asgari ücret ile çalışanlar dikkat! Emsal ücret tespiti yapılıyor Yargıtay asgari ücretle çalışanları yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Kararda, "Uzun yıllar boyunca aynı işyerinde asgari ücretle çalışmaya devam edilmesi hayatın olağan akışına aykırıdır." denildi. Kararı değerlendiren uzmanlar, benzer şekilde uzun yıllar asgari ücretle çalışmaya devam edenler için dikkat çeken uyarılarda bulundu.
12.10.2022 Çalışma Hayatı
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren karar! Kıdem tazminatı ve fazla mesai ücreti...
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren karar! Kıdem tazminatı ve fazla mesai ücreti... Kıdem tazminatı, yol ücreti, fazla mesai ücreti, ulusal bayram ve genel tatil ücreti, hafta tatili ücreti, ikramiye, prim, yakacak yardımı, giyecek yardımı ile ilgili kritik karar! Çalışan milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! İşte işçi ve işverenleri yakından ilgilendiren bir gelişmenin detayları...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yüzde 41 zam geldi, 15 bin 371 lira...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yüzde 41 zam geldi, 15 bin 371 lira... Asgari ücretli çalışan veya yüksek maaş alan milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kıdem tazminatı üst sınırı yüzde 41.69 yükseldi. Her sene ocak-temmuz döneminde belirlenen çalışanların alacağı kıdem tazminatının üst sınırı, bu yıl yüzde 41.69 artarak 15 bin 371 lira oldu. Yeni sınıra göre, çalışan ne kadar yüksek maaş alırsa alsın tazminat hesabı 15 bin 371 lira üzerinden yapılacak. Örneğin, çalışan işyerinde 10 yıldır çalışıyorsa ve aylık giydirilmiş ücreti 20 bin liraysa; çalışan işten ayrıldığında tazminat olarak 200 bin lira değil, 153 bin 710 lira alabilecek. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar...
14.07.2022 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatında son dakika kararı! Sınır yok,süreyi kaçıran alamaz
Kıdem tazminatında son dakika kararı! Sınır yok,süreyi kaçıran alamaz Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışanı doğrıdan ilgilendiriyor. Birçk kişi haberdar değil. Sınır yok. Pekçok kez almak mümkün. Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıldan daha uzun süre çalışanlar için doğan bir hak. Tazminat bir yıl sonrasında işveren tarafından işten çıkarılan işçiye ödeniyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da kdem tazminatı alabiliyor. Kadın çalışanlar evlilik sebebi ile işten ayrılırsa hak etmiş oldukları tazminatı alıyor. Ancak burada bir yıl detayı dikkat çekiyor. Kıdem tazminatı alabilmesi için kişinin evlilik tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvuruda bulunması gerekiyor. Kıdem tazminatı her yıl için 30 günlük ücret üzerinden hesaplanıyor. Öte yandan evlilik dolayısıyla kıdem tazminatı alma hakkında sınır söz konusu değil. Çalışan kadın her evliliğinde kıdem kazananbiliyor.
26.06.2022 Çalışan Hakları
Yüksek emekli maaşı ve ikramiye fırsatı! Maaş ve ikramiyeyi zamlı alacaklar
Yüksek emekli maaşı ve ikramiye fırsatı! Maaş ve ikramiyeyi zamlı alacaklar Emekli milyonlarca vatandaşın maaşına zam geliyor. Emekli milyonlarca vatandaşın maaşı ve kıdem tazminatı artacak. Emeklilik hakkı kazananların ise ne zaman dilekçe vermesi gerektiği merak konusu oldu. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre emeklilik hakkı kazanan vatandaşların temmuz ayında dilekçe vermesi daha karlı oluyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken kritik detay net aylık miktarı. Net aylığınız 8 bin 430 liranın altındaysa emeklilik için müracaatta bulunabilirsiniz. Fakat bunun rakamın üzerindeyse beklemek daha avantajlı oluyor. İşte emeklilik ile ilgili son dakika tüm detaylar...
23.06.2022 Emekli
Fazla mesai ücreti ile ilgili flaş karar! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, asgari ücretli ve yüksek maaşlı çalışanlar...
Fazla mesai ücreti ile ilgili flaş karar! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, asgari ücretli ve yüksek maaşlı çalışanlar... Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Pek çok sektörde çalışanlar fazla mesai yapıyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerde az çalışanla fazla 'iş' yapılabilmesinin sağlanması amacıyla, iş veren tarafından işçinin fazla mesai yapması talep ediliyor. Fazla mesai haftalık 45 saatin üzerindenki çalışma sürelerini kapsıyor. Fazla mesai yapan çalışana fazla ücret ödenmek zorunda. Sürekli fazla mesai yapılan iş yerlerinde fazla mesai ücreti maaşa ekleniyor. Ancak bu durum bazı sorunlara neden oluyor. İş sözleşmelerinde fazla mesai ücretinin maaşa dahil olduğu kararlaştırılabiliyor. Bu nedenle fazla mesai yapan çalışanın maaşının aynı işi yapan diğer çalışanlardan büyük ölçüde yüksek olarak belirlenmiş olması gerekiyor. Asgari ücret ile çalışan bir kişinin iş sözleşmesinde fazla mesai ücretinin maaş ile birlikte ödendiği yazsa dahi bu geçersiz olarak kabul ediliyor. Çünkü asgari ücretin en az çalışma süresine karşılık belirlendiği, buna fazla çalışma ücretinin dahil olduğunun kabulünün asgari ücretin temeline aykırı olacağını ifade ediyor.
Paralar bugün hesaplarda! Ödeme tutarları 2.168 TL ile 8.233 TL arasında değişiyor
Paralar bugün hesaplarda! Ödeme tutarları 2.168 TL ile 8.233 TL arasında değişiyor Yüz binlerce kişinin beklediği ödemeler bugün yapılıyor. En düşük ödeme miktarı 2.168 lira olarak. İkramiye ödemelerinde maaş miktarı belirleyici oluyor. Yüksek maaş alan yüksek ikramiye ödemesi alıyor. Ödenecek en yüksek ikramiye ise 8.233 lira. Kamu işçileri ve 4D’li sürekli işçilere her yıl 52 günlük ücret tutarında ilave tediye yani ikramiye ödeniyor. 700 bin işçiye (tediye) ikramiye ödemeleri kapsamında 13 günlük ödeme yapılacak. İkramiyeler bugün hesaplara yatacak. Kim ne kadar tediye ödemesi alacak? İşte merak edilen tüm detaylar...
29.04.2022 Çalışan Hakları
Paralar cuma günü hesaplarda! En düşüğü 2.168 TL, yüz binlerce çalışan alacak
Paralar cuma günü hesaplarda! En düşüğü 2.168 TL, yüz binlerce çalışan alacak Ramazan Bayramı öncesi ödemelerin hesaplara yatacağı tarih merakla bekleniyordu. Paralar cuma günü hesaplarda olacak. Ödeme miktarı 2.168 TL ile 8.233 TL arasında değişiyor. Kamu işçileri ve 4D’li sürekli işçilere her yıl 52 günlük ücret tutarında ilave tediye yani ikramiye ödeniyor. Yılda 4 taksit halinde verilen, ilave tediye 2022 ödemeleri ne zaman yapılacak? Kim ne kadar tediye ödemesi alacak? Tüm sorular yanıtını buldu.
27.04.2022 Çalışma Hayatı
Fatih Erbakan: Emekli maaşlarını ve ikramiyelerini olması gereken seviyeye getireceğiz
Fatih Erbakan: Emekli maaşlarını ve ikramiyelerini olması gereken seviyeye getireceğiz Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Biz Yeniden Refah Partisi olarak en kısa zamanda geleceğiz ve ‘Önce Millet’ anlayışıyla hem Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) mağduriyetlerini ortadan kaldıracağız ve hem de emekli maaşlarını, emekli ikramiyelerini olması gereken seviyeye getireceğiz” dedi.  
20.04.2022 Siyaset
İkramiye, prim, fazla mesai ücreti ile ilgili flaş açıklama! Çalışana güzel haber, 20 gün içerisinde...
İkramiye, prim, fazla mesai ücreti ile ilgili flaş açıklama! Çalışana güzel haber, 20 gün içerisinde... Milyonlarca çalışana güzel haber! İkramiye, prim, fazla mesai ücreti, yakacak ve giyecek yardımı alan tüm çalışanları kapsıyor. Maaşı eksik ödenen ya da zamanında ödenmeyen kişiler ne yapabileceklerini merak ediyor. Sigortalı olarak çalışan herkes maaşını eksiksiz ve zamanında alma hakkına sahip. Ancak bazı işverenler pandemi, enflasyon gibi bahaneler ile çalışanlarına eksik ödeme yapıyor. Böyle bir durumda çalışanlar dava açarak haklarını alabilir. Ayrıca isteyenler tazminat hakkını da alarak işten ayrılabilir. Maaş dışında ikramiye, prim, fazla mesai ücreti gibi ek ödemeler de zamanında ve eksiksiz olarak yapılmak zorunda. İşverenin tüm bu ödemeleri yapabilmesi için yasal olarak 20 günlük süre tanınıyor.
20.04.2022 Çalışan Hakları
Emeklilik açıklaması! En düşük 1.601 TL ödeniyor, 4/1-a ve 4/1-c kapsamındakiler için...
Emeklilik açıklaması! En düşük 1.601 TL ödeniyor, 4/1-a ve 4/1-c kapsamındakiler için... Emeklilik ve sigorta açıklaması! Çalışan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Aylık 1.626 TL prim ödemek yeterli... Sayıları 2 milyon 695 bin olan ücretsiz aile işçileri ile ilgili açıklama geldi. Ücretsiz aile işçisi durumundaki eşler ve çocuklar sigortalı sayılmıyor. Ancak çocukların sigortalı olmasının önünde bir engel bulunmuyor. Sosyal güvenlik primleri asgari ücret üzerinden hesaplanarak yatırılabilir. Günlük 54 TL, aylık 1.626 TL prim ödeyerek sigorta yaptırılabilir. İşte çalışmayanların ise isteğe bağlı sigorta ile aylık en düşük 1.601 TL ödeyerek emekliliği mümkün. Ancak burada 4/1-a ve 4/1-c statüsündeki prim günü farkı öne çıkıyor. İsteğe bağlı sigorta 4/1-c kapsamında olmasına karşın, 4/1-a statüsünde emeklilik daha kolay. Detaylarıyla açıklandı, işte ücretsiz aile işçilerinin sosyal güvenlik hakları...
15.04.2022 Çalışma Hayatı
İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Ve başladı, çalışanların ücretlerinden...
İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Ve başladı, çalışanların ücretlerinden... İşsizlik maaşı, fazla mesai, yıllık izin hakkı, kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili açıklama geldi. Bildirim detayı önem taşıyor. İşçi ve işveren milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Nisan ayı ile birlikte turizm ve tarım sektörlerinde hareketlenme başladı. Bu dönemlerde yoğun bir şekilde sezonluk işçi çalıştırılıyor. İşçilerin sözleşme bitiminde işsizlik maaşı ve kıdem tazminatı hakkı olup olmadığı merak ediliyor. İşverenin sezon sonunda gelecek yıl işçiye kendisi ile çalışılmayacağını bildirirse tazminat yükümlülüğü bulunmuyor. Bildirim yapılıp yapılmaması önemli bir detay. Çünkü herhangi bir bildirimde bulunulmaz ve işçi işe başlatılmazsa işveren iş akdini feshetmiş sayılıyor. Öte yandan işsizlik sigortası fonuna mevsimlik işçilerin ücretlerinden de prim kesiliyor. Peki sezonluk işçiler işsizlik maaşı alabilir mi? Kıdem tazminatı hakları var mı?
14.04.2022 Çalışan Hakları
İkramiye ödemesi yapılacak! En az 2 bin 168 lira hesaplara geçiyor, kuruşu kuruşuna hesaplandı...
İkramiye ödemesi yapılacak! En az 2 bin 168 lira hesaplara geçiyor, kuruşu kuruşuna hesaplandı... Ek ödeme yapılacak. Yüz binlerce çalışana güzel haber! Paralar hesaba yatırılıyor. Kamu işçilerine en az 8 bin 672 lira ödeme yapılacak. İlk taksidi 28 Ocak'ta yapılan tediye ödemelerinin ikinci taksidi ise 29 Nisan'da hesaplara geçecek. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Bu yıl kamu işçilerine dört taksit halinde toplam 52 günlük ilave tediyeleri ödenecek. Toplam ödeme kamu işçilerine bu yıl toplam en az 8 bin 672 liradan başlarken, nisanda yatacak miktar ise 2 bin 168 liradan başlıyor. Böylelikle genellikle haziran ayında yapılan ikinci taksitin nisan ayına çekilmesi ile birlikte Ramazan Bayramı öncesi kamu işçileri ilave tediyenin ikinci taksitini de almış olacaklar. Peki kimler ilave tediye ödemesi alacak? Kime ne kadar ödeme yapılacak? Tediye ödemeleri ile ilgili tüm detaylar...
30.03.2022 Çalışma Hayatı
Faiz en yüksekten uygulanır! 5 yıl sınırı var, maaş bir ay içinde ödenmez ise...
Faiz en yüksekten uygulanır! 5 yıl sınırı var, maaş bir ay içinde ödenmez ise... İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor. Çoğu kişi bilmiyor ama 5 yıl sınırı var. İş kanunu ücret ödemelerinin en geç bir ay içinde yapılmasını hükme bağlıyor. Maaş bir ay içinde ödenmez ise işçi istifa edip tazminatını alabilir. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır. Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.
19.03.2022 Çalışan Hakları
Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Ödenmesi zorunlu, istifa eden ya da işten çıkarılan çalışan...
Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Ödenmesi zorunlu, istifa eden ya da işten çıkarılan çalışan... İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor. Çalışma hayatında olan ve belirsiz iş sözleşmesi ile çalışan herkes için geçerli. Belirsiz iş sözleşmesi belli bir süre sınırı bulunmayan iş sözleşmelerini kapsıyor. Özel sektör çalışanlarının büyük kısmı belirsiz iş sözleşmesi ile işe alınıyor. Herhangi bir nedenle işten çıkarılacak olan çalışana, yeni bir iş araması için bir süre tanınıyor. İhbar süresi sonrası iş sözleşmesi feshediliyor. Eğer işveren ihbar süresi dolmadan bir kişiyi hemen işten çıkarıyorsa ihbar tazminatı ödemek zorunda. Ancak burada önemli bir detay dikkatlerden kaçıyor. Aynı şekilde işçi de kendi isteği ile işten çıkarken işverenin yeni bir personel araması için belli bir süre tanıması gerekiyor. İhbar süresinden önce işten ayrılan çalışan da işverene ihbar tazminatı ödemek zorunda kalıyor. İhbar süresi çalışma yılına ve sektörlere göre farklılık gösteriyor.
14.03.2022 Çalışan Hakları
İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? İşte İstifa ederek kıdem tazminatı almanın üç yolu!
İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? İşte İstifa ederek kıdem tazminatı almanın üç yolu! Kıdem tazminatı, işçinin işten çıkarılma durumunda çalıştığı süre boyunca kazandığı kıdeminin karşılığı olarak ödenen tazminattır. Kıdem tazminatını hak kazanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bunların başında da, işçinin aynı iş yerinde bir yıllık çalışma süresinin doldurması gerekiyor. Ancak, sadece işten çıkarılma durumunda değil istifa durumunda da işçi kıdem tazminatı alma hakkına sahip olabiliyor. Peki, İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? Çalışan istifa ederse kıdem tazminatı nasıl alır? Kendi isteği ile işten ayrılanın tazminat hakkı var mıdır? İşte İstifa ederek 'kıdem tazminatı' almanın üç kolay yolu!
10.03.2022 Çalışan Hakları
Maaşlara ek zam! Paralar hesaba yatıyor! Tarih belli oldu! 5 bin 580 lira...
Maaşlara ek zam! Paralar hesaba yatıyor! Tarih belli oldu! 5 bin 580 lira... Maaşlarla ilgili son dakika zam açıklaması. Kamuda çalışan yüz binlerce çalışanı kapsıyor. Paralar hesabap yatıyor. Tarih verildi. Memur ve memur emeklisinin ardından 700 bin kamu işçisinin de yüzü güldü. Kamu işçilerine toplu sözleşmeden doğan zam ve enflasyon farkına ilave olarak yüzde 2.5'luk bir artış daha yapıldı. Bununla birlikte kamu işçilerinin zam oranı yüzde 28'e çıktı. Ocak'ta sözleşme gereği yapılan zamla bu tutar 4 bin 592 liraya yükseldi. Yüzde 5 artı enflasyon ve yüzde 2.5 ek zamla birlikte bu tutar 5 bin 580 lirayı geçti. Öte yandan; İlave tediye (ikramiye) ödemeleri de başladı.
Kıdem tazminatında flaş gelişme! Tamamen değişiyor, ödenecek ücret...
Kıdem tazminatında flaş gelişme! Tamamen değişiyor, ödenecek ücret... Aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışanlar işten çıkarılması durumunda kıdem tazminatı alma hakkına sahip oluyor. Tazminat ödemesi yapılırken çalışanın aylık kazancı üzerinden hesaplama yapılıyor. Kıdem tazminatı ile ilgili yeni bir düzenleme gündemde. Milyonları çok yakından ilgilendiren düzenleme ile kıdem hakkı koruma altına alınacak ve ödenecek ücrete beli bir standart getirilecek. Tam zamanlı olarak çalışanlar için kıdem tazminatı hakkı ile ilgili detaylar net. Ancak yarı zamanlı olarak çalışanlar işten çıkarılmaları durumunda çoğunlukla kıdem tazminatı alma konusunda sorun yaşıyor. Öğrenci, küçük çocuğu olan anne, emeklilerin tercih ettiği "kısmi süreli" olarak nitelendirilen yarı zamanlı çalışmada sosyal haklar genişliyor. Kıdem tazminatı hakkı yasal olarak korumaya alınırken bu yıl 4 bin 253 lira olan asgari ücret yarı zamanlı çalışılan süreyle orantılı ödenecek. İşte kısmi süreli (yarı zamanlı) çalışmaya yönelik sosyal haklar, yasal düzenlemelere ilişkin merak edilen soruların yanıtları...
Vefat eden işçinin mirasçılarına kıdem tazminatı ödenir mi?
Vefat eden işçinin mirasçılarına kıdem tazminatı ödenir mi? Kıdem tazminatı, iş hukukunda işçilere tanınmış en önemli haklardan birisidir. Belirli bir süre aynı işyerinde veya aynı işverene bağlı olarak hizmet edimini yerine getirmiş işçilere ödenen kıdem tazminatı için almak bazı şartların tamamlanmış olması gerekiyor. İşçinin ölümü halinde de mirasçılarına kıdem tazminatı ödenip ödenmeyeceği de merak edilen konular arasında geliyor. Peki, Vefat eden işçinin ailesine kıdem tazminatı ödenir mi? Ölen işçinin kıdem tazminatı nasıl alınır? İşte kıdem tazminatı ile ilgili bilmeniz gerekenler…
Tazminat kararı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, Kod 3 nedeni ile...
Tazminat kararı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, Kod 3 nedeni ile... Son dakika tazminat kararı! Tüm çalışanları yakından ilgilendiriyor. Kötü haber geldi. Kod 3 gerekçe gösterilerek tazminat ödemesi yapılmadı. Emsal karar çalışanların tazminat hakkından mahrum kalmasına neden olacak. Birçok çalışan farkında olmadan yapıyor. İşten çıkarıldığını iddia eden işçi, kıdem ve ihbar tazminatını almak için mahkemenin yolunu tuttu. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay, şirket whatsApp grubuna ‘Merhaba, 14 yıllık çalışma hayatımı bitirmiş bulunmaktayım, herkes hakkını helal etsin’ mesajı atan davacı işçinin tazminat alamayacağına hükmetti. Öte yandan tazminat hakkı ile ilgili önemli bir detay bulunuyor. işverenin çalışanlara eşit davranma yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda çalışana 4 maaşa kadar tazminat ödemesi gerekiyor. Kıdem ve ihbar tazminatı ile yargıdan farklı durumlar için farklı kararlar gelse de bu kadarlar diğer çalışanlar için de emsal oluşturuyor. Bu nedenle tazminat kararları vatandaşlar tarafından yakınsan takip ediliyor. Çalışanlar bir yandan da kıdem tazminatının 2022 itibarı ile ne kadar yükseldiğini merak ediyor. Çalışılan her yıl için 30 günlük giydirilmiş ücret üzerinden hesaplanan kıdem tazminatı 2022 yılı için belirlendi. 2022 yılı için asgari ücret yüzde 50 artırılarak brüt 5.004 lira oldu. Brüt ücret ile çalışılan yılın çarpımı sonucu ortaya çıkan kıdem tazminatı da asgari ücret ile beraber artmış oldu. Peki, Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte, yeni yılda kıdem tazminatı hesabı...
30.01.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri