Klima Kullanımı

Klima Kullanımı

Son dakika klima kullanımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan klima kullanımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını klima kullanımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Klima Kullanımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan klima kullanımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 175 klima kullanımı haberi bulunmuştur. Tüm klima kullanımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Serinlemek isterken sağlığınızdan olmayın! 'Kronik hale gelebilir'
Serinlemek isterken sağlığınızdan olmayın! 'Kronik hale gelebilir' Türkiye'yi ve dünyayı etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle klima kullanımı bir hayli arttı. Ancak beraberinde birçok hastalığa da davetiye çıkaran klimalar ile ilgili Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Emine Bukan Arıca, “Özellikle yaz aylarında oldukça sık yaşanan kas tutulmalarının ve spazmların nedeni genellikle yanlış klima kullanımı oluyor” diyerek uyarılarda bulundu.
14.08.2023 Sağlık
Klimalardaki büyük tehlike: Yanlış kullanımı ciddi sonuçlara yol açıyor
Klimalardaki büyük tehlike: Yanlış kullanımı ciddi sonuçlara yol açıyor Türkiye'yi ve dünyayı etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle klima kullanımı bir hayli arttı. Ancak beraberinde birçok hastalığa da davetiye çıkaran klimalar ile ilgili Doç. Dr. Emin Gemcioğlu, yüz felci vakalarında artış olabileceğini açıkladı.
28.07.2023 Yaşam
Elektrik faturalarında 1 günlük fatura dudak uçuklattı!
Elektrik faturalarında 1 günlük fatura dudak uçuklattı! Aşırı sıcaklar elektrik faturalarına yansıdı, elektrik tüketimi tavan yaptı. Ayrıca klima, vantilatör, soğutucu satışları adeta patladı.
16.07.2023 Ekonomi
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor Afrika ve Basra'dan gelen sıcak hava dalgası vatandaşları fena halde zorladı. Sıcak havadan bunalan çoğu kişi ev ve iş yerlerinde klima kullanımına başvuruyor. Peki masum sandığımız klimalar gerçekte bizi hasta ediyor mu? Klimaların zararlarından nasıl korunabiliriz? Klima sebebiyle hangi hastalıklara yakalanıyoruz? İşte detaylar...
17.07.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklar geldi! Bilinçsiz kullanılan klima göz hastalıklarına neden olabilir
Aşırı sıcaklar geldi! Bilinçsiz kullanılan klima göz hastalıklarına neden olabilir Özellikle yaz aylarında, kullanılan soğutucu klima nedeniyle göz hastalıklarında artış olduğunu vurgulayan Op. Dr. Aylin Akbay, “Olumsuz etkilerinden kurtulmak isteyenler klimaya karşı oturmamalıdır. Klimanın filtre ve kanalları çok düzgün temizlenmelidir. Klima olan ortamda muhakkak nem cihazı da kullanılmalı. Ayrıca göz kuruluğu olanlar kesinlikle doktora başvurmadan göz damlası kullanmamalıdır” uyarısında bulundu.
13.07.2023 Sağlık
Elektrik faturasını yükseltiyor! Klima kullanımına dikkat
Elektrik faturasını yükseltiyor! Klima kullanımına dikkat Yaz aylarında gelen elektrik faturalarıyla ilgili dikkat çeken uyarı geldi. Uzmanlar klima kullanımına dikkat çekti. Temmuz itibarıyla sıcaklar kendini iyice hissettirmeye başladı. 30 dereceleri aşan sıcaklar serinleme ihtiyacını artırıyor. Vatandaş bu konuda farklı alternatifleri değerlendiriyor. Sahillere yakın olanların ilk tercihi klima olurken, vantilatörleri de hanelerde sıkça görmek mümkün. Kışın ısınırken nasıl faturaları düşünüyorsak yaz döneminde de bu cihazları kullanırken dikkat etmemiz gereken detaylar var.
7.07.2023 Ekonomi
Doğal gaz vanaları kapandı, Avrupa’da ‘soba’ dönemi başladı! Türk firmalara sipariş yağıyor
Doğal gaz vanaları kapandı, Avrupa’da ‘soba’ dönemi başladı! Türk firmalara sipariş yağıyor Rusya ile Ukrayna savaşı Avrupa’da dengeleri değiştirdi. Moskova’nın doğal gaz yaptırımları Batı’da endişeye enden olurken, bu durum ısınmada farklı yöntemler geliştirilmesine neden oldu. Yüksek enerji fiyatları ve Rusya’nın doğal gazı kesmesi nedeniyle bu kış soba yakmaya hazırlanan Avrupa’dan, Türk firmalara soba siparişi yağıyor. Bazı ülkelerde ısıtıcı satışları ise yüzde 35 arttı.
12.08.2022 Ekonomi
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Uzmanlardan maske yasağı ile ilgili peş peşe öneriler geldi. Vaka sayılarının 40 kat arttığını söyleyen uzmanlar asıl salgının sonbaharda geleceğini ifade etti. İşte yasaklarla ilgili kritik tüm gelişmeler...
30.07.2022 Yaşam
Doğal gaz krizi Avrupa'yı vuracak! Türkiye'nin depolar dolu
Doğal gaz krizi Avrupa'yı vuracak! Türkiye'nin depolar dolu Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama. Avrupa Rusya ile yaşanan enerji krizi sebebiyle bugüne kadar görülmemiş tasarruf tedbirlerine gidiyor. Almanya’da Zafer Takı gibi kamu kurumlarının ışıkları kapanırken, sıcak su kullanımının azaltılması gündemde. Fransa’da maçların gece oynanması tartışılıyor. Hırvatistan toplu taşımayı teşvik ederken, İngiltere’de kışın ‘evcil hayvanlarınıza sarılın’ kamu spotları yayınlanıyor. Türkiye ise kışa gaz depoları tam kapasite giriyor.
30.07.2022 Ekonomi
Anne adaylarına sauna ve hamam uyarısı
Anne adaylarına sauna ve hamam uyarısı Diyarbakır’da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, sıcak havalarda anne adaylarının sauna ve hamama bağlı olarak sıvı kaybı yaşama, klimaya bağlı olarak da enfeksiyon kapma uyarısında bulundu.
4.07.2022 Sağlık
Yaz mevsiminde bebekler için iki önemli sorun
Yaz mevsiminde bebekler için iki önemli sorun Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevcan Dablan, yaz aylarında bebeklerin güneşten nasıl korunması gerektiği ve evde klima kullanırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında ailelere önerilerde bulundu.
2.07.2022 Sağlık
Arabası olan herkesi kapsıyor! 20 bin lira...
Arabası olan herkesi kapsıyor! 20 bin lira... Arabası olan milyonlarca kişi için geçerli. 350 lirayı gözden çıkarmazsanız 20 bin lira ödemek durumunda kalabilirsiniz. Havalar ısındı, klima kullanımları da buna bağlı olarak ciddi şekilde artıyor. Aracı olan vatandaşlar için çok önemli uyarı yapıldı. Önemsemediğiniz takdirde karşınıza çıkan sorun, cebinizi fazlasıyla zorlayabilir. Klimalar da motorlar gibi yıllık bakıma ihtiyaç duyuyor. 350 lira gibi bir klima bakım masrafından kaçıldığı zaman, ileride daha yüksek maliyetli sorunlarla karşılaşılmasına neden oluyor. Ödenecek ücretler 20 bin liraya kadar çıkabiliyor.
3.06.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Aboneleri ilgilendiriyor, faturalar artık...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Aboneleri ilgilendiriyor, faturalar artık... Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüm aboneleri yakından ilgilendiriyor. Fatura ödemeleri artacak. 2022 yılına girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında yeni bir dönem başladı. Kademeli tarifeye geçildi. Az tüketenin düşük fatura ödemesi prensibi ile yola çıkılan tarife değişikliğinde, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda alt sınır değişiklikleri yapıldı. Böylece tüketiciler faturalara gelen zamlardan tükettikleri oranda etkilendi. Nisan ayının gelmesiyle havalar ısınmaya başladı. Birçok kişi doğal gaz kombisini kapattı. Kışın ısınma için kullanılan enerji, yaz aylarında ise serinlemek için devrede olacak. Klima kullanımı birçok kişi için kurtarıcı olacak. Özellikle yaz aylarında hava sıcaklıklarının 40 dereceleri bulduğu güney ve güney doğu illerinde nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık çok daha yüksek oluyor. Bu kentlerde yaşayan vatandaşlar için klima kullanımı daha da erken başlıyor. Peki klima kullanımının elektrik faturalarına yansıması nasıl olacak? Hem klimanın konforundan yararlanıp hem de düşük elektrik faturası ödemek mümkün mü?
13.04.2022 Ekonomi
Elektrik faturasına yansıyor, cebinizden daha fazla para çıkıyor! Düşük elektrik faturası ödemek için...
Elektrik faturasına yansıyor, cebinizden daha fazla para çıkıyor! Düşük elektrik faturası ödemek için... Elektrik faturaları ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca aboneyi çok yakından ilgilendiriyor. Fatura ödemeleri artacak. 2022 yılına girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında yeni bir dönem başladı. Kademeli tarifeye geçildi. Az tüketenin düşük fatura ödemesi prensibi ile yola çıkılan tarife değişikliğinde, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda alt sınır değişiklikleri yapıldı. Böylece tüketiciler faturalara gelen zamlardan tükettikleri oranda etkilendi. Nisan ayının gelmesiyle havalar ısınmaya başladı. Birçok kişi doğal gaz kombisini kapattı. Kışın ısınma için kullanılan enerji, yaz aylarında ise serinlemek için devrede olacak. Klima kullanımı birçok kişi için kurtarıcı olacak. Özellikle yaz aylarında hava sıcaklıklarının 40 dereceleri bulduğu güney ve güney doğu illerinde nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık çok daha yüksek oluyor. Bu kentlerde yaşayan vatandaşlar için klima kullanımı daha da erken başlıyor. Peki klima kullanımının elektrik faturalarına yansıması nasıl olacak? Hem klimanın konforundan yararlanıp hem de düşük elektrik faturası ödemek mümkün mü?
13.04.2022 Ekonomi
EKO-Anksiyeteye karşı 11 öneri!
EKO-Anksiyeteye karşı 11 öneri! Doğal afetler, insan yaşamında travmatik olarak deneyimleniyor. Hava kirliliği, kuraklık, salgın hastalıklar, sel, deprem ve besin yetersizliği gibi, insanın beden sağlığını olumsuz etkileyecek durumların yanında, son dönemlerde iklim değişikliklerinin de ruh sağlığı problemlerinde artışa neden olacağını öngörülüyor. İklim değişikliği ve olası negatif sonuçları konusunda kaygı duymak; üzüntü, endişe, çaresizlik gibi olumsuz duygularla başa çıkmakta zorlanmak, eko-anksiyete olarak tanımlanıyor. Uzman Psikolog Arzu Beyribey, doğal afetlerin psikoloji üzerindeki etkileri ve eko- anksiyeteye karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
23.08.2021 Sağlık
COVID-19’un yayılmasını engellemek için 8 önemli adım!
COVID-19’un yayılmasını engellemek için 8 önemli adım! Günümüzde en ufak bir öksürük ve halsizlik belirtilerinde hemen akıllara COVID-19 geliyor. Son dönemde öksürük, hafif ateş, hapşırma, burun ve geniz akıntısı nedenleriyle doktora başvurularda artış görüldüğünü belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko, “COVID-19 delta varyantı ve diğer varyantların belirtileri hem grip hem de nezle ile benzerlik gösteriyor. COVID-19 temasınız yoksa ve 2 doz aşılı iseniz bu durumda diğer virüslere yakalanmış olma ihtimaliniz daha yüksektir. Ancak burada ayırt edici tek yol PCR testi yaptırmak. Test negatif bile olsa başkalarına bulaştırmamaya özen gösterilmeli” açıklamasında bulundu.
21.08.2021 Sağlık
Klimayla gelen tehlike! Koronavirüs...
Klimayla gelen tehlike! Koronavirüs... İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Bölümü'nden Doç. Dr. İlker İnanç Balkan, artan klima kullanımı nedeniyle rhinovirüsün yaygınlaştığını söyledi. Balkan, "Solunum yolu virüsleri, rhinovirüs, RSV gibi virüsler daha kolay solunum hücrelerimize tutunuyor. Klima bu virüslerin dolaylı olarak kişiden kişiye bulaşmasını arttırabilir" dedi. Balkan, rhinovirüs sonrası koronavirüse yakalanmanın koronavirüsü ağırlaştığını ifade etti.
7.08.2021 Gündem
Elektrik faturasını düşürüyor! Paranız cebinizde kalır, herkes için geçerli
Elektrik faturasını düşürüyor! Paranız cebinizde kalır, herkes için geçerli Elektrik faturası ile ilgili milyonları ilgilendiren açıklama. Çoğu kişi bilmiyor. Faturayı düşürüyor, paranız cebinizde kalabilir. Küçük detaylara dikkat ederek elektrik maliyetini düşürebilirsiniz. Böylelikle fazladan para ödemek durumunda kalmazsınız. Yıllık olarak da toplamında büyük ücretler karşımıza çıkmış oluyor. Havaların sıcak olması sebebiyle klima kullanımı en yüksek seviyeye yükselmiş durumda. Ancak klima kullanırken de dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunuyor. Öncelikle enerji tasarruflu ürünlerin tercih edilmesi gerekiyor. Enerji verimlilik seviyesi ne kadar yüksek ise o kadar az enerji tüketir. Hem faturayı azaltmak hem de klimayı verimli kullanmak için neler yapılması gerekiyor? İşte kritik önemde detaylar
3.08.2021 Ekonomi
Elektrik faturasıyla ilgili son dakika fiyat açıklaması!
Elektrik faturasıyla ilgili son dakika fiyat açıklaması! Elektrik faturasıyla ilgili flaş açıklama! Rekor seviyeye ulaştı. 29 Temmuz itibarıyla, tek zamanlı mesken tarifesi üzerinden harcanan elektriğin fatura bedeli yaklaşık 714 milyon lira olarak hesaplandı. Elektrik üretimi ve tüketimi, temmuzda yeni rekor seviyelerini yakaladı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kullanılan klimalar bu artışın sebebi olarak gösterildi. Elektrik faturasında tasarruf sağlamak isteyenler için ise önemli bilgiler verildi. İşte klima kullanıp elektrik faturasından tasarruf etmenin püf noktaları...
31.07.2021 Ekonomi
Elektrik faturasıyla ilgili flaş açıklama! Yükseldi
Elektrik faturasıyla ilgili flaş açıklama! Yükseldi Elektrik faturasıyla ilgili önemli dikkat çeken açıklama! Sıcaklıklar arttı, vatandaş klimaya yüklendi. 25 Haziran’da elektrik tüketimi yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Günlük fatura 580 milyon lirayı buldu.
29.06.2021 Ekonomi
Elektrik faturasına yansıyor! En az 190 lira...
Elektrik faturasına yansıyor! En az 190 lira... Elektrik faturasıyla ilgili flaş açıklama! Elektrik faturasına yansıyor. Elektrik faturasına yansıyan miktar 190 lira ile 519 lira arasında değişiyor. Havaların ısınmasıyla birlikte klimalar çalışmaya başladı. Fakat bakım ve temizliğinde yapılan hatalar, fazla düşük derece ve yanlış seçim klima vatandaşları ceplerini yakıyor. Uyarıları dikkat almayan vatandaşların günde 10 saat klima kullanımı elektrik faturasına büyük yük getiriyor. İşte klima kullanımıyla ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar...
25.06.2021 Ekonomi
Sonbaharda gözlerinize dikkat!
Sonbaharda gözlerinize dikkat! Yazdan yorgun çıkan gözlerimizi, hassas bir mevsim olan sonbahar olumsuz bir şekilde etkiliyor. Op. Dr. Adnan İpçioğlu, gözlerimizi sonbaharda korumanın yollarını anlattı.
6.11.2020 Sağlık
Elektrik faturasının yüzde 30'u buzdolabına ait! Bunlara dikkat...
Elektrik faturasının yüzde 30'u buzdolabına ait! Bunlara dikkat... Herkesi ilgilendiriyor. Evde en çok enerji harcayan teknolojik aletlerin başında buzdolabı geliyor. Her evin olmazsa olmazı buzdolapları elektrik faturasının yüzde 30'unu oluşturuyor. Elektrik tasarrufu ise küçük önlemlerle mümkün. Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Soykan üç zamanlı tarifeden bahsederek, "Tüketimin düşük olduğu saatlerde elektrik daha ucuz. Bulaşık ve çamaşır makinesini akşam 22.00’den sonra çalıştırabilirim derseniz bu tarifeye geçmeniz faydalı olacaktır" dedi ve tasarruf ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
26.08.2020 Ekonomi
Corona virüsün gözdeki belirtilerine dikkat!
Corona virüsün gözdeki belirtilerine dikkat! Yaz aylarında artış gösteren göz enfeksiyonları genellikle kuru, sıcak, tozlu ve polenli havalardan veya havuzlardan bulaşıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Yılmaz Mumcu, Covid-19 pandemisi sürecinde göz enfeksiyonlarına karşı daha dikkatli olunması gerektiğini belirterek “Yeni koronavirüs solunum sisteminin yanı sıra göz tutulumu yapabiliyor ve hatta ilk bulgular gözde olabiliyor. Bu nedenle gözde kızarıklık, yaşarma ve çapaklanma gibi şikayetlerde koronavirüs ihtimalini de akla getirmekte fayda var” diyor.
26.08.2020 Sağlık
Klimalardaki gizli tehlike!
Klimalardaki gizli tehlike! Prof. Dr. Finn Rasmussen, yaz sıcaklarının kendini iyice hissettirdiği şu günlerde kullanımı artan ve temizliği iyi yapılmayan klimaların sağlığı ciddi şekilde tehdit ettiğini kaydetti. Rasmussen, "Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı ülkemizde hava sıcaklıkları 40 santigrata ulaşmış, bu da klimalara duyulan ihtiyacı artırmıştır. Ev, araç ve işyeri gibi iç mekan ortamlarda yoğun klima kullanımı ise insan sağlığını tehdit eden önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapılan araştırmalar gelişen sağlık sorunlarının gerekçesi olarak klimalardan kaynaklanan kötü hava kalitesini göstermektedir" dedi.
11.07.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Klima Kullanımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki klima kullanımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.