Gazete Vatan Logo

Yastık altı altın miktarı ne kadar, Türkiye’de yastık altı ne kadar altın var? Bakan Nebati yastık altı altınlar için yeni formülü açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası altına yönelik açıklamalarda bulunarak, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirileceğinin sinyalini vermişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda yeni ekonomi modeleni ve yastık altı altını ekonomiye kazandırma projesinin ayrıntılarını anlattı. Toplantıda yastık altında bulunan altınlardan, KGF desteklerine kadar bir dizi yeni tedbir planı detaylandırıldı. Peki, Yastık altı altın miktarı ne kadar, Türkiye’de yastık altı ne kadar altın var?

Yastık altı altın miktarı ne kadar, Türkiye’de yastık altı ne kadar altın var? Bakan Nebati yastık altı altınlar için yeni formülü açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati merakla beklenen yeni ekonomi paketini açıklıyor. Bakan Nebati'nin paylaşacağı pakette ise yastık altındaki altınların finansal sisteme aktarılması, fiyat artışlarının önüne geçmek için yeni tedbirler ve Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla işletmelere ve ihracatçılara desteğin öne çıktığı ifade edildi. Söz konusu gelişmelerin ardından Yastık altı altın miktarı ne kadar, Türkiye’de yastık altı ne kadar altın var? Sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

YASTIK ALTI ALTIN MİKTARI NE KADAR, TÜRKİYE’DE YASTIK ALTI NE KADAR ALTIN VAR?

Yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunuyor.

YASTIK ALTI ALTINLAR İÇİN YENİ FORMÜL

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda yeni paketin detaylarını paylaşıyor.

Toplantıda üretim ve ihracat başta olmak üzere birçok destek, tedbir ve teşvik paketi duyurulacak. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri de yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması olacak.

Haberin Devamı

Yastık altı birikimler finansal sistemlere kazandırılacak. Bugüne kadar yastık altı altının ekonomiye kazandırılması bütüncül bir çalışma olmadan, paydaşlarla yürütülüyordu. Bu konuda yol alınamadı. Fiziki altın tasarrufları kuyumcular ve bankalar aracılığıyla finansal sisteme sokacaklar. Talep etmeleri halinde altınlarını fiziki olarak alabilecekler.

1 Mart'tan itibaren 81 ilde en az 1 adet olmak üzere 2022 yılında da 1500'ün üzerinde kuyumcunun dahil olacağı çalışmaları başlatıyoruz.

Fiziki altın tasarruflar kuyumcular ve bankalar aracılığı ile finansal sisteme katılacak. İstenirse altınlar tekrar fiziki olarak geri alınabilecek. Mart 2022'de tüm şehirlerde altın alımına başlanacak. Yıl sonuna kadar en az 10 bin kuyumcu sisteme dahil olacak.