Yumurtalık Kanseri

Yumurtalık Kanseri

Son dakika Yumurtalık kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yumurtalık kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yumurtalık kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yumurtalık Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yumurtalık kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 308 yumurtalık kanseri haberi bulunmuştur. Tüm yumurtalık kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma Dünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.
15.07.2023 Sağlık
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi?
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, menopoz sonrası hormon tedavilerinin kanser gelişimini önlemedeki önemini sizler için anlattı.
22.06.2022 Sağlık
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emel Örün, anne sütünün bebek ve anne için önemine değinerek, "Anne sütü ile beslenen bebekler mama ile beslenen bebeklere göre bazı hastalıklara daha az yakalanma riski taşır. Emziren annede yumurtalık kanseri, meme kanseri riski azdır. Emzirmek anneyi kemik erimesinden korur" dedi.
30.05.2022 Sağlık
En ölümcül kanser olarak biliniyor, başka hastalıkları taklit ediyor! Bu 7 belirtiye dikkat! Yüzde 90...
En ölümcül kanser olarak biliniyor, başka hastalıkları taklit ediyor! Bu 7 belirtiye dikkat! Yüzde 90... Dünyada kadın kanserleri arasında 7. sırada yer alan yumurtalık kanseri, özellikle gelişmekte olan ülkelerde, 40 yaş üstü kadınlarda meme kanserinden sonra 2. sırada görülüyor. Ülkemizde de her yıl yaklaşık 4 bin kadında teşhis edilen yumurtalık kanseri, jinekolojik kanserler arasında rahim kanserinden sonra 2. sırada geliyor. Herhangi bir belirti vermeden sinsice ilerlediği için genellikle geç dönemde tespit ediliyor. Hastaların büyük çoğunluğunda tanının ileri evrede konulması nedeniyle en ölümcül kanserler arasında yer alıyor. Oysa erken teşhis edildiğinde tedavisinde yüzde 80-90’lara varan başarılı sonuçlar elde edilebiliyor.
7.05.2022 Sağlık
Kanser ilaçlarının SGK tarafından karşılanması için harekete geçti! Avukattan örnek hareket
Kanser ilaçlarının SGK tarafından karşılanması için harekete geçti! Avukattan örnek hareket Şanlıurfa'da geçen yıl ölen akciğer kanseri babasının SGK karşılamadığı için ilaçlarının temin edilmesi konusunda büyük sıkıntı yaşayan Avukat Mehmet Özyavuz, kendisini kanser hastalarına adadı. Babasının ölümünün ardından kanser hastalarının ilaçlarının SGK tarafından karşılanması için 59 dava alan Özyavuz, bunlardan 9’unu kazandı.
9.04.2022 Gündem
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, herkes çöpe atıyor ama...
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, herkes çöpe atıyor ama... İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, kötü kolesterol denilen LDL kolesterol seviyesini düşürüyor. Kansere karşı koruyucu, özellikle meme ve over (yumurtalık) kanseri ve akciğer kanseri gelişimini de azaltıyor. İçerisindeki fitokimyasallar ile düzenli tüketim sağlandığında güçlü kemikleri destekliyor, kemik yoğunluğuna katkıda bulunuyor, osteoporoz ve artrit riskini azaltıyor, diyabet riskini azaltıyor. Plak oluşumunu azaltıyor, çürük oluşumuna neden olan bakteri gelişimini kısıtlıyor. Antioksidan alım kapasitenizi arttırıyor, stresi azaltıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, düşük kafein oranı kan akışına yardımcı oluyor ve halsizliği ortadan kaldırıyor. Pek çok kişi çöpe atıyor ama kırmızı eti lokum gibi yapıyor, ayak kokularını gideriyor, göz altı halkalarını azaltıyor. Saç beyazlamasının önüne geçiyor, saksı bitkiler için de çok yararlıdır....
7.04.2022 Sağlık
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın!
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın! En sık görülen kadın hastalıkları arasında yumurtalık kisti, çikolata kisti, miyom, adet düzensizliği, rahim ve rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri, idrar kaçırma, HPV bulunuyor. Ciddi hastalıklara maruz kalan tüm kadınların, en doğru ve güvenilir yöntemlerle tedavisinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ateş Karateke ve Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, kadın hastalıkları ve kanserleri hakkında bilgi verdi.
22.03.2022 Sağlık
Kansere karşı savaşçı, kolesterolü düşürüyor! Tam bir sakinleştirici, kremi göğüs büyütmede kullanılıyor
Kansere karşı savaşçı, kolesterolü düşürüyor! Tam bir sakinleştirici, kremi göğüs büyütmede kullanılıyor Prostat kanseri, meme kanseri ve yumurtalık kanseri gibi çok sayıda kanser türü ile mücadele ediyor, gerginlik, sinirlenme hali ve heyecana karşı sakinleştirici etkisi gösteriyor. Uykusuzluğa iyi gelen bu besin, iştah artıyor. Kolesterolü düşürüyor, idrar söktürücü görevi görüyor, ödem attırıyor. Hazımsızlığa iyi gelerek sindirimi rahatlatıyor, adet düzensizliğine iyi geliyor. Kanı temizliyor, bağırsakları rahatlatıyor, romatizma ağrılarına iyi geliyor. Midenin öz suyunu arttırarak sindirime yardım eden bu mucizevi besinin kremi göğüs büyütmede kullanılıyor.
25.02.2022 Sağlık
Genç tıp fakültesi öğrencisi hem kendine, hem de yaşlı kadına hayat oldu!
Genç tıp fakültesi öğrencisi hem kendine, hem de yaşlı kadına hayat oldu! Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2019 yılında öksürük şikâyetiyle gittiği hastanede lenf kanseri olduğunu öğrenen tıp fakültesi öğrencisi Elif Azra Bulut (22), kök hücre tedavisi ile sağlığına kavuştu.
7.02.2022 Yaşam
Sinsi hastalık yumurtalık kanseri tedavisinde sıcak kemoterapi!
Sinsi hastalık yumurtalık kanseri tedavisinde sıcak kemoterapi! Her 80 kadından 1’inde görülen over kanseri olarak da adlandırılan yumurtalık kanseri, sinsice ilerleyen bir hastalık. Belirti vermemesi nedeniyle de yumurtalık kanseri hastalarının yaklaşık yüzde 80’i ileri evrede teşhis alıyor. Bu hastalığın tedavisinde kullanılan yöntemlerden biri de “Sıcak Kemoterapi” Peki, Sıcak kemoterapi nedir? Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, yumurtalık kanseri tedavisinde kullanılan sıcak kemoterapiyi anlattı.
7.02.2022 Sağlık
Karın şişkinliği jinekolojik bir problemin belirtisi olabilir mi?
Karın şişkinliği jinekolojik bir problemin belirtisi olabilir mi? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, karın şişliğinin jinekolojik bir problemden kaynaklanabileceğini belirtti.
17.11.2021 Sağlık
Modacı Bahar Korçan hayatını kaybetti
Modacı Bahar Korçan hayatını kaybetti 2016 yılında yumurtalık kanseri teşhisi konan Türkiye’nin başarılı moda tasarımcılarından olan Bahar Korçan'dan üzen haber geldi. Sinema filmlerine ve televizyon dizilerine kostüm tasarımcılığı da yapan usta moda tasarımcısı Bahar Korçan İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
11.11.2021 Vatan TV
Bahar Korçan kimdir? Bahar Korçan ne kanseriydi, hastalığı neydi?
Bahar Korçan kimdir? Bahar Korçan ne kanseriydi, hastalığı neydi? Kariyer hayatı boyunca Sezen Aksu, Demet Akbağ, Tarkan'ın aralarında bulunduğu birçok ünlü isim için kıyafet tasarlayan modacı Bahar Korçan hayatını kaybetti. Haberi alanlar Bahar Korçan öldü mü, neden öldü? Sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, Bahar Korçan kimdir, kaç yaşında? Bahar Korçan ne kanseriydi?
11.11.2021 Gündem
Kadın kanserinde hayat kurtaran öneriler
Kadın kanserinde hayat kurtaran öneriler Ülkemizde meme kanserinden sonra en yaygın görülen kadın kanserlerinde ihmal edilen bazı belirtiler aksine yaşamsal önem taşıyor. Ülkemizde her yıl 5 bine yakın kadına rahim kanseri, yaklaşık 3 bin kadına yumurtalık kanseri, 1.500 kadına da rahim ağzı kanseri tanısı konuyor. Ancak çoğunlukla bu kanserler belirti vermeden sinsice ilerlediği için, çoğu kişi de ya korkudan ya da ihmalkarlıktan düzenli kontrollerini yaptırmadığı için ne yazık ki ileri evreye ulaşmış oluyor. Oysa ölümcül kadın kanserleri düzenli rutin kontroller ve testler ile erken teşhis edilirse tedavi edilebiliyor.
8.09.2021 Sağlık
Jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajları
Jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajları Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajlarını sizler için anlattı.
1.09.2021 Sağlık
CNN sunucusu Christiane Amanpour kansere yakalandığını canlı yayında duyurdu
CNN sunucusu Christiane Amanpour kansere yakalandığını canlı yayında duyurdu Son dakika haberine göre; Amerikan CNN televizyonunun baş uluslararası haber programcı ve sunucusu Christiane Amanpour, yumurtalık kanseri olduğunu duyurdu.
15.06.2021 Dünya
En sinsi kanser türü! Her yıl 200 bin kadın bu hastalıkla tanışıyor!
En sinsi kanser türü! Her yıl 200 bin kadın bu hastalıkla tanışıyor! Dünyada her yıl 200 bin kadın yumurtalık kanserine yakalanıyor. Ne yazık ki bu kadınların yarısından fazlası bu hastalık nedeniyle hayatını kaybediyor. En öldürücü kanser türlerinden biri olan yumurtalık kanseri geç belirti verdiği için de tespit edilmesi güçleşiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Özgü ‘sinsi’ bir kanser türü olarak bilinen yumurtalık kanseri hakkında merak edilenleri anlattı.
24.05.2021 Sağlık
Anne sütü hem bebeği hem anneyi kanserden koruyor
Anne sütü hem bebeği hem anneyi kanserden koruyor Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Nalan Karabayır, "Özellikle 6 aydan daha uzun süre emzirilen bebeklerin çocukluk çağı lösemi ve lenfoma riskini azalttığı saptandı. Anne sütü ile beslenme anneyi de kanserden korur. Bir yıldan uzun süre emzirmek kadınlarda meme ve yumurtalık kanseri riskini belirgin oranda azaltır." ifadelerini kullandı.
2.04.2021 Sağlık
Karnından 9 kilo 600 gram ağırlığında tümör çıkartıldı
Karnından 9 kilo 600 gram ağırlığında tümör çıkartıldı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınan Suriyeli Sena Ammari'nin (59) karnından 9 kilo 600 gram ağırlığında tümör çıkartıldı. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Kadir Güzin, 5.5 saat süren ameliyatın sonunda kadının sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, "Bu vaka eğer ki ameliyat edilmemiş olsaydı 2-3 ay içerisinde çok acılar içerisinde kaybedilirdi" dedi.
1.04.2021 Sağlık
Meme kanseri hakkında en çok merak edilen 7 soru
Meme kanseri hakkında en çok merak edilen 7 soru Gerek dünyada gerekse Türkiye'de kadınlarda en sık görülen kanser olan meme kanseri her 8 kadından birinin kapısını çalıyor. 45 yaşın üzerinde kadınlarda görülme sıklığı artarken, 50-59 yaş grubunda en yüksek seviyeye ulaşıyor. Ve meme kanseri olan kadınların yüzde 75’inden fazlası bilinen risk faktörlerinden hiçbirini taşımıyor. Menopoza girdikten sonra alınan kilolar meme kanseri riskini önemli ölçüde artırdığını dikkat çeken Prof. Dr. Deniz Böler Meme Kanseri hakkında en çok merak edilen 7 soruyu cevapladı.
15.03.2021 Sağlık
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor Kadın ve erkek biyolojisi hakkında araştırmalar sonuçlandıkça elde edilen verilerin tedavi yaklaşımlarında önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, “Kadınlar Günü” özelinde hangi sağlık sorunlarının kadınları daha fazla etkilediğini anlattı.
5.03.2021 Sağlık
Bu sorun kadınlarda doğurganlığı etkiliyor!
Bu sorun kadınlarda doğurganlığı etkiliyor! Yapılan araştırmalar kadınların yüzde 10-15’ini etkileyen, genetik, metabolik, hormonal sebepler ile ortaya çıkan bir hastalık olan Polikistik Over Sendromu’nun farkında olmadığını ortaya koydu.
10.02.2021 Sağlık
Pudrada kanser yapıcı asbest tehlikesi!
Pudrada kanser yapıcı asbest tehlikesi! Asbest Söküm Uzmanları Derneği Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, piyasada satılan talk pudralarından 21 numune topladıklarını ve analizler sonucu 5 numunede asbeste rastlandığını belirterek, kadınlarda yumurtalık kanseri ve kısırlık gibi rahatsızlıklar konusunda uyardı.
25.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yumurtalık Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yumurtalık kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.