Grip

Grip

Son dakika grip haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan grip ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını grip haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Grip

haberleri sayfasında son dakika yaşanan grip gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.790 grip haberi bulunmuştur. Tüm grip haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milyonları vurdu! 71.6 milyon'un 10.5 milyonu hastalandı
Milyonları vurdu! 71.6 milyon'un 10.5 milyonu hastalandı Tayland Ulusal Ekonomik ve Sosyal Gelişim Konseyi (NESDC), Dünya Bankası 2021 verilerine göre ülke nüfusunun 71.6 milyon olduğu biliniyor. Hava kirliliğİ'nden kaynaklı hastalık vakası 2023’te 10.5 milyon olduğu belirtildi.
6.03.2024 Gündem
Hava kirliliğinden 1 yılda Tayland’da 10.5 milyon kişi hastalandı
Hava kirliliğinden 1 yılda Tayland’da 10.5 milyon kişi hastalandı Tayland’da hava kirliliği kaynaklı hastalık vakası 2023’te 10.5 milyon olduğu açıklandı. Dünya Bankası 2021 verilerine göre ülke nüfusu 71.6 milyon.
6.03.2024 Dünya
Ağrı kesici gibi etki ediyor: Gripten kurtulamayanlara 1 lokması yetiyor!
Ağrı kesici gibi etki ediyor: Gripten kurtulamayanlara 1 lokması yetiyor! Enfeksiyon hastalıkları, bağışıklık sisteminin düşüklüğü nedeniyle meydana gelir. Grip ile mücadele edenler sık sık ilaç ve hap kullanır. Ancak bu meyve sayesinde kısa sürede ayağa kalkacaksınız.
3.03.2024 Yaşam
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
29.02.2024 Sağlık
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor Sinop'un Karakum yolu ve Adabaşı mevkii üzerinde ve dağlık alanlarında yetişen bir 'kaktüs' türü olan 'yer inciri', 'dikenli incir' adıyla da biliniyor. İnsan vücuduna oldukça yararı olan yer incirinin, şeker hastalarına, grip-nezle, kabızlık, çeşitli enfeksiyonlara ve bağırsakların çalışmasına olan etkisiyle fazla kilolardan kurtulmaya da yararı oldukça büyük olduğu söyleniyor. Günde 5 adetten fazla tüketilmesinin mideye zarar verdiği belirtiliyor.
15.02.2024 Gündem
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Beşiktaş'ta Salih Uçan gerçekleri ortaya çıktı
Beşiktaş'ta Salih Uçan gerçekleri ortaya çıktı Beşiktaş'ta bu sezon maçlara birçok kez iğne veya yüksek ateşle çıkan Salih Uçan sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalacak.
2.02.2024 Beşiktaş
Kan Taşı Özellikleri Nelerdir? Kan Taşının En Bilinen Faydaları...
Kan Taşı Özellikleri Nelerdir? Kan Taşının En Bilinen Faydaları... Kan taşı koyu yeşil renkli olur ve üzerinde de kırmızı lekeler bulunur. Zihni, ruhu ve bedeni koruduğuna inanılan kan taşı kehanet taşı ismiyle de bilinmektedir.
31.01.2024 Yaşam
Pirit Taşı Özellikleri Nelerdir? Pirit Taşının En Bilinen Faydaları...
Pirit Taşı Özellikleri Nelerdir? Pirit Taşının En Bilinen Faydaları... Pirit taşı, günümüzde en önemli taş çeşitleri arasında yer alır. Pirit ya da Pyrite ismi verilen doğal taşının ismi, “ateş” anlamına gelen Yunanca “pyr” sözcüğünden gelir. Pirit, diğer bir sert yapılı malzemeye ya da metale çarpması halinde yangını başlatabilmek için gereken kıvılcımları yaratmak için kullanılabildiğinden bu doğal taşa bu isim verilmiştir.
29.01.2024 Yaşam
Atık yüz maskelerini yakıta çeviren yöntem geliştirdi
Atık yüz maskelerini yakıta çeviren yöntem geliştirdi Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Indiana eyaletinde bulunan Purdue Üniversitesi, Davidson School of Engineering Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde araştırmacı olarak çalışan kimya yüksek mühendisi Dr. Çağrı Ün, kullanılmış atık yüz maskelerini yakıta çeviren teknolojiyi geliştirdi. Yapılan yenilikçi çalışma, uluslararası Processes Dergisi tarafından 238 eser arasından seçilerek kapak sayısı oldu.
24.01.2024 Adana
Grip vakaları arttı! Uzmanı kalori uyarısı yaptı ve bağışıklığı güçlendiren besinleri sıraladı
Grip vakaları arttı! Uzmanı kalori uyarısı yaptı ve bağışıklığı güçlendiren besinleri sıraladı Son günlerde solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarında ciddi bir artış yaşanıyor. İnfluenza, RSV (Respiratory Syncytial Virus) ve hatta COVID-19 gibi virüsler, bu kış da toplum sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastalık belirtileri gösteren kişilerin vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını isterken, salgın hastalıkların artmasıyla birlikte, bağışıklık sistemini güçlendirmenin de önemine vurgu yapıyor. Diyetisyen Gülçin Işık da hastalıklardan korunmak ve hızlı iyileşmek için beslenmenin önemine dikkat çekti ve neler yapılması ve yenilmesi gerektiğini anlattı.
21.01.2024 Sağlık
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Uçuk pek çok sebepten dolayı meydana gelebilir. Sıklıkla dudak, burun ve çene bölgesinde görülür. Oldukça acı veren ve rahatsız edici bir durumdur. Yemek yemeyi, konuşmayı zor hale getirir. İltihaplı olması halinde bulaşabilir, bir virüs çeşididir.
17.01.2024 Sağlık
Sağlık Bakanı Koca: Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış var
Sağlık Bakanı Koca: Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış var Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artan solunum yolu enfeksiyonlarında son durumu anlattı. Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış olduğunu belirten Koca, “İstanbul’da ise yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83. Yani en fazla artışın olduğu il İstanbul” dedi.
17.01.2024 Gündem
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun boşluğunda yer alan sinüslerin, enfeksiyon sonucu iltihaplanması ile meydana gelen hastalığa sinüzit denir. Sinüzit, genetik faktörler, akut ya da kronik olmak üzere ayrı safhalarda seyreder. Sinüziti olan bireylerde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi enfeksiyonlara yakalanma yatkınlığı gözlemlenmektedir. İlaçlı tedavi ile kontrol altına alınabilen sinüzit, oldukça dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır.
17.01.2024 Sağlık
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ses kısıklığı birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Öncelikle nedeni tespit etmek sonrasında tedaviye başlamak gerekir. 
17.01.2024 Sağlık
Eksik vitaminler bu işaretlerle ortaya çıkıyor! Bu formül kafa karıştırmıyor: Hiçbir hastalık vücudu fethedemiyor!
Eksik vitaminler bu işaretlerle ortaya çıkıyor! Bu formül kafa karıştırmıyor: Hiçbir hastalık vücudu fethedemiyor! Bazı vitamin eksiklikleri yapılan tam kan testiyle ortaya çıkar. Kış mevsiminde yakalanan grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar da bu eksikliklerden dolayıdır. Sağlıklı bir yaşam için gerekli olan bu vitaminleri tüketilen besinlerden de almak mümkündür. Tıpkı şeker gibi... Meyvelerden elde ettiğimiz şeker de vücudun ihtiyacı olan sağlar. Eksikliği hasta eden 5 vitamin hakkında gerçekler...
16.01.2024 Yaşam
Salgına karşı 10 kat direnç sağlıyor! Bu macun vücuda girdiği an kana karışıyor: Magnezyum, potasyum ihtiyacını karşılıyor
Salgına karşı 10 kat direnç sağlıyor! Bu macun vücuda girdiği an kana karışıyor: Magnezyum, potasyum ihtiyacını karşılıyor Hastalıkların kol gezdiği son dönemde salgın riski herkesi etkiliyor. Bu gibi dönemlerde bağışıklık sistemini korumak ve güçlendirmek gerekiyor. Vücudu savunmasız bırakan viral enfeksiyonlar soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların önünü açıyor. Doğal yollarla koruyacağımız bağışlıklık sistemi, salgın hastalıklarla karşı da dik duruyor. Bu karışıma bir şans verdiğiniz takdirde salgına karşı 10 kat direnç sağlayabilirsiniz.
13.01.2024 Yaşam
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu Kış aylarında vatandaşlar soğuk havalara karşı zencefil tüketerek önlem alıyor.
12.01.2024 Yaşam
Devrim Özkan sosyal medyadan paylaştı! "Nasibimizi aldık!"
Devrim Özkan sosyal medyadan paylaştı! "Nasibimizi aldık!" Lucas Torreira ile ayrıldığı iddia edilen Dervim Özkan, hastalandığını sosyal medyadan duyurdu.
12.01.2024 Magazin
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış görülen üst solunun yolu enfeksiyonlarına karşı vatandaşı uyardı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda risk grubundaki kişilere seslenerek "Söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.” dedi.
11.01.2024 Gündem
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı İzmir'de gribal enfeksiyon bulgularıyla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurularda yüzde 50'den fazla artış olduğunu söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, bu başvuruların daha da artmasını beklediklerini açıkladı. Solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan hastalıklardaki artışın normal olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şenol, "Hastaların kapalı alanda vakit geçirmesi bulaş riskini arttırıyor. Hasta kişilerin ve çocukların mümkün olduğu kadar kapalı alanlarda bulunmaması, işe ya da okula gitmemesi, sağlıklı insanlardan uzak durmaya çalışması toplumsal sorumluluğun bir gereğidir" dedi.
10.01.2024 Gündem
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları Aktarlar, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere ya da hastalığa yakalananlara bitki çayları veya macun karışımları tüketmelerini tavsiye ediyor.
9.01.2024 Gündem
Çevremde herkes hasta diyorsanız bunları mutlaka yapın! Bu 3 yöntem grip, öksürük, salgın dinlemiyor: Bağışıklık zımba gibi oluyor
Çevremde herkes hasta diyorsanız bunları mutlaka yapın! Bu 3 yöntem grip, öksürük, salgın dinlemiyor: Bağışıklık zımba gibi oluyor Şu sıralar bağışıklığı düşük herkesi salgın esir almış durumda. Çevremizdeki herkes bir şekilde ya gribe yakalanmış ya da geçmeyen bir öksürük krizine tutulmuş. Dikkat etmemiz gereken konuysa bağışıklığı nasıl güçlendirebiliriz olmalı. Peki ama nasıl?
9.01.2024 Yaşam
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Grip ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki grip haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.