Gazete Vatan Logo

Yunus Emre Akkor Ömür Akkor neden küs? Yunus Emre Akkor kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerine layık görülen Ömür ve Yunus Emre Akkor kardeşleri sahnede barıştırdı. Söz konusu gelişmenin ardından “Yunus Emre Akkor Ömür Akkor neden küs? Yunus Emre Akkor kimdir?” sorusuna yanıt aranıyor.

Yunus Emre Akkor Ömür Akkor neden küs? Yunus Emre Akkor kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’ne katılarak, hak sahiplerine ödüllerini takdim etti. Gastronomi alanında ödüle layık görülen Ömür ve Yunus Emre Kardeşler de ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Erdoğan, ödüllerini takdim ettiği Akkor kardeşleri sahnede barıştırdı. Peki, Yunus Emre Akkor Ömür Akkor neden küs? Yunus Emre Akkor kimdir?

Yunus Emre Akkor Ömür Akkor neden küs?

Erdoğan, Akkor kardeşlerden sarılmalarını isteyerek, "Artık dargınlık yok tamam mı? Söz tamam mı? Bundan sonra biriz, beraberiz, iriyiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz” dedi.

Ömür Akkor kendisiyle yapılan röportajda kardeşiyle olan küslüğü şu şekilde açıklıyor:

İkimizin de şef olmasının belki böyle bir dezavantajı var. Yani hani bazen kendine rakip mi görüyorsun? Ya da aynı işi yapmak aynı evin içinde huzursuzluk mu yaratıyor bilmiyorum. Biz az görüşüyoruz aslında izleyiciler bunu çok merak ediyorlardı evet çok az görüşüyoruz. Bazen bir düğünde bazen bir cenazede rast geliyoruz. Normal hayatta çok bir araya gelmediğimiz için de sosyal medyada da televizyon programlarına da beraber katılmıyoruz.

Haberin Devamı

Biz Emre’yle aslında doğduğumuz günden beri hiç anlaşamadık. Yani bu artık yetiştirilme tarzımızdan mıydı? Annemin babamın yaptığı bir hata mıydı? Bilmiyorum ama. 45 yıldır anlaşamıyoruz yani bu bugün olan bir şey değil. Ben, o mesleğe girdi, ben mesleğe girdim ve kapışıyoruz gibi değil. Bu belki de böyle travmatik bir böyle bir drama belki ama evet çok iyi anlaşamıyoruz ama görüşüyoruz; görüşmüyor değiliz. Çok bir arada görmüyorlar bizi, haklılar izleyiciler bu konuda. Çok da böyle şey birisiyim; her şeyi olduğu gibi anlatan birisiyim yani yalancı bir buluşma yapıp böyle kucaklaşıp sonra tekrar bozmaktansa hiç böyle polemiğe de girmiyorum, oyunlara da girmiyorum böyle devam edecek gibi görünüyor. Yani bundan evet ikiziz aynı karında, aynı anda yaşadık. Bu konuda bana çok şeyler geliyor, telkinler geliyor. Evet ama biz bunu hiçbir zaman başaramadık. Yani bu son 5 yılın, 10 yılın konusu değil yani. İşte çocukken bir aradaydık, sonra böyle 10 yaşından sonra ayrı evlerde yaşadık zaten. Böyle yani hani çok bir arada olmamız için de bir sebep olmadı.

Haberin Devamı

Yunus Emre Akkor kimdir?

Yunus Emre Akkor 1975 yılında Kilis'te dünyaya gelmiştir.

Yirmi yıllık mutfak deneyimi ve yemek araştırmaları ile Osmanlı ve Ortadoğu mutfakları üzerine uzmanlaştı. Ulusal gazete ve dergilerde röportajları, yemek tarifleri ve araştırma yazıları yayınlanmış olup halen yazın faaliyetine devam etmektedir.

Ayrıca Ulusal televizyonlarda çeşitli yemek programları olan Akkor, aşçılık ve gastronomi bölümü olan üniversiteler ve meslek liselerinde gönüllü olarak Osmanlı Mutfağı üzerine sunumlarda bulunmaktadır.

Halen gıda yatırımı olan fonlara ve bazı büyükşehir belediyelerine danışmanlık veren Akkor çeşitli seminerlere konuşmacı olarak katılmaktadır.

Sosyal içerikli çalışmalarından dolayı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nce taltif edilen Akkor'un yemek yarışmalarında dereceleri mevcutur.

Haberin Devamı

"Osmanlı Deniz Mutfağı" isimli kitabı ile yemek kitaplarının nobeli olarak bilinen, "Gourmand World CookBook" yarışmasında 2012 yılı "Best Fish and Seafood Book" (En iyi balıkve deniz ürünleri kitabı) ödülünü kazanmıştır.

2014 yılı Temmuz ayında " Ev Yapımı Dondurmalar " ve " Gelenekten Evrensele Osmanlı Mutfağı " İsimli İki adet yeni kitabı Alfa Yayınevi tarafından basılmıştır.

THY'nin dergisi Skylife yazarı olmakla birlikte özel bir üniversitenin Gastronomi bölümünde hoca olarak da görev yapmaktadır.