65 Yaş Üstü

65 Yaş Üstü

Son dakika 65 yaş üstü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 65 yaş üstü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 65 yaş üstü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

65 Yaş Üstü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 65 yaş üstü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.485 65 yaş üstü haberi bulunmuştur. Tüm 65 yaş üstü haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir Çalışan milyonlar ile bil birlikte devlet desteği alan ya da banka hesabı olan milyonları kapsıyor. Birikmiş paranız olabilir. Devletin sunduğu engelli ve yaşlı aylıkları gibi ödemelerinin hesaplarına yatırıldığının farkına bile varmıyor. Peki, unutulan destek ödemeleri nasıl alınabilir? İşte adım adım bilinmesi gerekenler…
7.03.2024 Gündem
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kadın hastalarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyleyerek “Buna karşın, diyabetli erkeklerin yalnızca iki ila üç kat artan kalp damar hastalıkları riski vardır. Diyabet ayrıca kalp yetmezliğinin gelişimi ile de ilişkilidir” dedi.
7.03.2024 Sağlık
Şartları sağlayan yaşlılara çift maaş: Aylık 11 bin TL'yi geçiyor! 65 yaş üstü nasıl yararlanabilir?
Şartları sağlayan yaşlılara çift maaş: Aylık 11 bin TL'yi geçiyor! 65 yaş üstü nasıl yararlanabilir? Yaşlılara, 65 yaş üstüne çift maaş müjdesi... Şartları yerine getiren yaşlı vatandaşlara ayda 3 bin 504 lira artı 7 bin 608 lira bakım aylığı veriliyor. Diğer yandan ücretsiz ulaşım hakkı ve sağlık gibi imkanlar da yer alıyor.
29.02.2024 Çalışma Hayatı
3391 kilometre filmi kaç saat? 3391 kilometre filminde yaş sınırı var mı, 3391 kilometre sinema bileti kaç TL?
3391 kilometre filmi kaç saat? 3391 kilometre filminde yaş sınırı var mı, 3391 kilometre sinema bileti kaç TL? 3391 Kilometre, Beyza Alkoç'un aynı isimli romanından uyarlanan, 2024 yılında vizyona giren filmin detaylarına ilişkin araştırmalar devam ediyor. İzmir, sosyal medya üzerinden tanıştığı Ege ile sohbet ettikçe birbirlerinin hayatlarına dokunduklarını fark eder. Birbirlerini görmeden, duymadan gece gündüz konuşan İzmir ve Ege, aralarındaki mesafelere rağmen aşkın imkansız olmadığını keşfederler. Peki, 3391 kilometre filmi kaç saat? 3391 kilometre filminde yaş sınırı var mı, 3391 kilometre sinema bileti kaç TL?
20.01.2024 Kültür Sanat
Sağlık Bakanı Koca: Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış var
Sağlık Bakanı Koca: Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış var Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artan solunum yolu enfeksiyonlarında son durumu anlattı. Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış olduğunu belirten Koca, “İstanbul’da ise yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83. Yani en fazla artışın olduğu il İstanbul” dedi.
17.01.2024 Gündem
Prof. Dr. Şener'den 'JN.1' açıklaması: Paniğe kapılacak bir durum yok
Prof. Dr. Şener'den 'JN.1' açıklaması: Paniğe kapılacak bir durum yok İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alper Şener, Çin'de yeni görülen Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi JN.1 ile ilgili paniğe kapılacak bir durumun olmadığını söyledi. Şener, "Her varyant bizi birazcık diken üstünde tutsa da aşılı popülasyonların, özellikle genç yaşta ise herhangi bir yandaş hastalığı yoksa çok korkacağı bir şey yok" dedi.
24.12.2023 Gündem
65 yaş üstü ücretsiz ulaşımla ilgili yeni karar! Resmen değişti
65 yaş üstü ücretsiz ulaşımla ilgili yeni karar! Resmen değişti Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için Resmi Gazete’den yapılan açıklama ile peş peşe yeni iki karar yürürlüğe girdi. Buna göre yönetmelikte yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verildi. Ücretsiz seyahat kapsamında yapılacak gelir desteği ödemesine ilişkin usul ve esaslar da yeniden belirlendi.
23.12.2023 Ekonomi
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”  Soğuk algınlığı ilaçlarının reçetesiz alınabilmesinin ve kolay ulaşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şehmus Özmen, “Bu ilaçlar kalp hızını arttır, kaygı ve uykusuzluğa neden olur. Kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, anjina ve çarpıntı sorunu olan hastalarda ise durumu kötüleştirebilir” uyarısında bulundu.    
21.12.2023 Yaşam
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilik sistemine ilişkin yol haritasını belirlediklerini, BES’in, mevcut sosyal güvenlik sistemini de içine alan bir yapıya kavuşturulacağını belirterek, tamamlayıcı emeklilik sistemine 2024’ün üçüncü çeyreğinde geçileceğini söyledi.
11.12.2023 Emekli
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu İstanbul'da 41 yaşındaki Mustafa Turan, göğsünden karnına doğru aniden başlayan şiddetli bir ağrı ile acile kaldırıldı. Tetkikleri normal çıktı, mide ağrısı sanılıp eve gönderildi. Sonraki 24 saat boyunca ağrısı hiç azalmadı, gece 02:00 sularında Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi aciline gitti ve nöbetçi doktorun dikkati sayesinde yapılan ileri tetkiklerle, aort damarında anevrizmaya (baloncuk) bağlı yırtık olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alınan Turan, şans eseri ölümden döndü. Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ebuzer Aydın, risk grubunda olanların düzenli kontrol yaptırması gerektiğini söyledi ve "Yırtığa bağlı acil ameliyatla, planlı ameliyatlar arasında ölüm riski açısından 4-5 kat fark var" dedi.
18.11.2023 Gündem
(Hac fiyatları 2023 2024) Bu yıl hac ücretleri ne kadar, 1 sar (riyal) kaç TL, Diyanet hac fiyatları belli oldu mu?
(Hac fiyatları 2023 2024) Bu yıl hac ücretleri ne kadar, 1 sar (riyal) kaç TL, Diyanet hac fiyatları belli oldu mu? Hac adayları KOVİD-19 salgını nedeniyle bir süredir hac ibadetlerini yerine getiremiyordu. Hac yolu bu sene yeniden açıldı. Hacı adayları fiyatlar için araştırmalarını hızlandırdı. Diyanet dışında tur şirketleri de hac ibadeti için bir paket belirliyor. Peki, hac fiyatları ne kadar, yeni hac fiyatları kaç riyal? Diyanet hac fiyatları belli oldu mu? 1 Sar kaç TL?
3.11.2023 Gündem
Cevdet Yılmaz’dan memur, emekli ve çalışanlara ilişkin açıklama
Cevdet Yılmaz’dan memur, emekli ve çalışanlara ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda 12. Kalkınma Planı sunumunu yaptı. Cevdet Yılmaz, "12’inci Kalkınma Planı 5 eksen üzerinde kurgulanmıştır" ifadelerini kullanırken, emekli, memur ve çalışanlara ilişkin de önemli bir açıklama yaptı.
30.10.2023 Gündem
'Özel'de ücretsiz yolcu taşıma kalkıyor mu? Tarih verildi devreye alınacak
'Özel'de ücretsiz yolcu taşıma kalkıyor mu? Tarih verildi devreye alınacak Özel halk otobüsleri, Türkiye genelinde aralarında 65 yaş üstünün de bulunduğu 18 yolcu grubunu her ay yalnızca 4 gün ücretsiz taşıma kararı almıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, uygulamanın kanuna aykırı olduğunu belirterek duruma el attı.
19.10.2023 Ekonomi
Arsasını satıp araba aldı hayatının şokunu yaşadı! 820 bin liralık kabus
Arsasını satıp araba aldı hayatının şokunu yaşadı! 820 bin liralık kabus Antalya’da yaşayan Trabzonlu Ali Bey Yaşar, ömrünün geri kalanında sıfır bir arabaya binmek için arazisini satarak yeni bir araç aldı. Aracı bayiden teslim aldıktan sonra 200 metre ileride yakıt alan Yaşar, aracın arka bagaj kapısının renginin ve kapının farklı olduğunu fark etti. Durumu yetkililere bildiren ve firma hakkında şikayetçi olan Yaşar, “Arabaya 820 bin TL ödedim. Trabzon’a 3 ay tatile gittim, 3 ay bu arabayla mücadele ettim. Huzurla binemedim” dedi
17.10.2023 Yaşam
65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? Önemli açıklama geldi
65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? Önemli açıklama geldi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ücretsiz yolcu taşımama tartışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
17.10.2023 Gündem
65 yaş üstü belediye otobüsleri ücretli mi? 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalkıyor mu? Özel Halk Otobüsleri Birliği 65 yaş üstü kararı!
65 yaş üstü belediye otobüsleri ücretli mi? 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalkıyor mu? Özel Halk Otobüsleri Birliği 65 yaş üstü kararı! Özel halk otobüsü 65 yaş üstü ücretsiz mi, 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalkıyor mu? Ücretsiz veya indirimli karttan 65 yaş üzeri vatandaşlar dışında şehit ve gazi yakınları, basın ile emniyet mensupları da faydalanıyor. Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) 65 yaş üstü ulaşıma kısıtlama kararı almasıyla 65 yaş üstü belediye otobüsleri ücretli mi? 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalkıyor mu? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Özel Halk Otobüsleri Birliği 65 yaş üstü kararı ile 65 yaş üstü istanbul kart kalktı mı? sorusunun yanıtı…
17.10.2023 Gündem
65 yaş üstü vatandaşlara kritik maske uyarısı!
65 yaş üstü vatandaşlara kritik maske uyarısı! Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronavirisün yeni varyant dünyada endişe yarattı.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tüm dünyada 1 milyondan fazla yeni COVID-19 vakası görüldüğünü duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünyada hızla yayılan Eris varyantının, Türkiye’de de 9 kişide görüldüğünü açıklaması pek çok soruyu da beraberinde getirdi. "Çok daha bulaşıcı ama korkmayın" çağrıları ne anlama geliyor? Eris varyantının en sık görülen belirtisi ne? Uzmanlar değerlendirdi.
27.09.2023 Sağlık
Sınıf geçmede yeni düzenleme: Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek
Sınıf geçmede yeni düzenleme: Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrencilerin sınıfı geçemeyeceğini söyledi. Tekin, öğretmen atamaları konusunda da Bütçe kanunu geçmeden rakamlar belli olursa atama sürecini başlatacaklarını açıkladı.
23.09.2023 Eğitim
Özel Halk Otobüsleri kontak kapatıyor! 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım...
Özel Halk Otobüsleri kontak kapatıyor! 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım... Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB), ücretsiz taşıma başta olmak üzere karşılığı kamu tarafından sübvanse edilmeyen taşımalara karşı başlattıkları eylemlerine devam ediyor.
23.09.2023 Ekonomi
Ankara'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş açıkladı! 65 yaş ego kartı kalktı mı ?
Ankara'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş açıkladı! 65 yaş ego kartı kalktı mı ? Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, düzenleme olmaması durumunda, 15 Ekim'de tüm illerde ücretsiz binişlerin kaldırılmasına karar vereceklerini söyledi. Özel Halk Otobüsleri Birliği, artan maliyetleri gerekçe göstererek Ankara'da 65 yaş üstü dahil ücretsiz taşımayı sonlandırıyor, haberlerinin ardından Ankaralı 65 yaş üstü vatandaşlar arama motorlarına yöneldi ve Ankara’da 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma kalktı mı? sorusuna yanıt arıyor. EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş’tan açıklama geldi.
21.09.2023 Gündem
Bakanlık rakamları paylaştı! En pahalı uçuş belli oldu
Bakanlık rakamları paylaştı! En pahalı uçuş belli oldu Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verilerine göre hava ulaşımında hizmet verilen yolcu sayısının 2023'ün 7 aylık döneminde bir önceki yıla kıyasla yüzde 22,65 artarak 118 milyon 679 bine ulaştığı görülüyor. Çevrim içi seyahat platformu Turna.com ise uçak bileti satışlarından yola çıkarak 2023’ün ilk 7 ayının seyahat karnesini açıkladı. Buna göre yılın en pahalı uçuşu tek yönde 66 bin 600 TL ile İstanbul’dan Çin’e yapıldı.
25.08.2023 Ekonomi
65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi-ücretsiz mi, İstanbul’da İzmir’de Ankara’da 65 yaş üstü toplu taşıma kaldırıldı mı?
65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi-ücretsiz mi, İstanbul’da İzmir’de Ankara’da 65 yaş üstü toplu taşıma kaldırıldı mı? 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi olacak, 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz olarak yararlandıkları toplu taşıma hizmetleri Burdur ve Aksaray illerinde kaldırılınca 65 yaş üstü ulaşım ücretsiz mi? sorularına yanıt aranmaya başlandı. Artan maliyetleri gerekçe göstererek yıllarca uygulanan uygulama birçok kentte sona erince merak eden vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş son noktayı koydu. Peki, 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi, İstanbul’da İzmir’de Ankara’da 65 yaş üstü toplu taşıma kaldırıldı mı?
23.08.2023 Ekonomi
Emekli ve memur maaşına büyük zam! Ek ödeme ve seyyanen artış, işte olası zam tablosu
Emekli ve memur maaşına büyük zam! Ek ödeme ve seyyanen artış, işte olası zam tablosu Emekli aylığı ve memur maaşı ile ilgili dikkat çeken zam açıklaması geldi. Emekli ve memur maaşında zam oranları tablası belli oldu. Yeni zamlı maaşlar kuruşu kuruşuna hesaplandı. Hükümetin emekli ve memur zam teklifi nihayet açıklandı. Bu süreç, aynı zamanda 2,5 milyonun üzerindeki 65 yaş üstü, engelli ve evde bakım maaşı alan vatandaşları da yakından ilgilendiriyor. 2024 yılının ilk 6 ayı için sunulan zam teklifi yüzde 14 olarak duyuruldu. Bu teklife ek olarak, SSK ve Bağkur emekli maaşlarının artışında belirleyici olan enflasyon verileri de açıklandı. İşte, yeni zamlı maaş tablosu için hesaplamalar...
17.08.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

65 Yaş Üstü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 65 yaş üstü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.