Gazete Vatan Logo

Muhalifler ‘ayıklanacak’

Olağanüstü kongre girişimini atlatan MHP lideri Bahçeli, muhaliflere sert mesaj verdi: Gülen örgütlenmesi tarafından yapılan bir oyundur. Bir ayıklanma mevsimi başlayacaktır

Muhalifler ‘ayıklanacak’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflerin partide alternatif bayramlaşma töreni düzenlemesine ilişkin tartışmalara değinirken, sert mesaj verdi. Bayramın ikinci günü parti merkezinde partililerle bayramlaşan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

‘Ciddiye almıyoruz’

Hiç ciddiye almıyoruz onları. MHP’nin alternatifi olmaz. Bayramlaşma bugün buradadır. Bunun dışındaki bayramlaşma, bana gelen bilgiler doğrultusunda, Gülen örgütlenmesinin tavsiyesi ve onların siyasi zemine tekrar kavuşturulması için bir oyundur. Bu oyun bozulacaktır. Böyle bir bayramlaşmada görev alanlar için tüzüğümüzün gereği yapılacak ve artık MHP’de bir ayıklanma mevsimi başlayacak kimsenin şüphesi olmasın.”Bahçeli, önceki gün de şu mesajı vermişti: Bayramlaşma gibi bazı ideolojik kalıntılar doğrultusunda alternatif üretme gibi bir çılgınlık Milliyetçi Hareket Partisi’ne yakışmaz. Bana gelen bilgilere göre bu, Fethullah Gülen örgütlenmesinin taban oluşturmak maksadıyla MHP’de bir alternatif bayramlaşma düzenleme gibi bir siyasi oyuna düştükleri bir kez daha görülüyor. Bu oyun bozulacaktır. Ayrıca bunlar tüzüğümüze göre yanlıştır ve ihraç sebebidir. Onun için herkes ayağını denk alacaktır.

Haberin Devamı

Erdoğan’a mesaj

Suriyelilere vatandaşlık verileceği yönündeki bir soruya Bahçeli, “Türkiye ekmeğini paylaşmıştır. Böyle bir yaklaşım milletimize yakışır bir hareket. Savaş bitince dönmeyeneler Suriye kaçkınıdır. Yardımlarımızı devam ettirelim. Küçük hesaplar peşinde koşmayalım. Sayın Cumhurbaşkanı küçük bir partinin genel başkanının buna aklı ermez diyor. Aklımızın neye ereceğini ondan öğrenecek değiliz. Türkiye’yi seviyorsa bizden biraz akıl almasında yarar vardır” açıklamasında bulundu.

‘Kırsalda da kazınmalı’

“Türkiye’de terör ile mücadelede Genelkurmay Başkanlığı, emniyet güçleri çok kararlı bir mücadeleyi sürdürmektedir. Bu mücadelenin devamında yarar vardır. Şehirdekilerin kökü kazındı kırsalda da kökü kazınmalı. Sosyal ve ekonomik destekleri kırılmalı. Türkiye barış ülkesi haline dönüşmeli.”