Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri

Son dakika yemek tarifleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yemek tarifleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yemek tarifleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yemek tarifleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 333 yemek tarifleri haberi bulunmuştur. Tüm yemek tarifleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bu sarmada Türk kahvesi var! Osmanlı sırrı gün yüzüne çıktı, bir çay kaşığı ekleyin sonra afiyetle yiyin!
Bu sarmada Türk kahvesi var! Osmanlı sırrı gün yüzüne çıktı, bir çay kaşığı ekleyin sonra afiyetle yiyin! Efsanevi bir lezzet için işte sır: yaprak sarmasına biraz Türk kahvesi eklemek! Bu kolay tarifle sofralarınıza nefis bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. İşte Türk kahveli zeytinyağlı sarma…
13.04.2024 Yaşam
Luhum Pilavı tarifi! Luhum pilavı nasıl yapılır, Gelinim Mutfakta Luhum pilavı nerenin?
Luhum Pilavı tarifi! Luhum pilavı nasıl yapılır, Gelinim Mutfakta Luhum pilavı nerenin? Lezzetiyle çok sevilen Luhum Pilavının nasıl yapıldığı, malzemeleri sorgulanıyor. Hamur üzerindeki kıyma ile servis edilen Luhum Pilavı deyim yerindeyse damak çatlatıyor. Peki, Luhum pilavı nasıl yapılır? Luhum pilavı malzemeleri nelerdir, Luhum pilavı nerenin?
7.11.2023 Gündem
Yıllardır yanlış yapıyormuşuz! Pirinç pilavının daha çabuk pişmesi için bir de bu yöntemi deneyin
Yıllardır yanlış yapıyormuşuz! Pirinç pilavının daha çabuk pişmesi için bir de bu yöntemi deneyin Pirinç pilavı, birçok kültürde temel bir yemektir. Ancak pirinç pilavı yaparken pirinci ıslatmanın veya ıslatmamanın sonucu nasıl etkilediği hala birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Pirinç pilavı yaparken pirinci ıslatmanın ve ıslatmamanın sırrı, uzun yıllardır tartışılan bir konu olmuştur. İşte pirinç pilavı yapımında bu iki farklı yöntemin sırrı ve etkileri.
26.10.2023 Gündem
Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yapay zeka sohbet arkadaşı
Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yapay zeka sohbet arkadaşı Girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech’in piyasaya sürdüğü yapay zekalı sohbet arkadaşı Cere, 3 ayda 1 milyon soruya yanıt üretti. Cere’ye en çok sorulan sorular arasında dünya mutfağı, müzik ve tatil önerileri ilk 3’e girdi. Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkul, “İlk 3 ayda ulaştığımız 200 bin kullanıcımızın yüzde 65’ini genç bireyler oluşturuyor. Gençler yapay zeka teknolojilerini kullanarak öğrenmeyi ve üretmeyi sevdi” dedi.
26.06.2023 Ekonomi
Cerebrum Tech, yapay zekalı ilk sanal karakter olan Cere’yi mobil uygulama olarak sundu
Cerebrum Tech, yapay zekalı ilk sanal karakter olan Cere’yi mobil uygulama olarak sundu Türkiye’nin yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech, derin öğrenme temelli dil modeli kullanarak geliştirdiği yapay zekâ uygulaması ‘Cere’yi mobil telefon kullanıcılarının deneyimine sundu. Yazılı ve sesli sohbet edebilen Cere, ruh halinize göre müzik parçası öneriyor, gündemdeki haberleri derliyor, yemekten modaya, sağlıktan spora hemen her konuda bilgi paylaşıyor. Geniş dil modellerini baz alarak geliştirilen ve canayakın olması için özel eğitilen Cere’nin ilk mobil uygulama olduğunu söyleyen Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, “Cere hem güncel trendleri yakından takip eden bir influencer, hem de kurumsal versiyonu ile iş yaşamını kolaylaştıran bir çalışma arkadaşı. Türkçe sesli dil desteği ve mobil uygulamanın erişim kolaylığı ile kullanıcılar yapay zekanın olanaklarını hem günlük hem de iş yaşantılarında deneyimleyebilecek” dedi.
23.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en iyi mutfakları açıklandı! Türkiye'nin sıralamadaki yeri tepki çekti
Dünyanın en iyi mutfakları açıklandı! Türkiye'nin sıralamadaki yeri tepki çekti Dünyanın en iyi mutfakları belli oldu. Türkiye'nin sıralamadaki yeri tepki büyük tepki topladı. Yemek tarifleri, yemek eleştirileri ve dünya mutfağına dair içerik sunan Tasteatlas adlı internet sitesinin yaptığı araştırma yemekler ve içeceklere göre belirlendi. İlk 50 sırasında hangi ülkeler var? Türkiye kaçıncı sırada yer aldı? İşte tüm liste...
26.12.2022 Gündem
Yunus Emre Akkor Ömür Akkor neden küs? Yunus Emre Akkor kimdir?
Yunus Emre Akkor Ömür Akkor neden küs? Yunus Emre Akkor kimdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerine layık görülen Ömür ve Yunus Emre Akkor kardeşleri sahnede barıştırdı. Söz konusu gelişmenin ardından “Yunus Emre Akkor Ömür Akkor neden küs? Yunus Emre Akkor kimdir?” sorusuna yanıt aranıyor.
22.12.2022 Gündem
Eski bir yemek kitabı onu milyoner yaptı! Daha 4 yaşında kendi işini kurdu, şimdi o içecek sayesinde paraya para demiyor...
Eski bir yemek kitabı onu milyoner yaptı! Daha 4 yaşında kendi işini kurdu, şimdi o içecek sayesinde paraya para demiyor... Eski bir yemek kitabı onun hayatını değiştirdi! Şu an 17 yaşında olan Teksaslı bir genç kız, 4 yaşındayken büyük büyükannesinden eski püskü bir yemek tarifi kitabı alarak, kendi limonatasını yapmaya başladı. 11 yaşına geldiğinde ise milyoner oldu. ABD'li marka, bu içeceği stoklamak için ona yüklü bir miktarda para ödedi. Genç kız, başarılarını anlatan bir kitap bile yazdı. Para kazandıkça yatırım yapmaya devam etti. Peki o limonatayı diğerlerinden farklı kılan şey neydi? İşte Mikaila Ulmer’in akılalmaz ve hayranlık uyandırıcı başarı öyküsü...
20.06.2022 Ekonomi
Yurtdışına çıktığında ilk ziyaret ettiği mekanları açıkladı ünlü gurme Nihat Ertekin 'salaş restoran' lezzetini anlattı
Yurtdışına çıktığında ilk ziyaret ettiği mekanları açıkladı ünlü gurme Nihat Ertekin 'salaş restoran' lezzetini anlattı Son dönemin başarılı gurmelerinden Nihat Ertekin, çektiği birbirinden ilginç yemek videolarıyla instagram fenomeni haline gelmiş durumda.
10.06.2022 Yaşam
Arda Türkmen'den ilk iftar menüsü! ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere lezzetli iftar menüsü!
Arda Türkmen'den ilk iftar menüsü! ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere lezzetli iftar menüsü! Ramazan ayının ilk iftar menüsü! Arda Türkmen hazırladı. Geleneksel lezzetlerden oluşan bir iftar menüsü kurmak istiyor iftarda ne yesek, İftara ne pişirsem diyorsanız Arda Türkmen 2022’nin il iftarı için hem kolay hem de pratik nefis bir ramazan iftar menüsü hazırladı. Kanal D'nın sevilen programı Arda'nın Ramazan Mutfağı'nda Arda Türkmen ilk iftar menüsünde, sütlü mercimek çorbası, islim kebabı ve soğuk baklava tariflerini izleyenleri ile paylaştı. İşte ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere Arda Türkmen’den iftar yemeği menüsü ve sütlü mercimek çorbası, islim kebabı ve soğuk baklava tarifleri!
2.04.2022 Ramazan
Haşlanmış yumurtanın faydaları nelerdir? Haşlanmış yumurta ne kadar yenmelidir?
Haşlanmış yumurtanın faydaları nelerdir? Haşlanmış yumurta ne kadar yenmelidir? Süper gıda olarak bilinen yumurtanın faydaları saymakla bitmiyor. Besleyiciliği ve tok tutan özelliği ile beslenme programlarında sıklıkla yer alan yumurta, pek çok vitaminini de içinde barındırır. Peki, Haşlanmış yumurtanın faydaları nelerdir? Haşlanmış yumurta ne kadar yenmelidir? İşte yumurtanın fayları hakkında bilmeniz gerekenler…
2.02.2022 Sağlık
Para hesaba girer girmez yüzde 15 kesilecek! Gelir vergisinde flaş gelişme
Para hesaba girer girmez yüzde 15 kesilecek! Gelir vergisinde flaş gelişme Gelir vergisinde yeni dönem! Sosyal medya fenomenleri ödemek zorunda. Gelir Vergisi Yasası’na eklenen bir maddeyle (Mükerrer 20/b.) ile artık Youtube, Facebook, Instagram ve Twitter üzerinden reklam ve benzeri gelir elde edenler için istisna geldi. (26 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete) Artık ne vergi ödeme yükümlülükleri var, ne de defter tutma-beyanname verme gibi ödevleri var. Hesaplarına para girişi olan bankalar, gelen paradan otomatik yüzde 15 kesinti (stopaj) yapacak, vergilendirme de kendiliğinden sonuçlanmış olacak. Ta ki gelen hasılat; yıllık (2022 için) 880 bin lirayı bulana dek… 880 bin lirayı aşan tutarda gelir elde edenler için bizzat beyanname verme-vergi ödeme yükümlülüğü başlıyor.
18.01.2022 Ekonomi
Yılbaşı menüsü! Çorbadan tatlıya yılbaşı gecesi için nefis yemek tarifleri ve leziz evde yılbaşı yemek menüsü 2022…
Yılbaşı menüsü! Çorbadan tatlıya yılbaşı gecesi için nefis yemek tarifleri ve leziz evde yılbaşı yemek menüsü 2022… Yılbaşına sayılı gün kala, yeni yılı evde karşılayacaklar menü araştırmasına başladı. Evde sevdikleriyle, akrabalarıyla, arkadaşlarıyla yeni yılı kutlayacaklar güne özel menü oluşturmak için arama motorlarına yöneldi. Çorbadan tatlıya, mükellef yılbaşı menüsü için tariflerimize göz altın! İşte Evde yılbaşı menüsü…
27.12.2021 Yaşam
Google 2021 arama trendleri! Google’da en çok ne arandı? 2021’de Türkiye en çok neyi merak etti?
Google 2021 arama trendleri! Google’da en çok ne arandı? 2021’de Türkiye en çok neyi merak etti? Dünyaca ünlü arama devi Google Türkiye’de 2021 yılında en çok aranan konu ve isimleri açıkladı. Google arama trendlerinde EBA başı çekerken, aranan ünlü isimler arasında ilk sırayı Mesut Özil aldı. Peki, Google’da en çok ne arandı? 2021 yılında Türkiye en çok neyi merak etti? İşte 2021 Google arama trendleri…
8.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Emine Erdoğan, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının tanıtım  programında konuştu
Emine Erdoğan, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının tanıtım programında konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız yönleriyle dünya mutfaklarında öncü bir yer edineceğini belirterek, "Bu güce inanır, el birliği yaparsak, gastrodiplomasi alanında yeni rekorlar kırabiliriz." dedi.
4.09.2021 Siyaset
Fırat Şef'ten çok özel yemek tarifleri!
Fırat Şef'ten çok özel yemek tarifleri! Kanal D’nin geçtiğimiz Pazartesi (07 Haziran) akşamı ilk bölümü ile izleyicisi ile buluşan ve beğeni toplayan dizisi Aşkın Tarifi’nde dizide pişen yemeklerin tarifleri izleyici ile paylaşılıyor. Dizide Fırat şef karakterine hayat veren oyuncu Kadir Doğulu, Aşkın Tarifi’nin Youtube kanalında bu tarifleri izleyicilere aktarıyor.
13.06.2021 Televizyon
Kovid-19 salgını yeme bağımlılığını artırdı!
Kovid-19 salgını yeme bağımlılığını artırdı! Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Fulya Maner, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde evde geçirilen zamanın uzamasıyla birlikte insanlarda yeme bağımlığının arttığını söyledi.
19.05.2021 Sağlık
8. gün iftar menüsü: İftarda ne yesek? İşte kolay, pratik iftar yemekleri!
8. gün iftar menüsü: İftarda ne yesek? İşte kolay, pratik iftar yemekleri! İftarın yeri herkes için ayrıdır. Çorbası, salatası, ana yemeği ve tatlısıyla kolay ve pratik tariflerden oluşan ramazan sofraları hazırlamak isteyenler buraya. Hem kolay hem de farklı yemek arayışındaysanız alternatif iftar menüsü hazırladık. Bugün iftarda ne pişirsem, iftara ne yapsam, iftarda ne yesek diyorsanız sizin için derlediğimiz kolay iftar menüsüne mutlaka göz atın. 8. gün iftar menüsünde, sütlü mantar çorbası, ıslama köfte, piyaz, tahinli Kemalpaşa tatlısı, ve ramazana özel gül şerbeti tarifi yer alıyor. İşte iftar için yapabileceğiniz damak tadınıza uygun pratik, farklı yemek tarifleri ve kolay iftar menüsü önerileri...
20.04.2021 Ramazan
6. gün iftar menüsü! Bugün yemekte ne yapsam? İşte iftara hafif yemekler ve tatlı tarifleri (18 Nisan 2021)
6. gün iftar menüsü! Bugün yemekte ne yapsam? İşte iftara hafif yemekler ve tatlı tarifleri (18 Nisan 2021) Bugün iftara ne pişirsem diyenlere nefis bir iftar menüsü hazırladık. Çorbası, salatası, ana yemeği ve tatlısıyla nefis Ramazan sofraları hazırlamak isteyenler buraya. İftar için farklı tarifleri arıyor, değişik yemek ve tatlı çeşitlerini denemek istiyorsanız haberimize mutlaka göz atın. Peki, Zerdeçallı mercimek çorbası, patlıcanlı köfteli tepsi kebabı, irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte tüm püf noktaları ile zerdeçallı mercimek çorbası, patlıcanlı köfteli tepsi kebabı, zeytinyağlı çiriş otu, kaşık salatası ve çilekli irmik tatlısı tarifi yapılışı…
18.04.2021 Ramazan
Nefis iftar yemekleri! Bugün iftara ne pişirsem? Arda Türkmen'den 5. gün iftar menüsü! (17 Nisan 2021)
Nefis iftar yemekleri! Bugün iftara ne pişirsem? Arda Türkmen'den 5. gün iftar menüsü! (17 Nisan 2021) Kendine has üslubu, sunum tarzı ve hazırladığı birbirinden lezzetli yemekler ile izleyicinin beğenisini kazanan şef Arda Türkmen, Ramazan ayı boyunca “Arda’nın Ramazan Mutfağı” ile ekrana geliyor. Pazar günleri hariç her gün yayınlanacak olan programın bugünkü bölümünde, 5. gün iftar menüsü olarak Reyhanlı Domates Soslu Köfte, Güveçte Mantarlı Pilav ve Vezir Parmağı tarifleri ekrana geldi. Bugün iftara ne pişirsem? İftarda ne yesek? Bugün iftara ne yemek yapsam diyorsanız Reyhanlı Domates Soslu Köfte, Güveçte Mantarlı Pilav ve Vezir Parmağı tarifi ve yapılışları...
17.04.2021 Ramazan
MasterChef Barbaros Yoloğlu'ndan şaşırtan açıklama!
MasterChef Barbaros Yoloğlu'ndan şaşırtan açıklama! MasterChef Türkiye 2020'nin kendine olan özgüveni ve yemek yapma yeteneği ile öne çıkan yarışmacılarından Barbaros Yoloğlu, "Yarışma ile hayatımdaki 6 senelik boşluğu 6 ayda doldurdum." dedi ve samimi açıklamalarda bulundu.
17.04.2021 Magazin
4. gün iftar menüsü! Bugün iftarda ne yemek yapsam? İşte iftara pratik yemek tarifleri (16 Nisan 2021)
4. gün iftar menüsü! Bugün iftarda ne yemek yapsam? İşte iftara pratik yemek tarifleri (16 Nisan 2021) İftarda ne yemek yapsam diyenlerdenseniz buraya. İftara yapılacak hafif ve kolay yemekler için 4. gün iftar menüsünü sizin için derledik. İftara nefis yemeklerden oluşan sofralar kurmak isteyenler, iftar menülerini oluşturmaya başladı bile. İftar yaklaşırken iftara ne yapsam diye düşünenler için pratik ve nefis yemek tarifleri hazırladık. Bugünkü iftar menüsünde ezogelin çorbası, kıymalı Ali Nazik, pastırmalı çılbır ve krokanlı çilekli muhallebi tarifi bulunuyor. Bu tariflerin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız haberimize mutlaka göz atın. İşte aileniz için kolay ve pratik iftar menüsü yemek tarifleri ve yapılışı...
16.04.2021 Ramazan
Arda Türkmen'den 2. gün iftar menüsü! Bugün ne yemek yapsam? (14 Nisan 2021)
Arda Türkmen'den 2. gün iftar menüsü! Bugün ne yemek yapsam? (14 Nisan 2021) Kanal D ekranlarının sevilen şefi Arda Türkmen, Ramazan ayına özgü yepyeni tarifleri Arda'nın Ramazan Mutfağı'nda paylaşıyor. Programın bugünkü bölümünde günün iftar menüsünde sütlü sarı mercimek çorbası, damat paçası böreği tarifi, vişneli güllaç tarifi vardı. İftara ne yapsam? Bugün ne yemek yapsam? diyorsanız haberimize göz atın. Tarifleri evlerinde denemek isteyenlere ve kolay iftar yemekleri arayayanlara işte sütlü sarı mercimek çorbası, damat paçası böreği tarifi, vişneli güllaç tarifi ve yapılışları...
14.04.2021 Ramazan
Arda Türkmen'den ilk gün iftar menüsü: Akşama iftara ne pişirsem?
Arda Türkmen'den ilk gün iftar menüsü: Akşama iftara ne pişirsem? Arda Türkmen'in sunduğu Arda'nın Ramazan Mutfağı'nın 13 Nisan Salı günü yayınlanan bölümünde yeni tariflerini paylaştı. Türkmen, 2021 Ramazan ayının ilk gününde iftar menüsünde Süleymaniye çorbası, püreli patlıcan kebabı ve revani tarifi hazırladı. Peki, Süleymaniye çorbası, püreli patlıcan kebabı ve revani tarifi nasıl yapılır? İftara ne yapsak diyorsanız işte Arda’nın Ramazan Mutfağı 1. gün iftar menüsü ve Süleymaniye çorbası, püreli patlıcan kebabı ve revani tarifi yapılışı...
13.04.2021 Ramazan
İlk iftar yemeği menüsü! İftarda ne yapsam? Bugün iftara ne pişirsem? 13 Nisan pratik iftar menüsü
İlk iftar yemeği menüsü! İftarda ne yapsam? Bugün iftara ne pişirsem? 13 Nisan pratik iftar menüsü Ramazan ayının ilk iftar menüsü için hazırlıklar başladı. 1. gün iftar menüsü için leziz tarifler, iftar menüsü önerileri merak ediliyor. Bugün lebeniye çorbası, tas kebabı, zeytinyağlı antep usulu kuru biber ve patlıcan dolması, şehriyeli pirinç pilavı, gavurdağı salatası ve güllaç tarifi yapılışlarını sizin için derledik. Peki, lebeniye çorbası, tas kebabı, zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, şehriyeli pirinç pilavı, gavurdağı salatası ve güllaç tarifi nasıl yapılır? Bugün iftara ne pişirsem, akşama ne yapsam, bugün ne yesek diyorsanız Bu tariflere mutlaka göz atın. İşte iftar menüsü önerileri ve yapılışları...
15.04.2021 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Yemek Tarifleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yemek tarifleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.