Meme Kanseri

Meme Kanseri

Son dakika MEME KANSERİ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MEME KANSERİ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MEME KANSERİ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meme Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meme kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.491 meme kanseri haberi bulunmuştur. Tüm meme kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor Psikiyatrist Dr. Süreyya Işık Coşkun, kanser teşhisinin tıpkı yas sürecine benzer psikolojik tepkilere yol açtığını ve hastaların yas sürecine benzer evrelerden geçtiğini vurgulayarak, tedavi boyunca uyum bozuklukları, anksiyete, depresyon, azalan yaşam memnuniyeti ya da öz güven kayıplarının yaygın görülebileceğini söyledi. Coşkun, bu süreçte psikonkoloji alanının hastaya destek olduğunu ifade etti.
5.04.2024 Adana
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı, 4 hekim, 3 fizik mühendisi ve ekibi ile yılda 2000’e yakın hastaya radyoterapi hizmeti vererek, kanserle mücadelede yan etkileri en aza indiren modern ve teknolojik tedavi yöntemleri ile hastalar için umut verici çözümler sunuyor.
3.04.2024 Adana
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Milyonları vurdu! 71.6 milyon'un 10.5 milyonu hastalandı
Milyonları vurdu! 71.6 milyon'un 10.5 milyonu hastalandı Tayland Ulusal Ekonomik ve Sosyal Gelişim Konseyi (NESDC), Dünya Bankası 2021 verilerine göre ülke nüfusunun 71.6 milyon olduğu biliniyor. Hava kirliliğİ'nden kaynaklı hastalık vakası 2023’te 10.5 milyon olduğu belirtildi.
6.03.2024 Gündem
Hava kirliliğinden 1 yılda Tayland’da 10.5 milyon kişi hastalandı
Hava kirliliğinden 1 yılda Tayland’da 10.5 milyon kişi hastalandı Tayland’da hava kirliliği kaynaklı hastalık vakası 2023’te 10.5 milyon olduğu açıklandı. Dünya Bankası 2021 verilerine göre ülke nüfusu 71.6 milyon.
6.03.2024 Dünya
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Oyuncu Nicole Eggert meme kanserine yakalandığını açıkladı
Oyuncu Nicole Eggert meme kanserine yakalandığını açıkladı "Sahil Güvenlik" dizisinden canlandırdığı "Quin" karakteriyle hafızalara kazınan Nicole Eggert, meme kanserine yakalandığını duyurdu.
11.01.2024 Magazin
Şimal'den kahreden haber! Meme kanserini yenmişti, sevenlerinden dua istedi
Şimal'den kahreden haber! Meme kanserini yenmişti, sevenlerinden dua istedi Ünlü şarkıcı Şimal'den kötü haber geldi. Daha önce meme kanserini yenen ünlü isim beyninde tümör olduğunu açıkladı. Apar topar ameliyata alınacağını söyleyen 37 yaşındaki Şimal, sevenlerinden dua istedi.
10.01.2024 Magazin
Doktorken mühendisliğe başladı; kanser tedavisinde önemli çalışmaya imza attı
Doktorken mühendisliğe başladı; kanser tedavisinde önemli çalışmaya imza attı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükriye Bilge Gürsel meme kanserinde yapay zekanın kullanımına dair çalışmasıyla adından söz ettiriyor. Prof. Dr. Gürsel'i meslektaşlarından ayıran en önemli özelliği, bu çalışmayı sadece bir doktor olarak değil, aynı zamanda bilgisayar mühendisi olarak bizzat kendisinin bitirme teziyle gerçekleştirmiş olması. Gürsel, Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi'nde doçentken, üniversite sınavlarına yeniden girerek bilgisayar mühendisliğini kazandı. 3 yıl sonra mühendislikten yüksek onur derecesiyle mezun olurken, tıpta da profesörlüğe yükselmişti. Mühendislikteki bitirme tezinde ise, doktorluğunu konuşturdu; rahim ağzı ve meme kanserinde tedavi sonrası meydana gelebilecek nüksleri, yapay zeka ile yüzde 92 doğruluk oranıyla önceden belirleyebilen pilot bir çalışmaya imza attı. 
24.12.2023 Yaşam
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor  Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
22.12.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır İlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Zalim İsrail yönetiminin Batı devletlerinden aldığı destekle sürdürdüğü Gazze’deki katliamların, Kudüs’teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin, Allah’ın izniyle yakındır" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
Pqueen kanser mi? Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu kaç yaşında, ne kanseri, Pqueen’in sağlık durumu nasıl?
Pqueen kanser mi? Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu kaç yaşında, ne kanseri, Pqueen’in sağlık durumu nasıl? Twitch yayıncısı Pqueen Pqueen kimdir, kaç yaşında, kanser mi? Pqueen lakabıyla tanınan ünlü Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla meme kanserine yakalandığını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından Pqueen'in kim olduğu, kaç yaşında olduğu, hayatı ve sağlık durumu sorgulanmaya başlandı. İşte Pqueen'in son durumu…
7.12.2023 Gündem
İbn-i Sina'nın bin yıllık formülüyle tanışın! Bu karışım şifa dağıtıyor, can veriyor!
İbn-i Sina'nın bin yıllık formülüyle tanışın! Bu karışım şifa dağıtıyor, can veriyor! Orta Çağ filozofu ve hekim İbn-i Sina, bin yıl önce kaleme aldığı eserleriyle günümüze hala ışık tutuyor. Ünlü alim, doğal yöntemlerle pek çok hastalığa çare buluyor ve vücudun güçlenmesini, bağışıklığın artırılmasını sağlayan tariflerle şifa dağıtıyor. İşte mucizevi karışım...
23.11.2023 Yaşam
Amerikadaniste Golf Cup 2023 ilk kez Kemer Country Golf Kulübü’nde gerçekleşti
Amerikadaniste Golf Cup 2023 ilk kez Kemer Country Golf Kulübü’nde gerçekleşti Amerikadaniste, meme kanseri farkındalığının önemine vurgu yapmak amacıyla Amerikadaniste tarafından ilk kez düzenlenen ‘’Amerikadaniste Golf Cup”’ 7 Kasım tarihinde Kemer Country Golf Kulübü'nde gerçekleşti.
8.11.2023 Vitrin
Amerikadaniste Golf Cup 2023, ilk kez Kemer Country Golf Kulübü’nde düzenlendi
Amerikadaniste Golf Cup 2023, ilk kez Kemer Country Golf Kulübü’nde düzenlendi Meme kanseri farkındalığının önemine vurgu yapmak amacıyla Amerikadaniste tarafından ilk kez düzenlenen ‘’Amerikadaniste Golf Cup”’ 7 Kasım tarihinde Kemer Country Golf Kulübü'nde gerçekleşti.
8.11.2023 Diğer Sporlar
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı Türkiye’de her 8 kadından 1’inde görülen meme kanseri anne ve baba hayali kuran binlerce kişide soru işaretlerine neden oluyor. Kullanılan ilaçların ve uygulanan tedavi yöntemlerinin gebelik sürecini nasıl etkileyeceği birçok ebeveyn tarafından merak ediliyor. Kemoterapi alan meme kanserli olgularda, adet döngüsünde değişiklikler ve doğurganlık problemleri görüldüğünü hatırlatan Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ateş Karateke, kanser hastalarının çocuk sahibi olma sürecinde dikkat etmesi gerekenleri açıklarken çocuk sahibi olmak isteyen kanserli kadınları uyararak 2 yıla dikkat çekti.
5.11.2023 Sağlık
Meme kanseri farkındalığı için Kemer'de golf turnuvası düzenlenecek
Meme kanseri farkındalığı için Kemer'de golf turnuvası düzenlenecek Kemer Country Golf Club’da meme kanserine dikkat çekmek için 7 Kasım Salı günü Amerikadaniste Golf Cup'ı düzenlenecek.
3.11.2023 Yaşam
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
13 yılda 23 kez ameliyat olan şarkıcı Fulden Uras sağlığıyla ilgili konuştu!
13 yılda 23 kez ameliyat olan şarkıcı Fulden Uras sağlığıyla ilgili konuştu! Son 13 yılda 22 kez ameliyat olan şarkıcı Fulden Uras, son gireceği ameliyatta sağ memesinin alınacağını, “Acılarım son bulacak” notuyla duyurmuştu. 23'üncü ameliyatına giren sanatçı, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
19.10.2023 Magazin
Suzanne Somers 23 yıldır mücadele ettiği kansere yenik düştü
Suzanne Somers 23 yıldır mücadele ettiği kansere yenik düştü Birçok dizi ve filmde yer alan ünlü oyuncu Suzanne Somers, uzun yıllardır mücadele ettiği meme kanseriyle savaşını 76 yaşında kaybetti. Somers'ın sözcüsü, oyuncunun eşi, oğlu ve yakın aile üyeleriyle bir aradayken yaşama veda ettiğini duyurdu.
16.10.2023 Magazin
Kadın sağlığını koruyan estetik ameliyatı! Uzman isim fayda ve yararlarını açıkladı
Kadın sağlığını koruyan estetik ameliyatı! Uzman isim fayda ve yararlarını açıkladı Meme küçültme ameliyatlarının kadının genel sağlığı üzerinde yarattığı olumlu sonuçlarıyla yaşam kalitesini de artırdığını söyleyen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Bilge Kağan Aysal, “Kadınlarda meme büyüklüğü boyun ağrısı, bel ağrısı, bel fıtığında tetiklenme veya hijyen problemleri gibi sıkıntılara yol açabiliyor. Meme küçültme ameliyatları sıklıkla estetik kaygılarla yapılmakla birlikte, sağlıkla ilgili de çok ciddi düzeylerde hastalara yardımcı oluyor. Meme küçültmenin her anlamda yüz güldürücü bir ameliyat olduğunu söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.
16.10.2023 Sağlık
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı Direkt ateşle temas ettirilmiş et ürünlerinin, katkı maddesi kullanılmış gıdaların ve obeziteye yol açabilecek aşırı beslenme tarzının meme kanseri riskini artırdığını işaret eden Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, kemoterapi sürecindeki meme kanserli hastalara da uyarıda bulunarak “Kemoterapi alan hastalar özellikle greyfurt yememelidir. Bu meyve, kemoterapinin etkinliğini azaltabilmektedir” dedi.
12.10.2023 Sağlık
Bakan Koca: Meme kanseri artık ilk sıraya yükselmiş durumda
Bakan Koca: Meme kanseri artık ilk sıraya yükselmiş durumda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kadınlarda en sık görülen, aynı zamanda en yüksek oranda ölüme yol açan meme kanseri, tüm kanserlerin yüzde 11,7'sini oluşturacak şekilde, artık ilk sıraya yükselmiş durumda" dedi.
11.10.2023 Gündem
Tanem Sivar fit kalmasının sırrını paylaştı
Tanem Sivar fit kalmasının sırrını paylaştı Kariyerine Acun Ilıcalı'nın yanında başlayan sunucu Tanem Sivar, meme kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla “Hayata Yakından Bak” projesine katıldı. Fit kalmasını çocuklarına borçlu olduğunu söyleyen Sivar, açıklamalarıyla farkındalık yarattı.
6.10.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Meme Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meme kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.