Gazete Vatan Logo

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024? Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi 2024: İkramiyeler bayramdan önce verilecek mi, bayram ikramiyesini kimler alacak?

Bu sene Kurban Bayram 16-19 Haziran’da idrak edilecek. Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri 2-5 Nisan arasında hesaplara yatırılınca, gözler Kurban Bayramı ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarihe çevrildi. Peki, emeklilere kurban bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak, emekli ikramiyeleri bayramdan önce hesaplara yatar mı? Bayram ikramiyesini kimler alacak?

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024? Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi 2024: İkramiyeler bayramdan önce verilecek mi, bayram ikramiyesini kimler alacak?

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, emeklilere ikramiye bayramdan önce yatar mı?  2018'de uygulanmaya başlayan bayram ikramiyesiyle emeklilere ve hak sahiplerine Ramazan ve Kurban Bayramlarında olmak üzere yılda 2 kez ikramiye yatırılıyor. 15,3 milyon emekli ve hak sahibine ikramiye ödemesi yapılacak. 

Bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak 2024?

Kurban Bayramı 2024 yılında 16 Haziran Pazar günü idrak edilecek ve 4 gün sürecek. 15 Haziran Cumartesi günü öncesi emekli bayram ikramiyeleri ödemelerinin hesaplara yatması bekleniyor.

Teklif yasalaştıktan sonra iki bayramda da emekliler 3'er bin TL olmak üzere toplamda 6 bin lira ikramiye almış olacak. Emekli olan herkes bayram ikramiyesi zammından yararlanacak.

Bu rakamla birlikte uygulamanın başladığı 2018'den bugüne kadar SGK tarafından toplam 166,2 milyar lira ikramiye ödenmiş oldu.

Bayram ikramiyesi ne kadar?

Geçen yıl 2 bin TL olan bayram ikramiyesi bu yıl 3 bin TL oldu.

EYT'den emekli olan, eski emekli ya da ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için dilekçesini veren emekliler de ikramiyeden faydalanacak.

Haberin Devamı

Bayram ikramiyesi kimlere verilecek?

Bayram ikramiyesinden; Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri yararlanacak.