Yaz Ayları

Yaz Ayları

Son dakika yaz ayları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaz ayları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaz ayları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaz Ayları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaz ayları gelişmeleri de dahil olmak üzere 625 yaz ayları haberi bulunmuştur. Tüm yaz ayları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yaz aylarında buz gibi soğuk su içmemeniz için 7 neden!
Yaz aylarında buz gibi soğuk su içmemeniz için 7 neden! Vücudun susuz kalmasından daha kötü bir şey varsa da o da o suyun yanlış içilmesidir. Uzmanlar, günde en az 10-12 bardak su içilmesini öneriyor. Peki, yaz aylarında bu ihtiyacınızı sıklıkla soğuk su içerek mi karşılıyorsunuz? Soğuk su sadece gribal enfeksiyonları olan kişilere tavsiye edilmiyor, buzdolabından doğrudan su içmenin bilmediğimiz birçok zararı var.
17.04.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da ilk etapta inşa edilen deprem konutlarının teslimine katıldı. Erdoğan, "Defne Hastanesi ile ilgili ne dediler? 'Yok öyle bir şey' dediler. Ne oldu, Defne'yi yaptık mı? Yaptık. Açılışını bizzat bu kardeşiniz, bakanıyla tüm ekibiyle gerçekleştirdi mi? Gerçekleştirdi. Çünkü biz yalan üzerine hiçbir zaman hakikati bina etmedik. Bu hususta vatandaşlarımız müsterih olsun. Devletlerine ve bize güvensin. Kimsenin hakkı yerde kalmayacak, kimse mağdur olmayacak" dedi.
3.02.2024 Gündem
Başak burcu için 2024 odaklanma ve dönüşüm yılı: 🗨️ Astrolog Aygül Aydın, Başaklar için yeni bir yol açıkladı!
Başak burcu için 2024 odaklanma ve dönüşüm yılı: 🗨️ Astrolog Aygül Aydın, Başaklar için yeni bir yol açıkladı! Ünlü Astrolog Aygül Aydın, yılın ilk gününde Başak burcunun geleceği hakkında paylaşım yaptı. Aydın, Başak burcunun 2024 yılının odaklanma ve dönüşüm yılı olacağının altını çizdi.
1.01.2024 Astroloji
Araç alacaklar dikkat! Fiyatlar düştükçe düşüyor, 2. elde fırsat başladı
Araç alacaklar dikkat! Fiyatlar düştükçe düşüyor, 2. elde fırsat başladı Yaz ayları itibarıyla özellikle ikinci el piyasasında yaşanan düşüşlerin etkisiyle birlikte fiyat anlamında önemli değişimler yaşanmıştı. Özellikle eylül ve ekim aylarında da fiyatlarda gerileme sürdü ve otomobil almak isteyenler fiyatların daha da düşeceği öngörüsüyle beklemeye başladı.
23.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Saat 14.00'te başlayan ve yaklaşık 1 saat süren görüşme Bahçeli'nin konutunda gerçekleşti.
29.08.2023 Gündem
Tatile çıkacakları bekleyen büyük tehlike: Çakma reklam siteleri
Tatile çıkacakları bekleyen büyük tehlike: Çakma reklam siteleri Tatile çıkma planı yapanlara uzmanlarsan kritik uyarı geldi. Özellikle uygun fiyatlı tatil paketi satın almak isteyenler internet üzerinden karşılarına çıkan ilk siteleri değerlendiriyor. Ancak bu siteler çoğunlukla 'çakma' oluyor. Peki tatil satın alırken dolandırıcıların hedefi olmamak için neler yapılabilir.
21.08.2023 Gündem
09 Plaka Neresi? 9 Hangi Şehrin Plakası? 9 Hangi İlin Plaka Kodu?
09 Plaka Neresi? 9 Hangi Şehrin Plakası? 9 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'deki şehirler için verilen plakalar iki numara üzerinden ifade edilmektedir. Yani iki rakamlıdır ve 01 üzerinden başlar. Bu doğrultuda ise 09 plakası Aydın şehrine aittir. Özellikle ilçeleri bakımından yaz turizm için önemli bir yere sahip olan Aydın, aynı zamanda baş harfi üzerinden 09 plakası ile ifade edilir. Diğer bir deyişle Aydın merkezli olarak çıkış yapan araçların arka ve ön plakalarında 09 numarası görünür. Plakaların başında yer alan bu numara ile birlikte, araçlar denetimli biçimde trafiğe çıkma hakkını elde eder.
20.08.2023 Yaşam
Fiyatlardaki büyük farkın nedeni belli oldu! Halde 8 TL, tezgahta 22 TL, çözüm önerisi geldi
Fiyatlardaki büyük farkın nedeni belli oldu! Halde 8 TL, tezgahta 22 TL, çözüm önerisi geldi Sebze meyve fiyatlarındaki artış sürüyor. Yaz ayları olmasına rağmen mevsim sebze ve meyve fiyatları el yakıyor. Nasıl oluyor da Antalya’da 8 TL’ye hale giren salatalık 22 TL’ye manav tezgâhına düşüyor? Aradaki farkın çözümü için TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’dan sekiz öneri geldi.
13.08.2023 Ekonomi
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun 'Başıma adeta çivi çakıyor... Beynim patlıyor... Başım çatlayacak şekilde ağrıyor... Saçlarımı yoluyorum yine de geçmiyor...' Buna benzer sözler migren ağrısı yaşanların birçok dile getirdiği sitem dolu sözler. Yaz aylarıyla birlikte sıcaklığın rekor kırdığı bu günlerde migren hastalarında da artış yaşanıyor. Peki Migren hastalarının yaz aylarını rahat geçirmesi için nelere dikkat etmesi gerekir? Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım merak edilen soruları yanıtladı.
6.08.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli seçim ittifakını konuştu! AK Parti'de 3 aşamalı yerel seçim planı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli seçim ittifakını konuştu! AK Parti'de 3 aşamalı yerel seçim planı Yerel seçim tarihi yaklaşırken CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova kulislerden son bilgileri paylaştı.. AK Parti'de 3 temel çalışmanın yapılacağını söyleyen Canova detayları da aktardı.
31.07.2023 Gündem
Deniz kaplumbağalarını besleyene 244 bin lira ceza
Deniz kaplumbağalarını besleyene 244 bin lira ceza  Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 6'ncı Bölge Müdürlüğü, nesli tehlike altındaki deniz kaplumbağalarını besleyenlere ve ekosistemini kirletenlere 244 bin 315 lira para cezası verileceğini duyurdu. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Hayvanın elle beslenmesi doğasına aykırı. Bu hayvanı bu şekilde alıştırırsak ileride yiyecek bile bulamaz" dedi.
30.07.2023 Yaşam
Ebegümeci Otu Nedir? Ebegümeci Otu Faydaları Nelerdir?
Ebegümeci Otu Nedir? Ebegümeci Otu Faydaları Nelerdir? Halk arasında irbik, kazankarası ya da develangir olarak da bilinen ebegümeci otu meralık alanlarda yetişmektedir. Yaz aylarında toplanan ebegümeci otu vitamin ve mineral açısından zengindir.
11.07.2023 Sağlık
Yavşan Otu Nedir? Yavşan Otu Faydaları Nelerdir?
Yavşan Otu Nedir? Yavşan Otu Faydaları Nelerdir? Yavşan otu Kuzey Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'nın bazı bölgelerine özgü çiçekli bir bitkidir. Adaçayı rengindeki bitki yaygın olarak bira yapımında kullanılır, ancak diğerlerinin yanı sıra kaygı, sindirim sorunları ve düzensiz adet dönemleri gibi sağlık durumlarını önlediği veya tedavi ettiği düşünülmektedir
17.06.2023 Sağlık
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor Yılın her zamanında yaşayabiliyor, en fazla görülen iller açıklandı. Havaların ısınmasıyla kabus geri döndü, vakalar yeniden hortladı. Uzmanlar, virüsünü en çok taşıyan türün ‘Hyalomma arginatum’ olduğunu duyurdu.
1.06.2023 Yaşam
Hull City'de Acun Ilıcalı ile heyecan dorukta! Roma anlaşması
Hull City'de Acun Ilıcalı ile heyecan dorukta! Roma anlaşması Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Championship ekibi Hull City, kulüp taraftarları adına heyecan verici bir anlaşmaya hazırlanıyor.
24.05.2023 İngiltere
Evlenme hazırlığındaki çiftleri bekleyen tehlike! Dolandırıcılar pusu kurdu
Evlenme hazırlığındaki çiftleri bekleyen tehlike! Dolandırıcılar pusu kurdu Evlilik sürecine giren çiftleri ilgilendiren haber! Yaz ayları geldi, düğün hazırlıkları başladı. Her sektörde olduğu gibi düğün sektöründe de fırsatçılar harekete geçti. Uyarılar art arda geldi, dolandırıcıların yeni tuzağı ortaya çıktı. Sosyal medya hesabı üzerinden reklam veriyorlar, kurbanlarını seçtikten sonra hedeflerini gerçekleştiriyorlar. İşte evlenme arifesindeki çiftleri bekleyen tehlikenin detayları...
30.03.2023 Yaşam
Uzmanlar kimyasal içerikli cilt bakım ürünlerine karşı uyarıyor
Uzmanlar kimyasal içerikli cilt bakım ürünlerine karşı uyarıyor Uzmanlar, yaklaşan yaz ayları öncesi kimyasal içerikli cilt bakım ürünlerine karşı vatandaşları uyarıyor. Kimyasal içerikli cilt bakım ürünlerinin erken yaşlanmaya neden olabileceği belirtiliyor.
23.03.2023 Sağlık
Yaza fit girmek isteyenler şimdiden salonlara koştu
Yaza fit girmek isteyenler şimdiden salonlara koştu Eskişehir’de, gelecek yaza fazla kilolarından kurtulmuş ve fit bir biçimde girmek isteyenler, şimdiden spor salonlarında yoğunluk oluşturuyor.
5.11.2022 Yaşam
Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu!
Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Semerkant'ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev yüz yüze görüştü. Söz konusu gelişmenin ardından “Semerkant nerede, hangi ülkede?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu…
16.09.2022 Gündem
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı Mevsimlik işçilerle ilgili flaş karar verildi. Tarlada, bahçede, bağda çalışacak işçi bulmak giderek zorlaşıyor; bu konuda yakın zamanda üretici bölgelerde profesyonel hizmet ofislerinin hayata geçirilmesi bekleniyor.
13.08.2022 Ekonomi
Yunanistan'dan F-16 hamlesi! Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası harekete geçtiler
Yunanistan'dan F-16 hamlesi! Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası harekete geçtiler Madrid’deki NATO zirvesinde Amerikan Başkanı Joe Biden’ın “Türkiye’ye F-16 satmalıyız” şeklindeki çıkışı komşu Yunanistan’da geniş yankı buldu. Atina'nın Ankara ile arayı yumuşatmak için rutin tatbikatlara ara vereceği iddia edildi.
2.07.2022 Dünya
Yunanistan'da Joe Biden şoku! Tatbikatları iptal ediyorlar: Türkiye istediği her şeyi aldı...
Yunanistan'da Joe Biden şoku! Tatbikatları iptal ediyorlar: Türkiye istediği her şeyi aldı... İspanya'nın başkenti Madrid’deki tarihi NATO zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden’ın “Türkiye’ye F-16 satmalıyız” şeklindeki çıkışı komşu Yunanistan’da geniş yankı buldu. Stratejisini Ege’de hava üstünlüğünü ele geçirmek üstüne kuran Atina’nın bu hayali suya düşerken Ankara ile arayı yumuşatmak için rutin tatbikatlara ara vereceği iddia edildi.
2.07.2022 Dünya
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi!
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi! Yaz ayları ile birlikte pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen dondurma, besin değeri açısından oldukça zengin tatlı çeşitlerinden biri. Ancak uygun koşullarda üretilmediği ve saklanmadığı zaman dondurmada oluşan patojen bakteriler nedeniyle sağlığı tehdit edebiliyor. Dondurma tercih ederken dikkatli olunması konusunda uyaran . Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Betül Merd, dondurmanın nasıl tüketilmesi gerektiği anlattı ve evde yapılabilecek dondurma tarifini paylaştı.
21.06.2022 Sağlık
Nestle Türkiye’den mesai düzenlemesi! Haftalık izinler 2,5 güne çıkarıldı!
Nestle Türkiye’den mesai düzenlemesi! Haftalık izinler 2,5 güne çıkarıldı! Nestle Türkiye’den mesai saatlerine yaz düzenlemesi! Şirketten yapılan açıklamada hafta sonu tatili Cuma saat 14.00’te başlayacak. Buna göre çalışanların haftalık izinleri 2,5 gün olacak.
14.06.2022 Çalışan Hakları
Yıllık izin ile ilgili son dakika! Avans ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Yıllık izin ile ilgili son dakika! Avans ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Yıllık izin ile ilgili son dakika gelişmesi. Yıllık izine çıkmak isteyen milyonlarca çalışan bilmiyor. Yıllık izne çıkacak işçilerin izin öncesi işverenden avans alma hakkı var. Pek çok işçi böyle bir haktan habersiz. İşverenler de izne çıkacak işçilerine avans ödemiyor. Hâlbuki ücretli çalışanların para biriktirmesi kolay değil. Kıt kanaat geçinen işçiler izne çıkmadan önce alacakları avansla çok daha iyi bir tatil geçirebilirler ve işçinin yol masrafları karşılanabilir. Bu yüzden izne çıkmadan önce işvereninizden avansınızı isteyebilirsiniz. İşveren, izne çıkacak işçiye, izne çıkmadan önce yıllık izin dönemine dair ücretini ödemelidir. Örneğin, 20 gün yıllık izne çıkacak işçiye 20 günlük ücreti peşin olarak ödenmek zorundadır. Ayrıca eğer işçi ayın 1’inde maaş ödemesi yapılan bir işyerinde çalışıyorsa ve yıllık ücretli izin hakkını da ayın 20’inde kullanacaksa o ayki ücretinin 20 günlük kısmı da işçiye avans olarak ödenir. İşte yıllık izin ile ilgili bilinmeyen tüm detaylar...
13.06.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Yaz Ayları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaz ayları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.