Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
En sinsi kanser türü! Her yıl 200 bin kadın bu hastalıkla tanışıyor!
En sinsi kanser türü! Her yıl 200 bin kadın bu hastalıkla tanışıyor! Dünyada her yıl 200 bin kadın yumurtalık kanserine yakalanıyor. Ne yazık ki bu kadınların yarısından fazlası bu hastalık nedeniyle hayatını kaybediyor. En öldürücü kanser türlerinden biri olan yumurtalık kanseri geç belirti verdiği için de tespit edilmesi güçleşiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Özgü ‘sinsi’ bir kanser türü olarak bilinen yumurtalık kanseri hakkında merak edilenleri anlattı.
24.05.2021 Sağlık
Yumurtalık kanserinde en önemli risk faktörü 'aile hikayesi'
Yumurtalık kanserinde en önemli risk faktörü 'aile hikayesi' Yumurtalık kanseri, kadınlarda sıklıkla görülen yedinci kanser türüdür. Yumurtalık kanseri, yumurtalıktaki anormal hücrelerin kontrolden çıkarak bir tümör oluşturmaya başlamasıdır. Tedavi edilmezse tümör vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Yumurtalık kanserinin genellikle erken uyarı işaretleri vardır, ancak çoğu kez belirti göstermez ve çoğu kadın bu erken belirtileri göz ardı eder. Uzmanlar yumurtalık kanserlerinin yüzde yirmisinin erken dönemde tespit edildiğini belirtiyor. Peki, Yumurtalık kanseri erken belirtileri nelerdir? Yumurtalık kanserinin erken tanısı mümkün mü? Yumurtalık kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenleri Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu anlattı.
10.09.2020 Sağlık
DİKKAT! Yumurtalık kanseri sinsi ilerliyor
DİKKAT! Yumurtalık kanseri sinsi ilerliyor Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri yumurtalık kanseri. Ölüm riski fazla; çünkü sinsi ilerliyor.
4.05.2017 Sağlık