5 Şubat

5 Şubat

Son dakika 5 şubat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 5 şubat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 5 şubat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

5 Şubat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 5 şubat gelişmeleri de dahil olmak üzere 14.430 5 şubat haberi bulunmuştur. Tüm 5 şubat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için yeni karar! Faiz oranı yükseltildi
Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için yeni karar! Faiz oranı yükseltildi Merkez Bankası'ndan son dakika faiz kararı geldi. Faiz oranı yükseltildi. Bankada parası olanları yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankası, kur korumalı mevduat hesapları için üst faizi politika faizinin yüzde 60'ı olarak belirlediğini duyurdu.
25.04.2024 Ekonomi
İstanbul Adalet Sarayı'na saldırıyı gerçekleştiren teröristin ablasının ifadesi ortaya çıktı
İstanbul Adalet Sarayı'na saldırıyı gerçekleştiren teröristin ablasının ifadesi ortaya çıktı İstanbul Adalet Sarayı'na yönelik 6 Şubat'taki terör saldırısını gerçekleştiren terörist Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç, DHKP/C terör örgütü üyeliği suçundan yargılandığı davada adliye saldırısına ilişkin tutuklanmasıyla ilgili konuştu. Sanık Necmiye Birkoç, "Burada olanlar çok kötü bir tesadüftü. Tek sorun Pınar'ın ablaları olmamız. Hazır o gün burada biz vardık, suçlanacak biz vardık duruşmamız vardı. Ablamla ben suçlu değiliz, suçlamaları kabul etmiyoruz" diyerek tahliyesini talep etti. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına ve dosyasının da ayrılmasına karar verdi. Sanık Necmiye Birkoç, saldırının yapıldığı 6 Şubat'ta, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya çıkmış ve duruşmayı izlemeye gelen ablası Nejla Birkoç ile duruşma sonrasında gözaltına alınarak tutuklanmıştı.
2.04.2024 Gündem
2024 MEB TAKVİMİ: Okullar ne zaman kapanacak 2024, okulların açılmasına kaç gün kaldı? Yaz tatili ne zaman? 2024 ve 2025 eğitim öğretim yılı takvimi
2024 MEB TAKVİMİ: Okullar ne zaman kapanacak 2024, okulların açılmasına kaç gün kaldı? Yaz tatili ne zaman? 2024 ve 2025 eğitim öğretim yılı takvimi MEB'in akademik takvimine göre, okulların açılış ve kapanış tarihleri belirlendi. Öğrenciler, geçen Eylül ayında 2023-2024 öğretim yılı için sınıflarına yerleşti. İkinci dönem ise 5 Şubat'ta başladı. Öğrenciler şimdi merakla, "Okullar ne zaman kapanacak? Karneler ne zaman verilecek?" gibi soruların yanıtlarını arıyorlar.
20.03.2024 Gündem
Terastan düşerek hayatını kaybeden Ayşe Özgecan Usta olayında 'mermiyle tehdit' iddiası
Terastan düşerek hayatını kaybeden Ayşe Özgecan Usta olayında 'mermiyle tehdit' iddiası Zonguldak’ta 3 yıl önce Ayşe Özgecan Usta’nın (28) terastan düşerek ölümüyle ilgili sevgilisi Bartu Can Akkışla’nın (36), ‘taksirle ölüme neden olma ve kişiyi hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından tutuksuz yargılandığı davada, baba Kenan Usta, evde 1 tane mermi bulunduğunu ve sanığın kızını bu mermi ile tehdit ettiğini öne sürdü.
20.02.2024 Gündem
2. dönem 1. yazılı ne zaman 2024? İlkokul, ortaokul ve lisede 2. dönem yazılı tarihleri
2. dönem 1. yazılı ne zaman 2024? İlkokul, ortaokul ve lisede 2. dönem yazılı tarihleri Yarıyıl tatili sona ererken 20 milyon 481 bin öğrenci ve görevli 1 milyon 178 bin öğretmen yeni eğitim öğretim yılına başladı. Peki, 2. dönem 1. sınavlar ne zaman yapılacak? İşte 2. dönem yazılı tarihleri
10.02.2024 Gündem
2 ilde eğitime kar engeli
2 ilde eğitime kar engeli Ardahan'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime perşembe günü ara verildi. Ayrıca Van'ın Çaldıran ilçesinde yoğun kar yağışından dolayı kırsal mahalle okulları ile taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.
7.02.2024 Gündem
DEM Parti ve Başak Demirtaş'tan İstanbul açıklaması!
DEM Parti ve Başak Demirtaş'tan İstanbul açıklaması! DEM Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağı tartışılan Başak Demirtaş, yazılı açıklama yaptı, kararını duyurdu.
7.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü yeniden ertelendi!
Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü yeniden ertelendi! Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi. Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 ekibinin inişini, Florida kıyılarındaki olumsuz hava şartları nedeniyle yeniden ertelendiğini duyurdu. Peki, Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı’nın dönüşü hakkında merak edilenler…
6.02.2024 Gündem
Gelinim Mutfakta bugün kim kazandı? 5 Şubat Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim aldı? Puan durumu...
Gelinim Mutfakta bugün kim kazandı? 5 Şubat Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim aldı? Puan durumu... Yeni haftanın ilk bölümü ekrana geldi. Gelinim Mutfakta programındaki mücadele izleyenleri heyecanlandırmaya devam ediyor. Gelinler en güzel yemeği yaparken kayınvalide ve Nursel Ergin de puanları veriyor. Peki 5 Şubat Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim kazandı? İşte son puan durumu...
5.02.2024 Gündem
5 Şubat altın fiyatları: FED kararı sonrası tepetaklak oldu! Gram, çeyrek altın ne kadar?
5 Şubat altın fiyatları: FED kararı sonrası tepetaklak oldu! Gram, çeyrek altın ne kadar? Ocak ayı FED faiz kararının açıklanmasının ardından altın fiyatlarında ters yönlü hareketlilik gözlemdi. ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi 2056 dolar seviyelerinde işlem gören altının ons değeri, verinin açıklanmasının ardından 2028 dolar seviyelerine kadar geriledi. İşte 5 Şubat 2024 Cumhuriyet altını, 22 ayar bilezik, gram altın ve çeyrek altın fiyatları...
5.02.2024 Ekonomi
2 ilde eğitime kar engeli
2 ilde eğitime kar engeli Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bugün tatil edildi. Van'ın Saray ilçesinde yoğun kar yağışından dolayı taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.
4.02.2024 Gündem
Pazartesi okullar yarım gün mü, 5 Şubat Pazartesi okul var mı? Okullar pazartesi günü tatil mi, 5 Şubat'ta okullar açılacak mı?
Pazartesi okullar yarım gün mü, 5 Şubat Pazartesi okul var mı? Okullar pazartesi günü tatil mi, 5 Şubat'ta okullar açılacak mı? 22 Ocak’ta başlayan yarıyıl tatilin uzatılıp uzatılmayacağı merak edilirken 15 tatil ile ilgili MEB açıklamaları takip edilmeye başlanmıştı. Sosyal medya platformları üzerinden “okullar ikinci dönem açılmayabilir” paylaşımlarının ardından öğrenciler ve veliler arama motorlarına yönelerek “Pazartesi okullar yarım gün mü, 5 Şubat Pazartesi okul var mı?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, Okullar pazartesi günü tatil mi, 5 Şubat'ta okullar açılacak mı?
3.02.2024 Gündem
Satürn balık burcuna girdi! ‘2 sene güvenlik açısından zor bir dönem, herkes ruhunu kaybetti!’
Satürn balık burcuna girdi! ‘2 sene güvenlik açısından zor bir dönem, herkes ruhunu kaybetti!’ Aygül Aydın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda son günlerde artan şiddet olaylarına dikkat çekerek “Dünya güvenlik açısından daha zorlanacak.” yorumunu yaptı. Öte yandan şubat ayı için yaptığı burç yorumlarında 5 Şubat'ta Merkür'ün Kova burcuna geçişini hatırlattı ve bu geçisin 12 burca nasıl yansıyacağını tek tek açıkladı.
3.02.2024 Astroloji
Pazartesi okullar tatil mi, 15 tatil uzatıldı mı? 5 Şubat Pazartesi okul var mı, pazartesi günü okullar açılacak mı?
Pazartesi okullar tatil mi, 15 tatil uzatıldı mı? 5 Şubat Pazartesi okul var mı, pazartesi günü okullar açılacak mı? İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan 20 milyon öğrenci 19 Ocak’ta karnelerini aldı. 15 tatilin son haftasına girilince öğrenciler ve veliler okulların açılış tarihi için araştırmalarını hızlandırdı. MEB takvimine göre 5 Şubat tarihinde açılacak okulların uzatıldığı iddiaları sonrası 2. Dönemin başlayacağı tarih sorgulanmaya başlandı. 15 tatilin 1 aya uzatıldığına yönelik iddialara yönelik Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama yapıldı. Peki, Sömestr tatili ne zaman bitiyor 2024, MEB 15 tatil uzatıldı mı 2024? Okullar 2. Dönem ne zaman açılacak 2024, yarıyıl tatili 30 gün mü oldu, ne zaman bitiyor 2024?
3.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi SpaceX, Florida'da kıyılarındaki olumsuz kurtarma koşulları nedeniyle, Dragon ve AX-3 mürettebatının uzay istasyonundan ayrılmasının en erken 5 Şubat Pazartesi olarak hedeflendiğini duyurdu.
3.02.2024 Gündem
14. MIXX Awards Türkiye jürisi belirlendi
14. MIXX Awards Türkiye jürisi belirlendi İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından bu sene 14’üncüsü düzenlenen MIXX Awards Türkiye yarışmasının jüri üyeleri belli oldu. 5 Şubat’a kadar başvuruların yapılabileceği 14. MIXX Awards Türkiye ödülleri, 15 Nisan tarihinde düzenlenecek tören ile sahiplerine verilecek.
1.02.2024 Ekonomi
Lapa lapa kar 2 Şubat'ta geliyor! bir anda bastıracak: 15 tatil uzuyor! Meteoroloji: Turuncu alarm sadece o il için verildi!
Lapa lapa kar 2 Şubat'ta geliyor! bir anda bastıracak: 15 tatil uzuyor! Meteoroloji: Turuncu alarm sadece o il için verildi! İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı ancak etkili olmadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege'de süren karla karışık yağmurun hafta sonu kar şeklinde olmasını bekliyor. Arnavutköy, Çatalca ve Fatih'te atıştıran kar 2 Şubat'tan itibaren lapa lapa yağacak. Kuvvetli poyrazın etkili olduğu Marmara için vatandaşlara tedbirli olunması uyarısı yapıldı. Öte yandan 5 Şubat Pazartesi açılacak okulların tatil edileceği haberi öğrencileri meraklandırdı. 15 tatilde olan milyonlarca öğrenci yarıyıl tatilinin uzatılması hakkında kararı bekliyor. Şubat'ın başında bir anda bastırması beklenen kar yağışı sonrası sömestr tatilinin de uzatılması bekleniyor. İşte il il hava durumu tahminleri...
31.01.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Alper Gezeravcı'nın uzay programıyla ilgili detayları aktaran Bakan Kacır, "10 yıl sonra aslında Türkiye hem bölgesinde hem de küresel düzeyde uzay ekosisteminin önemli oyuncusu olacak. " dedi. Öte yandan Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alper Gezeravcı arasında yaşanan görüşmedeki sürpriz detayı da açıkladı.
29.01.2024 Gündem
15 tatil 1 ay mı oldu 2024, ikinci dönem ne zaman başlıyor? 15 tatil uzatıldı mı 2024, 15 tatil ne zaman bitiyor 2024?
15 tatil 1 ay mı oldu 2024, ikinci dönem ne zaman başlıyor? 15 tatil uzatıldı mı 2024, 15 tatil ne zaman bitiyor 2024? Öğrenciler 19 Ocak Cuma günü karnelerini aldı ve yarıyıl tatiline başladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılın bitip, 2. döneme geçiş için hazırlanan öğrenciler ve veliler 15 tatilin ne zaman biteceğini, uzatılup uzatılmayacağını merak ediyor. Peki, 15 tatil ne zaman bitiyor 2024, uzatıldı mı? Okullar 20 Şubat'a kadar tatil mi 2024, ne zaman açılacak 2024?
27.01.2024 Gündem
2. dönem ücretli öğretmenlik başvuruları 2024 ne zaman? Ücretli öğretmenlik başvurusu dönem bilgisi bulunamadı ne demek?
2. dönem ücretli öğretmenlik başvuruları 2024 ne zaman? Ücretli öğretmenlik başvurusu dönem bilgisi bulunamadı ne demek? Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatili 22 Ocak başladı, 5 Şubat’ta sona erecek. Öğretmenler ve öğrenciler yarıyıl tatiline girerken ikinci dönem için ücretli öğretmenlik başvuruları ile ilgili aramalar da arttı. Peki, 2. dönem ücretli öğretmenlik başvuruları 2024 ne zaman? Ücretli öğretmenlik başvurusu dönem bilgisi bulunamadı ne demek?
23.01.2024 Çalışma Hayatı
KOMEK.org.tr Konya kayıt ekranı | Komek.org.tr yetişkin kayıt nasıl yapılır, KOMEK kursları ne kadar sürüyor? KOMEK kayıt sorgulama
KOMEK.org.tr Konya kayıt ekranı | Komek.org.tr yetişkin kayıt nasıl yapılır, KOMEK kursları ne kadar sürüyor? KOMEK kayıt sorgulama KOMEK kayıt başvurusu nasıl yapılır, KOMEK Konya kayıt tarihleri nedir? Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde (ASEM) yeni dönem kayıtları 23 Ocak Salı günü ile 5 Şubat Pazartesi günü arasında alınacak. 725 branşta, 83 merkezde, 38 oyun salonu, 37 spor salonu, 25 yüzme havuzu faaliyetleri için KOMEK kayıt başvurusu “konya.bel.tr” ve “komek.org.tr” adreslerinden yapılabilecek. Peki, KOMEK kurs kaydı nasıl yapılır, KOMEK kurs başvuru nasıl yapılır? İşte KOMEK bahar dönemi kayıt başvurusu…
23.01.2024 Personel Alımı
İkinci dönem okullar açılmayabilir mi? Okullar 2. dönem açılacak mı, 2. dönem ne zaman başlıyor 2024?
İkinci dönem okullar açılmayabilir mi? Okullar 2. dönem açılacak mı, 2. dönem ne zaman başlıyor 2024? Covid-19'un yeni varyantı olan JN1’in Türkiye'de yayılmaya başlaması sonrası sosyal medya üzerinden okulların ikinci dönem açılmayabileceği iddiaları dolaştı. Söz konusu iddiaların ardından veliler ve öğrenciler “Okullar ikinci dönem açılmayabilir mi?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
20.01.2024 Eğitim
15 tatil ne zaman bitiyor? 2. dönem ne zaman başlıyor 2024, 15 tatil uzayacak mı 2024?
15 tatil ne zaman bitiyor? 2. dönem ne zaman başlıyor 2024, 15 tatil uzayacak mı 2024? Okullarda 1. Dönem sona eriyor, öğrenciler 15 tatile giriyor. İlk ara tatil 13-17 Kasım arasında yapıldı. Şimdi gözler 15 tatilin ne zaman bitip, 2. Dönemin ne zaman başlayacağına çevrildi. Peki, 15 tatil ne zaman bitiyor? 2. dönem ne zaman başlıyor 2024, 15 tatil uzayacak mı 2024?
17.01.2024 Eğitim
Cuma günü karneler saat kaçta alınacak 2024? 1. dönem karneleri ne zaman verilecek? Sabahçı öğlenci karne saatleri
Cuma günü karneler saat kaçta alınacak 2024? 1. dönem karneleri ne zaman verilecek? Sabahçı öğlenci karne saatleri Karneler saat kaçta verilecek, 1. Dönem karneleri ne zaman verilecek? İlk dönemin sonu geliyor. Karnelerin alınmasıyla yarıyıl tatili başlayacak. Yaklaşık 19 milyon öğrenci tatilin keyfini çıkaracak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.
17.01.2024 Eğitim
5 Şubat'a kadar Merkür Oğlak burcunda: Ne yapmak sana fırsat getirecek? Aygül Aydın tüyoyu verdi
5 Şubat'a kadar Merkür Oğlak burcunda: Ne yapmak sana fırsat getirecek? Aygül Aydın tüyoyu verdi Astrolog Aygül Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda burçlara ait tüyoları paylaştı. Merkür 5 Şubat'a kadar Oğlak burcunda diyen ünlü astrolog 5 madde sıraladı.
14.01.2024 Astroloji

Benzer Haber Etiketleri

5 Şubat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 5 şubat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.