Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri

Son dakika akciğer kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan akciğer kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını akciğer kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akciğer Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akciğer kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.309 akciğer kanseri haberi bulunmuştur. Tüm akciğer kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isim uyardı! Genellikle erkeklerde görülen hastalık kadınlarda artışa geçti
Uzman isim uyardı! Genellikle erkeklerde görülen hastalık kadınlarda artışa geçti Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri vakalarının sigara kullanımının artmasına bağlı olarak son yıllarda kadınlarda artışa geçtiğine dikkat çeken Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Avcı, Akciğer kanserinin dünyada en çok ölüme sebebiyet veren kanser türü olduğunu vurguladı.
18.04.2024 Gündem
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı, 4 hekim, 3 fizik mühendisi ve ekibi ile yılda 2000’e yakın hastaya radyoterapi hizmeti vererek, kanserle mücadelede yan etkileri en aza indiren modern ve teknolojik tedavi yöntemleri ile hastalar için umut verici çözümler sunuyor.
3.04.2024 Adana
Yoğun bakımda tedavi gören hastaya cinsel saldırı! Mahkemenin kararına aileden itiraz
Yoğun bakımda tedavi gören hastaya cinsel saldırı! Mahkemenin kararına aileden itiraz İzmir'de, Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören ve erkek hemşirenin cinsel saldırısına uğrayan 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C.'nin (63) yakınları, hastaneye 2 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, 600 bin TL tazminat ödenmesini hükmederken, aile istinafa başvurdu. İstinaf başvuruyu reddetti ancak hakimlerden 1'i karara şerh koyup, 1 milyon TL ödenmesini istedi. Aile, kararı Danıştay'a taşıdı.
18.03.2024 Gündem
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Gülenay Kalkan Ünlüoğlu'nun acı günü
Gülenay Kalkan Ünlüoğlu'nun acı günü Oyuncu Gülenay Kalkan Ünlüoğlu, annesi Hayrunnisa Kalkan'ın yaşamını yitirdiğini açıkladı. Hayrunnisa Kalkan'ın cenazesinin bugün Hekimbaşı Mezarlığı'na defnedileceği belirtildi.
24.12.2023 Magazin
'Big Bang Theory' oyuncusu akciğer kanserine yakalandığını açıkladı! 'Hayatımda hiç sigara içmedim'
'Big Bang Theory' oyuncusu akciğer kanserine yakalandığını açıkladı! 'Hayatımda hiç sigara içmedim' 2007-2019 yılları arasında yayınlanan ve geniş bir hayran kitlesi olan 'Big Bang Theory' dizisinin yıldızlarından Kate Micucci, akciğer kanserine yakalandığını açıkladı. TikTok hesabından paylaşım yapan ünlü isim, bu teşhisi almasını 'garip' olarak değerlendirerek; "Hayatımda hiç sigara içmedim" dedi.
13.12.2023 Magazin
Yoğun bakımda iğrenç istismar! Kapıyı açan hemşire gördü
Yoğun bakımda iğrenç istismar! Kapıyı açan hemşire gördü İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C. (63) adlı kadına, cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan hemşire Emre Kale'nin ilk duruşmadaki sözleri şoke etti.
1.12.2023 Corona Virüsü
Christoph Daum'dan olay sözler: Ali Koç için Allah'a dua ediyorum
Christoph Daum'dan olay sözler: Ali Koç için Allah'a dua ediyorum Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'u çalıştıran efsane teknik direktör Christoph Daum çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Alman çalıştırıcı, Ali Koç ve Sergen Yalçın hakkında da konuştu. İşte detaylar...
20.11.2023 Fenerbahçe
Erkeklerde ilk 3’ün içinde! Ailesinde olanlarda risk daha yüksek, sigara ve kirli hava tetikliyor!
Erkeklerde ilk 3’ün içinde! Ailesinde olanlarda risk daha yüksek, sigara ve kirli hava tetikliyor! Kanser İstatistikleri 2023 raporuna göre erkeklerde en sık teşhis edilen ilk üç kanser türü arasında görülen akciğer kanseri, öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı, kan tükürme, halsizlik ve kilo kaybı olarak kendini gösteriyor. Sigara içmemek, sigara içilen ortamlardan kaçınmak dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek, akciğer kanseri taramalarını aksatmamak akciğer kanseri riskini azaltırken, erken teşhis, hastalığın tedavi edilebilirliğini artıyor. Kasım ayı, bu önemli sağlık sorununa odaklanmak amacıyla küresel çapta 'Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı' olarak, 17 Kasım ise 'Akciğer Kanseri Farkındalık Günü' olarak tanımlanıyor. Biz de farkındalık ayında Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Tunç Güler’den akciğer kanserinin belirtileri, tedavi ve korunma yöntemlerine yönelik bilgi aldık.
19.11.2023 Yaşam
Breaking Bad konusu nedir, Breaking Bad ne demek? Polat'lar Breaking Bad'den mi esinlendi?
Breaking Bad konusu nedir, Breaking Bad ne demek? Polat'lar Breaking Bad'den mi esinlendi? Kara para akladıkları iddiasıyla tutuklanan Engin ve Dilan Polat çift olayı ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Polat çiftinin güzellik salonu açmak isteyenlere, 20 milyon liralık isim hakkı vererek gelir elde ettikleri iddiaları dolaşırken çiftin bir avukatının da ilk soruşturma dalgasında gözaltına alınması ünlü dizi Breaking Bad'di anımsattı. Bir avukatın müvekkiline kara para aklama için güzellik salonu aldırmasını hatırlattı. Nakit para akışının yoğun olduğu bu salonlar, muhasebe denetiminin zor olması nedeniyle dünya genelinde de para aklamada sıklıkla başvurulan bir yöntem oluyor. Söz konusu ayrıntının ardından Breaking Bad dizisine yönelik sorgulamalar arttı.
16.11.2023 Gündem
İstanbul'da sahte ve kaçak ilaç operasyonu! Polis baskın düzenledi
İstanbul'da sahte ve kaçak ilaç operasyonu! Polis baskın düzenledi İstanbul’da yasadışı yollarla ele geçirdikleri çok sayıda kaçak veya sahte ilacı el altından sattıkları belirlenen şüphelilere operasyon düzenlendi. Operasyonda 1 kişi gözaltına alındı.
26.10.2023 Yaşam
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Yoğun bakımdaki hastaya iğrenç istismar! Detayları şok etti
Yoğun bakımdaki hastaya iğrenç istismar! Detayları şok etti İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C. (63) adlı kadına, cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan hemşire E.K. (29) hakkında iddianame hazırlandı. E.K.cinsel istismardan önce N.C.'ye tedavisinde kullanılmayan hidromorfin içerikli bir ilaç verdikten sonra cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. E.K. 40 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak.
10.10.2023 Yaşam
Haluk Akakçe hayatını kaybetti!
Haluk Akakçe hayatını kaybetti! Çağdaş sanatın önemli isimlerinden olan Haluk Akakçe'den acı haber... Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve dokuz gün komada kalan sanatçı 53 yaşındaki sanatçı, bu sabah vefat etti.
9.10.2023 Magazin
Usta oyuncu Mehmet Ulay'a veda! Almanya’da toprağa verildi: 'Üzülmeden gitti'
Usta oyuncu Mehmet Ulay'a veda! Almanya’da toprağa verildi: 'Üzülmeden gitti' Akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 4 Eylül'de hayatını kaybeden Mehmet Ulay son yolculuğuna uğurlandı. Mehmet Ulay'a yaşamını sürdürdüğü Almanya'da cenaze töreni düzenlendi. Ulay'ın cenazesi Nürnberg güney mezarlığında toprağa verildi. Sanatçını eşi Ursula Schibat Ulay, "Mehmet her istediğini yaptı" dedi.
16.09.2023 Magazin
Yıllarca tedavisi yok sanılıyordu! Birkaç dakika içerisinde kurtulmak mümkün
Yıllarca tedavisi yok sanılıyordu! Birkaç dakika içerisinde kurtulmak mümkün Akciğer kanseri, guatr, şah damarı veya boyun fıtığı ameliyatları, grip, hatta Covid nedeniyle kalıcı ses kısıklığı yaşanabiliyor. Tek taraflı ses teli felci ile seyreden ses kısıklığının tedavisi ise ameliyata uygun olmayan bazı hasta gruplarında sakinleştirici bile verilmeden, muayene eder gibi yapılabilen ses teli dolgusu ile mümkün. Hastalar, ses teli dolgusu ile birkaç dakika içinde seslerine kavuşuyor. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Necati Enver, son birkaç yıldır en çok Covid sonrası yaşanan ses kayıpları nedeniyle bu işlemi uyguladıklarını kaydetti.
14.08.2023 Sağlık
Ses teli dolgusu nedir? Kalıcı ses kısıklığı nasıl tedavi ediliyor?
Ses teli dolgusu nedir? Kalıcı ses kısıklığı nasıl tedavi ediliyor? Akçiğer kanseri, guatr, şah damarı veya boyun fıtığı ameliyatları, grip, hatta Covid nedeniyle kalıcı ses kısıklığı yaşanabiliyor. Tek taraflı ses teli felci ile seyreden ses kısıklığının tedavisi ise ameliyata uygun olmayan bazı hasta gruplarında sakinleştirici bile verilmeden, muayene eder gibi yapılabilen ses teli dolgusu ile mümkün. Hastalar, ses teli dolgusu ile birkaç dakika içinde seslerine kavuşuyor. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Necati Enver, son birkaç yıldır en çok Covid sonrası yaşanan ses kayıpları nedeniyle bu işlemi uyguladıklarını kaydetti.
14.08.2023 Haber
Erik Kaç Kalori? Erik Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Erik Kaç Kalori? Erik Besin Değerleri Ve Kalorisi... En güzel yaz mevsimi meyveleri içerisinde erik gelir. Çok kısa süreliğine gelip hemen kalkan erik, ekşi yanıyla ve büyük lezzeti üzerinden tüketilir. Özellikle hafif şekilde tuzlamak suretiyle lezzetini çok daha yukarı çektiğini söylemek mümkündür. Tabii birçok meyvede olduğu gibi erik meyvesini de belirli bir kalorisi bulunur. 100 gram üzerinden bakıldığı zaman ise erik 45,9 kaloriye sahiptir. Ne zaman da 1 adet erik 20 gram etmesi ile beraber aynı zamanda 9 kaloridir. Bu kaloriye dikkat ederek yaz aylarında eriği tüketmek mümkündür. 
12.07.2023 Sağlık
Şarkıcı İzel'in acı günü! Annesi hayatını kaybetti
Şarkıcı İzel'in acı günü! Annesi hayatını kaybetti İzel Çeliköz'ün annesi Habibe Çeliköz hayatını kaybetti. Çelik Erişçi ve Ercan Saatçi ile 90'lara damga vurdukları müzik grubu ile yıllar sonra sahnelere dönen ünlü şarkıcı, sosyal medya hesabı üzerinden acı haberi duyurdu.
26.05.2023 Magazin
Akciğer kanserine yakalanan Aydemir Akbaş'ın son durumu!
Akciğer kanserine yakalanan Aydemir Akbaş'ın son durumu! Geçirdiği gırtlak kanseri sonrası ikinci kez kansere yakalanan Aydemir Akbaş, önceki gün dördüncü kemoterapi için hastaneye geldi. Akciğer kanseri olan ünlü sanatçı, "İlkini yendim, bunu da yenerim" dedi. Aydemir Akbaş'ın menajeri Özgür Aksoy, sağlık durumu merak edilen oyuncunun tedavi süreci hakkında açıklamalarda bulundu.
20.04.2023 Magazin
Zararsız diye başladı hayatının kabusu oldu! Elektronik sigara yüzünden akciğeri tam 4 kez söndü...
Zararsız diye başladı hayatının kabusu oldu! Elektronik sigara yüzünden akciğeri tam 4 kez söndü... ABD'de yaşayan 19 yaşındaki genç zararsız diye başladığı elektronik sigara yüzünden hayatından oluyordu. 13 yaşındayken elektronik sigara kullanmaya başlayan genç adam 4 kez akciğer sönmesi yaşayıp günlerce hastanede kaldıktan sonra kötü alışkanlığından kurtuldu. Elektronik sigaranın zararları konusunda farkındalık yaratmak isteyen gencin açıklamaları bugün ABD basınında kendine geniş yer buldu.
6.04.2023 Dünya
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı: Kendi hastalığımı daha çabuk kabullendim
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı: Kendi hastalığımı daha çabuk kabullendim 1-7 Nisan Kanser Farkındalığı Haftası vesilesiyle "Korkmuyorum, Farkındayım" etkinliğini düzenledi. Her yaştan insanı kanser konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen etkinliğe, kızı meme kanseri kendisi ise akciğer kanseriyle mücadele eden Türk sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit de katıldı.
4.04.2023 Magazin
Kanseri can evinde vuracak çalışma! ‘Hastada uygular gibi’ önce laboratuvarda deniyorlar
Kanseri can evinde vuracak çalışma! ‘Hastada uygular gibi’ önce laboratuvarda deniyorlar Marmara Üniversitesi (MÜ) Genetik ve Metabolik Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi (GEMHAM) tarafından Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir çalışmayla, kanser teşhisi alan hastadaki tümörün tedaviye nasıl yanıt vereceği, tedaviye başlanmadan önce laboratuvarda belirleniyor. 
2.04.2023 Sağlık
Ünlü isme yöneltilen suçlamalar tüm dünyada şok etkisi yarattı! Fuhuş, istismar ve insan kaçakçılığı
Ünlü isme yöneltilen suçlamalar tüm dünyada şok etkisi yarattı! Fuhuş, istismar ve insan kaçakçılığı Ünlü eski boksör Andrew Tate'in evine düzenlenen baskın ve kendisine yöneltilen suçlamalar şok etkisi yarattı. Tate, insan kaçakçılığı, fuhuş ve istismardan suçlanırken, evinde zorla yetişkin filmi çekmek için kadınları hapsettiği iddia ediliyor. Tate, hakkında ortaya atılan 'akciğer kanseri' iddialarına açıklama yaptı.
6.03.2023 Dünya
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı Dünya Sağlık Örgütü, 185 ülkede yılda 20 milyona yakın insana yeni kanser tanısı konuluyor. 2020'de yaklaşık 10 milyon kişinin ölümüne neden olan kanser, Türkiye’de de her geçen gün yaygın bir hastalık haline geliyor. Erken teşhisin önemine vurgu yapan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, kanser tedavisinde hayat kurtaran en etkili ‘üç yöntemi’ detayları ile anlattı.
5.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Akciğer Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akciğer kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.