Yok Olma Tehlikesi

Yok Olma Tehlikesi

Son dakika yok olma tehlikesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yok olma tehlikesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yok olma tehlikesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yok Olma Tehlikesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yok olma tehlikesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 200 yok olma tehlikesi haberi bulunmuştur. Tüm yok olma tehlikesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emine Erdoğan'dan 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' kutlama mesajı
Emine Erdoğan'dan 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' kutlama mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' mesajında, "İklim değişikliğinin ve çevre kirliliğinin sonuçlarını acı tecrübelerle öğrenen bizler, bir yandan bu sınamalarla mücadele etmeli, diğer yandan gelecek nesillere olan sorumluluğumuz bağlamında sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız" dedi.
27.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan'dan sıfır atık mesajı: Sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız
Emine Erdoğan'dan sıfır atık mesajı: Sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' mesajında, "İklim değişikliğinin ve çevre kirliliğinin sonuçlarını acı tecrübelerle öğrenen bizler, bir yandan bu sınamalarla mücadele etmeli, diğer yandan gelecek nesillere olan sorumluluğumuz bağlamında sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız" dedi.
27.03.2024 Gündem
Uzmanlar uyarıyor; toplandığınız her mantarı yemeyin
Uzmanlar uyarıyor; toplandığınız her mantarı yemeyin Yağışlı havaların ardından gelen güneşli günler aynı zamanda doğadaki canlanmayı da beraberinde getiriyor. Bunların başında da doğal mantarlar geliyor. Ülkemiz, bahar ve sonbahar aylarında doğa mantarları yönünden hem tür hem de çeşit zenginliğine sahip oluyor. Kendilerine has koku, lezzet ve aromasıyla dikkat çeken doğal mantarlar aynı zamanda zehirlenme riskini de taşıyor.
8.05.2023 Sağlık
Dünyada sadece Kuşadası'nda yetişiyor, koparmanın cezası 109 bin 593 lira
Dünyada sadece Kuşadası'nda yetişiyor, koparmanın cezası 109 bin 593 lira Dünyada sadece Aydın’ın Kuşadası bölgesinde yetişiyor, koparmanın cezası ise 109 bin 593 lira. Endemik bir tür olması ve yok olma riski taşıdığı için koruma altına alınan, Aydın Gaşağı olarak da bilinen Tülüşah, özellikle kanser araştırmalarına ışık tutuyor. Bu bitkiye sadece tıp araştırmacılarının özel izinle dokunabiliyor.
23.08.2022 Ekonomi
'Beyaz altın' olarak biliyor, tozunu satan parayı kırıyor! ‘Kaçak toplamanın cezası 109 bin lira’
'Beyaz altın' olarak biliyor, tozunu satan parayı kırıyor! ‘Kaçak toplamanın cezası 109 bin lira’ Tazesinin kilosu 300, tozu ise bin 800 liraya satılıyor, kaçak toplayana 109 bin lira ceza uygulanıyor. ‘Beyaz altın olarak’ biliyor, dondurmanın hammaddeleri arasında yer alıyor. Mersin'de geçen yıl deneme amaçlı dikilen bu yıl ise 28 üreticinin ekimini yaptığı bitkide başladı.
25.05.2022 Ekonomi
Bodrum Tohum Takas Şenliği’nde ata tohumları el değiştirdi
Bodrum Tohum Takas Şenliği’nde ata tohumları el değiştirdi Muğla ilçeleri yanı sıra çevre illerden gelen tohum standı açan katılımcılar ile renkli görüntülere sahne olan tohum takas şenliğinde, vatandaşlar ata tohumları ile tanıştı. Ata tohumu olan karpuz, çıtır büyük domates, bamya, ince patlıcan, mısır, gibi yerel tohumlar minik poşetler içerisinde takas edildi.
3.03.2022 Yaşam
Marmara'da büyük tehlike! Hepsi tehdit altıda; İskorpit, mezgit, ıstakoz ve mercan...
Marmara'da büyük tehlike! Hepsi tehdit altıda; İskorpit, mezgit, ıstakoz ve mercan... Marmara Denizi ekosistemiyle ilgili flaş gelişme! Hayalet ağların temizlenmesi için harekete geçildi. 40 metre derinliğe kadar inildi, şu ana kadar 5 dönüm alanı kaplayacak kadar gırgır ağı, 1 trol ağı ve 100 metre uzatma ağını sudan çıkarıldı. İskorpit, eşkina, sargos, karagöz, izmarit, mezgit, çırçır, ıstakoz, yengeç ve mercanların yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Prof. Dr. Adnan Ayaz koordinesinde 13 kişilik ekip, 'Hayalet Ağ Avcılığı Marmara' projesi kapsamında, denizleri hayalet ağlardan temizliyor.
8.01.2022 Gündem
Bakan Pakdemirli: Evlatlarımıza eksiksiz doğa teslim etmek için çalışın
Bakan Pakdemirli: Evlatlarımıza eksiksiz doğa teslim etmek için çalışın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün pek çok canlı türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Tüm bölge müdürlerimize talimatımdır. Birinci önceliğiniz, nesli tehlike altında olan türleri bulmak ve koruma altına almaktır. Evlatlarımıza eksiksiz bir doğa teslim etmek için dağ tepe demeden 'gece gündüz' demeden çalışın. Ben daima sizlerin yanındayım" dedi.
14.12.2021 Siyaset
606 kültürel miras taşıyıcısına 'sanatçı tanıtma kartı'
606 kültürel miras taşıyıcısına 'sanatçı tanıtma kartı' Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Değerlendirme Kurulu'nca geleneksel sanatlarla ilgilenen 606 ustaya 'sanatçı tanıtma kartı' verildi. Kart sahibi sanatçılar, yurt içinde ve dışında düzenlenen sergi, festival ve kültür günleri gibi etkinliklere gönderilirken, geleneksel sanatların tanıtılması sağlanıyor.
9.12.2021 Kültür Sanat
Tedirgin eden açıklama! 1 milyon bitki ve hayvan türü için yok olma tehlikesi!
Tedirgin eden açıklama! 1 milyon bitki ve hayvan türü için yok olma tehlikesi! Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN), dünya genelinde 1 milyonun üzerine bitki ve hayvan türünün yok olma tehlikesi altında bulunduğunu açıkladı.
15.11.2021 Dünya
Yeşılırmak’ta büyük tehlike! 'Zehir saçan yeşillik'
Yeşılırmak’ta büyük tehlike! 'Zehir saçan yeşillik' Türkiye Marmara Denizi’ndeki müsilaj felaketini yeni atlatırken, tatlı su kaynaklarından üzen bir haber geldi. TTKD bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Yeşilırmak'ta aşırı kirlilik ve su seviyesindeki ciddi düşüşle birlikte zehir etkili mavi-yeşil alglerde de ciddi artış olduğunu belirterek, “Bir zamanlar toprak rengi akan Yeşilırmak, şimdi yeşil akıyor. Ama bu yemyeşil görüntü çok tehlikeli" dedi.
28.10.2021 Gündem
Tehlike çok büyük! Kızılırmak Deltası’nda zirai tarım ilacı tehdidi
Tehlike çok büyük! Kızılırmak Deltası’nda zirai tarım ilacı tehdidi Türkiye'nin önemli sulak alanlarından Samsun'daki 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bilinçsizce kullanılan zirai tarım ilaçları nedeniyle türler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sebahat Sullivan, “Zirai ilaçlar deltanın biyoçeşitliliğine, toprak yapısına, kuş türlerinin nesillerine, manda yetiştiriciliğine, göllerde yaşayan canlı türlerine, balıklara, insan sağlığına zarar veriyor. Önüne geçmek için büyük çapta organik tarım yapılması gerekiyor” dedi.
23.10.2021 Yaşam
Tarihi Taş Köprü, evler arasında kayboldu
Tarihi Taş Köprü, evler arasında kayboldu Edirne'de, tarihi Muradiye Camii'ne geçişleri sağlayan ve halk arasında 'Taş Köprü' olarak bilinen tarihi köprü, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Zamanla çevresi evlerle kaplanan ve gözden kaybolmaya başlayan köprünün ciddi bakıma ihtiyacı olduğunu söyleyen, Edirneli tarih araştırmacısı Altay Bayatlı, "Aslında bu köprü için Edirne'de 'kayıp köprü' diyebiliriz. Mahalle arasında kalarak kaderine terk edilmiş durumda. Ciddi derecede restorasyon istiyor. Bu tarz yaya köprülerine nadir rastlıyoruz" dedi.
22.09.2021 Yaşam
Kaygı düşman değil, doğal bir duygudur
Kaygı düşman değil, doğal bir duygudur Halk arasında kaygı olarak bilinen anksiyetenin düşman değil, doğal bir duygu olduğunu vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Töre Simge Korkut, birtakım egzersizlerle kaygıyla kurduğumuz ilişkinin bize verebileceği zararları azaltmanın mümkün olabileceğini söyledi.
17.09.2021 Sağlık
Büyük Menderes eski yatağında binlerce balık telef oldu
Büyük Menderes eski yatağında binlerce balık telef oldu Aydın'ın Koçarlı ilçesinde Büyük Menderes Nehri’nin eski yatağında suların aşırı çekilmesi sonucu oksijensiz kalan binlerce balık telef oldu. Balık ölümleri üzüntü yaratırken, çok sayıda kuş su üzerindeki ölü balıkları yemek için bölgeye akın etti.
26.08.2021 Gündem
Daha tehlikeli bir müsilaj türü tespit edildi! Eğer tedbir alınmazsa...
Daha tehlikeli bir müsilaj türü tespit edildi! Eğer tedbir alınmazsa... Marmara Denizi müsilaj felaketi ile boğuşuyor. Hem deniz hem de canlı türleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Bu durum düzelmezse çevresel felaketler kapıda. Denizdeki temizleme işlemleri devam ederken, yeni müsilaj türleri tespit edildi. Diğer denizlere yayılma tehlikesine dikkat çeken bilim insanları, korkutan uyarılarda bulundu.
11.08.2021 Gündem
3 bin 500 yıllık! 'Doğu Anadolu Kırmızısı' sığır ırkı korumaya alındı
3 bin 500 yıllık! 'Doğu Anadolu Kırmızısı' sığır ırkı korumaya alındı Yapılan araştırmalara göre, 3 bin 500 yıllık sığır ırkı olan ve yok olma tehlikesi bulunan 'Doğu Anadolu Kırmızısı' (DAK) sığır ırkı, Erzurum'daki Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde (DATAE) korumaya alındı. Enstitü bünyesinde 195, Olur'un Keklik Mahallesi'nde ise 89 'Doğu Anadolu Kırmızısı', 'Evcil Hayvan Genetik Kaynaklarının Korunması ve Sürdürülebilir Kullanımı Projesi' kapsamında korunuyor. Enstitü Müdürü Dr. Şerafettin Çakal, "DAK, değişen dünya düzeni, küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan mevsimsel değişimler, yem kaynaklarında iniş- çıkışların yaşandığı günümüzde halen ve geleceğin vazgeçilmez hayvan ırkı olma niteliğini devam ettirecek konumda" dedi.
10.07.2021 Yaşam
Hayvanları koruma kanunu çıktı mı? Hayvanları Koruma Kanunu maddeleri nelerdir, içeriği ve idari cezalar
Hayvanları koruma kanunu çıktı mı? Hayvanları Koruma Kanunu maddeleri nelerdir, içeriği ve idari cezalar Hayvanları koruma kanunu çıktı mı? Hayvanları Koruma Yasası, TBMM'de kabul edildi. Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, Hayvanları Koruma Kanunu'nun tanımları düzenleyen maddesinde değişiklik yapılarak "süs" ibaresi çıkarılacak. Hayvanlara işkence yapmak, hayvanlara cinsel saldırıda bulunmak ve tecavüz etmek fiilleri suç kapsamına alınacak. Hayvanlara cinsel saldırıda bulunan ve tecavüz eden kişiye 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanabilecek. İşte Hayvanları Koruma Kanunu maddeleri ve içeriği…
9.07.2021 Gündem
'Hayvanları Korumu Kanunu' teklifi Meclis'te
'Hayvanları Korumu Kanunu' teklifi Meclis'te AK Parti, 'Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, uzun süredir üzerinde çalıştıkları kanun teklifinin Meclis tatile girmeden yasalaşacağını söyledi.
1.07.2021 Siyaset
Müsilaj için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu
Müsilaj için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj sorununun nedenlerinin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu.
10.06.2021 Gündem
Hayvanları Koruma Kanunu geliyor! Sona gelindi
Hayvanları Koruma Kanunu geliyor! Sona gelindi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MKYK ve MYK toplantısında Hayvanları Koruma Kanunu’nun bir an önce Meclis’e getirilmesi talimatını verdi. 1 Temmuz’a kadar yasalaşması planlanan taslak çalışmaya göre, hayvanlar ‘mal’ değil ‘canlı’ olarak korunabilecek. Taslak çalışmada, sokak hayvanlarının uyutulmamasından hayvanlara yönelik tecavüz ve cinsel istismara 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesine kadar birçok madde yer alıyor. İşte taslakta yer alan maddeler.
9.06.2021 Siyaset
Kuşadası'nın endemik bitkisi ‘tülüşah' koruma altında
Kuşadası'nın endemik bitkisi ‘tülüşah' koruma altında Kuşadası Belediyesi, halk arasında 'Aydın Gaşağı' olarak da bilinen endemik bitki ‘tülüşah’ için kurtarma çalışması yürüttü. Çalışmada 17 kök tülüşah, ekipler tarafından dikkatli bir şekilde topraktan sökülüp deneme parseline taşındı.
6.03.2021 Yaşam
Kral mezarları yok olma tehlikesi ile karşı karşıya!
Kral mezarları yok olma tehlikesi ile karşı karşıya! Manisa'nın Ahmetli ilçesinde Bintepeler diğer adıyla Lidya Kral Mezarlığı olarak bilinen 2 bin 700 yıllık tümülüsler, define uğruna iş makineleri ile talan edildi. 2 tümülüs yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, 90'a yakın tümülüsün korunması için çalışma başlatıldı.
10.02.2021 Gündem
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan Dünya Sulak Alanlar Günü mesajı!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan Dünya Sulak Alanlar Günü mesajı! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, küresel iklim değişikliğiyle kuraklık tehlikesi yaşayan Türkiye'nin sulak alanlarına gereken önemin verilmesi, koruma-kullanma dengesinin gözetilerek hareket edilmesi gerektiğini belirtti.
2.02.2021 Gündem
'Taşıyıcı annelik' yöntemiyle balıkların üretimi sağlanacak
'Taşıyıcı annelik' yöntemiyle balıkların üretimi sağlanacak İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi, akuakültür alanında biyoteknoloji uygulamalarından yola çıkarak "taşıyıcı annelik" yöntemi ile nesli yok olma tehlikesi altındaki balıkların üretimini sağlayacak. -
23.01.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Yok Olma Tehlikesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yok olma tehlikesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.