Yemek Kartı

Yemek Kartı

Son dakika yemek kartı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yemek kartı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yemek kartı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yemek Kartı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yemek kartı gelişmeleri de dahil olmak üzere 363 yemek kartı haberi bulunmuştur. Tüm yemek kartı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İzmir'de otobüs grevi ne zaman, İzmir'de otobüsler grevde mi? Otobüsler yarın grevde mi?
İzmir'de otobüs grevi ne zaman, İzmir'de otobüsler grevde mi? Otobüsler yarın grevde mi? İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş arasında yaşanan toplu iş sözleşme krizinin ardından bir kriz de Genel İş Sendikası ile belediye arasında da anlaşmazlık çıktı. Belediye yönetimi bugün İZELMAN Şirketinde örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası yöneticilerini belediyeye çağırarak 7 Mart'ta yatması öngörülen ikramiye ve yemek kartı ücretlerinin zamanında hesaplara yatırılamayacağını belirtti. Bunun üzerine DİSK Genel İş İzmir 1 ve 3 No'lu Şubeler iş bırakma kararı aldı. Peki, İzmir'de otobüs grevi ne zaman, İzmir'de otobüsler grevde mi? Otobüsler yarın grevde mi?
8.03.2024 Gündem
Türk Hava Yolları 2024 yılı için 5 bin kişiyi işe alacak
Türk Hava Yolları 2024 yılı için 5 bin kişiyi işe alacak Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, 2024 yılı için yaklaşık 5 bin kişiyi işe almayı planladıklarını duyurdu.
20.02.2024 Ekonomi
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor Çalışan herkesi ilgilendiriyor. Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli olmuştu. 2024 yılı günlük yemek bedeline yüzde 54.54 zam yapılmıştı. Konuyla ilgili merak edilen soruların başında 'yemek yardımı için sınır var mı?' geliyor. İşte yemek yardımıyla ilgili kritik detay...
9.02.2024 Çalışma Hayatı
THY'den 2'nci pilot aday adayları için iş ilanı
THY'den 2'nci pilot aday adayları için iş ilanı Türk Hava Yolları(THY), büyüme hedefleri doğrultusunda yetiştirilmek üzere ikinci pilot aday adayları için iş ilanı açtı.
2.02.2024 Gündem
Yaz meyvesi erik ve kirazın fiyatı altın ile yarışıyor
Yaz meyvesi erik ve kirazın fiyatı altın ile yarışıyor Kayseri'de özellikle hamile kadınların tercih ettiği yaz meyveleri erik ve kirazın kilogram fiyatı, 3 bin ile 3 bin 200 TL arasında değişiyor. Kış aylarında yurt dışından getirilen mevsim dışı meyveler, şimdilerde çeyrek altın fiyatı ile yarışıyor.
19.12.2023 Ekonomi
Piyasalar güne nasıl başladı! Borsa, dolar, euro...
Piyasalar güne nasıl başladı! Borsa, dolar, euro... Borsa İstanbul güne 7783 puandan başladı. Borsa İstanbul 100 endeksi güne yüzde 0,08 düşüşle 7783 puandan başladı. Dolar 29,0620 liradan, euro ise 31,7550 liradan güne başladı. Gram altın ise 1893 liradan alıcı buluyor.
19.12.2023 Ekonomi
Yemek kartı ve ücretiyle ilgili flaş ayrıntı! Büyük risk barındırıyor
Yemek kartı ve ücretiyle ilgili flaş ayrıntı! Büyük risk barındırıyor Asgari ücret artışı ve ekonomik dalgalanmaların gölgesinde, çalışanların ve işverenlerin gündeminde yeni bir konu var: Yemek kartları ve nakit yemek yardımları. Milliyet yazarı Cem Kılıç'ın analizine göre, bu uygulamaların çalışanların beslenme alışkanlıkları ve mali refahı üzerindeki etkileri, iş dünyasında önemli bir tartışma başlattı. Yemek kartlarının sağladığı faydalar ve nakit yardımlarının yarattığı riskler, ekonomik koşulların zorlaştığı bu dönemde daha da belirginleşti. İşte milyonlarca çalışanın merak ettiği detaylar...
19.12.2023 Ekonomi
Özel sektör maaşlarıyla ilgili çarpıcı zam kararı! Yemek kartlarına market alışverişi düzenlemesi
Özel sektör maaşlarıyla ilgili çarpıcı zam kararı! Yemek kartlarına market alışverişi düzenlemesi Özel sektör maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca insan asgari ücrete yapılacak zamma kilitlenmiş durumda. Asgari ücret zammı özel sektör çalışanlarını da etkiliyor. Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN), yeni yıl yaklaşırken iş dünyasının sıcak gündemi olan ücret artış ve yan haklar trendlerinin konuşulduğu bir webinar düzenledi. Özel sektör maaşları ve yemek kartlarıyla market alışverişle ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.
29.11.2023 Ekonomi
Çalışanlara ve işçilere yemek parası ve iş güvenliği! Günlük KDV dahil 118.80 TL
Çalışanlara ve işçilere yemek parası ve iş güvenliği! Günlük KDV dahil 118.80 TL Çalışanların ve işçilerin sağlığı ve iş güvenliği; yaptıkları işe göre gerekli besinleri miktar ve kalite olarak yeterince almaları ile doğru orantılı. Milliyet Gazetesi yazarı Cem Kılıç bu konuya köşesinde yer verdi; 2023 yılı için günlük yemek bedeli istisnası KDV dahil 118.80 TL olarak açıklanmış oldu. Siz de çalışanınız dengeli ve sağlıklı yemek yesin diye günlük 118.80 TL ödeme yapıyorsunuz. Eski uygulamaya göre bu tutar tamamen vergiden istisna tutulur ve şirketiniz ek bir yüke katlanmak zorunda kalmazken, şimdi günlük asgari ücretin yüzde 23.65’ine denk gelen 78.90 TL üzerinde kalan kısmı prime esas kazanca tabi olacak ve siz SGK’ya işçi ve işveren pirimi ödemek durumunda kalacaksınız.
22.05.2023 Çalışan Hakları
Asgari ücret ile ilgili flaş vergi düzenlemesi önerisi! KDV yüzde 1'e indirilmeli
Asgari ücret ile ilgili flaş vergi düzenlemesi önerisi! KDV yüzde 1'e indirilmeli Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, "Türkiye’de vergi yükünü taşıyan ana kesimin ücretliler olduğuna dikkat çekerek, “Asgari ücret belirlenirken geçim şartları ile yoksulluk sınırının dikkate alınması Anayasal bir zorunluluktur. Bunun için ise, sadece asgari ücret miktarına odaklanmak yeterli değildir. Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerekir. Aksi halde, bir el ile verilen diğer el ile alınmış olunur” dedi.
20.12.2022 Ekonomi
Yemek kartlarıyla ilgili flaş gelişme!
Yemek kartlarıyla ilgili flaş gelişme! Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.
15.12.2022 Gündem
Yemek kartları market alışverişinde kullanılmayacak mı? Yemek kartı marketlerde geçecek mi, geçmeyecek mi? Yemek kartı market alışverişi!
Yemek kartları market alışverişinde kullanılmayacak mı? Yemek kartı marketlerde geçecek mi, geçmeyecek mi? Yemek kartı market alışverişi! Yemek kartları 1 Aralık 2022 itibarıyla yeni döneme başladı. Söz konusu düzenleme çalışan ve işverenlerde soru işaretlerine neden oldu. Arama motorlarına yönelen vatandaşlar “Yemek kartları kalkacak mı, yemek kartları marketlerde geçmeyecek mi, yemek kartı markette geçecek mi? sorularına yanıt aramaya başladı. Öte yandan Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade çıkan haberler üzerine açıklamalarda bulundu. İşte İşte Yemek kartı market alışverişi ile ilgili son durum...
14.12.2022 Ekonomi
Yemek kartlarına market yasağı! Yemek kartı market alışverişi kalktı mı?
Yemek kartlarına market yasağı! Yemek kartı market alışverişi kalktı mı? Sosyal güvenlik ve vergi konularında uzman Hürriyet yazarı Noyan Doğan, işverenler tarafından çalışanlara nakden ödenen yemek bedelinin prime esas kazanca dahil edilmeyeceğine yönelik kanuni düzenlemeyi yazdı. Peki, Yemek kartı market alışverişi kalktı mı? Yemek kartlarına market yasağı hakkında merak edilenler…
14.12.2022 Ekonomi
Yemek kartı ile market alışverişi yapan çalışanlar dikkat! Değişiklik yapıldı
Yemek kartı ile market alışverişi yapan çalışanlar dikkat! Değişiklik yapıldı Milyonlarca çalışan yemek parasını market alışverişlerinde kullanıyordu. Ancak yemek kartları ile ilgili yapılan değişiklik çalışanlarda endişe yarattı. İşveren tarafından ödenen yemek paraları artık market ve diğer alışverişlerde kullanılamayacak mı? Detaylar belli oldu.
14.12.2022 Çalışma Hayatı
Yemek kartında yeni dönem! 'Prim sınırı' geliyor
Yemek kartında yeni dönem! 'Prim sınırı' geliyor Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Yemekte prim istisnasında detaylar belli oldu. Yemek kartlarına, çeklerine, kuponlarına yüklenen yemek bedellerinin sigorta priminden istisna tutulabilmesi için, bu ödeme araçlarının yalnızca yemek yenilmesi amacıyla kullanılması gerekecek. İşte haberin detayları...
10.12.2022 Çalışan Hakları
Doğalgaz yardımı nasıl alınır, ne zaman verilecek? 1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilir?
Doğalgaz yardımı nasıl alınır, ne zaman verilecek? 1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilir? Çalışan vatandaşları fatura borçlarını silecek yeni düzenleme yürürlüğe girdi. 2023 yılı Haziran ayına kadar çalışanların maaşlarına 1.000 TL ek ödeme yapılacak. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ödeme yapan işverenler için vergi indirimi yapılacağı söylendi. Peki, Doğalgaz yardımı nasıl alınır, ne zaman verilecek? 1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilir?
18.11.2022 Eğitim
1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilecek, herkese mi veriliyor? Çalışanlara doğalgaz yardımı ne zaman yatacak 2022, kaç ay devam edecek?
1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilecek, herkese mi veriliyor? Çalışanlara doğalgaz yardımı ne zaman yatacak 2022, kaç ay devam edecek? Çalışanlara doğalgaz gideri karşılığı nakit olarak aylık 1.000 TL ödenecek. 9 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 7420 sayılı Kanunla yakacak giderleri kısmını işçi maaşlarına eklenecek. Peki, 1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilecek, herkese mi veriliyor? Çalışanlara doğalgaz yardımı şartları nelerdir, ne zamana kadar, kaç ay yatacak?
17.11.2022 Çalışan Hakları
Doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı onaylandı nasıl alınır?
Doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı onaylandı nasıl alınır? İşverenler, çalışanlara daha önce vergi ve SGK primi ödeyerek yaptıkları bu ödemelerin aylık 1.000 TL’ye kadar olan kısmı için artık vergi ve SGK primi ödemeyecek, yani işveren bu kadar parayı, 1000 TL’yi 2023 yılı haziran ayına kadar işçinin maaşına ekleyebilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım kapsamında ihtiyaç sahiplerine 900 TL ila 2500 TL arasında doğalgaz yardımı veriliyor. Doğalgaz yardımı başvurusu yapanlar “Doğalgaz yardımı onaylandı nasıl alınır?” ve “Doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek?” sorularına yanıt arıyor.
15.11.2022 Ekonomi
52 maddelik torba yasada neler var, kabul edilen torba yasa maddeleri neler? Ekonomi torba yasa teklifi 2022
52 maddelik torba yasada neler var, kabul edilen torba yasa maddeleri neler? Ekonomi torba yasa teklifi 2022 Torba yasada neler var, torba yasa maddeleri neler? 52 maddelik torba yasa teklifi TBMM'de kabul edildi. Torba yasanın Meclis'te kabul edilmesinin ardından torba yasanın içeriği araştırılmaya başlandı. Maske cezasından, kredi borç faizine, yersiz yapılan muhtaç ve evde bakım yardımı ödemelerinden Kur Korumalı Mevduat uygulamasına kadar birçok düzenleme yeni torba yasa düzenlemesinde yer alıyor. Peki, 52 maddelik torba yasada neler var, ekonomiye torba yasa maddeleri neler?
18.10.2022 Ekonomi
Nakit olarak ödenecek! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Nakit olarak ödenecek! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Yemek kartı uygulaması ile ilgili yeni düzenleme geliyor. Düzenleme sonrası yemek ücretini nakit olarak almayan çalışanlar, işverene sağlanacak vergi muafiyeti ile yemek parasını nakit olarak alabilecek.
5.10.2022 Ekonomi
Yemek kartları ne zaman kalkıyor? Yemek kartları ile ilgili yeni düzenleme nasıl olacak? Yemek bedeli vergi istisnası nedir?
Yemek kartları ne zaman kalkıyor? Yemek kartları ile ilgili yeni düzenleme nasıl olacak? Yemek bedeli vergi istisnası nedir? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı! Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldıracaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarlarının da vergi istisnası kapsamına gireceğini açıkladı. Yemek kartları ile ilgili yeni düzenlemenin ne zaman uygulamaya konulacağı merak ediliyor. Peki, Yemek kartları ne zaman kalkıyor? Yemek kartları ile ilgili yeni düzenleme nasıl olacak? Yemek bedeli vergi istisnası nedir? İşte detaylar…
Yemek parası ile ilgili son dakika gelişmesi! Çalışan milyonları ilgilendiriyor
Yemek parası ile ilgili son dakika gelişmesi! Çalışan milyonları ilgilendiriyor Yemek parası ile ilgili son dakika gelişmesi. Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Yemek parası ile ilgili dikkat çeken detay. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemek kartı zorunluluğunun kaldırılacağını ve nakit yemek bedeli tutarlarının vergi istisnası kapsamına alınacağını açıkladı. Yeme-içme sektörü temsilcileri, yemek kartı komisyon oranlarının müşterilere indirim olarak uygulanabileceğini ifade etti.
27.09.2022 Çalışma Hayatı
Yemek kartları kalkıyor mu, yemek yardımı istisnası nedir? Yemek ücreti istisnası 2022!
Yemek kartları kalkıyor mu, yemek yardımı istisnası nedir? Yemek ücreti istisnası 2022! Cumhurbaşkanı Erdoğan yemek kartlarına yönelik açıklama yaptı. Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarları da vergi istisnası kapsamına girecektir" dedi. Peki, Yemek kartları kalkıyor mu, yemek yardımı istisnası nedir?
26.09.2022 Çalışma Hayatı
Yemek bedeli vergi istisnası! Yemek bedeli istisnası ne demek, istisna tutarı nedir?
Yemek bedeli vergi istisnası! Yemek bedeli istisnası ne demek, istisna tutarı nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemek kartı zorunluluğunun kaldırılacağını ve nakit yemek bedeli tutarlarının vergi istisnası kapsamına alınacağını açıkladı. Peki, Yemek bedeli istisnası ne demek, Yemek bedeli vergi istisnası nedir? İşte Yemek bedeli vergi istisnası hakkında merak edilenler…
26.09.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faiz açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faiz açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programına katıldı. Erdoğan "Başta kamu bankaları olmak üzere düşük faizle sizi yatırıma davet ediyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca çalışanlara verilen yemek ücretinin nakit olarak da verilebileceğini ve bunun vergiden istisna edilebileceğini söyledi. Erdoğan "2023 Nisan ayı sonuna kadar çalışanlara yapılacak elektrik doğalgaz ve ısınma giderinin 1000 liraya kadar olan kısmı gelir vergisi ve sigorta kesintisinden muaf tutuyoruz. Küçük esnaflarımızla ilgili de onlara destek vermede adımlarımızı inşallah atacağız. Onları da güçlendirmeye gayret edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
25.09.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Yemek Kartı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yemek kartı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.