25 Yıl

25 Yıl

Son dakika 25 yıl haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 25 yıl ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 25 yıl haber sayfamızda bulabilirsiniz.

25 Yıl

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 25 yıl gelişmeleri de dahil olmak üzere 27.237 25 yıl haberi bulunmuştur. Tüm 25 yıl haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser tedavisi gördüğü sırada hemşire tarafından cinsel istismara uğradı!
Kanser tedavisi gördüğü sırada hemşire tarafından cinsel istismara uğradı! İzmir'in Bayraklı ilçesinde Akciğer kanseri olan N.C., Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada cinsel saldırıda bulunan erkek hemşire Emre Kale’ye duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak cinsel saldırı suçundan 16 yıl 3 ay, uyuşturucu madde temin etmek suçundan da 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldı.
26.04.2024 Gündem
Tekne yanaştırma cinayeti davasında gelişme! Baba ve oğluna karar verildi
Tekne yanaştırma cinayeti davasında gelişme! Baba ve oğluna karar verildi İstanbul'un Büyükçekmece İlçesinde 1.5 yıl önce Alper Uygun’u tekne yanaştırma tartışması sırasında 2 el ateş ederek öldüren baba Ümit Büyükgöze ve oğlu Doğukan Büyükgöze'ye cezalarında indirim uygulanarak ayrı ayrı 25 yıl hapis cezası verildi.
19.04.2024 Vatan TV
Tekne yanaştırma cinayeti davasında gelişme! Baba ve oğluna karar verildi
Tekne yanaştırma cinayeti davasında gelişme! Baba ve oğluna karar verildi İstanbul'un Büyükçekmece İlçesinde 1.5 yıl önce Alper Uygun’u tekne yanaştırma tartışması sırasında 2 el ateş ederek öldüren baba Ümit Büyükgöze ve oğlu Doğukan Büyükgöze'ye cezalarında indirim uygulanarak ayrı ayrı 25 yıl hapis cezası verildi.
19.04.2024 Gündem
Polise yakalandı, zehirli yılanla intihar etti
Polise yakalandı, zehirli yılanla intihar etti Güney Afrika'da polis tarafından yakalanan bir hayvan kaçakçısı, ev araması sırasında zehirli yılana kendisini ısırtarak intihar etti.
9.04.2024 Dünya
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Antalya'daki 600 dairesinin olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Altınok, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden alınan resmi yazı ile cevap verdi. Altınok, 'Kimin yalancı kimin dosdoğru olduğunun belgesidir. Yavaş'ın zerre onuru varsa istifa etmesi lazım.’ dedi.
28.03.2024 Gündem
Türkiye’deki 25’inci yılda 1,5 milyar TL satış rakamı
Türkiye’deki 25’inci yılda 1,5 milyar TL satış rakamı Alman temizlik teknolojileri firması Kärcher, Türkiye’deki 25’inci yılını geride bıraktı. Şirket 25’inci yılında 1,5 milyar Türk Lirası’nı geçen satışla yüzde 200 büyüme sağladığını duyurdu.
23.02.2024 Ekonomi
Teknolojinin kalbi 3DEXPERIENCE World 2024 zirvesinde attı
Teknolojinin kalbi 3DEXPERIENCE World 2024 zirvesinde attı 30 ülkeden 5 bin katılımcının yer aldığı, Dassault Systèmes tarafından bu yıl 25. kez düzenlenen etkinlik mühendisler, girişimciler, üreticiler ve sektör liderlerinin katılımıyla 11-14 Şubat tarihleri arasında Dallas'ta gerçekleşti.
22.02.2024 Vitrin
25 yıl evli kalana emeklilik Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik şartları neler?
25 yıl evli kalana emeklilik Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik şartları neler? 25 yıl evli kalana emeklilik var mı? Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için yeni bir sigorta sisteminin devreye alınacağı haberleri sonrası emeklilik ile ilgili ayrıntılar sorgulanmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık." açıklaması yaptı.
29.01.2024 Çalışma Hayatı
Halil Falyalı cinayeti davasında karar
Halil Falyalı cinayeti davasında karar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Mustafa Söylemez'i iki kez müebbet hapis cezasına çarptırırken; sanık Mehmet Faysal Söylemez'in tüm suçlardan beraatine karar vererek tahliyesine hükmetti. Sanıklar Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız'a ise toplam 25 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanık Metin Süs'ün beraatine, firari sanık Cemil Önal'ın dosyasının ise ayrılmasına hükmetti.
19.01.2024 Gündem
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
5 ödemeye birden zam! GSS prim hesabı değişti, maaşın yüzde 60'ı kadar olacak
5 ödemeye birden zam! GSS prim hesabı değişti, maaşın yüzde 60'ı kadar olacak Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla beraber 1 Ocak itibarıyla ödeme kalemlerinde de büyük değişim yaşanacak. Yüzde 49.11 artışla 17 bin 2 lira olan asgari ücret brüt 20 bin 2 liraya çıkıyor. İşverene maliyeti de 23 bin 502 TL oldu. Zamla birlikte kıdem tazminatı da arttı. Kıdem tazminatı tabanı brüt asgari ücret üzerinden hesaplanıyor. Çalışanlar her yıl için bir brüt asgari ücret tutarında tazminat alıyor. Asgari ücretli bir çalışanın yıllık kıdem tazminatı tutarı 20 bin 2 lira olacak. Böylece asgari ücret üzerinden çalışanların 25 yıl için alacağı kıdem tazminatı 335 bin 325 liradan 500 bin 50 liraya çıkacak. Öte yandan asgari ücret 10 kadar geliri artırırken 5 ödemeyi de yükseltiyor. İşte yeni asgari ücretle birlikte değişecek bazı kalemler...
30.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücretliye zam sonrası bir müjde daha! 20 bin lira oldu
Asgari ücretliye zam sonrası bir müjde daha! 20 bin lira oldu Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla beraber 1 Ocak itibarıyla ödeme kalemlerinde de büyük değişim yaşanacak. Yüzde 49.11 artışla 17 bin 2 lira olan asgari ücret brüt 20 bin 2 liraya çıkıyor. İşverene maliyeti de 23 bin 502 TL oldu. Zamla birlikte kıdem tazminatı da arttı. Kıdem tazminatı tabanı brüt asgari ücret üzerinden hesaplanıyor. Çalışanlar her yıl için bir brüt asgari ücret tutarında tazminat alıyor. Asgari ücretli bir çalışanın yıllık kıdem tazminatı tutarı 20 bin 2 lira olacak. Böylece asgari ücret üzerinden çalışanların 25 yıl için alacağı kıdem tazminatı 335 bin 325 liradan 500 bin 50 liraya çıkacak. Çalışanlar her yıl için bir brüt asgari ücret tutarında tazminat alıyor. Asgari ücretli bir çalışanın yıllık kıdem tazminatı tutarı 20 bin 2 lira olacak. Böylece asgari ücret üzerinden çalışanların 25 yıl için alacağı kıdem tazminatı 335 bin 325 liradan 500 bin 50 liraya çıkacak.
29.12.2023 Çalışma Hayatı
Aynı sokağa fırın açmak isteyen meslektaşını öldürüp, 2 kişiyi yaralayan sanığa 41 yıl hapis
Aynı sokağa fırın açmak isteyen meslektaşını öldürüp, 2 kişiyi yaralayan sanığa 41 yıl hapis Konya’nın Beyşehir ilçesinde aynı sokakta fırın açmak isteyen meslektaşı Erdal Üstüner’i (60) tabancayla vurarak öldürüp, ortağı Yunus Ayaz ve çalışanı Murat Şahin’i yaralayan Sebahattin Gülbahar, 41 yıl 8 ay hapis cezasına çaptırıldı.
26.12.2023 Gündem
3 maçın skorunu bildi, Szymanski’nin 90+6’da gelen golüyle kazandı… Yok böyle oran!
3 maçın skorunu bildi, Szymanski’nin 90+6’da gelen golüyle kazandı… Yok böyle oran! Misli, hafta sonu bülteninde yine cepleri doldurdu. Süper oranlarla üyelerine daha fazla kazanma fırsatı sunan Misli’de bir üye, 3 maçtan oluşan yüksek oranlı bir kupon yaptı.  3 maça da skor tahmininde bulunan üye, kuponunu aynı zamanda Misli Arena’da paylaştı.
11.12.2023 İddaa
Eski eşinin nafakasını ödemediği için tutuklandı! Hüngür hüngür ağladı, şok eden olay
Eski eşinin nafakasını ödemediği için tutuklandı! Hüngür hüngür ağladı, şok eden olay Bursa'nın 20 yıl önce boşandığı eski eşinin nafakasını ödemediği iddia edilen Züfrü Şirin tutuklandı. 81 yaşındaki Züfrü Şirin cezaevine götürülürken gözyaşları içinde kaldı.
5.12.2023 Gündem
Karı kocanın parçalanmış cesetleri çöp poşetinde toprağa gömülmüştü! Kesik baş cinayetinde karar çıktı
Karı kocanın parçalanmış cesetleri çöp poşetinde toprağa gömülmüştü! Kesik baş cinayetinde karar çıktı İranlı karı kocanın parçalanmış cesetlerinin çöp poşetine konularak toprağa gömülmesine ilişkin açılan davanın duruşmasında, İran uyruklu tutuklu sanık hakkında mahkeme heyeti kararını verdi. Heyet, sanığın her bir maktul için "kasten öldürme" suçundan 25 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.
30.11.2023 Gündem
Nihat Doğan'dan güzellik merkezi itirafı: Beni de tehdit ettiler
Nihat Doğan'dan güzellik merkezi itirafı: Beni de tehdit ettiler Nihat Doğan, 2021 yılında güzellik merkezi alarak farklı bir sektöre yatırım yapmıştı. Açılışına Bülent Ersoy, Cengiz Kurtoğlu gibi ünlü isimleri davet eden Doğan bir yıl sonra da dükkanı devretmişti.
30.11.2023 Magazin
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı Emeklilik başvurusu yapacak vatandaşlar için önemli değişiklikler hükümetin gündeminde yer aldı. Özellikle 8.9.1999 tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu kapsamda, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kolları için belirlenen prim ödeme günleri ve emeklilik yaş sınırları vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilgi vererek dikkat çeken detaylardan bahsetti.
14.11.2023 Emekli
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SGK 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri açıklandı. Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri...
10.11.2023 Emekli
Denize atıp boğulmasını izlemişti! Korkunç olayda kan donduran detaylar
Denize atıp boğulmasını izlemişti! Korkunç olayda kan donduran detaylar Eminönü’nde deniz kenarında oturan Ahmet Uzun’a yumruk atıp bayılttıktan sonra bacaklarından sürükleyerek denize atıp boğulmasını izleyen, birkaç saat sonra da olay yerine dönüp Uzun’un cesedinin çıkarılışını izlerken yakalanan Serdal Akar hakkında karar açıklandı.
28.09.2023 Yaşam
3 yaşındaki Lina'nın minik bedeni derin dondurucudan çıkmıştı! Cinayet sanıkları hakkında mahkemeden yeni karar...
3 yaşındaki Lina'nın minik bedeni derin dondurucudan çıkmıştı! Cinayet sanıkları hakkında mahkemeden yeni karar... Kan donduran olay Gaziantep'te meydana gelmişti. Kayıp olarak aranırken cesedi derin dondurucuda bulunan Lina Nazlı Erbay'ın (3) ölümüne ilişkin haklarında 28 yıla kadar hapis cezası istenen Muhabbet Toz ve Mehmet Aksu'nun yargılandığı davada mahkeme, 2 sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
19.09.2023 Gündem
Çoban Mehmet Topaloğlu cinayetinde katili gördüğünü söyledi 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Çoban Mehmet Topaloğlu cinayetinde katili gördüğünü söyledi 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı Yanında çalışan çobanı öldüren katili gördüğünü ama yakalayamadığını açıklamıştı, müebbet ile yargılandı 25 yıl hapis cezası aldı. Eskişehir’de çobanlık yapan Mehmet Topaloğlu’nun (22) öldürülmesiyle ilgili tutuksuz yargılanan ve ifadelerinde kar maskeli katili gördüğünü ancak yakalayamadığını anlatan Ahmet Çetin (44), ‘kasten öldürme’ suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemece kararla birlikte hakkında tutuklama kararı verilen Çetin, cezaevine konuldu.
19.09.2023 Gündem
Daha önce bıçakladığı eşini tahliye olduktan sonra katletti! Bebeğinin yanında kanlar içinde bulundu...
Daha önce bıçakladığı eşini tahliye olduktan sonra katletti! Bebeğinin yanında kanlar içinde bulundu... Ümraniye'de Mehmet Dinç, konuşmak için gecekondunun penceresine çağırdığı dini nikahlı eşi Fatoş Çetin'i bıçaklayarak öldürdü. Genç kadının cesedi, yanında bebeği ile birlikte sabah ailesi tarafından kanlar içinde bulunurken, Çetin'in yaklaşık 4 ay önce de Mehmet Dinç tarafından bıçaklandığı belirtildi.
19.09.2023 Gündem
Karlofça Antlaşması Özeti Ve Önemi... Karlofça Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Karlofça Antlaşması Özeti Ve Önemi... Karlofça Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğu yükseliş döneminin ardından oldukça sıkıntılı bir döneme girmişti bu döneme duraklama dönemi adı verilmiştir. Duraklama döneminde yapılan savaşlarda batı da toprak kaybetmeye başlamıştır. 
10.09.2023 Eğitim
Mansur Yavaş belediye başkanlığı için adaylığını açıkladı
Mansur Yavaş belediye başkanlığı için adaylığını açıkladı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yeniden aday olacağını duyurdu.
30.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

25 Yıl ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 25 yıl haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.