Genelge

Genelge

Son dakika genelge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan genelge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını genelge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Genelge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan genelge gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.779 genelge haberi bulunmuştur. Tüm genelge haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında söylediği kamuda alınacak yeni tasarruf tedbirlerinin ayrıntıları ortaya çıktı.
19.04.2024 Ekonomi
Bayram tatilinin 7 gününde yollarda 55 kişi hayatını kaybetti
Bayram tatilinin 7 gününde yollarda 55 kişi hayatını kaybetti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin 7 gününde 4 bin 370 trafik kazasında 55 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 331 kişinin yaralandığını bildirdi.
13.04.2024 Gündem
YSK Başkanı Yener'den seçim açıklaması: Oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektir
YSK Başkanı Yener'den seçim açıklaması: Oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektir Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "YSK dün almış olduğu kararda seçimler bittikten sonra oy sayım işlemlerine ara vermeksizin devam edilmesi gerektiğini hüküm altına almış. Sandık kurullarının tereddüdü giderilmiştir. Ramazan ayında oruçlu sandık görevlisinin herhangi zorlukla karşılaşacağı sonucunu çıkarmamak gerekir. Oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektir" dedi.
29.03.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya açıkladı: 81 il valiliğine seçim tedbirleri genelgesi gönderildi
Bakan Yerlikaya açıkladı: 81 il valiliğine seçim tedbirleri genelgesi gönderildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçim güvenliği toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, "81 il valiliğine seçim tedbirlerine ilişkin genelge gönderdik" dedi. Yerlikaya, "31 Mart Mahali Seçimlerinde, seçim güvenliği kapsamında; 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 53 bin güvenlik korucusu ve 17 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi" ifadelerini kullandıç
25.03.2024 Gündem
ÖTV istisnası! Limit güncellemesi yapıldı,  1 milyon 591 bin TL oldu
ÖTV istisnası! Limit güncellemesi yapıldı, 1 milyon 591 bin TL oldu Araba alma planı yapan binlerce kişiyi dorudan ilgilendiriyor. ÖTV ayarı yapıldı. Ticaret Bakanlığı detayları paylaştı. Engelli kişilerin kullanımı için yurt dışından ithal edilen özel tertibatlı araçlar, 2024 yılı için 1 milyon 591 bin 200 TL’ye kadar ÖTV istisnasından yararlanabilecek.
19.03.2024 Ekonomi
Aylık 700 liralık asgari ücret desteği! Şartlar açıklandı
Aylık 700 liralık asgari ücret desteği! Şartlar açıklandı Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yeni yayınladığı genelge ile 2024 yılında işverenlere uygulanacak asgari ücret desteğinin şartlarını belirledi.
14.03.2024 Ekonomi
Seçim görevi devredilebilir mi 2024? Seçim görevi nasıl iptal edilir 2024, seçim görevi iptal dilekçesi nereye verilir?
Seçim görevi devredilebilir mi 2024? Seçim görevi nasıl iptal edilir 2024, seçim görevi iptal dilekçesi nereye verilir? Seçimlerde sandık görevlendirmeleri başladı. Sandık görevlileri genellikle parti üyeleri ve memurlar arasından seçiliyor. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde sandık başında görev almak istemeyenler ise 'seçim görevi iptal edilir mi?' sorusuna yanıt ararken seçim görevinin devredilip devredilmediği de merak ediliyor.
8.03.2024 Gündem
Trafik sigortasının fiyatı yüzde 10 artacak
Trafik sigortasının fiyatı yüzde 10 artacak Trafik sigortasında baz primleri şubat ayında da yüzde 10 artacak.
15.01.2024 Ekonomi
Trafik sigortası primlerinde artış yaşanacak! Araba sahiplerine uyarı
Trafik sigortası primlerinde artış yaşanacak! Araba sahiplerine uyarı Trafik sigortası baz primlerinde Şubat'ta da yüzde 10 artış olacak. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan baz primlerin Şubat 2024 için de yüzde 10 artırılmasına karar verdi.
12.01.2024 Ekonomi
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya çıkacak. Peki yeni zam oranı için uzman isimler ne dedi? İşte detaylar...
27.12.2023 Ekonomi
Yerel seçimlere ilişkin propaganda yasakları Resmi Gazete’de yayımlandı
Yerel seçimlere ilişkin propaganda yasakları Resmi Gazete’de yayımlandı Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin siyasi partiler ve bağımsız adaylarca gerçekleştirilecek seçim propagandasının usul ve esaslarını belirleyen genelge Resmi Gazete’de yayımlandı.
20.12.2023 Gündem
Yurt içi seçmen listeleri 4 Ocak'ta askıda olacak
Yurt içi seçmen listeleri 4 Ocak'ta askıda olacak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Yurt İçi Seçmen Kütüğü'nün güncelleştirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.
19.12.2023 Gündem
Kadının beyanı esastır değişti mi? Kadının kanıtı esastır ne demek, 6284 sayılı kanun nedir?
Kadının beyanı esastır değişti mi? Kadının kanıtı esastır ne demek, 6284 sayılı kanun nedir? Kadınların şiddete uğramasını önleyici tedbirler kapsamında 2012 yılında çıkartılan 6284 No'lu kanundaki 'kadının beyanı esastır' ibaresinin değişip değişmediği sorgulanmaya başlandı. Peki, Kadının beyanı esastır değişti mi? 6284 kadının beyanı esastır maddesi kalktı mı, kadının kanıtı esastır ne demek?
29.11.2023 Gündem
Erken emeklilik müjdesi! SGK genelge ile duyurdu, milyonlarca memur bekliyordu
Erken emeklilik müjdesi! SGK genelge ile duyurdu, milyonlarca memur bekliyordu Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan resmi açıklama geldi. Milyonlarca kişinin emeklilik tarihi öne çekiliyor. Erken emeklilik detayları açıklandı. Kimlerin yararlanacağı belli oldu. SGK, Yargıtay’ın kararı üzerine memurlara yönelik önemli bir düzenleme yaptı. Buna göre hizmet borçlanması yapan memurların borçlandıkları süre, emeklilik hesaplanırken sayılabilecek. Böylece memurlara daha erken emekli olma imkanı doğacak. İşte erken emeklilik ile ilgili ayrıntılar...
15.11.2023 Çalışma Hayatı
Türk- Gürcistan uyruklu çete çökertildi! Bankadan para çekenlere dehşeti yaşatıyorlardı
Türk- Gürcistan uyruklu çete çökertildi! Bankadan para çekenlere dehşeti yaşatıyorlardı Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Türk- Gürcü uyruklu bir çetenin bankaları gözetleyerek yüklü para çeken vatandaşların araçlarına GPS takıp takibe aldığını, daha sonra da bu kişileri gasbettiğini belirledi. Ekipler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde çete, eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla çökertildi.
7.09.2023 Gündem
İçişleri'nden 81 il valiliğine '2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı Asayiş ve Trafik Tedbirleri' konulu genelge
İçişleri'nden 81 il valiliğine '2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı Asayiş ve Trafik Tedbirleri' konulu genelge İçişleri Bakanlığı, 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan 2023- 2024 eğitim- öğretim yılının birinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi adına 81 il valiliğine asayiş ve trafik tedbirleri konulu genelge gönderdi.
7.09.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu'ndan Perinaz Mahpeyker Yaman açıklaması: Bilseydim atamazdım
Kılıçdaroğlu'ndan Perinaz Mahpeyker Yaman açıklaması: Bilseydim atamazdım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geçmişte kendisine yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yapan Perinaz Mahpeyker Yaman’ı danışman olarak atamasına ilişkin ilk açıklama geldi.
4.09.2023 Gündem
Okul kıyafetleri değişecek mi, MEB okullar serbest kıyafet mi olacak? İşte okul kıyafeti kararı…
Okul kıyafetleri değişecek mi, MEB okullar serbest kıyafet mi olacak? İşte okul kıyafeti kararı… Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek iş ve işlemlere dair İl Milli Eğitim müdürlüklerine genelge gönderildi. Buna göre; yeni eğitim öğretim yılında öncelikli hedefler, okul ortamları ve öğrenme süreçlerinin iyileştirilmesi, öğrencilerin akademik ve mesleki yönden ilgilerine göre öğrenim görmelerinin temin edilmesi, beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde yetiştirilmelerinin sağlanması olacak. Öğretmenler, mesleki çalışmalara 4 Eylül'de başlayacak; ancak ilk atamayla göreve başlayacak öğretmenler 1 Eylül'de okullarda bulunacak. MEB gönderdiği yazıda okul kıyafetlerine yönelik de açıklamada bulundu. Peki, Okul kıyafetleri değişecek mi, MEB okullar serbest kıyafet mi olacak?
22.08.2023 Eğitim
MEB yazı gönderdi! Öğrencileri yakından ilgilendiriyor
MEB yazı gönderdi! Öğrencileri yakından ilgilendiriyor Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin illere gönderilen yazıda, okullarda obezite ve dijital bağımlılıkla mücadele edileceği, öğrencilere sınıflara geçmeden önce kültürfizik hareketleri yaptırılacağı, velilere maddi külfet oluşturmamak adına okul kıyafetlerinde değişiklik yapılmayacağı belirtildi.
21.08.2023 Gündem
Aşı olmadığı için işten atılana müjde! Geçersiz sayılacak
Aşı olmadığı için işten atılana müjde! Geçersiz sayılacak Dünyayı sarsan Covid sürecinin yankıları sürüyor. Covid aşısı olmadığı gerekçesiyle işten çıkartılan işçiye Bölge Adliye Mahkemesi'nden müjde geldi. Mahkeme; sırf aşı olmadığı gerekçesiyle, alternatif çalışma yöntemlerinin uygulanmadan iş sözleşmesinin feshinin geçerli olmadığına hükmetti.
10.08.2023 Çalışan Hakları
Gram altın satılmayacak mı, Gram altın satışı yasaklandı mı?
Gram altın satılmayacak mı, Gram altın satışı yasaklandı mı? Yeni bir genelge ile basılı altınların en az 1 gram, azami 100 gram ağırlığında üretilebileceği açıklanınca, vatandaşlar Gram altın satılmayacak mı, Gram altın satışı yasaklandı mı? sorularına yanıt aramaya başladı.
9.08.2023 Ekonomi
Yarım altın tedavülden kalkıyor mu, yarım gram altın tedavülden kalktı mı? Yarım gram ne kadar?
Yarım altın tedavülden kalkıyor mu, yarım gram altın tedavülden kalktı mı? Yarım gram ne kadar? Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın genelgesine göre rafineriler basılı altını asgari 1 gram olarak üretilebilecek. Peki, Yarım gram altın tedavülden kalkıyor mu?
8.08.2023 Ekonomi
Yasaklı ırklara barınaktan çıkış yok! Bakımları eksiksiz yapılıyor
Yasaklı ırklara barınaktan çıkış yok! Bakımları eksiksiz yapılıyor Van'da sokaklarda tehlike oluşturdukları için toplatılan, 42 yasaklı ırk köpeğe Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakılıyor. Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürü Yusuf Burhan Burkay, yasaklı ırkların kontrolsüz üremeleri ve satışlarını engellemek amacıyla kayıt altına alınma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, birçok yasaklı ırkın sokaklara bırakıldığını belirterek, "Her gün günlük bakımları ve beslenmeleri yapılmaktadır. Bu hayvanların sahiplendirilmesi yapılmıyor" dedi.
5.08.2023 Yaşam
Genelkurmay Başkanı maaşı ne kadar 2023? Genelkurmay başkanı ne kadar maaş alıyor? Genelkurmay Başkanı maaşı 2023
Genelkurmay Başkanı maaşı ne kadar 2023? Genelkurmay başkanı ne kadar maaş alıyor? Genelkurmay Başkanı maaşı 2023 Genelkurmay Başkanı maaşı merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2023 yılının Ocak ayında yayımlanarak yürürlüğe konulan Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi ile maaş katsayıları belirlenmişti. Belirlenen maaş katsayıları aynı zamanda askeri personelin emekli maaşını da belirliyor. Peki, Genelkurmay Başkanı maaşı ne kadar 2023? Genelkurmay başkanı ne kadar maaş alıyor? Emekli Genelkurmay Başkanı maaşı kaç TL?
3.08.2023 Çalışma Hayatı
Esenyurt tekel bayii katliamında yeni gelişme! Başsavcılık'tan baba Erzen'e: Siz mi azmettirdiniz?
Esenyurt tekel bayii katliamında yeni gelişme! Başsavcılık'tan baba Erzen'e: Siz mi azmettirdiniz? Esenyurt'ta bir tekel bayiinde meydana gelen vahşette yeni gelişmeler yaşandı. Çifte cinayetle ilgili soruşturmada, daha önce meydana gelen bir olayın da dosyası açıldı. Baskında ölen Yunus Emre Erzen’in babası Cantürk Erzen, büyük oğlu Mehmet Erzen’e Murat Özer’i ayağından vurdurduğu gerekçesiyle savcılıkta ifade verdi. Tekel bayi baskınıyla ilgili gözaltına alınan Tarık Özer, oğlu Azat Özer, Samet Özer ve onlara yardım eden 5 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
3.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Genelge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki genelge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.