Son dakika 2019 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 2019 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 2019 haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan 2019 gelişmeleri de dahil olmak üzere 20.208 2019 haberi bulunmuştur. Tüm 2019 haberleri aşağıda listelenmiştir.
İzmit’in cazibe merkezi olacaktı, kaderine terk edildi Gölkay Park’ta içler acısı manzaraBir dönem İzmit’in en önemli sosyal yaşam ve su sporları merkezlerinden biri olarak gösterilen Gölkay Park, bugün bakımsızlığı nedeniyle adeta kaderine terk edilmiş durumda. 2009 yılında dönemin İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan tarafından hayata geçirilen proje, yıllarca kentin önemli cazibe merkezlerinden biri olarak hizmet verdi. Ancak 2019 yılında Fatma Kaplan Hürriyet’in belediye başkanı seçilmesinin ardından tesis faaliyetlerini durdurdu. Tesis tam 8 yıldır içler acısı halde duruyor.
Iğdır FK'nın yıldızı rakip takıma transfer olduAnkara Keçiörengücü, son olarak Iğdır FK forması giyen ve serbest statüde bulunan 34 yaşındaki futbolcu Moryke Fofana'yı kadrosuna kattığını duyurdu.
Çöplük değil teknoloji üssü! Bursa'nın batı kırsalında kuruluyorBursa Büyükşehir Belediye Meclisi, temmuz ayı ikinci oturumunda ‘Bursa Deprem Risk Azaltma ve Önleme Planlama Projesi’ ile ‘Bursa Batı Bölgesi Entegre Katı Atık ve Enerji Üretim Tesisi’ hakkında kapsamlı sunum gerçekleştirildi.
Menemen FK ile Tire 2021 FK anlaşamadı3'üncü Lig'deki yarışmacı haklarını Türkiye Futbol Federasyonu'nda henüz resmileşmese de Gaziemir Spor'a devreden Tire 2021 FK'nın yoluna nasıl devam edeceği merak konusu oldu.
İçerisi dışarıdan 4 kat fazla oksijenli: Astım hastalarının kaçış noktası olduDışarıda hava 40 derece; içeride ise dışarıdan 4 kat fazla oksijen. Bu yüzden astım hastaları soluğu Tokat'taki bu mağarada alıyor.Yaşı 3,4 milyon yıl. İçinde dünyada başka hiçbir yerde bulunmayan "soğan sarkıtları" var. Ve en ürperticisi: büyük bölümü hâlâ keşfedilemedi. İşte adım attıkça sizi şaşırtan o yeraltı dünyası…
Kocaeli'de çiftçiye 1,5 milyar liralık dev destek: Milyonlarca litre mazot tamamen bedava verildi!Kocaeli, sanayinin başkenti olmasının yanı sıra tarım ve hayvancılıkta da sarsılmaz bir üretim üssü haline geliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentteki kırsal kalkınmayı tetiklemek ve üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla son 7 yılda (2019-2026) tam 1 milyar 530 milyon liralık yatırıma imza attı. 98 farklı projenin hayata geçirildiği bu süreçte, mazottan seraya, tıbbi aromatik bitkilerden damızlık hayvan dağıtımına kadar on binlerce üreticiye dev destekler sağlandı.
Estetik yaptırdı hayatı karardı! İşlem sonrası dudağı çürüdü, 7 yıldır çare arıyorAntalya haberleri... Antalya'da estetik işlem sonrası dudağında doku kaybı yaşadığını ileri süren 3 çocuk annesi 47 yaşındaki aşçı Songül Uzunoğlu'nun hukuk mücadelesi 7 yıldır sürüyor. Ceza dosyasında doktorlar beraat ederken, Tüketici Mahkemesi Uzunoğlu lehine 994 bin 331 TL tazminata hükmetti. Dosya Bölge Adliye sürecindeyken Uzunoğlu, "Gülüşüm yok, yemek yemek problem. Bir insanın hayatını, yaşamını hiçe saydılar. Benim hakkımı kim arayacak" dedi.
Kapalı büfeden su alan gençlerin dürüstlüğü esnafı duygulandırdıElazığ’da sabah saatlerinde kapalı olan büfenin dolabından su alan 4 genç, aldıkları su şişesini ve parasını güvenlik kamerasına el sallayarak gösterip dükkanın girişine bıraktı. O işletme sahibi ise görüntüyü izledikten sonra duygulandığını ve hareketlerinin hayran bıraktığını ifade etti.
40 yıllık atıl fabrikada üretim başladı! Etten daha çok protein içeriyor: Çürümeye terk edilmişti, şimdi siparişlere yetişemiyor!Amasya'da yaşayan gıda mühendisi Özge Öksüz, endüstriyel kenevir bitkisinin mucizevi tohumlarını yüksek teknolojiyle işleyerek etten daha yüksek protein değerine sahip, glutensiz ve yüksek lifli kenevir kurabiyesi geliştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 yıl önce (2019 yılında) kenevir üretiminin canlandırılması yönünde yaptığı tarihi çağrıyı kendilerine vizyon edinen aile, bölgede 40 yıldır atıl duran fabrikayı devlet desteğiyle Türkiye'nin ilk %100 kenevir iplik tesisine dönüştürdü. Şimdi ise kadın kooperatiflerinin de güçlü lojistik iş birliğiyle kenevir, gıda sektöründe dünyaya ihraç edilecek bir "süper besin" haline geliyor.
Demir yok, beton yok, taş yok! Erzurum'daki o caminin minaresine yakından bakanlar gözlerine inanamıyor: Sadece 3 santim kalınlığında!Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesinde yer alan Mustafa Akal Camii, fiziki imkansızlıklar karşısında üretilen muazzam bir tasarım çözümüyle Türkiye’nin en sıra dışı ibadethanelerinden biri haline geldi. Cami etrafında fiziksel bir minare inşa edecek alan bulunmaması üzerine 2019 yılında hayata geçirilen "üç boyutlu kompozit minare" uygulaması, sokağın çehresini tamamen değiştirdi. Caminin yan duvarına monte edilen 6 metrelik akıllı tasarım, uzaktan bakıldığında gerçek bir minare silueti sunarak mahalle sakinlerinin, turistlerin ve en çok da çocukların güler yüzlü sevgilisi oldu.
Coğrafi işaret belgesine sahip Konuralp pirinci için 82 çiftçiye 50 ton tohum desteğiDüzce'de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında, coğrafi işaret belgesine sahip Konuralp pirincinin üretimini artırmak amacıyla 82 çiftçiye yaklaşık 50 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı. Kentte çeltik ekim alanlarının son dönemde iki katına yaklaştığı belirtildi.
Türkiye'de e-ticaret hacmi 4,6 trilyon liraya ulaştıTicaret Bakanlığı verilerine göre 2025 yılında e-ticaret hacmi 4,6 trilyon Türk lirası (115 milyar ABD doları) seviyesine ulaşarak GSYİH içindeki payını yüzde 6,9’a yükseltti. TÜİK verilerine göre, internet kullanım oranı yüzde 90,9’a, e-ticaret kullanım oranı yüzde 50,7’ye, e-ticaret kullanıcı sayısı ise 32 milyona çıktı.
Kayserispor'a iyi haber! Umut Bulut'un açtığı davada ödeyeceği ücret düştüKayserispor’un, eski futbolcusu Umut Bulut'un açtığı alacak davasını kaybetmesi sonrası dava istinaf mahkemesine taşındı. Kayseri 6'ncı İş Mahkemesi’nin, Kayserispor Kulübü'nün Umut Bulut'a 1 milyon 161 bin Euro ve 545 bin 655 TL ödemesine hükmettiği ilk karar kaldırıldı. Yerel mahkemede yeniden yapılan yargılama sonucu Kayserispor'un eski kaptanı Bulut'a ödeyeceği rakam 487 bin avro ile 545 bin TL’ye düştü.
Artvin'de yıllardır kapalıydı şimdi bereket fışkırıyor! Yüzde 80 tasarrufla ilk hasat yapıldı: Faturayı gören buraya koşacak!Artvin’de Deriner Barajı'nın inşası sırasında yol güzergahının değişmesiyle kaderine terk edilen ve 2019 yılında teknik nedenlerle tamamen kapatılan tarihi Oruçlu Tüneli, ezber bozan bir dönüşüm hikayesine ev sahipliği yaptı. Tünelin sahip olduğu eşsiz doğal sıcaklık ve nem dengesini avantaja çeviren üreticiler, devasa yapıyı yüksek katma değerli istiridye mantarı üretim merkezine dönüştürdü. Protokolün katılımıyla ilk hasadın yapıldığı tesiste, Artvin'in toplam mantar üretim kapasitesinin yıllık 360 tona çıkarılması hedefleniyor.
2019 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haberbaşlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 2019 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.