Gazete Vatan Logo

HDP’ye mesaj: Öcalan’ın sert eleştirileri var

Kamu Güvenliği Müsteşarlığı’nın İmralı Heyeti’ne “Abdullah Öcalan’ın sürecin bu noktaya gelmesinde rolü bulunan tüm kesimlere sert eleştirileri var” dediği öne sürüldü

HDP’ye mesaj: Öcalan’ın sert eleştirileri var

İmralı’nda bulunan Abdullah Öcalan’la 5 Nisan’dan beri görüşemeyen İmralı Heyeti’ne devlet tarafından dolaylı yoldan bir mesaj verildiği iddia edildi. Al Jazeera’da yer alan habere göre, heyet üyeleri HDP’li İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder’in 4 Ağustos akşamı Kamu Güvenliği Müsteşarlığı ile bir görüşme yaptı. Görüşmenin konusu, sınırda bekleyen YPG cenazelerinin Habur Sınır Kapısı’ndan geçişine izin verilmesiydi.

Devlet görüşüyor

Görüşmenin sonuna gelindiğinde, HDP heyeti İmralı adasına gitme talebini Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammet Dervişoğlu’na bir kez daha iletti. Bu talebe bir yanıt alınamadı ancak Öcalan ile devletin görüşmelerinin sürdüğü ve süreceği bilgisi verildi. Ayrıca Öcalan’ın sağlığının da iyi olduğu belirtildi. Öcalan’ın “Herkese yönelik sert eleştirileri” olduğu, çözüm sürecinde bu noktaya gelinmemesi gerektiğini düşündüğü bu yüzden de “bu gidişatı önleyemeyen herkese eleştiriler” yönelttiği Baluken ve Önder’e aktarıldı.

Müsteşarlık yetkililerinen, HDP’lilere sürece ilişkin toplumsal destek konusunda yapılan bazı araştırmalarda son yaşananlara rağmen sürece ilişkin toplumsal desteğin yüzde 70 oranında olduğu bilgisini verdiği de öne sürüldü.

Haberin Devamı

Demirtaş Brüksel’e...

Bu görüşmeden sonra, hemen ertesi sabah HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Brüksel’e gitmesi dikkat çekti. Demirtaş, Brüksel’de KCK yetkilileri, eski DEP milletvekilleri Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal ile bir araya gelmek için Brüksel’e uçtu. Bu ziyaretle birlikte, Aydar ve Kartal’dan çözüm sürecine devam mesajları verilmesi dikkat çekti.