Yatay Geçiş

Yatay Geçiş

Son dakika yatay geçiş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yatay geçiş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yatay geçiş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yatay Geçiş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yatay geçiş gelişmeleri de dahil olmak üzere 359 yatay geçiş haberi bulunmuştur. Tüm yatay geçiş haberleri aşağıda listelenmiştir.
YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili iddialara açıklama
YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili iddialara açıklama Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Sudanlı ve Filistinli öğrencilere ilgili iddialar üzerine açıklama yaptı. Açıklamada; "Bazı basın ve yayın organlarında, Yükseköğretim Kurulunun Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı verdiği yönündeki iddia asılsızdır" denildi.
7.04.2024 Gündem
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama Denizbank tarafından aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırılcılık olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Denizbank'tan yapılan açıklamada, 18 mağdurun yer aldığı milyonlarca dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili, "Bankamız, konudan 2022 yılı haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde, müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi. 
28.11.2023 Gündem
DGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (Ösym.gov.tr)! T.C. kimlik no ile DGS yerleştirme sonucu sorgula
DGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (Ösym.gov.tr)! T.C. kimlik no ile DGS yerleştirme sonucu sorgula DGS tercih sonuçları açıklandı. Sonuçların erişime açılmasıyla ÖSYM sonuç açıklama sistemi ekranını yoğunluk kazandı. Üniversite eğitimini 4 yıla tamamlamak isteyen adayların katılım sağladığı Dikey Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları sonuc.osym.gov.tr üzerinden TC kimlik/ YU numarası ve aday şifresi ile görüntülenebilecek. İşte DGS tercih sonuçları sorgulama…
11.09.2023 Eğitim
Üniversiteye başlayacaklara uzmanından tavsiyeler! “Belirsizlik en büyük endişe sebebidir”
Üniversiteye başlayacaklara uzmanından tavsiyeler! “Belirsizlik en büyük endişe sebebidir” YKS tercih sonuçları açıklandı. Üniversiteye yerleşen öğrenciler telaşlı süreci geride bıraktı. Bir programı kazanan adayları şimdi kayıt heyecanı sardı. 28-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak kayıtların ardından bir lisans programına katılmaya hak kazanan adayların artık hepsi birer üniversiteli olacak. Yetişkin hayatın ilk basamağı, aileden uzak yaşamanın başlangıcı olan üniversite hayatı başta biraz korkutucu gelebilir. “Sadece meslek edinmek için üniversite bir kapı olarak görülmemeli” diyen Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) Uzmanı Tekin Şahin de belirsizliğin en büyük endişe kaynadığı olduğunu dile getirerek, üniversiteye yeni başlayacak öğrencilere yol gösterici önerilerde bulundu.
30.08.2023 Eğitim
Yatay geçiş yapmak isteyen öğrencileri ilgilendiren gelişme! Üniversite öğrencileri dikkat
Yatay geçiş yapmak isteyen öğrencileri ilgilendiren gelişme! Üniversite öğrencileri dikkat Yatay geçiş online başvurularının 3 Şubat 2023 Cuma günü son bulacağını hatırlatan Eğitim Koordinatörü Celalettin Macun, “Gerekli şartları sağlayan öğrenciler yatay geçiş fırsatını değerlendirerek istediği bölüm ve üniversitede farklı avantajlarla eğitimlerine devam edebilir” dedi.
31.01.2023 Eğitim
Bakan Kasapoğlu: Yurtlarda ikinci yerleştirme oranı yüzde 92 oldu
Bakan Kasapoğlu: Yurtlarda ikinci yerleştirme oranı yüzde 92 oldu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 2'nci faz yurt yerleştirmede talep karşılama oranının yüzde 92 olarak gerçekleştiğini söyledi. Kasapoğlu, "Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarımıza başvuran 100 öğrenciden 92’sini yerleştirmiş oluyoruz" dedi.
29.09.2022 Siyaset
YÖK’ten yurt dışından alınan diplomaların tanıma ve denklik işlemleri ile ilgili açıklama!
YÖK’ten yurt dışından alınan diplomaların tanıma ve denklik işlemleri ile ilgili açıklama! YÖK 2022 yılının sekiz ayında 7013 denklik başvurusunu karara bağladı. Denklik başvurularından 7013 başvurunun 3291’i “denklik”, 368’i “ret” kararıyla sonuçlandı.
13.09.2022 Eğitim
KYK yurt başvuruları ne zaman bitiyor? Yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB yurt son başvuru tarihi
KYK yurt başvuruları ne zaman bitiyor? Yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB yurt son başvuru tarihi GSB yurt başvuruları başladı. Üniversite öğrencileri kazandıkları şehirlerde KYK yurtlarında kalabilmek için başvuru yapıyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından alınmaya başlanan yurt başvurularının ne zaman biteceği ve sonuçların ne zaman açıklanacağı öğrencilerin merak ettiği soruların başında geliyor. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman bitiyor? Yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB yurt son başvuru tarihi
24.08.2022 Eğitim
KYK yurtlarında ücretsiz konaklama hakkından kimler faydalanabilecek? İşte KYK’da ücretsiz barınma hakkı olan öğrenciler!
KYK yurtlarında ücretsiz konaklama hakkından kimler faydalanabilecek? İşte KYK’da ücretsiz barınma hakkı olan öğrenciler! Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 2022-2023 eğitim öğretim yılı KYK yurt başvurularını başlattı. Eğitim görecekleri okulların bulunduğu şehirlerde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında eğitim boyunca kalmak isteyen öğrenciler başvurularını gerçekleştirirken, KYK yurtlarında kimlerin ücretsiz kalabileceğine yönelik sorgulamalar da arttı. Peki, KYK yurtlarında ücretsiz konaklama hakkından kimler faydalanabilecek? Kimler KYK yurtlarında ücretsiz kalabilir? İşte devlet yurtlarında ücretsiz barınma hakkı olan öğrencilerin listesi!
24.08.2022 Eğitim
Yatay geçiş yapanlar için yurt başvurusu nasıl yapılacak? Yatay geçiş yapanlar için KYK yurt başvurusu ne zaman?
Yatay geçiş yapanlar için yurt başvurusu nasıl yapılacak? Yatay geçiş yapanlar için KYK yurt başvurusu ne zaman? KYK yurt başvuruları başladı. Gençlik Spor Bakanlığı (GSB) yurt başvurularında son tarih 28 Ağustos olarak açıklandı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı yatay geçiş yapan öğrenciler de yurt başvurusu yapıp yapmayacaklarını ve başvuruların ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki, Yatay geçiş yapanlar için yurt başvurusu nasıl yapılacak? Yatay geçiş yapanlar için KYK yurt başvurusu ne zaman? Yatay geçiş yurt başvurusu alınacak mı? İşte detaylar…
24.08.2022 Eğitim
Üniversite öğrenim ücretleriyle ilgili emsal karar! En yüksek zam miktarı belli oldu
Üniversite öğrenim ücretleriyle ilgili emsal karar! En yüksek zam miktarı belli oldu Öğrenci milyonları ilgilendiriyor. Özel üniversite öğrenim ücretleriyle ilgili son dakika kararı. Özel üniversitelerin yaptığı yüzde 200'e varan zamlar mahkemeye taşındı. Bakırköy 6. Tüketici Mahkemesi tarafından alınan emsal niteliğinde karar ile Beylikdüzü'nde bulunan özel üniversitenin en fazla yüzde 79.60 zam yapabileceği belirtildi. Avukat Murat Bostan, "İhtiyati tedbir kararını mahkemeye kabul ettirdik. Şimdilik yüzde 79.60 olarak talebimizi kabul ettirdik. Fakat biz bununla da yetinmeyeceğiz. Yüzde 5-10 gibi okullarında taahhüt ettiği oranlar üzerinden esas davamızı açacağız" dedi.
20.08.2022 Eğitim
Yatay geçiş başvuruları ne zaman bitecek? Yatay geçiş başvuruları için gerekli belgeler nelerdir?
Yatay geçiş başvuruları ne zaman bitecek? Yatay geçiş başvuruları için gerekli belgeler nelerdir? YKS 2022 tercih dönemi 5 Ağustos’ta sona eriyor. Üniversitelerin yatay geçiş imkânları ise 15 Ağustos’a kadar devam edecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Öğrenci Dekanı Serhat Butur, “Öğrenciler yanlış yaptıkları ve istemedikleri tercihleri yatay geçiş sayesinde telafi edebiliyor” diye konuştu.
2.08.2022 Eğitim
2022 YKS’de sıralamalar neden önemli? Doğru tercih nasıl yapılır? Ölü tercih yapmamak için dikkat edilmesi gerekenler!
2022 YKS’de sıralamalar neden önemli? Doğru tercih nasıl yapılır? Ölü tercih yapmamak için dikkat edilmesi gerekenler! Eğitimciler uyarıyor! Bu yıl tercih sürecinde sıralamalara çok dikkat edin! Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih maratonu da resmen başladı. YKS tercih süreci 5 Ağustos’ta sona erecek. Uzmanlar üniversite tercihlerinde dikkat edilmesi gereken konuları paylaştı. Peki, 2022 YKS’de sıralamalar neden önemli? YKS tercihinde puan mı yoksa sıralama mı önemli? Yüksek puanlı yerler tercihe eklenmeli mi? Ölü tercih yapmamak için dikkat edilmesi gerekenler!
27.07.2022 Eğitim
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek?
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili düzenlemenin detayları belli oldu. 5 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanun'da kamuoyunda “öğrenci affı” olarak adlandırılan yasal düzenlemenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlandı. Peki, Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? Öğrenci affı ile kimler kayıt yaptırabilecek? Öğrenci affı kimleri kapsıyor? Kapatılan okulların öğrencileri aftan yararlanacak mı? İşte Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar…
22.07.2022 Eğitim
Öğrenci affı şartları neler, öğrenci affı teklifi nedir? Öğrenci affı kimlere verilecek, kapsamı?
Öğrenci affı şartları neler, öğrenci affı teklifi nedir? Öğrenci affı kimlere verilecek, kapsamı? Öğrenci affı nedir 2022, öğrenci affı 2022 kimlere verilecek? Öğrenci affı için YÖK'ün çalışması tamamlandı. Üniversitelerden çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen 4 milyon 242 bin 316 öğrenci aftan yararlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğrenci affı teklifini önümüzdeki günlerde Meclis'e sunuyoruz. Eğitimlerini bırakma mecburiyetinde kalanlara dönüş yolunu açıyor" dedi. Peki, Öğrenci affı şartları neler, kapsamı nedir?
16.06.2022 Eğitim
Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi? Celal Şengör kimdir, kaç yaşında ve nereli?
Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi? Celal Şengör kimdir, kaç yaşında ve nereli? Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Bilim programı bu hafta, Şanlıurfa'da dünyanın ilk bilim merkezlerinden biri olarak bilinen Harran'da yapıldı. Programa konuk olarak Jeolog Celal Şengör, Akademisyen Ahmet Arslan ve Harran'daki kazı başkanı Mehmet Önal da katıldı. Celal Şengör Hz. Musa için dedikleri ise programa damgasını vurdu. Peki, Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi? Celal Şengör kimdir, kaç yaşında ve nereli?
24.05.2022 Televizyon
YÖK harekete geçti ve resmen duyurdu! Ve belli oldu 4 milyondan fazla...
YÖK harekete geçti ve resmen duyurdu! Ve belli oldu 4 milyondan fazla... Yüz binlerce kişi bekliyordu. Meclis'e geliyor. AK Parti duyurdu. YÖK harekete geçti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), gündeme gelen öğrenci affı Meclis'ten geçtikten sonra uygulanması durumunda af bekleyebilecek kişi sayısını açıkladı. 4 milyon 242 bin 316 öğrencinin af beklediği öğrenildi.
14.05.2022 Eğitim
Öğrenci affı nedir, gelecek mi, üniversite öğrenci affı ne zaman çıkacak? Üniversite affı en son ne zaman çıktı, bu yıl çıkacak mı?
Öğrenci affı nedir, gelecek mi, üniversite öğrenci affı ne zaman çıkacak? Üniversite affı en son ne zaman çıktı, bu yıl çıkacak mı? Üniversite affı 2022 ile ilgili aramalar arttı. 2018 yılında yapılan öğrenci affının ardından bu sene üniversite öğrencilerine affın gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Merak edilen yanıt AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. Peki, Üniversite affı nedir, YÖK üniversite affı 2022 çıkacak mı? Üniversite öğrenci affı ne zaman çıkacak, öğrenci affı 2022 gelecek mi?
13.05.2022 Eğitim
MEB harekete geçti ve yeni kararı duyurdu! Bütün öğrencilere yapılacak...
MEB harekete geçti ve yeni kararı duyurdu! Bütün öğrencilere yapılacak... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve yeni kararı resmen duyurdu. Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor. Okullardaki tüm öğrencilere yapılacak. MEB tarafından 'okul sağlığı hemşireleri yönergesi' hazırlandı. Buna göre okul sağlığı hemşireleri, okuldaki tüm öğrencileri yılda en az 1 kez, özel sağlık gereksinimi olan öğrencilere ise uygun sıklıkla fiziki muayenesini yapacak. Her bir öğrenci için 'Öğrenci Sağlık Tanıma Formu' doldurulacak. Öğrencilerin sağlık taramaları yapılacak. Aynı zamanda hastalanan ya da acil müdahalede bulunulması gereken öğrenci veya okul çalışanına müdahale edilecek. İşte MEB yönergesinin detayları...
1.04.2022 Eğitim
Ukrayna'da okuyan Türk öğrenciler ile ilgili flaş açıklama! YÖK yatay geçiş için tarih verdi
Ukrayna'da okuyan Türk öğrenciler ile ilgili flaş açıklama! YÖK yatay geçiş için tarih verdi YÖK Başkanı Özvar, Ukrayna'da okuyan Türk öğrencilerin 11-15 Nisan tarihlerinde yatay geçiş için gerekli belgelerle ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yapabileceğini duyurdu.
1.04.2022 Eğitim
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK Başkanı duyurdu...
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK Başkanı duyurdu... Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar duyurdu. Milyonlarca üniversite öğrencisini yakından ilgilendiriyor. "Araştırma Üniversiteleri Destek Programı"nın uygulamaya alındığını hatırlatan Özvar, program çerçevesinde belirlenen üniversitelerin mevzuatının diğerlerinden biraz daha farklılaşacağını belirten Özvar, “Ukrayna’da okuyan Türk vatandaşı öğrencilere şunu söylemek lazım. Bu konu hakkında maalesef bir bilgi kirliliği var. Bunlara kulak asmamaları lazım. Yükseköğretim Kurulu’ndan resmi bir açıklama gelmediği müddetçe her türlü spekülasyonlara kulaklarını kapatmaları gerekiyor” dedi. Öte yandan tıp alanının yükseköğretim programları içerisinde en çok tercih edilen alanların başında geldiğini vurgulayan Başkan Özvar, kontenjanlar konusunda, “Tıp eğitiminde biz kaliteden ödün veremeyiz. Yükseköğretim Kurulu olarak bilhassa sağlık alanında kalite bizim birinci önceliğimizdir. Ama şu olabilir; belki uzmanlık yani Tıp Uzmanlık Sınavlarında (TUS) imkânlar ölçüsünde bazı kontenjanların sayıları, üniversitelerin eğitim öğretimini bozmayacak, aksatmayacak şekilde artırılabilir. ifadelerini kullandı.
21.03.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Tüm öğrenci ve öğretmenler...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Tüm öğrenci ve öğretmenler... Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Okullarda 6 Eylül'den itibaren yüz yüze eğitim başladı. 7 Şubat itibariyle de ikinci döneme geçildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'de yüz yüze eğitimin kesintisiz bir şekilde, kararlılıkla devam ettiğini belirterek, "Türkiye'nin 81 ilinde fedakarlıkla görevini sürdüren öğretmenlerimize de teşekkürlerimi arz ediyorum. Öğrencilerimiz de sürekli kurallara uyarak, maskeleriyle dersleri dinlediler. Bu fedakarlıklarından dolayı da hem öğrencilerimize hem de onları destekleyen ailelerimize çok teşekkür ederim." dedi.
17.03.2022 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar'dan Ukrayna'dan yatay geçiş ve özel öğrencilik başvuruları ile ilgili açıklama
YÖK Başkanı Özvar'dan Ukrayna'dan yatay geçiş ve özel öğrencilik başvuruları ile ilgili açıklama Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, şimdiye kadar Ukrayna'daki savaş nedeniyle öğrenimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan 3 bin 583 kişinin yatay geçiş ve özel öğrencilik statüsü için başvuruda bulunduğunu söyledi.
17.03.2022 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar: Ukrayna'dan gelen öğrencilerin başvurusu 3 bini buldu
YÖK Başkanı Özvar: Ukrayna'dan gelen öğrencilerin başvurusu 3 bini buldu YÖK Başkanı Erol Özvar, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen öğrencilere yatay geçişte kolaylık sağlandığını belirterek, "Başvurular halen devam etmekte. Bugün itibarıyla bu başvurular, 3 bini bulmuş vaziyette. Bu başvuruların daha ne kadara ulaşacağını kestirmeniz mümkün değil" dedi.
11.03.2022 Eğitim
YÖK'ten Ukrayna'dan dönen Türk öğrencilerle ilgili karar
YÖK'ten Ukrayna'dan dönen Türk öğrencilerle ilgili karar Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ukrayna'dan dönen Türk öğrencilerle ilgili yaptığı açıklamada yatay geçiş şartlarını karşılamayanların Türkiye’deki üniversitelerde özel öğrenci statüsünde eğitim ve öğretimlerine devam edeceğini belirtti.
9.03.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yatay Geçiş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yatay geçiş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.