25 yıl sonra Tokat’ın Başçiftlik ilçesine dönen leylekler, nisan ayında kar altında kaldı
24.04.2026 - 20:24Güncellenme Tarihi:
Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde etkili olan kar yağışı, baharın habercisi olarak bilinen leylekleri beyaza bürüdü. Yaklaşık 25 yıl aradan sonra ilçeye dönerek yuva yapan leylekler, nisan ayında yağan karın altında görüntülendi.
1
İlçe merkezinde bulunan bir caminin kubbesine yuva kuran leylek ailesi, kar yağışıyla birlikte yağlı tabloları andıran manzaralar oluşturdu.
2

Dron ile havadan kaydedilen görüntülerde, yuva üzerindeki leyleklerin karla kaplı çatılar ve beyaza bürünen ilçe manzarasıyla birlikte dikkat çektiği görüldü.
3

25 yıl sonra ilçeye gelen leyleklerin soğuk hava ve kar yağışına rağmen yuvalarını terk etmemesi dikkat çekerken, bu durum ilçe halkı tarafından da ilgiyle karşılandı.
4

Öte yandan, yüksek kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışının ardından ortaya çıkan bu görüntüler, bahar ile kışın aynı karede buluştuğu nadir anlardan biri olarak yorumlandı.
5

6

7




