Yastık Altı

Yastık Altı

Son dakika yastık altı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yastık altı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yastık altı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yastık Altı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yastık altı gelişmeleri de dahil olmak üzere 237 yastık altı haberi bulunmuştur. Tüm yastık altı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekliye ek zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı
Emekliye ek zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, SSK, Bağkur ve memur emekli aylıkları için önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. Bunun için kanuni düzenleme ihtiyacı var. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alınacak. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
12.01.2024 Emekli
'Akvaryum taşı' dedi gerçek bambaşka çıktı! Turistlerin oyunu ortaya çıktı
'Akvaryum taşı' dedi gerçek bambaşka çıktı! Turistlerin oyunu ortaya çıktı Belçikalı turist çift, ülkelerine dönüşte Antalya Havalimanı’nda çantalarında bulunan ve “Akvaryuma koymak için topladık” dedikleri taş parçaları nedeniyle gözaltına alındı. Adli kontrolle serbest bırakılan Belçikalı çifte yurtdışı yasağı getirildi. Olay, Belçika medyasında mağduriyet gibi yansıtıldı ve Türkiye aleyhine bir kampanyaya dönüştü. Oysa ki Antalya Müzesi uzmanları taşların Roma Dönemi’nden kalma olduğunu tespit etti. O taşlar müzede korumaya alındı.
29.09.2023 Yaşam
Boşanma isteğine sessiz kalan koca kusurlu sayıldı
Boşanma isteğine sessiz kalan koca kusurlu sayıldı Adana’da bir boşanma davasında evlilikten pişman olan ve evi terk eden kadın ağır kusurlu bulundu. Yargıtay ise erkeği, eşinin eylemlerine karşı sessiz kaldığı için yarı yarıya kusurlu buldu.
29.09.2023 Gündem
Yastık altı altın için yeni hamle! TBMM'ye sunulacak
Yastık altı altın için yeni hamle! TBMM'ye sunulacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen finans zirvesinde, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla atılacak yeni adımlar başta olmak üzere 6 önemli mesaj verildi. Önümüzdeki dönemde TL enstrümanlar çeşitlendirilecek ve yatırımcı için cazip hale getirilecek. Yatırımcıların finansman imkânları artırılacak, Dijital Türk Lirası Projesi hızlandırılacak, Katılım Finans Çerçeve Kanunu hazırlanacak, Aile ve Gençlik Bankası yasa teklifi Meclis'e sunulacak.
29.09.2023 Ekonomi
Yastık altındaki altınlar için kritik adım! EKK sonrası önemli kararlar
Yastık altındaki altınlar için kritik adım! EKK sonrası önemli kararlar Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada finansal istikrarın güçlendirilmesi, yurt içi tasarrufların artırılması, kaynak dağılımında etkinliğin sağlanması ve finansmana erişimin artırılmasının hedeflendiği ifade edildi.
28.09.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili bir çalışma yapılmadığını duyurdu.
10.11.2022 Ekonomi
Yıllardır bir aile diken üstünde yaşıyor! Evin her yerinden çıkıyor, kabusları oldu! 'Şu ana kadar 100'ün üzerinde çıkarttık'
Yıllardır bir aile diken üstünde yaşıyor! Evin her yerinden çıkıyor, kabusları oldu! 'Şu ana kadar 100'ün üzerinde çıkarttık' Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Çukurca köyünde oturan 5 kişilik aile, tek katlı toprak evlerine giren yılanlar nedeniyle büyük korku yaşıyor. 5 yıldır aynı sıkıntıyı çektiklerini belirten Ayşe Oyman, "Komşularımın yardımıyla şu ana kadar evde 100'ün üzerinde yılan çıkarttık" dedi.
20.07.2022 Yaşam
Enflasyon, akaryakıt fiyatları, gıda fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu
Enflasyon, akaryakıt fiyatları, gıda fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli’nin önceliklerinden biri olan enflasyon ile mücadele kapsamında çalışmalara kararlılıkla devam ettiklerini belirterek, “Bu kapsamda, Kur Korumalı Mevduat gibi yenilikçi ve kapsamlı metotları devreye aldık. Böylece, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yüzde 56’sı dövizden dönüşmek üzere 557 milyar lira birikmiştir” dedi. Et, pirinç, un, yağ gibi hayvansal ve bitkisel ürünlerde gerektiğinde ihracat sınırlaması getirilmesine yönelik olarak Tarım ve Orman Bakanlığına yetki verildiği bilgisini paylaşan Nebati, “Kırmızı mercimek, fasulye ve zeytinyağında ihracat kısıtlamasına 2022 yılının Şubat ayı sonunda başlanmıştır. 8 Mart itibarıyla, ayçiçek yağı, soya yağı, ayçiçeği tohumu, aspir, pamuk tohumu yağları, rep, kolza ve hardal yağı, mısır yağı ve margarin ihracatı durdurulmuştur. İlgili Bakanlıklarla da koordineli çalışılarak piyasalar sürekli takip edilmektedir” diye konuştu.
15.03.2022 Ekonomi
Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarında son dakika açıklaması! Yeni dönem! Fiyat artışı yapanlar...
Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarında son dakika açıklaması! Yeni dönem! Fiyat artışı yapanlar... Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarında flaş gelişme. Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarıyla ilgili yeni dönem başladı. Spekülatif fiyat artışı ve stokçuluk iddialarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den açıklama geldi. Nebati, temel gıda, temizlik ürünleri ve otomotiv dahil birçok sektöre yönelik vergi incelemesi başlatıldığını açıkladı. Yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı: Temel gıda, temizlik ürünleri, otomotiv, mobilya, alkollü-alkolsüz içecek, çimento, ayakkabı, kozmetik, inşaat malzemesi, kağıt, plastik, kırtasiye, gübre, hububat depolama ve antrepoculuk (lisanslı depoculuk) başta olmak üzere spekülatif fiyat hareketliliğinin veya stokçuluğun tespit edildiği sektörler nezdinde fiili envanter, yoklama, izahat istenmesi gibi saha denetimleri yapılmak suretiyle riskli mükellefler tespit edilmektedir. Yapılan saha denetimlerine yoğun bir şekilde devam edilmekte olup, haksız fiyat artışları ve stokçuluğun önlenmesi adına ilerleyen dönemlerde de kararlılıkla sahada bulunulmaya devam edilecektir. Yürütülen bu çalışmaların değerlendirilmesi sonucunda vergisel yönden riskli olduğu tespit edilen mükellefler nezdinde cari yıl vergi incelemeleri de yapılmaktadır.
7.03.2022 Ekonomi
Kiracı ve ev sahibi herkesi ilgilendiriyor! Büyük kriz! Kira fiyatları, aidatlar...
Kiracı ve ev sahibi herkesi ilgilendiriyor! Büyük kriz! Kira fiyatları, aidatlar... Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması! Kiralık ev ve aidat fiyatlarında büyük kriz. Pandemi ile birlikte kiralık ev fiyatları tavan yaptı. Emlakçılar evleri açık arttırma usulü ile kiralamaya başladı. 3500 liraya kiralanan evler yüzde 100 den fazla zamlanarak 10.000 liraları buldu. Önümüzdeki yıllarda ise eğer önlem alınmazsa kiralık ev krizi patlat vermesi olası. Öte yandan aidat fiyatları da yükselişe geçti. Bazı bölgelerde aidatlar kira fiyatlarıyla yarışmaya başladı. Yüksek aidatlar, verilen güvenlik, temizlik, kapalı havuz, spor salonu, sosyal alanlar gibi hizmetlerden kaynaklanıyor. 7/24 güvenliği olan bu hizmetlerin tümünü sunan sitelerde aidatlar yükseldi. Asgari ücrete yüzde 50, elektriğe, doğalgaza ve tüm fiyatlara önemli oranlarda zam geldi. Sonuçta site sakinleri aldıkları hizmetin bedelini ödüyorlar. Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre verilen hizmetler ve ortak harcamalar arsa payına bölünüp aidat olarak toplanıyor. Düşük aidat isteyen site sakinleri genel kurullarında bu hizmetlerden bir kısmını almak istemedikleri şeklinde karar alarak, daha az aidat ödeme yoluna gidebilirler.
7.03.2022 Ekonomi
Altın Tasarruf Sistemi’ne dahil oldu! Dev banka resmen duyurdu..
Altın Tasarruf Sistemi’ne dahil oldu! Dev banka resmen duyurdu.. Altın Tasarruf Sistemi’ne katılan banka sayısı her geçen gün artıyor! Türkiye İş Bankası, yastık altında tutulan fiziki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından devreye alınan Altın Tasarruf Sistemi içinde yer aldığını duyurdu.
6.03.2022 Ekonomi
Altında yeni dönem! Altın biriktiren herkes için geçerli, uygulama başladı...
Altında yeni dönem! Altın biriktiren herkes için geçerli, uygulama başladı... Son dakika altın açıklaması! Altın biriktiren herkesi yakından ilgilendiriyor. Yeni uygulama başladı. Devreye alınan ‘Altın Tasarruf Ekosistemi Projesi’ ile yastıkaltı altınlar güvence altına alarak finansal sisteme kazandırılacak. Yeni sistemde hedef 5 bin ton altın... Vatandaşları bilgilendirmek amacıyla internet sitesi de hazırlandı. Süreç her yönüyle detaylı şekilde anlatılıyor. Çok sayıda banka sisteme dahil edildi. Sisteme dahil olan herhangi bir bankada "Vadesiz Altın Hesabı" olması gerekiyor. Altınlar ister fiziki, ister parasal karşılığıyla hesaba yatırılacak. Sistemde, "Darphane Çeyrek Altın sistemi, Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi, Banka Altın Değerleme Sistemi" yer alıyor. İşte yeni altın sistemi ile ilgili tüm detaylar...
2.03.2022 Ekonomi
Altında son dakika! Ve bugün başladı! Altın fiyatlarında büyük düşüş! Gram altın, yarım altın, çeyrek altın tam altın...
Altında son dakika! Ve bugün başladı! Altın fiyatlarında büyük düşüş! Gram altın, yarım altın, çeyrek altın tam altın... Altın ile ilgili son dakika gelişmesi! Altında yeni dönem bugün başladı. Altın ile ilgili hükümet düğmeye bastı. Öte yandan altında yeni dönem başladı Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Altın Tasarruf Sistemi başladı. Öte yandan altın fiyatlarında büyük düşüş yaşandı. Bugüne 1907 dolardan başlayan ons altın önceki kapanış seviyesine göre primli bir seyir izleyerek açılış seviyesinden işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1902 dolar, en yüksek ise 1911 dolar seviyeleri görüldü. Haftanın ilk işlem gününe 863 liradan başlayan gram altın, 839 liraya kadar düştükten sonra 848 liradan kapandı. Bugüne 848 liradan başlayan gram altın önceki kapanış seviyesine göre düşüş kaydederek 845 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 843 lira, en yüksek ise 849 lira seviyeleri görüldü. Bunun yanında 'altın ne zaman 1000 lira olacak?', 'altın fiyatları yükselecek mi?' soruları cevabını buldu. Altın ile ilgili tahminler peş peşe geldi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
1.03.2022 Ekonomi
Akaryakıt fiyatlarında son dakika indirim açıklaması! Benzin, motorin, oto gaz...
Akaryakıt fiyatlarında son dakika indirim açıklaması! Benzin, motorin, oto gaz... Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Benzin ve motorine indirim, oto gaz fiyatlarına ise zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. Pompa satış fiyatına yansıyacak. Duyuru EPGİS'in sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapıldı. Açıklamada, "01/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; motorinde 96, benzinde 23 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir." denildi. Ankara'da ortalama 16,88 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 16,65 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 16,79 liradan 16,56 liraya, İzmir'de 16,90 liradan 16,67 liraya inecek. Ankara'da ortalama 17,10 liradan satılan motorinin litre fiyatı 16,14 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 17,01 liradan 16,05 liraya, İzmir'de 17,10 liradan 16,14 liraya inecek.
28.02.2022 Ekonomi
Yastık altı altınlar ile ilgili yeni sistem! Adet olarak yatırılacak, kazandıran çeyrek hesap...
Yastık altı altınlar ile ilgili yeni sistem! Adet olarak yatırılacak, kazandıran çeyrek hesap... Yastık altı altınlar ile ilgili harekete geçildi. Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için Emlak Katılım ile Darphane ve Damga Matbaası işbirliği yaptı. Emlak Katılım Bankası üzerinden açılacak 'Çeyrek Hesap' projesiyle vatandaşlar evlerindeki altınları buraya yatırabilecek ve istedikleri tarihte geri alabilecek. 'Çeyrek Hesap' açtıranlar gram değil tane olarak altınlarını yatıracak. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, "Darphane Çeyrek Altın Hesabı açtırmasıyla sistemi başlatmış olacaklar.  Daha sonra bu altınlar bize gelecek, çekileceği zaman da topluca üretimlerini yapacağız ilgili kurumlara teslim edeceğiz" dedi.
28.02.2022 Ekonomi
Altında yeni dönem başlıyor! Merkez Bankası düğmeye bastı! 1 Mart itibarıyla...
Altında yeni dönem başlıyor! Merkez Bankası düğmeye bastı! 1 Mart itibarıyla... Altında yeni dönem! Altın ile ilgili flaş gelişme. Hükümet ve Merkez Bankası atın için düğmeye bastı. Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Altın Tasarruf Sistemi 1 Mart'tan itibaren uygulamaya giriyor. Yeni sistemle beraber vatandaşın doğrudan çeyrek hesabı açmalarına da yarından itibaren başlanacak. Yeni sistemle vatandaş 10 tane çeyrek altını banka şubesine götürdüğünde açtığı altın hesabının bakiyesini çeyrek altın cinsinden takip edebilecek. Kısa bir süre içerisinde 1500 kuyumcu sayısına ulaşılacak.
28.02.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altında flaş tahmin! Tarih verdi! Gram altın 1000 lira...
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altında flaş tahmin! Tarih verdi! Gram altın 1000 lira... Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Altında yükseliş başladı. Altın fiyatlarıyla ilgili flaş tahmin geldi! Gram altın ne zaman 1000 lira olacak? Uzman isim açıkladı. Ons altın haftanın ilk işlem gününe 1862 dolardan başladı. Ukrayna ordusunun Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatışmaya girmesi, Rusya’nın Ukrayna’ya olası bir işgal girişimi ihtimalini kuvvetlendirdi. Bu gelişmeyle birlikte cuma günü 1904 doları aşan ons altın 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve 1900 dolar seviyesinden kapandı. Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ise ons altın yüzde 3.1 oranında değerlendi. Ons altın son 3 haftadır primli bir seyir izleyerek yatırımcısına kazandırıyor.Ons altında görülen sert yükseliş hareketi yurt içinde gram altın fiyatının yukarı yönlü seyretmesinde etkili oldu. Pazartesi gününe 808 liradan başlayan gram altın, cuma günü 834 lirayı aştı ve 833 liradan kapandı. Gram altın bu hafta yatırımcısına yüzde 3.2 oranında kazandırdı. Son 3 haftalık fiyat hareketine bakıldığında gram altındaki primli seyir de dikkat çekti. İşte altın fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
19.02.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Altın bir anda yükseldi! Altın 8 ayın zirvesine yerleşti! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...
Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Altın bir anda yükseldi! Altın 8 ayın zirvesine yerleşti! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın... Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altın fiyatları birden fırladı. Altın fiyatlarıyla ilgili açıklamalar peş peşe geldi. Ons altın fiyatları sabah saatlerinde sert yükseliş hareketi gösterdi. 1876 dolara kadar çıkan ons altın böylece yeniden 8 ayın zirvesine ulaşmış oldu. Altın fiyatları jeopolitik risklerden etkilenmeye devam ediyor. Küresel piyasalarda ons altın fiyatları sabah erken saatlerde ivme kazanmaya başladı. Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin azalmaması, Koronavirüs salgınının yayılmasını sürdürmesi, küresel çapta enflasyon sorunu, Fed'in faizleri artırsa da reel faizin altında kalacağı beklentisi altın fiyatlarını destekleyen unsurlar arasında yer alıyor. İşte altın fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
17.02.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi, ve başladı! Ons altın, çeyrek altın, gram altın...
Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi, ve başladı! Ons altın, çeyrek altın, gram altın... Son dakika haberi... Altın fiyatları 8 ayın zirvesinden döndü, çeyrek ve gram altında düşüş başladı. Rusya-Ukrayna savaşı beklentisiyle hızla yükselen altın fiyatları, art arda gelen olumlu mesajlar sonrası inişe geçti. Haftaya jeopolitik gerilimlerin etkisi ile yükselişle başlayan ons altın, çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında beklenen Fed kararının ve Rusya’dan gelen açıklamalar sonrası normalleşme görüldü. Dün 1879 dolar seviyesine kadar çıkan ons altın 1844 dolara kadar düştü. Gram altın 815 liradan işlem görüyor, çeyrek altın ise bin 324 liradan işlem görüyor. Peki, ons altın, çeyrek altın, gram altın, Cumhuriyet altını ve tam altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri...
16.02.2022 Ekonomi
Yeni altın sistemi ne zaman başlıyor? Yastık altı altın sistemi nasıl olacak?
Yeni altın sistemi ne zaman başlıyor? Yastık altı altın sistemi nasıl olacak? Yeni altın sisteminin nasıl olacağı ve altınların ekonomiye nasıl kazandırılacağı merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda yastık altı altın sisteminin ayrıntılarını açıklamıştı. Yastık altı altının sisteme kazandırılması için martta 81 ilde birer tane, 2022’de 1500 adet fiziki altın teslim noktası belirlenecek. Fiziki altın kuyumcular ve bankalar aracılığı ile sisteme sokulacak. Peki, Yeni altın sistemi ne zaman başlıyor? Yastık altı altın sistemi nasıl olacak? İşte yeni altın sistemi ile ilgili merak edilenler…
15.02.2022 Ekonomi
Paralar banka hesaplarına yatırılıyor! Hemen kontrol edin, 1.611 TL...
Paralar banka hesaplarına yatırılıyor! Hemen kontrol edin, 1.611 TL... Yüz binlerce kişinin beklediği ödemeler başladı. Bakan Yanık iyi haberi duyurdu. 1259 TL olarak ödeniyordu. Geçen ay yapılan değişiklikle 1611 liraya yükseltildi. Destek başvuruları alınmaya devam ediyor. İsteyenler e-Devlet üzerinden müracaata bulunabiliyor. Gerekli şartları taşıyanlara ödeme yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul masrafları ve diğer gereksinimlerini karşılamaları için şubat ayında toplam 236 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapıldığını bildirdi.
15.02.2022 Ekonomi
Temel gıda ürünleri listesi ve KDV oranı 2022! Temel gıdada KDV indirimi yüzde kaç, KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor?
Temel gıda ürünleri listesi ve KDV oranı 2022! Temel gıdada KDV indirimi yüzde kaç, KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadele kapsamında temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 1'e indirildiğini açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından Temel gıda ürünleri nelerdir? sorusuna yanıt aranmaya başlandı. İşte temel gıda ürünleri listesi…
14.02.2022 Ekonomi
Kredi kullanımı ile ilgili flaş karar! Faizler düşürülüyor, 15 Mart'ta başlıyor, altınını getirene çifte kazanç
Kredi kullanımı ile ilgili flaş karar! Faizler düşürülüyor, 15 Mart'ta başlıyor, altınını getirene çifte kazanç Kredi faiz oranları ile ilgili flaş gelişme! Banka kredisi kullanmayı planlayanları yakından ilgilendiriyor. 15 Mart'ta başlıyor. Kredi kullanımında faiz indirimi uygulanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıkladığı yastık altı altının ekonomiye kazandırılmasına yönelik 3 ayaklı sistemin detayları netleşti. Finansal sisteme kazandırılan altınlar karşılığında hesap sahibine diğer bankacılık ürünlerinde kredi faiz oranı indirimi gibi çeşitli avantajlar sağlanacak. Kuyumcu, rafineri ve banka arasında üçlü bir mutabakat ve teyit sistemi oluşturulacak. Bu yeni sistem dışında bir de ek olarak çeyrek hesabı uygulaması devreye girecek. Çeyrek katılım ve vadeli hesaplarını da 15 Mart'tan itibaren uygulamaya alınacak. Vatandaş 10 tane çeyrek altını banka şubesine götürdüğünde açtığı altın hesabının bakiyesini çeyrek altın cinsinden takip edebilecek.
14.02.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı, yumurta, et, süt, pirinç, çay, balık, tavuk! Hepsine indirim geldi...
Ayçiçek yağı, yumurta, et, süt, pirinç, çay, balık, tavuk! Hepsine indirim geldi... Gıda fiyatlarında KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine karar verildi, market fiyatlarındaki indirim oranı merak konusu oldu. Açıklamalar art arda geldi, vatandaş rahat bir nefes alacak. Ayçiçek yağı, yumurta, et, süt, pirinç, çay, balık ve tavuk, hepsinin fiyatları değişiyor. Yeni Ekonomi Paketi programına videokonferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonla mücadele de alınan önlemleri sıraladı. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Sefer Şener, "Yüzde 7.5, 8’e yakın KDV indirimi olacak reel sektör de katılırsa bu yüzde 20’lik indirim demektir. Bu da ürünlere yansıması demektir" ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Cüneyt Dirican ise "Bu sene enflasyon yılı demiştik. Başlığı şu şekilde yenilememiz lazım enflasyonla mücadele tekrardan teyit edilmiş oldu" diye konuştu. İşte gıda fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri...
12.02.2022 Ekonomi
Altında yeni dönem!1 Mart'ta 81 ilde başlıyor
Altında yeni dönem!1 Mart'ta 81 ilde başlıyor Altında yeni dönem başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati canlı yayında tek tek duyurdu. Emlak Katılım, Vakıf, Ziraat, Türkiye Finans, Kuveyt Türk ve Albaraka öncü olacak. Yastık altındaki altın ekonomiye kazandırılacak. Bakan Nebati"1 Mart’tan itibaren 81 ilde en az 1 adet olmak üzere 2022 yılında da 1500’ün üzerindeki kuyumcunun dahil olacağı çalışmaları başlatıyoruz. Vatandaşlar fiziki altın tasarrufları kolay ve güvenli şekilde kuyumcular ve bankalar aracılığıyla finansal sisteme teslim edecek" dedi.
12.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yastık Altı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yastık altı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.