Yeni Anayasa

Yeni Anayasa

Son dakika yeni anayasa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni anayasa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni anayasa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Anayasa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni anayasa gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.055 yeni anayasa haberi bulunmuştur. Tüm yeni anayasa haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP lideri Bahçeli: İktidar olduk diyenler hayal aleminde
MHP lideri Bahçeli: İktidar olduk diyenler hayal aleminde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapıyor.
16.04.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Milletimizin mesajı bizim için yol haritasıdır
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Milletimizin mesajı bizim için yol haritasıdır AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, "31 Mart seçimleri de önümüzde izleyeceğimiz siyaset açısından dönüm noktası. Milletimiz uyarılarda bulunmuştur, eleştirileri vardır. Bu mesajı bütün boyutları ile ele almak değerlendirmek boynumuzun borcudur." dedi.
2.04.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ömer Çelik, "Geçen seçim gibi AK Parti ve Cumhur İttifakı'na aşırı iddialı olanların yanıldığını ve neticenin bizim lehimize tecelli ettiğini göreceğiz" dedi.
29.03.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Bayram sonunu işaret etti
Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Bayram sonunu işaret etti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasanın Türkiye için elzem olduğunu belirterek, “Bütün partilerin yeni anayasaya ilişkin hazırlıklar yapmalarını bekliyorum. Seçimden sonraki dönemde yeni anayasa meselesini başta grubu bulunan siyasi partilerle görüşerek takip edeceğim" dedi.
26.03.2024 Gündem
Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı nereli, kaç yaşında? İşte AYM Başkanı Kadir Özkaya'nın biyografisi
Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı nereli, kaç yaşında? İşte AYM Başkanı Kadir Özkaya'nın biyografisi AYM Başkanlığına Kadir Özkaya seçildi. Seçimde, görev süresi dolan Zühtü Arslan aday olmamıştı. Peki, Kadir Özkaya kimdir, nereli, kaç yaşında?
21.03.2024 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle yeni başkan seçildi. AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu.
21.03.2024 Gündem
AK Parti'li Gül İstanbul'daki son anketi açıkladı! Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu?
AK Parti'li Gül İstanbul'daki son anketi açıkladı! Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu? AK Parti'li Abdulhamit Gül, CNN TÜRK canlı yayınında İstanbul'daki son anketi paylaştı. Hamza Dağ'ın İzmir'de sürpriz yapacağını ifade eden Gül, CHP lideri Özgür Özel'in 'darbe' sözlerini de değerlendirdi.
20.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek yargıda ihtilafı gidermek zorundayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek yargıda ihtilafı gidermek zorundayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek yargı kurumları arasındaki tartışmalarda taraf değil, hakem olma rolümüzü hala muhafaza ediyoruz" dedi.
20.02.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: Meclis'te terörist istemiyoruz
MHP lideri Devlet Bahçeli: Meclis'te terörist istemiyoruz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında, "Mehmetlerimize sıkılan, kanımızı döküp canımızı alan teröristlere hangi vekil hoşgörü ile yaklaşırsa suçludur. Hesap vermekten kurtulamayacaktır. TBMM'de terörist istemiyoruz, düşman, katil istemiyoruz. Canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz." dedi.
26.12.2023 Gündem
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesini ve İnsan Hakları Eylem Planını önümüzdeki aylar içerisinde açıklayarak, oradaki hedefler doğrultusunda yine hızlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
21.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Erdoğan Almanya ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli mesajlar verdi.
18.11.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye'nin son tartışmaları dikkate alındığında, yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farklarının da ortaya çıktığını düşündüğümüzde; demokratik, kuşatıcı, maddeler arasındaki çelişkileri ortadan kaldıracak yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açık" dedi.
14.11.2023 Gündem
10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taraf değil, hakem konumdayız
10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taraf değil, hakem konumdayız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta anma törenleri düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı da Anıtkabir'i ziyaret etti. Şeref Defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aşkla çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyetini her alanda yüceltemeye devam ediyoruz. Milletimizin asırlık hedeflerine ulaşmasına hiçbir güç engel olamayacaktır." dedi.
10.11.2023 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: Soysuzların kökü kurutulacak
MHP lideri Devlet Bahçeli: Soysuzların kökü kurutulacak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayıları 16 milyonu bulan emeklilerimizin insanca ve huzur içinde yaşayacakları bir ücret düzeyine kavuşmalarından başka seçenek kalmamıştır. Emekli maaşlarındaki muhtemel iyileştirmeler, enflasyon üzerinde zam verilmesi, hatta zammın kök ücrete yansıtılması samimi dileğimiz ve beklentimizdir" dedi.
3.10.2023 Gündem
TBMM’de yeni yasama dönemi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Görevimiz yeni ve sivil bir anayasa
TBMM’de yeni yasama dönemi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Görevimiz yeni ve sivil bir anayasa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM 28. Dönem 2. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunarak, "TBMM'nin ilk başkanı, milli iradenin ilk kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyorum. Hangi unvanla olursa olsun Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi için emek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.
1.10.2023 Gündem
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye teröre teslim olmayacaktır
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye teröre teslim olmayacaktır TBMM'nin 28. dönem 2. yasama yılı gerçekleşiyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, 'Türkiye teröre asla teslim olmayacak. Teröristlerin 1 Ekim'i seçmesi manidardır.' dedi.
1.10.2023 Gündem
Numan Kurtulmuş Atatürk anıtına çelenk bıraktı
Numan Kurtulmuş Atatürk anıtına çelenk bıraktı TBMM'nin 28. dönem 2. yasama yılı gerçekleşiyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'deki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.
1.10.2023 Gündem
Meclis bugün açılıyor! İşte gündemdeki önemli konular
Meclis bugün açılıyor! İşte gündemdeki önemli konular Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün açılıyor...Genel Kurul saat 14:00'te açılacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis kürsüsünden önemli mesajlar verecek. Yeni dönemde Meclis, bütçe başta olmak üzere, milyonlarca kişiyi ilgilendiren çok sayıda yasal düzenleme için de mesai yapacak.
1.10.2023 Gündem
Meclis ne zaman açılacak 2023 Ekim? TBMM açılış tarihi 2023: Meclis hangi tarihte açılıyor?
Meclis ne zaman açılacak 2023 Ekim? TBMM açılış tarihi 2023: Meclis hangi tarihte açılıyor? Meclis ne zaman açılacak, TBMM açılış tarihi ne? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı emekliler tarafından merakla bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşı düzenlemesi için çalışmalarını sürdürüyor, teklifin de ekim ayı içinde Meclis'ten geçmesi bekleniyor, diyince Meclis ne zaman açılacak? Sorgulanmaya başlandı.
29.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kritik ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2023 Gündem
Yeni anayasanın ismi ne olacak? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akış'tan kritik açıklama geldi
Yeni anayasanın ismi ne olacak? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akış'tan kritik açıklama geldi CNN Türk canlı yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin son durumu aktardı.
18.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25'lik bir artışa gidilecek. öylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız" dedi.
15.09.2023 Gündem
Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilebilir mi, Anayasanın ilk 4 maddesini kim koydu? Anayasa değişikliği teklifi nasıl yapılır? Anayasa değişikliği teklif sayısı
Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilebilir mi, Anayasanın ilk 4 maddesini kim koydu? Anayasa değişikliği teklifi nasıl yapılır? Anayasa değişikliği teklif sayısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Eylül’ün yıldönümünde yaptığı açıklamada “1982 Yerine 2023 Anayasası Sempozyumu) Tüm siyasi partilere, sivil topluma, akademi mensuplarına sesleniyorum, en ideal anayasa metnini bulmak için konuşalım, tartışalım, müzakere edelim." İfadelerini kullanınca vatandaşların anayasanın ilk 4 maddesine yönelik araştırmaları da arttı. Peki, Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilebilir mi, Anayasanın ilk 4 maddesini kim koydu? Anayasa değişikliği teklifi nasıl yapılır? Anayasa değişikliği teklif sayısı nedir?
12.09.2023 Gündem
Anayasa değişikliği için kaç milletvekili imzası gerekir, Anayasa değişikliği nasıl olur? Anayasa değişikliği için gerekli çoğunluk nedir, Anayasa değişikliği teklifi kaç oyla kabul edilir?
Anayasa değişikliği için kaç milletvekili imzası gerekir, Anayasa değişikliği nasıl olur? Anayasa değişikliği için gerekli çoğunluk nedir, Anayasa değişikliği teklifi kaç oyla kabul edilir? 1 Ekim’de açılacak TBMM’nin yeni anayasa değişikliğine gidip gitmeyeceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Anayasa değişikliği için yeter sayısı sağlandığında ilgili maddeler ve yasalar değiştirilebiliyor. Peki, Anayasa değişikliği için kaç milletvekili imzası gerekir, Anayasa değişikliği nasıl olur? Anayasa değişikliği için gerekli çoğunluk nedir, Anayasa değişikliği teklifi kaç oyla kabul edilir? Anayasa değişikliği şartları nelerdir?
12.09.2023 Gündem
81 ilde okul çevreleri ve servis araçlarına denetim! 113 kişi yakalandı
81 ilde okul çevreleri ve servis araçlarına denetim! 113 kişi yakalandı Türkiye genelinde okul çevreleri ve servis araçlarına yönelik denetimde çeşitli suçlardan aranan 113 kişi yakalandı, kayıp 6 çocuk bulundu.
12.09.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Anayasa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni anayasa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.