Yasa Teklifi

Yasa Teklifi

Son dakika yasa teklifi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yasa teklifi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yasa teklifi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yasa Teklifi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yasa teklifi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.746 yasa teklifi haberi bulunmuştur. Tüm yasa teklifi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü!
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü! Adana'da çok sayıda sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda şiddetsiz, güvenli, güvenceli, demokratik bir yaşam talebi ile 'Beyaz Yürüyüş' düzenledi. Parkinson hastalığı nedeniyle 11 yıl önce çocuk cerrahlığını bırakan Dr. Saadettin Güney (59) de Adana Tabip Odası'nın flaması ile 1 kilometre yürüyerek meslektaşlarına destek verdi.
14.03.2024 Adana
Meclis ne zaman tatile giriyor 2024? Meclis tatile girecek mi 2024?
Meclis ne zaman tatile giriyor 2024? Meclis tatile girecek mi 2024? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ne zaman tatile gireceği, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. 8. yargı paketi konuşulurken seçimler öncesinde TBMM'nin tatile gireceği tarih merak ediliyor. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek?
28.02.2024 Gündem
İstihdam desteği müjdesi! İşsiz olanlara öncelik, her ay ödeme yapılacak
İstihdam desteği müjdesi! İşsiz olanlara öncelik, her ay ödeme yapılacak İstihdama destek müjdesi verildi. Yasa teklifi ile ilave istihdama teşvikin süresi uzatıldı. 18-29 yaş arası istihdam yaratan işletme, aylık 4 bin 100 lira üzerinden 54 aya kadar 221 bin 400 lira teşvik alabilecek
20.01.2024 Ekonomi
Emekliye çifte zam müjdesi! Refah payı ve kök ücrette büyük rakam, işte ödeme takvimi
Emekliye çifte zam müjdesi! Refah payı ve kök ücrette büyük rakam, işte ödeme takvimi Emekliye ek zam ve SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı bugün Kabine Toplantısı sonrası belli olacak. Yüzde 37,57'lik emekli kök maaş zammı iyileştirilecek. Emekliye refah payı düzenlemesinin de içinde olacağı yasa teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu. SGK 2024 emekli zammı için tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da. Emekliye ek zam ne kadar olacak? Milyonlar o saate kilitlendi. İşte masadaki refah payı ile ek ödemeli emekli kök maaş tablosu...
16.01.2024 Emekli
En düşük emekli maaşı için düğmeye basıldı! Rakam verildi
En düşük emekli maaşı için düğmeye basıldı! Rakam verildi TBMM, 2024 yılı bütçesi ile çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye verilmesine ilişkin düzenlemenin de içinde bulunduğu Torba Yasa'yı kabul edip 16 Ocak'a kadar tatile girdi. Meclis'in yeni yıldaki ilk gündem maddesi memur ve emekli zammı olacak. 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının artırılmasına ilişkin düzenleme yasa teklifi olarak Meclis gündemine gelecek. Teklifin hızla yasalaştırılıp yapılan artışı emeklinin ocak ayı içinde alması planlanıyor.
2.01.2024 Ekonomi
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak İnternet dünyasındaki telif hakları sorunu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündeminde yer alıyor. Japonya'da iki genç, film özetlerini internete yükleyerek 50 bin dolar reklam geliri elde etti. Film şirketleri dava açınca da 3,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildiler. Dijital Telif Yasası ile ilgili konuşan Fikri Mülkiyet Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Keser, “İlim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar ve sinema eserlerinin tamamının mecraları değişti ve her biri internette yerini aldı. Mevcut kanun bu köklü değişim dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.
2.01.2024 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili Doç. Dr. Yegen’den dikkat çeken açıklama: Artık zorunluluk
Dijital Telif Yasası ile ilgili Doç. Dr. Yegen’den dikkat çeken açıklama: Artık zorunluluk Google'ın Kanada hükümeti ile anlaşmasının ardından Türkiye'de de 'Dijital Telif Yasası' çalışmaları hızlandı. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Doç. Dr. Ceren Yegen, yasanın hayata geçmesinin ardından tematik iş kollarının oluşabileceğinin altını çizdi. Peki bu yasa başka hangi pozitif sonuçları beraberinde getirir? Dünyada dijital geleceği şekillendirmek için başka ne tür çalışmalar var? Doç. Dr. Yegen ile mercek altına aldık.
25.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak Türkiye'de Dijital Telif Yasası konusunda çalışmalar hızlandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Google'ı bütçe görüşmelerinden sonra TBMM'ye çağıracaklarını söyledi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Sosyal Medya Araştırmacısı Ümit Sanlav, "Google bizi sömürüyor! Haberlere arama motoru Google üzerinden ulaşılıyor. Bu haberler üzerinden milyar dolarlar kazanan Google, dijital içerikleri üretenlere herhangi bir ödeme yapmıyor" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
20.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla, ülkenin Google’ın içerik üreticilerine her yıl 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Yasanın Türkiye’de de yürürlüğe girmesi için gerekli tüm aşamaları, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sezercan Bektaş açıkladı. Öte yandan Dijital Mecralar Komisyon Üyesi Şebnem Bursalı, CNN TÜRK'te önemli açıklamalarda bulundu. TikTok yetkilileriyle yapılan toplantıda uygulamada eksiklik olduğunu söyleyen Bursalı, Dijital Telif yasası hakkında ise "Yapılan haberler bir emek karşılığı verilmeli" dedi.
8.12.2023 Gündem
80 maddelik torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasa Meclis’ten geçti mi, yeni torba yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi, hangi maddeler imzalandı?
80 maddelik torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasa Meclis’ten geçti mi, yeni torba yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi, hangi maddeler imzalandı? 80 maddelik yeni torba yasa tasarısı Meclis'e sunuldu. AK Parti'nin hazırladığı bu tasarıda evlilik kredisi, emekli ve memur zamları, ev hanımlarının emeklilik hakkı gibi birçok kritik konunun ele alınması bekleniyor. Ancak, tasarının içeriği ve maddeleri şu an için netleşmemiş durumda değil. Meclis süreci devam ediyor. Peki, 80 maddelik torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasa Meclis’ten geçti mi, yeni torba yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi, hangi maddeler imzalandı?
25.11.2023 Gündem
80 maddelik torba yasada neler var (içeriği), 2. torba yasanın maddeleri nelerdir? Torba yasanın içinde neler var 2023? İşte torba yasa maddeleri …
80 maddelik torba yasada neler var (içeriği), 2. torba yasanın maddeleri nelerdir? Torba yasanın içinde neler var 2023? İşte torba yasa maddeleri … 80 maddelik yeni torbada neler var? 80 maddelik torba yasa teklifi Meclis'e sunuldu. AK Parti'nin hazırladığı 80 maddelik yeni torba kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte birçok yeni düzenleme getiriliyor. torba yasada bankalar ve finans kuruluşlarının enflasyon muhasebesi kapsamı dışında tutulması, KKM'nin süresinin uzatılması, deprem bölgesinde fahiş fiyatla satış yapanlara katlamalı ceza gibi birçok önemli madde bulunuyor. Peki, 80 maddelik torba yasada ? Kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge, infaz düzenlemesi, taşerona kadro, ehliyet affı var mı? İşte 80 maddelik torba yasadaki maddeler…
25.11.2023 Gündem
Torba yasada bağ kur affı var mı, Bağkur affı gelecek mi 2023? 80 maddelik torba yasada Bağkur 7200 var mı, Meclis'ten geçti mi?
Torba yasada bağ kur affı var mı, Bağkur affı gelecek mi 2023? 80 maddelik torba yasada Bağkur 7200 var mı, Meclis'ten geçti mi? 80 maddeli yasa teklifi TBMM'ye sunuldu. Torba yasa içerisinde Kur korumalı mevduat hesaplarını içeren yeni kararlar alındı. AK Part Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışan emekliye ikramiye çalışması yapılması talimatı verdiğini açıkladı. Güler, "Toplumumuz için önemli düzenlemeler içeren 80 maddelik yasa teklifimizi bugün Meclis Başkanlığına sunuyoruz. Teklif uluslararası ekonomiye destek sağlamayı amaçlıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak" dedi. Peki, 80 maddelik torba yasada Bağkur affı var mı, torba yasada neler var? Bağkur 7200’e düştü mü, bağkur affı torba yasaya dahil edildi mi?
25.11.2023 Ekonomi
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu Emeklilik fırsatı geliyor. Milyonlarca kişi yararlanacak. Ekonomide yeni torba kanun teklifi bu hafta Meclis’e sunulacak. Yasa teklifi 80 maddeden oluşacak. İşte teklifin detayları...
24.11.2023 Çalışma Hayatı
Yastık altı altın için yeni hamle! TBMM'ye sunulacak
Yastık altı altın için yeni hamle! TBMM'ye sunulacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen finans zirvesinde, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla atılacak yeni adımlar başta olmak üzere 6 önemli mesaj verildi. Önümüzdeki dönemde TL enstrümanlar çeşitlendirilecek ve yatırımcı için cazip hale getirilecek. Yatırımcıların finansman imkânları artırılacak, Dijital Türk Lirası Projesi hızlandırılacak, Katılım Finans Çerçeve Kanunu hazırlanacak, Aile ve Gençlik Bankası yasa teklifi Meclis'e sunulacak.
29.09.2023 Ekonomi
Düşük faizli - uzun vadeli taksit imkanı ve kira desteği geliyor! Kentsel dönüşümde yeni dönem
Düşük faizli - uzun vadeli taksit imkanı ve kira desteği geliyor! Kentsel dönüşümde yeni dönem İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin depreme hazırlıklı hale gelmesi için çalışmaları devam eden düzenlemenin detayları ortaya çıkmaya başladı. Meclis açılır açılmaz gündeme getirilmesi planlanan yasa teklifi kapsamında çürük binalar rezerv alanlara taşınacak, dönüşüm düşük faiz ve uzun vadeli taksitler ile sağlanacak.
24.09.2023 Ekonomi
Temmuz bordrosu yayınlandı mı 2023, ek bordro ne zaman yatar? Bordro temmuz ne zaman açıklanacak, e bodro ne zaman çıkar?
Temmuz bordrosu yayınlandı mı 2023, ek bordro ne zaman yatar? Bordro temmuz ne zaman açıklanacak, e bodro ne zaman çıkar? Ek bordro ne zaman yatar 2023, Temmuz bordrosu yayınlandı mı 2023? Temmuz zammının belli olmasının ardından, memurlar zamlı maaşlarını almaya başladı. Seyyanen zam beklenirken gözler e-Bordro'ya çevrildi. Peki, e bordro ne zaman çıkar 2023? Temmuz bordrosu yayınlandı mı 2023, ek bordro ne zaman yatar?
17.07.2023 Çalışan Hakları
Seyyanen zam neden yatmadı 2023? Memurlara seyyanen zam neden ödenmedi, ne zamandan geçerli olacak, seyyanen zam ne zaman yatacak 2023?
Seyyanen zam neden yatmadı 2023? Memurlara seyyanen zam neden ödenmedi, ne zamandan geçerli olacak, seyyanen zam ne zaman yatacak 2023? Seyyanen zam ile ilgili aramalar devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon farkının belli olmasının ardından memur ve emekli maaşlarına gelen zam da netlik kazandı. En düşük memur maaşını 22 bin TL’ye çıkaran, memura 8 bin 77 TL seyyanen zam veren SSK ve Bağ-kur emekli sandığı emeklilerine enflasyon ve refah payı ile birlikte 6 aylık zammı da içeren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasalaştı. Kanun teklifinin yasalaşmasıyla seyyanen zamma yönelik aramalar da arttı. Memurlar seyyanen zammın ne zaman yatacağını sorgularken, seyyanen zammın neden yatmadığını da öğrenmeye çalışıyor.
17.07.2023 Memur
2023 MEMURA SEYYANEN ZAM NE ZAMAN VERİLECEK? Zamlı memur maaşı ne zaman yatacak Temmuz 2023, seyyanen zam temmuzda ödenecek mi?
2023 MEMURA SEYYANEN ZAM NE ZAMAN VERİLECEK? Zamlı memur maaşı ne zaman yatacak Temmuz 2023, seyyanen zam temmuzda ödenecek mi? Seyyanen zam ne kadar, memurlara seyyanen zam ne zaman yatacak? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon farkının açıklanmasıyla memurlara yapılacak zam kesinleşmiş, bunun üzerine de refah payı eklenmişti. En düşük memur maaşını 22 bin 17 TL'ye çıkaran yasa teklifi geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Memur zammının yasalaşmasıyla memurlar seyyanen zammın ne zaman yatacağını araştırmaya başladı. Peki, Seyyanen zam her ay mı verilecek, yok sadece bir aylık mı? Seyyanen zam ne zaman yatacak? Memura seyyanen zam ne zaman verilecek, ne kadar?
15.07.2023 Memur
Seyyanen zam Resmi Gazete’de yayınlandı mı? Memura seyyanen zam ne zaman yürürlüğe girecek, seyyanen zam yasalaştı mı, ne zamandan itibaren yatacak?
Seyyanen zam Resmi Gazete’de yayınlandı mı? Memura seyyanen zam ne zaman yürürlüğe girecek, seyyanen zam yasalaştı mı, ne zamandan itibaren yatacak? Seyyanen zam Resmi Gazete'de yayınlandı mı, ne zamandan itibaren yatacak? Emekliye yüzde 25'lik zam, AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edildi. Memur ve emekliye yapılan zam oranın kabul edilmesinin ardından seyyanen zammın Resmi Gazete'de yayınlanıp yayınlanmadığı merak konusu oldu. Peki, Seyyanen zam onaylandı mı, seyyanen zam yasalaştı mı?
13.07.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Yeni vergiler söz konusu değil
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Yeni vergiler söz konusu değil 'Yeni vergiler gelecek mi?' sorusu cevabını buldu. Ek bütçe yasa teklifiyle ilgili Komisyon görüşmeleri sırasında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ek bütçeyi yeni vergi varsayımıyla getirmedik. Mevcut vergiler ve TBMM gündemindeki torba yasa teklifi kapsamındaki vergi düzenlemeleri dışında yeni bir vergi söz konusu olmayacak” dedi.
13.07.2023 Ekonomi
Türkiye'den İsveç'in NATO üyeliğine vize! Söz şimdi TBMM'de
Türkiye'den İsveç'in NATO üyeliğine vize! Söz şimdi TBMM'de İsveç’in yakın zamanda NATO üyesi olup olmayacağına ilişkin belirsizlik Vilnius Zirvesi sonrası çözüme kavuştu. İsveç, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine güçlü destek taahhüdünde bulunurken Türkiye de İsveç’in katılım protokolünü mümkün olan en kısa sürede TBMM’ye sevk etmeyi ve onaylanmasını sağlamayı kabul etti.
11.07.2023 Gündem
EYT zam yok mu, EYT zamdan faydalanacak mı 2023? Emekli zammı EYT’lileri kapsıyor mu, emekli zammı EYT’ye nasıl yansıyacak, EYT’lilere zam yapılacak mı, EYT zam var mı?
EYT zam yok mu, EYT zamdan faydalanacak mı 2023? Emekli zammı EYT’lileri kapsıyor mu, emekli zammı EYT’ye nasıl yansıyacak, EYT’lilere zam yapılacak mı, EYT zam var mı? Memur, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı için ek teklif sunuldu. Emeklilerin zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen memur maaşında zam artışı ilgili vergi düzenlemelerini kapsayan kanun teklifine önerge ile yeni bir madde ihdas edildi. Maddeye göre, işçi, memur ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı yüzde 25’e çıkarıldı. Yüzde 25’lik zam oranından 2023 yılı Ocak ayından önce ve 2023 yılı Ocak ayında emekli aylığı bağlanmış kişiler faydalanabilecek. Emekli zamlarının belli olmasının ardından EYT zam yok mu, EYT zamdan faydalanacak mı 2023, EYT’lilere zam yapılacak mı, EYT zam var mı?” gibi sorulara yanıt aramaya başladı.
8.07.2023 Emekli
Bağkur prim gün sayısı eşitlenecek mi? EYT Bağkur prim gün sayısı düşer mi, Bağkur primi 5000 güne düşecek mi?
Bağkur prim gün sayısı eşitlenecek mi? EYT Bağkur prim gün sayısı düşer mi, Bağkur primi 5000 güne düşecek mi? EYT yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi, ardın da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT şartlarını tamamlayanlar emeklilik dilekçesini verdi, emeklilik başvurularının sonuçlanmasını beklerken Bağkurlulular emeklilik hakkı elde etmek için prim gün sayısının eşitlenmesini bekliyor. EYT’li SSK’lılarda 5000 – 5975 prim günü ve kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi aranırken, Bağkurlular 9000 prim gününe tabii. Bağkurlular prim gün sayısının eşitlenmesini beklerken prim gün sayısı düşecek mi sorusuna yanıt arıyor. Peki, EYT Bağkur prim gün sayısı eşitlenecek mi?
18.04.2023 Emekli
3600 kısmi emeklilik torba yasasında var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı? Kısmi emeklilik EYT kapsamına girecek mi?
3600 kısmi emeklilik torba yasasında var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı? Kısmi emeklilik EYT kapsamına girecek mi? Torba yasada kısmi emeklilik var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı? Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi ve yasallaştı. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar, yaşa bakılmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi koşulunu yerine getirerek emekli olabildi. Staj sigortası, 5000 prim eşitliği ve Bağkur affı ile ilgili detaylar ise yasada yer almadı. Öte yandan 18 maddelik yeni torba yasa ile birlikte en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerine zam, geçici işçilere kadro gibi konular Meclis'e sunulacak. 18 maddelik torba yasanın detayları merak konusu olurken, kısmi emeklilik bekleyen vatandaşlar “3600 kısmi emeklilik torba yasasında var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı? Kısmi emeklilik EYT kapsamına girecek mi?” sorularının yanıtını sorgulamaya başladı.
31.03.2023 Çalışma Hayatı
Astsubaylara tazminat verilecek mi 2023? Torba yasada astsubaylara tazminat var mı, astsubayların ek göstergesi yükselecek mi, emekli astsubaylara görev tazminatı verilecek mi?
Astsubaylara tazminat verilecek mi 2023? Torba yasada astsubaylara tazminat var mı, astsubayların ek göstergesi yükselecek mi, emekli astsubaylara görev tazminatı verilecek mi? 18 maddelik yeni torba yasanın detayları sorgulanıyor. Torba yasayla en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerine zam, geçici işçilere kadro konuları gündeme geldi. 2. torba yasanın maddeleri sorgulanırken “Astsubaylara tazminat verilecek mi 2023?” sorusuna yanıt aranıyor. Peki, Torba yasada astsubaylara tazminat var mı? İşte Astsubaylara tazminat hakkında son durum...
30.03.2023 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Yasa Teklifi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yasa teklifi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.