Ulaşım

Ulaşım

Son dakika ulaşım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ulaşım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ulaşım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ulaşım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ulaşım gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.243 ulaşım haberi bulunmuştur. Tüm ulaşım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu: Türkiye'deki İHA sayısı 68 bin 647, İHA pilotu sayısı 1 milyon 536 bine ulaştı
Bakan Uraloğlu: Türkiye'deki İHA sayısı 68 bin 647, İHA pilotu sayısı 1 milyon 536 bine ulaştıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı Eylül ayı itibarıyla Türkiye'deki İnsansız Hava Aracı (İHA) sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,5 artarak 68 bin 647'ye, pilot sayısının ise yüzde 6,6 artarak 1 milyon 536 bin 993'e ulaştığını bildirdi.
20.10.2024Gündem
Radyo D, L'Étape Türkiye by Tour de France’ın radyo sponsoru oldu
Radyo D, L'Étape Türkiye by Tour de France’ın radyo sponsoru olduDünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan L'Étape by Tour de France, 19-20 Ekim’de ilk kez Türkiye’de! Radyo D İstanbul’da gerçekleşecek bu önemli organizasyonun radyo sponsoru oldu.
19.10.2024Magazin
Bartın'da köy yolları suyla kaplandı
Bartın'da köy yolları suyla kaplandıBartın'da üç gündür aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle 7 köy yolu ulaşıma kapandı.
19.10.2024Gündem
29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz olacak mı?
29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz olacak mı?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre toplu taşıma seferleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ücretsiz olacak.
19.10.2024Gündem
Mehmet Büyükekşi'den TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na cevap!
Mehmet Büyükekşi'den TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na cevap!TFF eski Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri, mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, geçmiş dönemi kapsayan açıklamalarına tepki gösterdi.
18.10.2024Süper Lig
Milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar vefatının üçüncü yılı...
Milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar vefatının üçüncü yılı...Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar, vefatının üçüncü yılında anılıyor. Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı ile 13 binden fazla öğrenciye burs verildi. Temellerini attığı Baykar'ın SİHA ve TİHA ihracatı başarısı, Selçuk ve Haluk Bayraktar'a vergi şampiyonluğu getirdi.
18.10.2024Ekonomi
Metrobüste doğan Yılmaz bebeğe İstanbul'da ömür boyu ücretsiz ulaşım imkanı!
Metrobüste doğan Yılmaz bebeğe İstanbul'da ömür boyu ücretsiz ulaşım imkanı!İstanbul Esenyurt’ta doğum sancıları tutan Hanife Mete hastaneye gitmek için taksi bulamayınca bindiği metrobüste doğum yapmış, aile bebeğe Yılmaz adını vermişti.
17.10.2024Gündem
Dünya genelinde elektrik kullanım ihtiyacı artıyor: ulaşım sektöründe benzine meydan okuyor
Dünya genelinde elektrik kullanım ihtiyacı artıyor: ulaşım sektöründe benzine meydan okuyorKüresel elektrik talebinin ve temiz enerji teknolojilerinin büyümesiyle dünyanın hızla "elektrik çağı"na ilerlediği bildirildi.
16.10.2024Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı:  2 saatlik yol 55 dakikaya düşüyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: 2 saatlik yol 55 dakikaya düşüyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamının 17 Ekim’de araç trafiğine açılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, “2023 yılında 93 kilometrelik kesimini hizmete açmıştık. Aydın-Denizli Otoyolu kavşağından başlayıp Kuyucak kavşağında sonlanan 70 kilometrelik son kesiminde de çalışmaları tamamladık. Toplam 163 kilometrelik otoyol projesi ile Aydın ve Denizli arasında 2 saat süren yolculuğun 55 dakikaya düşecek." ifadelerini kullandı.
15.10.2024Gündem
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne demiryolu projesi hayata geçiyor!
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne demiryolu projesi hayata geçiyor!Uluslararası Yol Federasyonu Dünya Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans aracılığıyla gerçekleştirdiği açılış konuşmasıyla İstanbul’da başladı. Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Kongremizde; mobilite, dijitalleşme, iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konularını bütün yönleriyle tartışarak, ortak aklın çözümleriyle sektöre büyük katkılar sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
15.10.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettir. Yol demek ulaşım demektir. Bizler de bu anlayışla büyük atılımlara imza atarak ülkemizi ulaşım ve altyapı sahasında iddialı bir seviyeye taşıdık" dedi.
15.10.2024Gündem
Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda yolcu rekoru
Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda yolcu rekoruUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 4 Ekim'de 33 bin 84 yolcuya hizmet vererek, tüm zamanların günlük yolcu taşıma rekorunu kırdığını açıkladı.
6.10.2024Gündem
Turkcell’den TEKNOFEST’te canlı 5G performansı
Turkcell’den TEKNOFEST’te canlı 5G performansı5G teknolojisi için hazırlık ve yatırımlarına aralıksız devam eden Turkcell, Adana’da bu yıl 7’nci kez düzenlenen TEKNOFEST kapsamında, çarpıcı bir demo gösterimine imza attı. Etkinliğin açılış gününde gerçekleştirilen demo etkinliğinde, Kocaeli - Gebze’de Turkcell’in 5G’si ile bağlantılı bir ekskavatör, etkinlik alanındaki Turkcell standından yine 5G teknolojisi ile uzaktan kontrol edildi. Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, “TEKNOFEST gibi büyük etkinlikler, en yeni teknolojilerin sunduğu potansiyeli sergilemek için en doğru adres. 30’uncu yılımızda gerçekleştirdiğimiz bu başarılı demo bir kez daha gösterdi ki Turkcell, teknolojinin olduğu her yerde var. Türkiye için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” dedi.
3.10.2024Ekonomi
Şampiyonlar TEKNOFEST'te otobüslerin kara kutusunu oluşturdu
Şampiyonlar TEKNOFEST'te otobüslerin kara kutusunu oluşturduIğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, otobüsün kara kutusunu oluşturarak sürücü hatalarını sıfıra indirip trafikte oluşan sürüş ihlallerini hem veri tabanına kaydeden hem de sürücüden kaynaklanan hatalar için onları uyaracak "Intenbuls" projesini geliştirdi.
3.10.2024Adana
TEKNOFEST Adana için geri sayım başladı
TEKNOFEST Adana için geri sayım başladıBu yıl 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanında gerçekleşecek olan Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST başlıyor.
2.10.2024Yaşam
Selçuk Bayraktar açıkladı! Bayraktar TB-3 ve ANKA-3'ten bir ilk
Selçuk Bayraktar açıkladı! Bayraktar TB-3 ve ANKA-3'ten bir ilkHavacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, insansız hava araçları Bayraktar TB3 ve ANKA-3’ün halka açık ilk uçuşlarını TEKNOFEST Adana’da yapacağını açıkladı.
1.10.2024Ekonomi
Gençler için İzmir’de ‘Teknoloji ve Etki Merkezi’
Gençler için İzmir’de ‘Teknoloji ve Etki Merkezi’Sabancı Topluluğu, Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında ilk Sabancı Teknoloji ve Etki Merkezi’ni İzmir’de hayata geçirildiğini duyurdu.
1.10.2024Yaşam
Feke Belediye Başkanı yol sözünü tuttu, mahalleli büyük sevinç yaşadı
Feke Belediye Başkanı yol sözünü tuttu, mahalleli büyük sevinç yaşadıAdana'nın Feke ilçesinde yerel seçimlerde “Seçilirsem ilk kazmayı Oruçlu Mahallesi'ne vurarak başlatacağım” diyen Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, sözünü tutarak köye sıcak asfalt çalışması başlattı.
1.10.2024Adana
İzmir İstanbul otobüs bileti
İzmir İstanbul otobüs biletiTürkiye’nin en kalabalık ve önemli şehirleri arasında yer alan İzmir ve İstanbul, aynı zamanda en çok ziyaretçi ağırlayan şehirleri olma özelliği de taşıyor. Ülke turizmine büyük katkı sağlayan bu iki şehir arasında da çok sayıda hava yolu ve kara yolu seferi gerçekleşiyor. Avantajlı fiyatlara İzmir İstanbul otobüs bileti almak isterseniz biletdukkani.com ya da Bilet Dükkanı mobil uygulamasını ziyaret edebilir, çeşitli kampanya ve indirimlerden yararlanabilirsiniz.
30.09.2024Advertorial
Toz taşınımı zincirleme kazaya neden oldu: 8 araç birbirine girdi, 6 yaralı
Toz taşınımı zincirleme kazaya neden oldu: 8 araç birbirine girdi, 6 yaralıKonya'nın Kulu ilçesinde toz taşınımı nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı.
30.09.2024Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu! Türkiye'nin en uzun metro hattının açılış tarihi belli oldu
Bakan Uraloğlu duyurdu! Türkiye'nin en uzun metro hattının açılış tarihi belli olduUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun hizmete açık olmayan 17,5 kilometrelik Arnavutköy-Halkalı etabında çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "Tüm çalışmalarımızı 2025 yılının ortalarında bitirmeyi, hattımızı 2025 sonunda hizmete açmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
29.09.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye'nin Yüzyılı'nı yatırım yüzyılı haline getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye'nin Yüzyılı'nı yatırım yüzyılı haline getireceğizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "2002 yılında 36 milyar dolar ihracatla dünya ticaretinden binde 5 pay alırken bugün 256 milyar dolara ulaşan ihracatımızla payımızı yüzde 1'in üzerine çıkardık. Burada sadece hacim artışından bahsetmiyoruz. İhraç ettiğimiz ürünlerin teknoloji kompozisyonunu da genişlettik. Son 21 yılda yıllık ortalama 5.4'lük büyüme kaydederek satın alma gücü paritesine göre 11. sıraya yükseldik" dedi. Erdoğan ayrıca "Muhalefetin kendi iç çekişmelerini gölgelemek amacıyla gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Seçimsiz 3,5 yıl vardır" dedi.
28.09.2024Gündem
Trenlere yerli ve milli muayene sistemi geliyor
Trenlere yerli ve milli muayene sistemi geliyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tamamen Türk mühendislerce geliştirilen otomatik tren muayene istasyonlarını (OTMİ) yıl sonunda devreye almayı planladıklarını belirterek, "OTMİ'ler, trenler hareket halindeyken dahi otonom olarak demir yolu araçlarını, mevcuttaki muayene istasyonlarından daha ileri seviyede muayene edilebilecek. Böylece araçlardaki kusurları büyük kayıplara yol açmadan tespit edilecek." ifadelerini kullandı.
28.09.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz Bölgesi'nin jeostratejik önemi artacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz Bölgesi'nin jeostratejik önemi artacakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Orta Asya ve Hazar bölgesinden batı ile doğuyu, kuzey ile güneyi birbirine bağlayan ulaşım koridorları ve enerji yolları Karadeniz bölgesi üzerinden geçiyor. Önümüzdeki dönemde bölgenin jeostratejik öneminin daha da artacağı görülüyor." dedi.
28.09.2024Gündem
Bakan Uraloğlu: Son 22 yılda ulaştırma hamleleriyle ülkemize adete çağ atlattık
Bakan Uraloğlu: Son 22 yılda ulaştırma hamleleriyle ülkemize adete çağ atlattıkUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Airshow 2024 uluslararası sivil havacılık fuarı açılış törenine katıldı. Törende konuşan Uraloğlu, "Son 22 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı ulaştırma hamleleriyle ülkemize adeta çağ atlattık. Yaşadığımız çağda artık ulaşılabilirlik ve hız faktörlerinin, hayatımızın her alanına radikal bir şekilde etki ettiğini görüyoruz" dedi
26.09.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ulaşım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ulaşım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.