1. Dünya Savaşı

1. Dünya Savaşı

Son dakika 1. dünya savaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 1. dünya savaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 1. dünya savaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

1. Dünya Savaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 1. dünya savaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.033 1. dünya savaşı haberi bulunmuştur. Tüm 1. dünya savaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Manda Ve Himaye Nedir? Manda Ve Himaye İlk Kez Nerede Reddedildi?
Manda Ve Himaye Nedir? Manda Ve Himaye İlk Kez Nerede Reddedildi? Tarihte sık sık duyduğumuz kavramlar arasında manda ve himaye tabirleri bulunmaktadır. Manda ve himaye nedir ve bir ülke için ne anlam ifade etmektedir.
31.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır İlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Zalim İsrail yönetiminin Batı devletlerinden aldığı destekle sürdürdüğü Gazze’deki katliamların, Kudüs’teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin, Allah’ın izniyle yakındır" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’" Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
29.10.2023 Gündem
Cuma mesajları ile İstanbul'un Kurtuluşu mesajları bir arada! İşte Anlamlı, hadisli, kısa ve öz İstanbul'un Kurtuluşu sözleri
Cuma mesajları ile İstanbul'un Kurtuluşu mesajları bir arada! İşte Anlamlı, hadisli, kısa ve öz İstanbul'un Kurtuluşu sözleri İstanbul, 1. Dünya Savaşı sırasında düşmanların işgali altına girdi ve zorlu günler yaşadı. Ancak Türk milletinin milli mücadele ruhu, İstanbul'u özgürlüğüne kavuşturmak için büyük bir kararlılıkla harekete geçti. 6 Ekim 1923 tarihinde, İstanbul düşman işgalinden arındırıldı ve bu tarihi gün, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin önemli bir zaferini simgeliyor. İstanbul'un kurtuluşu, tüm Türkiye için bir umut ışığı oldu ve bu güzel şehir, tarih ve kültürle dolu zengin mirasıyla aydınlandı. 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu'nun 100. yılını coşkuyla kutluyoruz! Biz de güne özel olarak Cuma mesajları ile 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu mesajları bir arada derledik.
6.10.2023 Gündem
Versay Antlaşması Özeti Ve Önemi... Versay Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Versay Antlaşması Özeti Ve Önemi... Versay Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Dünya savaşları içerisinde en sancılı olan 1. Dünya savaşı döneminde itilaf ve ittifak devletleri arasında savaşın sona erdirilmesi için Fransa'nın Paris şehrinde bir konferans düzenlenmiş ve konferans sonucunda Versay Antlaşması İmzalanmıştır.
15.09.2023 Eğitim
Sykes Pıcot Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sykes Pıcot Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Sykes Pıcot Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sykes Pıcot Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Yeni bir anlaşma olarak öne çıkan Sykes Pıcot Antlaşması, aynı zamanda Osmanlı imparator lehine yapılan bir antlaşmadır. Bu bağlamda Osmanlı Devleti'nin orta doğudaki topraklarının paylaşılması konusunda gerçekleştirilmiş olan bir antlaşmadır. Britanya İmparatorluğu ve Fransa arasında gerçekleşen bu gizli antlaşmaya, daha sonra Rusya İmparatorluğu da girmiştir.
15.09.2023 Eğitim
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğu, Trablusgarp ile 1. Balkan Savaşı'nda kayıplar yaşamıştı. Bu kayıplar özellikle askeri, siyasi ve ekonomik alanında olmuştu. Tabi Rusya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin gözü Osmanlı'nın üzerinde olmaya devam ediyordu. Almanya ise Osmanlı Devleti'ni yanında görmek istiyordu. Böyle bir ortamda 1. Dünya Savaşı kaçınılmaz olmuştur. 1914 yılında başlayan savaş 1918 yılında Mondros Ateşkes Antlaşması ile son bulmuştur. 
12.09.2023 Eğitim
Brest Litovsk Antlaşması Özeti Ve Önemi... Brest Litovsk Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Brest Litovsk Antlaşması Özeti Ve Önemi... Brest Litovsk Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Dünya Savaşı esnasında gerçekleştirilen anlaşmalardan biri Brest Litovsk antlaşmasıdır. Aynı zamanda bu durumu İttifak Devletleri arasında yapılan bir anlaşma olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu açısından son kez kaybettiğin toprakları kazanması noktasında önemli anlaşmalar içerisinde yer almaktadır.
4.09.2023 Eğitim
Halit Ziya Uşaklıgil Eserleri Nelerdir? Halit Ziya Uşaklıgil Eserleri'nin Özellikleri
Halit Ziya Uşaklıgil Eserleri Nelerdir? Halit Ziya Uşaklıgil Eserleri'nin Özellikleri Servet-i Fünun akımının en önemli temsilcilerinden biri olan Halit Ziya Uşaklıgil 1866 yılında İstanbul'un Eyüp semtinde doğdu. Romancılığıyla ön plana çıkan Halit Ziya Uşaklıgil, roman ve hikaye gibi kurgusal eserler dışında, tiyatro oyunu, anı ve gezi türünde de eserler kaleme almıştır. 
8.08.2023 Eğitim
Maraş Otu Nedir? Maraş Otu Faydaları Nelerdir?
Maraş Otu Nedir? Maraş Otu Faydaları Nelerdir? Maraş otu özellikle Güneydoğu Anadolu'da Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta sıklıkla kullanılır. Bu ot halk arasında deli tütün ismi ile de bilir. Maaş otunun yaprakları toz haline getirilip bir miktar su, meşe, asma ya da ceviz külü ile yoğrulmasıyla elde edilen bir üründür.
6.07.2023 Sağlık
Binali Yıldırım'dan Batı'nın 14 Mayıs ilgisine tepki: İçişlerimize neden karışıyorlar, kim bu hakkı veriyor?
Binali Yıldırım'dan Batı'nın 14 Mayıs ilgisine tepki: İçişlerimize neden karışıyorlar, kim bu hakkı veriyor? AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, CNN Türk'te yayınlanan ve moderatörlüğünü Fulya Kalfa'nın yaptığı CNN Türk Masası programında gündeme ilişkin önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. "Batı'nın 14 Mayıs ilgisinin sebebi çok açık" diyen Yıldırım "Onlara göre 14 Mayıs köprüden önce son çıkış. Erdoğan düşerse biz Ortadoğu'yu, Balkanları, Kafkasya'yı, Afrika'yı tekrar kuşatırız dolayısıyla da Türkiye bizim güdümümüze girer ve buradaki menfaatlerimize zarar gelmez. Batı bizim içişlerimize neden karışıyor? Kim bunlara o hakkı veriyor? Avucunu yalasınlar" ifadelerini kullandı.
6.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni projelerle milletimizin karşısına çıkacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni projelerle milletimizin karşısına çıkacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsani Yardım Tugayı ile bir araya geldiği iftar programında konuştu. Erdoğan, "Her ne kadar birileri fitne çıkartmak için sürekli zırvalayıp dursa da biz askerlerimizin deprem bölgesinde fedakarca yürüttüğü çalışmaları iyi biliyoruz." dedi.
28.03.2023 Gündem
Tarihi değiştiren zafer: Çanakkale! Zafere giden o yolda neler yaşandı?
Tarihi değiştiren zafer: Çanakkale! Zafere giden o yolda neler yaşandı? Bundan tam 108 yıl önce, Çanakkale'de tarihin gördüğü en büyük destanlardan biri yazıldı. Tarihin akışını değiştiren bu savaşta zafere giden yolda neler yaşandı? Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk, askeri dehasını ortaya koyduğu zaferde nasıl bir yol izledi? Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarih Profesörü Dr. Kemal Arı, CNN TÜRK canlı yayınında anlattı.
18.03.2023 Gündem
22 Aralık Sarıkamış şehitleri ile ilgili anma mesajları ve Sarıkamış şehitleri sözleri! Kars Sarıkamış şehitleri hikayesi nedir, nasıl oldu, kaç asker şehit oldu?
22 Aralık Sarıkamış şehitleri ile ilgili anma mesajları ve Sarıkamış şehitleri sözleri! Kars Sarıkamış şehitleri hikayesi nedir, nasıl oldu, kaç asker şehit oldu? 22 Aralık 1914 Sarıkamış sözleri ve Sarıkamış şehitleri mesajları için aramalar arttı. 1. Dünya Savaşı sırasında Sarıkamış'ta şehit düşen binlerce asker bugün anılıyor. 60 bin askerin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekatı yıldönümü kapsamında şehit olanları anmak isteyenler Sarıkamış şehitleri sözleri ve mesajları için araştırmaya başladı. Peki Kars Sarıkamış şehitleri hikayesi nedir, 22 Aralık 1914 Sarıkamış nasıl oldu? İşte Sarıkamış şehitleri mesajları ve 22 Aralık Sarıkamış şehitleri ile ilgili sözler…
22.12.2022 Gündem
Balkanlar'da adım adım savaşa! Kosova ile Sırbistan arasındaki tansiyon yükseliyor...
Balkanlar'da adım adım savaşa! Kosova ile Sırbistan arasındaki tansiyon yükseliyor... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken Balkanlar'da yaşanan tehlikeli gelişmeler tüm dünyanın dikkatini bu bölgeye çekti. Yeniden alev alan Kosova-Sırbistan geriliminde hafta sonunda silah sesleri duyuldu.
12.12.2022 Dünya
Mustafa Kemal Atatürk'ün Fikir Hayatını Etkileyen Yazarlar Ve Düşünürler Hangileridir?
Mustafa Kemal Atatürk'ün Fikir Hayatını Etkileyen Yazarlar Ve Düşünürler Hangileridir? Kurtuluş Savaşı'na öncülük eden Mustafa Kemal Atatürk, oldukça geniş bir dünya görüşüne sahipti. Özellikle sahip olduğu fikirler onu özel kılmaktaydı. Ayrıca yaşamında onu etkileyen birçok yazar ve düşünür olmuştur.
17.11.2022 Eğitim
Milli Mücadele Kahramanları... Kurtuluş Savaşı Kahramanları Kimlerdir?
Milli Mücadele Kahramanları... Kurtuluş Savaşı Kahramanları Kimlerdir? Milli Mücadele döneminin başarılı olmasında kahramanların etkisi oldukça çoktur. Erkek ve kadın fark etmeden herkes elinden geleni yapmıştır.
17.11.2022 Eğitim
Kuvayi Milliye Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kuvayi Milliye Neden Kurulmuştur, Amaçları Nelerdir?
Kuvayi Milliye Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kuvayi Milliye Neden Kurulmuştur, Amaçları Nelerdir? Osmanlı döneminin gücünün tükendiği bir anda düşman ordusu olarak bilinen Yunan, İngiliz, Fransız, İtalyan ve Ermeni asıllarının Osmanlıyı ele geçirmek adına işgal etmeleri sırasında küçük bir grup vatanseverin direniş hareketiyle ülkenin kurtuluşunun ilk adımları atılmıştır.
15.11.2022 Eğitim
Konjonktürel İttifak Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tarihte Konjonktürel İttifak Örnekleri Nelerdir?
Konjonktürel İttifak Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tarihte Konjonktürel İttifak Örnekleri Nelerdir? Herhangi bir devletin bulunduğu dönemi ön plana alması suretiyle, kendi çıkarlarını gözeterek kurmuş olduğu dostluk Konjonktürel ittifak olarak bilinir. Devletler bazı durumlarda ve belli zamanlarda Konjonktürel ittifakı karşılıklı olarak kullanır. Özellikle çıkarlar uyuştuğu zaman ve bireysel olarak devletler kendi çıkarlarını korumak için bu sistemi değerlendirir.
15.11.2022 Eğitim
Birinci Dünya Savaşı Nedenleri Nelerdir? 1. Dünya Savaşı Tarafları, Cepheleri Ve Sonuçları...
Birinci Dünya Savaşı Nedenleri Nelerdir? 1. Dünya Savaşı Tarafları, Cepheleri Ve Sonuçları... Birinci dünya savaşının başlamasında çeşitli nedenlerin etkili olduğu bilinmektedir. Birinci dünya savaşının en önemli nedenlerinden birisi ise Fransız ihtilali sonucunda başladığı bilinen milliyetçilik düşüncesi olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda birinci dünya savaşının Fransız ihtilali sonrasında ortaya çıkan sosyal ve siyasi düşüncelerden de etkilenilerek ortaya çıktığının söylenmesi mümkün olmaktadır. 
8.11.2022 Eğitim
Arif Nihat Asya kimdir, kaç yaşında öldü, nereliydi? Bayrak şairi Arif Nihat Asya eserleri ve hakkında merak edilenler…
Arif Nihat Asya kimdir, kaç yaşında öldü, nereliydi? Bayrak şairi Arif Nihat Asya eserleri ve hakkında merak edilenler… Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde konuşuyor. Arif Nihat Asya İstanbul Üniversitesi'nde yüksek öğretmen okulunda Edebiyat bölümünden mezun oldu. Okulda öğrenci iken bir şiir kitabı yayımlamaya karar verir ve ilk heykıltıraş adlı şiir kitabını yayımladı. Peki, Arif Nihat Asya kimdir, kaç yaşında öldü, nereliydi? Bayrak şairi Arif Nihat Asya eserleri ve hakkında merak edilenler…
12.09.2022 Gündem
Kahin Baba Vanga’dan 2022 yılı için 6 kehanet!
Kahin Baba Vanga’dan 2022 yılı için 6 kehanet! Bulgar kahin Baba Vanga’nın geleceğe yönelik yaptığı isabetli tahminlerle tüm dünyayı şaşkına çeviriyor. Baba Vanga’nın 2022 yılı için yaptığı 6 kehanetten 2'si şimdiden gerçek oldu. Baba Vanga, daha önce de tüm dünyayı etkileyen bazı olayları yıllar öncesinden tahmin ederek şaşkına çevirmişti.
16.07.2022 Dünya
1 milyon Suriyeli projesi nedir? Suriyeliler için dönüş projesi nasıl uygulanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriyeliler ile ilgili açıklaması!
1 milyon Suriyeli projesi nedir? Suriyeliler için dönüş projesi nasıl uygulanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriyeliler ile ilgili açıklaması! Kritik Kabine Toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriyeli sığınmacılar, ekonomik gelişmeler ve fahiş fiyat artışlarına karşı alınacak önlemler olan toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Suriyeliler için dönüş projesi nasıl uygulanacak? 1 milyon Suriyeliye ne olacak? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriyeliler ile ilgili açıklaması!
9.05.2022 Gündem
Aile destek ve konut finansmanı paketi! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe duyurdu
Aile destek ve konut finansmanı paketi! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Suriyeli sığınmacıların geri dönüşünden, enflasyona kadar birçok iç ve dış gelişme ele alındı. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıkladı.
9.05.2022 Gündem
Toprağa gömülü olarak 831 adet bulundu! Yarısının içi dolu... Sırrı çözülüyor!
Toprağa gömülü olarak 831 adet bulundu! Yarısının içi dolu... Sırrı çözülüyor! Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bina temeli kazarken bulunan çuvallar dolusu bombaların sırrı çözülüyor. Yapılan incelemede 1. Dünya Savaşı zamanında kaldığı tespit edilen 831 bombanın 411'nin boş, 420'sinin ise aktif olduğu tespit edildi. Ele geçirilen 831 adet tarihi bombanın, şu ana kadar Türkiye'de bulunan en büyük sayı olduğu öğrenildi.
27.04.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

1. Dünya Savaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 1. dünya savaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.