Yaşlılık Aylığı

Yaşlılık Aylığı

Son dakika Yaşlılık aylığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yaşlılık aylığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yaşlılık aylığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaşlılık Aylığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaşlılık aylığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.038 yaşlılık aylığı haberi bulunmuştur. Tüm yaşlılık aylığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev alacaklara büyük destek! 500 bin TL karşılıksız veriliyor
Ev alacaklara büyük destek! 500 bin TL karşılıksız veriliyor Evi olmayanlara müjde gibi haber! 500 bin TL'ye kadar karşılıksız ödeme yapılıyor. Detaylar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardım Programlarını açıkladı. Ev alacaklara bazı şartlar dahilinde 500 bin liraya kadar kadar destek verilirken bunun dışında yaşlılık aylığı, engelli aylığı, asker çocuğu yardımı, öksüz ve yetim yardımları, doğum yardımı da veriliyor.
21.02.2024 Ekonomi
25 yıl evli kalana emeklilik Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik şartları neler?
25 yıl evli kalana emeklilik Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik şartları neler? 25 yıl evli kalana emeklilik var mı? Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için yeni bir sigorta sisteminin devreye alınacağı haberleri sonrası emeklilik ile ilgili ayrıntılar sorgulanmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık." açıklaması yaptı.
29.01.2024 Çalışma Hayatı
7500 emekli maaşı ne kadar oldu? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar, SGK Bağkur emekli maaşına ne kadar zam yapıldı?
7500 emekli maaşı ne kadar oldu? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar, SGK Bağkur emekli maaşına ne kadar zam yapıldı? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de 6 aylık zam oranı belli oluyor. Memurlara yapılacak artış, memur maaş katsayılarında bir artışa neden olduğu için, yaşlılık aylığı, engellilik aylığı, evde bakım aylığı ve desteği alanların ödemelerinde de artış olacak. Memur maaş zammıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı da değişecek. En düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Peki, 7500 emekli maaşı ne kadar oldu? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar, emekli maaşına ne kadar zam yapıldı?
3.01.2024 Emekli
65 yaş aylığı 2024 ne kadar oldu? Yaşlılık maaşına zam geldi mi, 65 aylığı ne kadar olacak 2024?
65 yaş aylığı 2024 ne kadar oldu? Yaşlılık maaşına zam geldi mi, 65 aylığı ne kadar olacak 2024? Sosyal yardım ödemeleri, SED, 65 yaş maaşı, evde bakım parası, yaşlılık aylığı ve engelli maaşı gibi kalemler enflasyon verilerinin açıklanıp memur katsayısının belli olmasıyla artacak. 65 yaş aylığı alan vatandaşlar da 2024 yaşlılık aylığı için aramalarını arttırdı. Peki, 2024 65 yaş aylığı ne kadar oldu? Yaşlılık maaşı ne zaman yatar, 65 yaş aylığı şartları değişti mi?
3.01.2024 Ekonomi
Evde bakım maaşı 2024’te ne kadar olacak? Evde bakım maaşı zammı neye göre belirleniyor, asgari ücret sonrası evde bakım maaşına zam geldi mi?
Evde bakım maaşı 2024’te ne kadar olacak? Evde bakım maaşı zammı neye göre belirleniyor, asgari ücret sonrası evde bakım maaşına zam geldi mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre 2024 için net asgari ücret yüzde 49 artışla 17 bin 2 TL oldu. Karara muhalefet şerhi koyduklarını söyleyen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay kendi taleplerinin 18 bin TL olduğunu belirtti. Söz konusu zammın ardından işsizlik maaşı, GSS primi, yaşlılık aylığı gibi kalemler değişince evde bakım maaşı ile ilgili aramalar da arttı. Peki, yeni evde bakım maaşı ne kadar oldu 2024? Evde bakım maaşına zam geldi mi? Evde bakım aylığı zammı oldu mu? İşte evde bakım maaşı hakkında merak edilenler…
28.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya çıkacak. Peki yeni zam oranı için uzman isimler ne dedi? İşte detaylar...
27.12.2023 Ekonomi
Yaşlılık aylığı 2024'te ne kadar oldu? 65 yaş aylığı nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?
Yaşlılık aylığı 2024'te ne kadar oldu? 65 yaş aylığı nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Üçer aylık ödemelerle yapılan 65 yaş aylığı yılın son günlerinde alacağı zamla birlikte araştırılmaya başlandı. 2024 Ocak zammıyla birlikte 65 yaş aylığı da güncellenecek. Ödemelerden yararlananlar, "Yaşlılık aylığı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Öte yandan bu yıl 65 yaşını dolduracakla, "65 yaş aylığı başvuru nasıl yapılır?" internette yanıt arıyor.
27.12.2023 Ekonomi
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı Emeklilik başvurusu yapacak vatandaşlar için önemli değişiklikler hükümetin gündeminde yer aldı. Özellikle 8.9.1999 tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu kapsamda, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kolları için belirlenen prim ödeme günleri ve emeklilik yaş sınırları vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilgi vererek dikkat çeken detaylardan bahsetti.
14.11.2023 Emekli
(5000 TL emekli ikramiyesi emekli sandığı) Emekli sandığı 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? Emekli sandığı emeklileri 5000 TL’yi ne zaman alacak?
(5000 TL emekli ikramiyesi emekli sandığı) Emekli sandığı 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? Emekli sandığı emeklileri 5000 TL’yi ne zaman alacak? Emekli bayram ikramiyesi tarihleri belli oldu. SSK ve Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ikramiye ödeme tarihlerini öğrenmeye çalışıyor. Çalışmayan emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere ödenecek ikramiyeler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulundu. Peki, Emekli sandığı 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? Emekli sandığı emeklileri 5000 TL’yi ne zaman alacak? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi emekli sandığı ödeme tarihleri…
11.11.2023 Emekli
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SGK 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri açıklandı. Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri...
10.11.2023 Emekli
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyeyle ilgili açıklama yaptı. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Bakan Işıkhan, ödemelerin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.
1.11.2023 Ekonomi
Emeklilere 5 bin TL ikramiye! 'Bir gün bile prim ödeyenler yararlanamayacak'
Emeklilere 5 bin TL ikramiye! 'Bir gün bile prim ödeyenler yararlanamayacak' Emekli vatandaşlara Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında, bir kereye mahsus, 5 bin TL ikramiye verilecek. 5 bin TL emekli ikramiyesi kasım ayının ilk 15 günü içerisinde hesaplara yatacak ancak emekli olup çalışmaya devam edenler ikramiye hakkından yararlanamayacak.
31.10.2023 Emekli
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. iki ayrı statüde sigortalı olarak çalışan bir kişinin her iki sigortalılıktaki yaşlılık aylığı bağlanma şartlarını ayrı ayrı yerine getirememesi durumunda bu hizmetlerin birleştirilmesi neticesinde emekli aylığına hak kazanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, 'Hizmet birleştirme yapılmadan sadece SSK, sadece Emekli Sandığı hizmetlerim dikkate alınarak emekli olmak istiyorum.' ibaresiyle başvur yapanların bu haktan yararlanmak istemediklerini belirtebileceğine vurgu yaptı.
4.10.2023 Emekli
65 yaş aylığında dikkat çeken detay! Maaşın kesilmesine sebep oluyor
65 yaş aylığında dikkat çeken detay! Maaşın kesilmesine sebep oluyor 65 yaş aylığı ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Devlet herhangi bir geliri, sosyal güvencesi bulunmayan, çalışma gücü azalan 65 yaş ve üstü, maddi durumu kötü olan vatandaşlara yaşlılık aylığı bağlıyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi hiçbir sigorta güvencesi olmayan 65 yaş üzerindeki kadın, erkekler yararlanıyor. Türkiye'de yaklaşık 860 bin kişiye aylık 2 bin 348 lira yaşlılık aylığı ödeniyor.
14.09.2023 Ekonomi
65 yaş aylığına zam geldi! Asgari ücret zammı ile birlikte değişti, 65 yaş aylığı ne kadar oldu?
65 yaş aylığına zam geldi! Asgari ücret zammı ile birlikte değişti, 65 yaş aylığı ne kadar oldu? Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sonrası yeni asgari ücreti açıklandı. Asgari ücret yüzde 34 artışla net 11 bin 402 TL oldu. Asgari ücrete gelen ara zammın ardından 65 yaş aylığında da artış oldu. 65 yaş aylığına zam geldi mi? İşte yeni rakamlar...
20.06.2023 Ekonomi
Ebru Şallı'dan güldüren yurt dışı anısı! 'Anne sana niye bakıyorlar?'
Ebru Şallı'dan güldüren yurt dışı anısı! 'Anne sana niye bakıyorlar?' Geçtiğimiz günlerde dolandırıcılık iddiası ile gözaltına alınan eşi Uğur Akkuş'un serbest bırakılmasıyla rahat bir nefes alan Ebru Şallı, katıldığı bir davette objektiflere yansıdı. Ünlü model, 19 yaşına giren oğlu Beren Tan'ın artık kendisini kıskandığını söyledi. Oğlu ile arkadaş gibi olduklarını söyleyen Şallı, birlikte geçirdikleri bir tatil anısını anlattı.
15.06.2023 Magazin
Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekliler bayram ikramiyesini ne zaman alacak 2023?
Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekliler bayram ikramiyesini ne zaman alacak 2023? Emekli kurban bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, SGK bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak 2023? Kurban Bayramı’na az bir süre kala emekli bayram ikramiyeleri tarihileri de sorgulanmaya başlandı. Haziran ayında yapılacak Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin bayramdan önce yatıp yatmayacağı merak ediliyor. SSK- Bağ-kur ve emekli sandığı emeklileri dışında yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar da bayram ikramiyesinden faydalanabilecek. İşte Kurban Bayramı emekli ikramiyesi 2023 ayrıntıları…
26.05.2023 Gündem
65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2023? 65 yaş maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı, 65 yaş aylığı ne kadar?
65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2023? 65 yaş maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı, 65 yaş aylığı ne kadar? Muhtaçlık sınırının altında geliri olan ve bu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler, başvuru yaptıktan sonra şartları karşılaması durumunda yaşlılık maaşı ödemelerinden faydalanabiliyor. Bayram öncesi yaşlılık maaşı alan vatandaşlar “65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2023? 65 yaş maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı?” sorusuna yanıt arıyor.
12.04.2023 Ekonomi
EYT'liler için adım adım emeklilik başvuru süreci
EYT'liler için adım adım emeklilik başvuru süreci EYT ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şimdi ise emekli olmak isteyenler sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyor. SGK da merak edenler için adım adım emeklilik başvuru sürecini paylaştı.
3.03.2023 Emekli
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şartları uyan ve emekli olmak isteyenler e-Devlet ya da SGK il müdürlükleri üzerinden başvurabilecek. İşte tüm detaylar...
2.03.2023 Ekonomi
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkat
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkat EYT ile ilgili yasa teklifi Meclis’te kabul edildi. Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduran 2 milyon 250 bin kişi, yaşa takılmadan resmen emekli olacak. Emeklilik için gün sayanlar ise sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken, süreci adım adım anlatan uzmanlardan dikkat çeken uyarılar geldi.
3.03.2023 Emekli
Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak
Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. TBMM milletvekillerinin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle çalışmalarına 28 Şubat tarihine kadar ara vermişti. Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak.
21.02.2023 Gündem
DSİ personel alımı başvuru ekranı! DSİ personel alımı başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir? İşte DSİ 1273 personel alımı başvuru kılavuzu ve kadro branş dağılımı
DSİ personel alımı başvuru ekranı! DSİ personel alımı başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir? İşte DSİ 1273 personel alımı başvuru kılavuzu ve kadro branş dağılımı DSİ personel alımı başvuru ekranı açıldı. DSİ sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler, DSİ personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Sorularına da yanıt aranmaya başlandı. DSİ 1.273 sözleşmeli personel alımı için başvuru yapacaklar alıma ilişkin detayları sorguluyor. Online yapılacak başvurular bugün başladı, 23 Ocak’a kadar devam edecek. DSİ işçi alımı 2021-2022 KPSS puan sıralamaları esas alınarak yapılacak olup yazılı ve sözlü sınav uygulanmayacak. İşte DSİ personel alımı başvurusu ile kadro ve branş dağılımı…
11.01.2023 Personel Alımı
EYT'de son dakika! Yüksek maaş, tazminat ve staj detayı
EYT'de son dakika! Yüksek maaş, tazminat ve staj detayı EYT'li milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. EYT'de yüksek maaş ve tazminat formülünün detayları ortaya çıktı. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine göre ilk etapta prim ve sigortalılık süresi tamam olan 2,25 milyonu aşkın kişi emeklilik hakkı elde edecek. Yeni yılda asgari ücretli çalışan 8 bin 507 lira net maaş alırken, çalışmaya devam eden asgari ücretli EYT’lilerin maaşı da netleşti. EYT’lilere her ay asgari ücretten 638 lira daha fazla maaş yatacak. EYT’liler ayrıca emekli-yaşlılık aylığı ve kıdem tazminatı da alacak. Böylece emeklilikten sonra aynı işyerinde çalışmaya devam edenler 3 önemli avantaj elde edecek. Öte yandan 1999 öncesi çıraklık ve stajyerlik yapanların durumu ne olacağı da merak konusu oldu. İşte tüm detayları ile EYT düzenlemesi...
8.01.2023 Emekli
65 yaş yaşlılık maaşı ne kadar? Yaşlılık aylığı zamla kaç lira oldu 2023, 65 yaş aylığı şartları değişti mi?
65 yaş yaşlılık maaşı ne kadar? Yaşlılık aylığı zamla kaç lira oldu 2023, 65 yaş aylığı şartları değişti mi? 65 yaş aylığı ne kadar oldu 2023, 65 yaş aylığı şartları değişti? 65 yaş aylığı zammı sosyal yardım ödemelerinim gündeme gelmesiyle merak konusu oldu. Aralık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla gözler sosyal yardım ödemelerinin 2023 tutarlarının sorgulanmasına neden oldu. Peki 2023 yaşlılık aylığı ne kadar oldu, 65 yaş maaşı zammı yüzde kaç oldu?
5.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yaşlılık Aylığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaşlılık aylığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.