Gazete Vatan Logo

Barlar sokağında patlayacaklardı!

Yılbaşı gecesi Ankara’yı kana bulamaya hazırlanan iki IŞİD’li canlı bomba kıskıvrak yakalandı. Canlı bombaların Kızılay’da alışveriş merkezi ve barlar sokağında kendilerini patlatmayı planladıkları öğrenildi

Barlar sokağında patlayacaklardı!

Başkent kanlı bir saldırının kıyısından döndü. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Mamak’ta düzenlediği operasyonda Türk asıllı olduğu belirtilen 2 IŞİD’lı canlı bombayı yakaladı. Ekipler, istihbari çalışmalar sonucunda uzun süredir takipte oldukları teröristlerin, yılbaşında eylem yapacaklarına yönelik bilgilere ulaşınca düğmeye basıldı. TEM ve istihbarat şube ekipleri, özel harekat polislerinin de desteğiyle M.C ve A.Y isimli zanlıların evlerine baskın yaptı.

AVM ve barlarda keşif

Evde yapılan aramalarda bir adet kullanıma hazır intihar yeleği ve bomba düzenekleri bulundu. 2 IŞİD’li canlı bombanın Kızılay’da 2 barda ve Kızılay AVM’de keşif yaptıkları öğrenildi. 2 IŞİD’li canlı bombanın yılbaşı gecesi Kızılay’da eylem hazırlığı içerisinde oldukları belirtildi. Yakalanan 2 kişinin Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenildi. Zanlıların daha önce farklı dini gruplara ait ibadethanelerde de keşif yaptıkları ortaya çıktı.

Spor giyinip keçi sakal bırakmışlar!

Zanlıların, Suriye’de ve IŞİD’in çatışma alanlarında daha önce çatışmalara katıldığı, Suriye’den yasa dışı şekilde Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi. Teröristlerden M.C.’nin eşinden ayrıldığı ve kardeşi A.C. ile amcası K.C’nin çatışma bölgelerinde hayatını kaybetmesinden Türkiye’yi sorumlu tuttuğu, bu nedenle intikam amaçlı eylem arayışı içerisinde olduğu bildirildi. Zanlıların aileleriyle irtibatlarının olmadığı ve hiçbir şekilde cep telefonu gibi iletişim araçları kullanmadıkları tespit edildi. Ayrıca zanlıların tanınmamak için spor kıyafetler giydikleri ve keçi sakalı bıraktıkları, kendilerine farklı imaj verdikleri belirlendi.

Haberin Devamı

İntihar yeleği hazırmış!

Ankara Valiliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında iki IŞİD’linin, başarılı bir operasyonla harekete geçmelerine fırsat verilmeden yakalandığın açıkladı. Yakalanan teröristlerin evinde 1 adet kullanıma hazır bomba yeleği, 1 adet kullanıma hazır bomba düzenekli demir bilye ve çubuklarla beslenmiş sırt çantası ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Haberin Devamı

Ankara Garı’ndan daha güçlü olacaktı

Şüphelilerin, 10 Ekim’de Ankara Gar’ı önündeki eylemde kullanılan patlayıcılardan daha geniş bir alana etki edebilecek bir düzenek hazırladıkları ve amaçlarının çok daha kişiye zarar vermek olduğu tespit edildi.

Polis hücre evini kuşattı

Başkent polisinin başarılı operasyonuyla Mamak ilçesi Yakupabdal Mahallesi TOKİ konutlarında iki ay önce kiraladıkları hücre evi kuşatılan zanlılar M.C (28) ve A.Y (40), çatışmaya girilmeden gözaltına alındı. Polis gün boyu binada ve mahallede inceleme yaptı.

‘Dokumacılar’ın üyesi değiller

Polisin elinde Ankara Garı ve Suruç katliamın yapan iki eylemcinin de olduğu 21 kişilik canlı bomba listesi bulunuyor. Bu listedeki isimler Adıyaman merkezli ‘Dokumacılar’ adlı bir hücreye bağlı. Dün yakalanan iki canlı bombanın ise, IŞİD’in Gaziantep’teki hücre evinden farklı bir gruba mensup oldukları öğrenildi.