Yeni Genelge

Yeni Genelge

Son dakika yeni genelge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni genelge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni genelge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Genelge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni genelge gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.106 yeni genelge haberi bulunmuştur. Tüm yeni genelge haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi
Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi Bakan Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek tasarruf takibinin tavizsiz sağlanacağını bildirdi
17.07.2023 Ekonomi
Doktorlar için yeni genelge! Sözleşmeli pozisyona geçebilecekler
Doktorlar için yeni genelge! Sözleşmeli pozisyona geçebilecekler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yükümlülük sürelerinin bitimine 6 ay kalan hekimlerin sözleşmeli pozisyona geçebileceğini duyurdu.
24.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Yeni genelge yayımlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Yeni genelge yayımlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, 2022-2025 yıllarına ilişkin Katılım Finans Strateji Belgesi'ne yönelik genelge Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
5.10.2022 Ekonomi
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile yeni genelge!
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile yeni genelge! İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine 2022-2023 eğitim öğretim yılında alınacak asayiş/trafik tedbirleri genelgesi gönderildi. Genelgede, yeni eğitim öğretim döneminde çocuk ve gençlerin eğitim ve öğretimini güvenli bir ortamda sürdürebilmesi amacıyla özellikle başta uyuşturucu maddeler olmak üzere terör nitelikli oluşumlar ile narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulması ve korunması, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarının sağlanması, okul yakın çevresinde ve dışında bulunan mekanlar göz önünde bulundurularak denetim faaliyetleri ile algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması, servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak trafik kazalarının önlenmesinin önem arz ettiği vurgulandı.
9.09.2022 Gündem
Zorunlu trafik sigortası ile ilgili yeni düzenleme! 5 katını geçemeyecek, milyonlarca araç sahibi...
Zorunlu trafik sigortası ile ilgili yeni düzenleme! 5 katını geçemeyecek, milyonlarca araç sahibi... Araç sahibi milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortasına ilişkin gelişme yaşandı. Yeni genelge yayımlandı. 5 katını geçemeyecek. Zorunlu Trafik Sigortası Prim/Öz sermaye katsayısında değişiklik yapıldı. SEDDK'nın internet sitesinde yer alan düzenlemeye göre, şirketlerin trafik sigortası primleri o yıl sonu öz sermayelerinin 5 katını geçemeyecek. İşte detaylar...
5.08.2022 Ekonomi
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine yeni genelge! 15 Ağustos'ta...
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine yeni genelge! 15 Ağustos'ta... İçişleri Bakanlığı Hacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinlikleri ile Muharrem ayının aynı döneme denk gelmesi üzerine 81 İl Valiliğine genelge gönderdi. Genelgede Hacı Bektaş Veli’yi Anma programlarına katılmak isteyen vatandaşlara destek olunması istenirken, Muharrem ayında Yas-ı Mateme ortak olma ve oruç açma lokmalarına vali ve kaymakamların da katılımıyla cemevi yöneticileri, vakıf veya derneklerdeki vatandaşlar ve kanaat önderleriyle birlikte olunması istendi.
28.07.2022 Gündem
Memur maaşları ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni genelge yayınlandı, ödemeler...
Memur maaşları ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni genelge yayınlandı, ödemeler... Kamu çalışanlarının maaşlarının erken ödenemesi ile ilgili yeni bir genelge yayınlandı. Kurban bayramı öncesinde maaş ödemelerinin yapılacağı duyurulmuştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede kamu çalışanlarının maaşlarının 8 Temmuz'da banka hesaplarına yatırılacağı bildirildi.
29.06.2022 Memur
Ödeme yapılacak, başvurular kimlik numarası ile alınacak! Yeni genelge yayımlandı, detaylar belli oldu
Ödeme yapılacak, başvurular kimlik numarası ile alınacak! Yeni genelge yayımlandı, detaylar belli oldu Genelge yayımlandı ve tek tek açıklandı. 18 yaş ve üzeri kişiler başvurabilecek. Ücret de ödenecek. Kağıt toplayıcıları olarak bilinen ve herhangi bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapan vatandaşlarla ilgili flaş genelde yayımlandı. Serbest olarak atık toplayıcılığı yapan kişiler sıfır atık bilgi sistemi ile kayıt altına alınacak. Başvurular faaliyet gösterilen yerin belediyesine, T.C. kimlik numarası ve iletişim bilgileriyle yapılacak. Sürecin tamamlanmasıyla 'Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı' sahibi olunacak. Atıkların belirlenen yere teslim edilme karşılığında toplayıcılara ödeme yapılacak. Atıklar nereye getirilecek, ücretler nasıl belirlenecek, bağımsız sıfır atık toplayıcısı kartı nedir? İşte konuya ilişkin tüm bilgiler...
22.06.2022 Ekonomi
Müzik yayını uzatıldı mı? Müzik yasağı kaldırıldı mı? İçişleri Bakanlığı Genelge yayımladı!
Müzik yayını uzatıldı mı? Müzik yasağı kaldırıldı mı? İçişleri Bakanlığı Genelge yayımladı! İçişleri Bakanlığı Genelge yayınladı! Yayınlanan genelgeye göre, müzik yayın saatlerini yeniden belirlendi. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre, Pandemi sürecinde saat 24.00’te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati uzatıldı. Peki, Müzik yayını uzatıldı mı? Müzik yasağı kaldırıldı mı? Müzik yasağı kalktı mı? Müzik yayın saatleri kaç oldu? İşte müzik yayını genelgesinin detayları!
10.05.2022 Gündem
81 ile genelge gönderildi! Resmen değişti...
81 ile genelge gönderildi! Resmen değişti... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kamuoyuna duyurdu. Değişikliğe gidildi. Genelge ile 81 ile bildirildi. Belediye çalışanlarını ilgilendiriyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada belediye personelinin yurt dışına çıkışında değişiklik yapıldı duyuruldu. Bundan sonra yurt dışı görevlendirmeleri meclisin toplantılarına denk gelmiyorsa, belediye başkanı tarafından görevlendirme yapılabilecek.
10.03.2022 Gündem
Kredi kullanacaklar dikkat! Tamamen değişti, yeni dönem başladı, zorunlu değil, artık...
Kredi kullanacaklar dikkat! Tamamen değişti, yeni dönem başladı, zorunlu değil, artık... Banka kredisi kullanacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Yeni genelge yayınlandı. Kredi kullanımı ile ilgili değişiklik kamuoyu ile paylaşıldı. İhtiyaç, konut ve taşıt kredilerinin tamamında geçerli. Kredi kullanan tüketici için artık zorunlu değil. Banka kredisi kullanımında yeni bir dönem başladı. Birçok kişi şikayetçiydi. Artık değişti. Bankalar kredi kullanacak kişinin öncelikle gelir durumuna bakıyor. Kişi eğer çekilen kredi tutarının aylık ödemelerini aksatmadan yapabilecek gelir düzeyinde sahip ise kredi onaylanıyor. Banka kendi böylece güvenceye almış oluyor. Ayrıca kredi kullanan kişinin hayatını kaybetmesi durumunda bankalar hayat sigortası ile de güvence sağlıyor. Bu nedenle kredi kullanırken hayat sigortası yapılması zorunlu tutuluyordu. Pek çok kişi de bu durumdan şikayetçiydi. Yapılan değişiklikle hayat sigortası uygulaması esnetildi. Vatandaşlar banka tarafından önerilen şirketi seçmek zorunda değil. Öte yandan banka kendi sigorta şirketini tercih eden müşterilerine faiz indirimi ve çeşitli kolaylıklar sunabiliyor. Peki hayat sigortası tüketiciler için gerçekten gerekli mi? Kredi kullanan kişinin sağlık sigorta yapmaması durumunda hayatını kaybetmesi halinde kalan borç aile bireyleri tarafından ödeniyor ya da ev, araba gibi mülk alındıysa bunlara banka tarafından kredi borcuna karşılık el konulabiliyor.
7.03.2022 Ekonomi
Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, önümüzdeki hafta...
Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, önümüzdeki hafta... Çalışan milyonları ilgilendiren flaş karar! İş akdi tazminatsız olarak işveren tarafından feshedilebiliyor. Birçok kişi haberdar değil. Konu hakkıda bilgisi olan çalışanlar ise çok fazla ciddiye almıyor. Ancak çalışanların tazminat hakkını kaybetmesine neden oluyor. Koronavirüs salgınında maske zorunluluğunun bazı alanlarda kaldırılmasının ardından yeniden gündeme geldi. Maske artık iş yerlerinin açık alanlarında kullanılmayacak. Sosyal mesafenin uygulanması ve uygun havalandırma koşullarının varlığı halinde kapalı alanlarda da maske zorunlu değil. Bundan sonraki süreçte işyerlerinde maske kullanımının bir zorunluluk olarak değil, iş sağlığı ve güvenliği tedbiri olarak görmesi gerekiyor. İşyerlerinde nerelerde maske kullanımının zorunlu olacağının iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi tarafından belirlenmesi gerekiyor. Belirlenen yerlerde maske kullanmayan çalışanlar iş sağlığı ve güvenliği tedbirine uymamış olacak. Bu tedbirlere uymadığı tespit edilen ve uyarılara rağmen buna uymamayı sürdüren çalışanın da iş sözleşmesi işveren tarafından tazminatsız olarak feshedilebilecek.
6.03.2022 Çalışma Hayatı
Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı?
Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? İçişleri Bakanlığı duyurdu! Koronavirüs ile ilgili yeni genelge yayınlandı! Son yapılan Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar genelgeyle birlikte hayata geçti. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, salgının etkisinin azalması nedeniyle maske, PCR testi ve HES kodu uygulamasının kaldırılması tavsiyesinde bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı Genelgesi’yle birlikte uygulamalara son verildi. Ancak akıllarda pek çok soru var. Özellikle uçuşlarda ve maçlarda aşı zorunluluğunun olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi’nin detayları…
4.03.2022 Gündem
15 bin lira ödeniyor! Karşılıksız 5 yıl sınırı var...
15 bin lira ödeniyor! Karşılıksız 5 yıl sınırı var... SSK'lı Bağkur'lı memur, dul, yetim herkesi için için geçerli. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. En az 15 bin lira ödeniyor.5 yıl sınırı var, bu sürede başvurmayan hakkını kaybediyor. Ölüm aylığı alan kız çocukları evlenmeleri durumunda yetim aylığı kesiliyor. Evlilik nedeniyle yetim aylıkları kesilecek olan kız çocuklarına devlet tarafından çeyiz parası ödeniyor. SSK veya Bağkur’dan vefat eden eşinden dolayı aylık almakta olan dul eşin, yeniden evlenmesi halinde kendisine çeyiz parası ödenmiyor, kişinin kız çocuğunun evlenmesi durumunda çeyiz parası var. Fakat dul memur eşin evlenmesi halinde, kendisine de 12 aylık çeyiz yardımı veriliyor. Ayrıca anne oğlundan veya kızından dolayı Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alıyorsa, evlenmesi halinde yine maaşının 12 katı kadar çeyiz yardımı sağlanıyor.
19.02.2022 Çalışan Hakları
Yeni genelge ile duyuruldu! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, resmen değişti, artık 10.848 TL
Yeni genelge ile duyuruldu! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, resmen değişti, artık 10.848 TL Milyonlarca çalışanı ilgilendiren değişiklik! Resmen duyuruldu. Ödeme miktarı arttı. 2022 itibarı ile 10 bin 848 lira oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, memurlara yapılan 'Ek zam'larla ilgili yeni genelge yayımladı. Memur ve memur emeklilerinin zammı yüzde 30.95 olarak netleşirken, işçilerin kıdem tazminatı tavanı da yükseldi.
26.01.2022 Çalışan Hakları
16 Ocak koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
16 Ocak koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığı tarafından 16 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Koronavirüs tablosuna göre, 54 bin 100 kişinin PCR testi pozitif çıktı, 136 kişi hayatını kaybetti.
16.01.2022 Gündem
Son dakika! Şehirler arası seyahatte PCR testleriyle ilgili yeni genelge!
Son dakika! Şehirler arası seyahatte PCR testleriyle ilgili yeni genelge! Şehirler arası seyahatte PCR testi ile ilgili önemli karar! Değişti! Yeni genelge 81 ile gönderildi. Valiliklere gönderilen genelgeye göre uçakla şehirler arası seyahatte aşısız, aşı sürecini tamamlamayan, son 180 günde Kovid-19 geçirmemiş kişilerden PCR istenmesine devam edilecek.
16.01.2022 Gündem
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor Ocak 2022 itibarı ile zamlı olarak ödenmeye başlıyor. Birçok kişi bu destekten yararlanıyor. Ödemeler 2 yıl sürüyor: Toplam ödeme miktarı 22 bin lirayı buluyor. Başvurular internet aracılığı ile yapılıyor. Hükümet, bu yıl da doğum yapan çalışan kadınlara süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği vermeye devam edecek. Emzirme ödeneği bu yıl için 316 liraya çıkarken iki yıl süresince verilecek tutar 7500 liraya ulaşacak. Bir çocuklu asgari ücretli bir anneye ödenen doğum (rapor) parası 12 bin 450 lira olacak. Doğum, kreş yardımıyla birlikte çalışan annelerin bu yıl alacağı destek tutarı 22 bin lirayı geçecek.
11.01.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve...
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve... SGK flaş kararı duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni genelge yayımladı. Tek tek açıklandı. Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tüm ödemeler değişti. 2022 ile birlikte çalışanlara ödenen ücretler arttı. Rapor parasından aile yardımına, cenaze ödeneğinden yemek parasına kadar pek çok kalemde ücret artışı oldu. Öte yandan GSS prim borcu, Askerlik ve doğum borçlanmasında da yeni rakamlar belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 yılında verilecek emzirme ve cenaze ödenekleri ile prim kesintisinden muaf tutulacak yemek ve aile yardımı tutarlarını belirledi. Brüt asgari ücretin yüzde 40 oranında artırılması nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği alt sınırın altında kalanların ödenekleri 1 Ocak’tan itibaren artırılacak. 2022'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen cenaze yardımı1.250 liraya yükseldi. En düşük rapor parası ise ayakta tedavilerde 79.50 TL oldu. İşte SGK'nın yeni genelgesi ile belirlenen yeni ücretlerin detayları...
10.01.2022 Çalışma Hayatı
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, 81 ile talimat verildi, artık MHRS...
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, 81 ile talimat verildi, artık MHRS... Bakanlık harekete geçti. Yeni karar 81 il müdürlüğüne yazı ile bildirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgede değişikliğin detayları açıklandı. Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hekim Randevu Sisteminin (MHRS), hasta memnuniyeti öncelenerek etkin bir şekilde kullanılması için Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca imzalı genelge yayımladı.
9.12.2021 Gündem
Bakan Yanık: 'Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nu güçlendiriyoruz'
Bakan Yanık: 'Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nu güçlendiriyoruz' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli hakları konusunda ulusal düzeyde güçlü bir koordinasyon sağlamak için tüm bakanlıkları, ilgili kamu kurumlarını, engelli örgütlerinin üst düzey temsilcilerini bir araya getirmek amacını taşıyan Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nu güçlendireceklerini söyledi.
4.12.2021 Gündem
Yasak kararı! Tüm Türkiye'de uygulanacak, İçişleri'nden yeni genelge, 81 ile talimat verildi, artık...
Yasak kararı! Tüm Türkiye'de uygulanacak, İçişleri'nden yeni genelge, 81 ile talimat verildi, artık... İçişleri Bakanlığı harekete geçti. 81 ilin valiliğine yeni genelge gönderildi. Yeni karar tüm Türkiye'de uygulanacak. Artık müsaade edilmeyecek. İçişleri Bakanlığı'nca 81 İl Valiliğine metruk binalarla ilgili yeni bir genelge gönderildi. Genelge ile ilgili valilik ve belediyelerce metruk bina olduğu tespit edilen yapıların, tespit tarihinden sonra yerleşim yeri olarak gösterilmesine müsaade edilemeyecek.
28.11.2021 Gündem
İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge! 81 ile talimat gönderildi, resmen başladı
İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge! 81 ile talimat gönderildi, resmen başladı İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika genelgesi. 81 ile gönderildi. Resmen başladı. Trafik güvenliğine dair İçişleri Bakanlığınca ‘Bi hareketine bakar hayat’ kampanyası kapsamında ülke genelinde uygulamalar yapıldı.
12.11.2021 Gündem
Akaryakıt ile ilgili son dakika gelişmesi! Değişti ve belli oldu, yeni düzenleme...
Akaryakıt ile ilgili son dakika gelişmesi! Değişti ve belli oldu, yeni düzenleme... Akaryakıt ile ilgili flaş düzenleme! Harekete geçildi ve tamamen değişiyor, yeni düzenleme geliyor. Detaylar tek tek açıklandı. Akaryakıtta kaçakçılığı engelleyecek yeni bir sistem kurulacak. Ticaret Bakanlığı, Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı hazırladı. Buna göre, akaryakıtı, dağıtıcılar arası satışlar ve akaryakıt taşıma araçlarının hareketleri dahil, ürün ve belge hareketleri üzerinden anlık izleyebilecek sistem kurulacak. Bu sistem, çeşitli kurumların kullanımına açılacak. İşte tüm detaylar...
10.11.2021 Ekonomi
Akaryakıt ile ilgili yeni genelge! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
Akaryakıt ile ilgili yeni genelge! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mu¨cadeleye Yönelik Tedbirler ile ilgili genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Genelge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni genelge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.