65 Yaş Üzeri

65 Yaş Üzeri

Son dakika 65 yaş üzeri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 65 yaş üzeri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 65 yaş üzeri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

65 Yaş Üzeri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 65 yaş üzeri gelişmeleri de dahil olmak üzere 929 65 yaş üzeri haberi bulunmuştur. Tüm 65 yaş üzeri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış görülen üst solunun yolu enfeksiyonlarına karşı vatandaşı uyardı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda risk grubundaki kişilere seslenerek "Söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.” dedi.
11.01.2024 Gündem
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı İzmir'de gribal enfeksiyon bulgularıyla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurularda yüzde 50'den fazla artış olduğunu söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, bu başvuruların daha da artmasını beklediklerini açıkladı. Solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan hastalıklardaki artışın normal olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şenol, "Hastaların kapalı alanda vakit geçirmesi bulaş riskini arttırıyor. Hasta kişilerin ve çocukların mümkün olduğu kadar kapalı alanlarda bulunmaması, işe ya da okula gitmemesi, sağlıklı insanlardan uzak durmaya çalışması toplumsal sorumluluğun bir gereğidir" dedi.
10.01.2024 Gündem
65 yaş üstü belediye otobüsleri ücretli mi? 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalkıyor mu? Özel Halk Otobüsleri Birliği 65 yaş üstü kararı!
65 yaş üstü belediye otobüsleri ücretli mi? 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalkıyor mu? Özel Halk Otobüsleri Birliği 65 yaş üstü kararı! Özel halk otobüsü 65 yaş üstü ücretsiz mi, 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalkıyor mu? Ücretsiz veya indirimli karttan 65 yaş üzeri vatandaşlar dışında şehit ve gazi yakınları, basın ile emniyet mensupları da faydalanıyor. Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) 65 yaş üstü ulaşıma kısıtlama kararı almasıyla 65 yaş üstü belediye otobüsleri ücretli mi? 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalkıyor mu? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Özel Halk Otobüsleri Birliği 65 yaş üstü kararı ile 65 yaş üstü istanbul kart kalktı mı? sorusunun yanıtı…
17.10.2023 Gündem
Bakan Koca: Grip aşısı uygulaması başladı
Bakan Koca: Grip aşısı uygulaması başladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip aşısı uygulamasının başladığını söyledi. 65 yaş üzerine çağrıda bulunan Bakan Koca, aşının ücretsiz olduğunu ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
24.09.2023 Gündem
Bakan Koca duyurdu: Covid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görülmedi
Bakan Koca duyurdu: Covid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görülmedi SağlıK Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'un yeni alt varyantı olan Eris'e ilişkin, "Özellikle son günlerde yurt dışında görüldüğüne dair çok yoğun bilgiler var. Türkiye'mizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar, bizi asla endişelendirmesin. Asla eski kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil" dedi.
23.08.2023 Sağlık
65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi-ücretsiz mi, İstanbul’da İzmir’de Ankara’da 65 yaş üstü toplu taşıma kaldırıldı mı?
65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi-ücretsiz mi, İstanbul’da İzmir’de Ankara’da 65 yaş üstü toplu taşıma kaldırıldı mı? 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi olacak, 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz olarak yararlandıkları toplu taşıma hizmetleri Burdur ve Aksaray illerinde kaldırılınca 65 yaş üstü ulaşım ücretsiz mi? sorularına yanıt aranmaya başlandı. Artan maliyetleri gerekçe göstererek yıllarca uygulanan uygulama birçok kentte sona erince merak eden vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş son noktayı koydu. Peki, 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi, İstanbul’da İzmir’de Ankara’da 65 yaş üstü toplu taşıma kaldırıldı mı?
23.08.2023 Ekonomi
65 yaş üstü otobüs ücretli mi oldu, İstanbul'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? İstanbul'da 65 yaş üstü ulaşım ücretli mi, 65 yaş üstü otobüs bedava mı, paralı mı oldu?
65 yaş üstü otobüs ücretli mi oldu, İstanbul'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? İstanbul'da 65 yaş üstü ulaşım ücretli mi, 65 yaş üstü otobüs bedava mı, paralı mı oldu? 65 yaş üstü otobüs bedava mı, İstanbul’da 65 yaş üstü otobüs kartı kalktı mı? İstanbullu 65 yaş üzeri vatandaşlar metro, metrobüs, otobüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığını sorguluyor. Bazı illerde 65 yaş üstü otobüs kartlarının iptal edilip, ücretli yapılması İstanbul’daki vatandaşların 65 yaş üstü otobüs ücretli mi oldu 2023? Sorusuna yanıt aramasına neden oldu. Peki, 65 yaş üstü otobüs bedava mı, 65 yaş üstü ulaşım paralı mı oldu?
8.08.2023 Gündem
65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? 65 yaş üstü toplu taşıma ücretsiz mi, 65 yaş üstü için ücretsiz toplu taşıma kaldırıldı mı?
65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? 65 yaş üstü toplu taşıma ücretsiz mi, 65 yaş üstü için ücretsiz toplu taşıma kaldırıldı mı? Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 65 yaş üstü vatandaşları ilgilendiren yeni bir karara imza attı. Akaryakıt fiyatlarındaki artış birçok kentte toplu taşıma ücretlerine zam yapılmasına neden olurken,  Burdur'da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, yaptığı yazılı açıklamada ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar aldıklarını duyurdu. Peki, 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi, 65 yaş üstü toplu taşıma kaldırıldı mı?
26.07.2023 Ekonomi
Antalya'da 24 bin TL maaşla toplu ulaşım şoförü aranıyor! "Bulamıyoruz"
Antalya'da 24 bin TL maaşla toplu ulaşım şoförü aranıyor! "Bulamıyoruz" Turizm kenti Antalya’da toplu taşıma araçlarında çalışacak şoför bulmakta zorlandıklarını ifade eden Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, “Odamıza kayıtlı 240 aracımızdan 140 tanesi şoför olmadığından dolayı çalışmıyor. 150-200 tane şoföre ihtiyacımız var, çalışacak olan personele 23-24 bin TL maaş veriyoruz. Bu şartlarda bile şoför bulamıyoruz" dedi.
18.07.2023 Ekonomi
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi Türkiye genelinde geçtiğimiz kasım ayından bu yana birçok kişiyi hasta eden, ancak son on gündür azalma gözlenen viral hastalıklar yeniden tırmanışa geçti. Acil servisler ve polikliniklerde hasta yoğunluğu yine yükselişe geçerken, uzmanlar çocuklar başta olmak üzere, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile kronik hastalığı olan kişileri etkileyen viral salgının mart ayının sonuna kadar devam edeceğini belirtiyor ve “Mart sonuna kadar maske, mesafe ve hijyene uyulmalı” diyor.
13.01.2023 Gündem
2022’nin en pahalı uçuşu İstanbul’dan Avustralya’ya yapıldı
2022’nin en pahalı uçuşu İstanbul’dan Avustralya’ya yapıldı Çevrimiçi seyahat platformu Turna.com ziyaretçilerinin uçak bileti satışlarından kaydettiği bilgilerden hareketle 2022’nin seyahat karnesini açıkladı. Buna göre en pahalı tek yön uçak bileti 104 bin 797 TL’ye İstanbul- Canberra yolculuğu için satılırken, en pahalı gidiş- dönüş uçuşu ise 87 bin 449 TL’ye İstanbul- New York arasında gerçekleştirildi. İç hatlarda nisan, dış hatlarda ise ekim ayında en çok uçak yolculuğu yapıldı.
12.01.2023 Ekonomi
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek İstanbul nüfusu yaşlanıyor. İstanbul’un doğurganlık oranlarında tehlike çanları çalıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da doğurganlık oranlarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, 'nüfusunuz azalıyor ve yaşlanıyor' diyerek tehlikeyi duyurdu. İşte haberin detayları...
2.11.2022 Gündem
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı  Solunum yolu hastalıklarında yaşanan artışın özellikle KOAH ve astım hastaları için risk oluşturduğuna işaret eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Seha Akduman, alerji veya viral enfeksiyonlar nedeni ile zayıflayan bağışıklık sisteminin KOAH ve astım hastalarının atak geçirmesine, yaşam kaybıyla sonuçlanabilecek zatürrelere neden olabileceğine dikkat çekti.
24.10.2022 Sağlık
Grip aşısının fiyatı belli oldu! 65 yaş üstü vatandaşlar dikkat
Grip aşısının fiyatı belli oldu! 65 yaş üstü vatandaşlar dikkat 65 yaş üstü vatandaşları özellikle ilgilendiriyor. Grip aşısının fiyatı belli oldu. Bakanlığın Türkiye’ye geldiğini duyurduğu grip aşıları en geç 15 Ekim’de eczane raflarında yerini alacak. Uzmanlar 65 yaş üstü vatandaşlar, kronik hastalığı olanlar, bağışıklığı baskılanmış kişiler ile gebelerin de mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğinin altını çiziyor.
29.09.2022 Gündem
Mutsuzsanız dikkat!  Uzmanlar sebebini açıkladı
Mutsuzsanız dikkat! Uzmanlar sebebini açıkladı Havaların soğumasıyla birlikte güneşli günlere artık veda ediyoruz. En büyük D vitamini kaynağı olan güneş ışınlarının kişileri depresyondan korumaya yardımcı olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut, D vitamini eksikliğinin birçok hastalık riskini artırdığını belirtti.
26.09.2022 Sağlık
Japonya'da sıcak hava can aldı! 1 haftada 5 kişi öldü
Japonya'da sıcak hava can aldı! 1 haftada 5 kişi öldü Japonya’da etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle 1 haftada 5 kişi hayatını kaybetti.
10.08.2022 Dünya
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı Koronavirüs salgınında yeni dalganın yaşandığı Türkiye’de vaka ve ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastaneye yatışların başladığını belirtirken, Kovid tablosunun bu ayın sonunda daha da kötüleşebileceği uyarısı yapıyor.
16.07.2022 Yaşam
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac...
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac... Son haftalarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 vaka sayısı artışa geçti. Salgında 2.5 yıl geride kaldı ancak virüs tehdidi halen devam ediyor. Türkiye'de pazar gününden itibaren BioNTech aşısı yaptırmış ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilere hatırlatma dozu tanımlandı. Mevcut aşıların yeni varyantlara karşı etkili olup olmadığı da merak edilen konular arasında. Peki hatırlatma dozunu kimler olmalı? İşte detaylar...
13.07.2022 Gündem
Maske ile ilgili flaş açıklama! Geri döndü
Maske ile ilgili flaş açıklama! Geri döndü Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, vakaların yeniden yükseldiğini, virüse yakalananların hastanelerde tedavi görmeye başladığını belirterek, "Şu an sert dalga başlamış durumda ve bunu hafif atlatmanın yöntemleri belli. Bu dalgayı aşı ve maskeyle geçirmek zorundayız. Bu yöntemleri uygulamazsak, farklı bir şey bekleyemeyiz" dedi.
12.07.2022 Sağlık
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler... Yasaklarla ilgili flaş açıklama. Kovid-19 vaka sayısında artış sürerken Prof. Dr. Serap Şimşek, “Günlük vaka sayısı 8000 olarak açıklandı ancak branş hekimleri olarak bu sayının 100 bin sınırına dayandığını düşünüyoruz” dedi ve bayram sonrasına işaret etti. Önlemler de geç mi kaldık? İpin ucu kaçtı mı?” sorusı üzerine Şimşek, “Toplu ulaşım, uçaklar, şehirlerarası otobüsler, AVM’ler ve kalabalık kapalı alanlarda maske kuralının gelmesi gerekirken, vakit kaybediyoruz. Geçtiğimiz kış dönemi hafif seyirli olduğu belirtilen Omicron varyantı nedeniyle ocak sonundan nisan ayına kadar 3 aylık sürede resmi rakamlara göre 15 bin yurttaşımız yaşamını yitirdi. Dünya Sağlık Örgütü her ülkenin resmi ölüm rakamlarını 3 ile çarpması gerektiğini duyurdu” dedi.
8.07.2022 Yaşam
Koronavirüs ile ilgili kritik uyarı! Risk büyük
Koronavirüs ile ilgili kritik uyarı! Risk büyük Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19’un toplumsal tehdit olmaktan çıktığını belirterek, "Tehlike bizler için azaldı, normalleşti, sıradanlaştı ama 65 yaş üzeri için kronik hastalığı olanlar ve özellikle bağışıklığı baskılayan hastalığı olanlar için yine de risk yüksek" dedi.
9.06.2022 Gündem
Emekli, SSK'lı, Bağkur'lu, yüz binleri ilgilendiriyor! Çift maaş fırsatı! Ölene kadar her ay ödeniyor
Emekli, SSK'lı, Bağkur'lu, yüz binleri ilgilendiriyor! Çift maaş fırsatı! Ölene kadar her ay ödeniyor Emekli, SSK'lı, Bağkur'lu yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ölene kadar her ay ödeniyor. Dul maaşının, ya da ölen eşin maaşının sadece kadınlara ödendiği gibi genel bir algı var. Oysa sosyal güvenlikle ilgili düzenlemelerde bir cinsiyet farkı belirtilmiyor. Aylığın kesilmesine sebep olan tek değişiklik ise ikinci bir evlilik. Koca evlenmediği sürece eşinin maaşını alabiliyor. Ölüm aylığı alabilmek için ölen eşin en az 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartı var. SSK’lı (4A) olanların en az 5 yıl sigortası, 900 gün primi varsa yine maaş bağlanıyor. Eşin çalışıyor olması ya da emekli olması durumunda aylıkta belli kesintiler yapılıyor. Erkek, SSK ve Bağkur kapsamında çalışıyorsa veya emekliyse ölen eşin aylığının yüzde 50’sini dul aylığı olarak alır. Erkek sigortalı çalışmıyor ve Bağkur’lu da değilse ölen eşinin aylığının yüzde 75’ini alır. Erkek sigortalı çalışmıyorsa, emekli değilse ve eşinden aylık bağlanan çocuğu yoksa ölen eşinden yüzde 75 dul aylığı bağlanır. İşte dul maaşı ile ilgili merak edilen detaylar...
21.05.2022 Emekli
Toplu taşımada maske yasağı ne zaman kalkacak? Tarih verdi
Toplu taşımada maske yasağı ne zaman kalkacak? Tarih verdi Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, maske takma zorunluluğunun kapalı alanlarda da kaldırılmasına rağmen hala maske takmak isteyenler olabileceğini, kronik hastalığı bulunanlar ve 65 yas üstü olanların kendilerini korumak amacıyla maske takmaya devam edebileceklerini söyledi. İlhan, toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında maske zorunluluğunun kalkması için belirlenen 1000 vaka hedefinin ise yaz döneminde yakalanabileceğini belirtti.
28.04.2022 Yaşam
Koronavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Bundan sonra...
Koronavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Bundan sonra... Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Önümüzdeki dönemde koronavirüs vakaları çok aşağıya düştü, diyelim ki 100, 20, 10 oldu. Bu süreçte de böyle bir salgın, böyle bir tehlike olmaması için tıpkı grip aşısında olduğu gibi 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza nasıl ki aşılama tavsiye ediliyorsa, koronavirüs için de 65 yaş üzeri olan, kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı önümüzdeki dönem yine aşılamak mümkün olabilir" dedi.
23.04.2022 Yaşam
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Maske yasağı kalkacak mı? Maske zorunluluğu ile ilgili gözler Bilim Kurulu’nda!
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Maske yasağı kalkacak mı? Maske zorunluluğu ile ilgili gözler Bilim Kurulu’nda! Yeni haftanın gündeminde maske yasağı ile ilgili karar var! Gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılacak Bilim Kurulu toplantısına çevrildi. Okullarda ara tatilin sona ermesiyle birlikte okullarda maske kullanımı gündeme gelirken açık alandan sonra kapalı alanlarda da maske zorunluluğunun kaldırılması için Bilim Kurulu’nda alınacak kararlar bekleniyor. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Maske yasağı kalkacak mı? Bilim Kurulu toplantısı hangi gün, saat kaçta? İşte Bilim Kurulu’nun gündemi ve merak edilenler…
18.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

65 Yaş Üzeri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 65 yaş üzeri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.