Gazete Vatan Logo

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi, ve başladı! Ons altın, çeyrek altın, gram altın...

Son dakika haberi... Altın fiyatları 8 ayın zirvesinden döndü, çeyrek ve gram altında düşüş başladı. Rusya-Ukrayna savaşı beklentisiyle hızla yükselen altın fiyatları, art arda gelen olumlu mesajlar sonrası inişe geçti. Haftaya jeopolitik gerilimlerin etkisi ile yükselişle başlayan ons altın, çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında beklenen Fed kararının ve Rusya’dan gelen açıklamalar sonrası normalleşme görüldü. Dün 1879 dolar seviyesine kadar çıkan ons altın 1844 dolara kadar düştü. Gram altın 815 liradan işlem görüyor, çeyrek altın ise bin 324 liradan işlem görüyor. Peki, ons altın, çeyrek altın, gram altın, Cumhuriyet altını ve tam altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi, ve başladı! Ons altın, çeyrek altın, gram altın...

Altın fiyatları son 8 ayın zirvesini gördükten sonra yeniden düşüşe geçti. Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin artmasıyla agresif bir şekilde yükselen ons altın, Putin’den gelen olumlu mesajlardan sonra çekilmeye başladı. Özellikle gram altın yaşanan olaylardan sonra 808 lira ile 824 lira arasında dalgalandı. Dün 1879 dolar seviyesine kadar çıkan ons altın 1844 dolara kadar düştü. Peki, bugün çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar? İşte güncel altın fiyatları...

FED’İN KRİTİK KARARLARI BEKLENİYOR

Yaşanan olayların ardından piyasalar, Fed’in 15-16 Mart tarihinde gerçekleştireceği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak faiz artırım beklentisi 50 baz puana yükseldi. Fed’in para politikalarını sıkılaştırması dünyada doların güçlendirmesine neden olurken, altın fiyatlarında negatif bir etki oluşturması bekleniyor.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞE NEDEN OLAN 2 ETKEN

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan jeopolitik gerilim, enerji piyasalarındaki oynaklığı yüksek tutarken, küresel çapta yükselen enflasyon oranları tedirginlik oluşturuyor. Ukrayna’da yaşanan gerginlikle küresel ekonominin kilit noktası olan hammadde fiyatlarını arttırması ise zaten yüksek seyreden enflasyonla mücadele eden hükümetler üzerinde baskı oluşturuyor.

Haberin Devamı

Yaşanan gelişmeler Avrupa’yı enerji krizine doğru götürürken, enerji fiyatlarında yaşanan yükselişle ABD’de artan enflasyonun kontrol altın alınması için para politikasına yönelik yapılan açıklamalar da altın fiyatında yaşanan yükselişi yavaşlatan gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor. Yaşanan gelişmelere bağlı olarak, ons altında fiyatında geçtiğimiz yıl kasım ayında test edilen 1880 doların üzerine geçilmesi durumunda yükseliş kademeli olarak 1920 ve 1960 dolara doğru devam edebilir.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU? 

GRAM ALTIN

ALIŞ (TL) 10,27

SATIŞ (TL) 10,30

ÇEYREK ALTIN

ALIŞ (TL) 812,47

SATIŞ (TL) 812,58

ONS ALTIN

ALIŞ ($) 744

SATIŞ ($) 745

CUMHURİYET ALTINI  
  
ALIŞ 5.410,00   
  
SATIŞ 5.492,00  
  
TAM ALTIN   
  
ALIŞ 5.386,06   
  
SATIŞ 5.520,51  
  
YARIM ALTIN  
  
ALIŞ 2.603,26   
  
SATIŞ 2.670,42 

Haberin Devamı