Düzenleme

Düzenleme

Son dakika düzenleme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan düzenleme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını düzenleme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Düzenleme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan düzenleme gelişmeleri de dahil olmak üzere 22.475 düzenleme haberi bulunmuştur. Tüm düzenleme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hangi araçlara ÖTV indirimi geldi? Otomobillerde ÖTV indirimi Resmi Gazete'de!
Hangi araçlara ÖTV indirimi geldi? Otomobillerde ÖTV indirimi Resmi Gazete'de!26 Temmuz 2024 itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile otomobillerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi resmen yürürlüğe girdi. Bu düzenleme, özellikle hibrit araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. İşte ÖTV indiriminin detayları.
26.07.2024Ekonomi
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'Manisa Celal Bayar Üniversitesi, öğrencilerini bilim, teknoloji ve sanayi alanlarında iş hayatına başarılı bir başlangıç yapabilmeleri için tüm olanakları seferber ediyor. Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin uyguladığı isteğe bağlı staj faaliyetiyle öğrencilerin daha ikinci sınıftayken sanayi ile temas kurması ve uygulamalı eğitime ulaşması sağlanıyor. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz” dedi.
26.07.2024Gündem
Emeklilere maaş farkı müjdesi! Ödemeler banka hesaplarına yatırıldı
Emeklilere maaş farkı müjdesi! Ödemeler banka hesaplarına yatırıldıSosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklamasına göre Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilere 14 günlük maaş farkları ödendi.
E-ihracat teşvikinde Türk mali vurgusu!
E-ihracat teşvikinde Türk mali vurgusu!İhracatın desteklenmesi amacıyla elektronik pazar yerlerinin yapacakları e-ihracatın lisans bedelinden düşülmesi düzenlemesine “Türk malı” ihracatı şartı getirildi.
26.07.2024Ekonomi
EYT'lilere yeni düzenleme geliyor, artık destek yapılmayacak
EYT'lilere yeni düzenleme geliyor, artık destek yapılmayacakEmeklilikte Yaşa Takılanları (EYT) yakından ilgilendiriyor. EYT’liye destek kalkıyor, prim oranı artıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmeye devam eden Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi emekli aylıklarının en düşük 12.500 TL olarak ödenmesine dair düzenlemeyi içeriyor. Diğer yandan teklifte işverenleri yakından ilgilendiren iki düzenleme daha var. İşte detaylar...
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Sokak hayvanlarının sokaktan çekilip rehabilite edilecek ötenazi mümkün değil
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Sokak hayvanlarının sokaktan çekilip rehabilite edilecek ötenazi mümkün değilTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin açıklamada bulunuyor.
24.07.2024Gündem
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildi
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Ekonomi
Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme komisyondan geçti
Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme komisyondan geçtiSahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sokak köpekleri düzenlemesi açıklaması: Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktır
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sokak köpekleri düzenlemesi açıklaması: Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktırAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM'de görüşmeleri süren sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifiyle ilgili "Bir 'katliam yasası' gibi sunulması büyük bir haksızlıktır ve meseleyi çözümsüzlüğe doğru itmektir. Herhangi bir şekilde sokaklarda çocuklarımızın, yaşlı insanlarımızın bu saldırılara uğramasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz" dedi.
23.07.2024Gündem
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıkıyor
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıkıyorBaşıboş sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifinde yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti kaynaklar, 'ötenazi' kelimesinin kanun teklifinden çıkarıldını bildirdi.
22.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazımCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti dönüşünde uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunan Savunma Bakanının açıklamalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada, belli ki Miçotakis ile yaptığımız görüşmeden haberi yoktu, ileri geri açıklamalar yaptı. Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. " ifadelerini kullandı.
21.07.2024Gündem
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyonda
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyondaEn düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
18.07.2024Ekonomi
Kamuda tasarruf tedbirleri teklifi Meclis'ten geçti
Kamuda tasarruf tedbirleri teklifi Meclis'ten geçtiKamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi ve kanunlaştı. Yasa, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek.
18.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde
Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesindeHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Swap hariç net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde." diyerek verileri paylaştı.
18.07.2024Ekonomi
Sokak hayvanları yasası ilk 3 maddesi nedir? Sokak hayvanları yasası 17 madde
Sokak hayvanları yasası ilk 3 maddesi nedir? Sokak hayvanları yasası 17 maddeSahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İlk 3 madde kabul edildi. Peki, Sokak hayvanları yasası ilk 3 maddesi nedir, sokak hayvanları yasası 17 madde neyi içeriyor?
18.07.2024Gündem
Bakanlık harekete geçti! Fatura kesmeyene büyük ceza geliyor
Bakanlık harekete geçti! Fatura kesmeyene büyük ceza geliyorHazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Fatura düzenlemeyenlere katmerli ceza kesmeye hazırlanıyor. Detaylar belli oldu.
18.07.2024Ekonomi
SPK’dan konuta yatırımı kolaylaştıracak yeni düzenleme! Fahiş fiyat artışının önüne geçilecek
SPK’dan konuta yatırımı kolaylaştıracak yeni düzenleme! Fahiş fiyat artışının önüne geçilecekSPK’nın Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde yaptığı değişiklikle, şimdiye kadar gayrimenkullerin inşaat işlerini üstlenemeyen fonlar, artık kendilerinin veya başkalarının geliştirdiği projelere yatırım yapabilecek. Bu düzenleme, konut arzının artırılmasını destekleyerek fiyat artışı üzerindeki baskıyı hafifletecek. İşte merak edilen tüm detaylar...
17.07.2024Ekonomi
En düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye yükseliyor! Emekli milyonlara müjde işte yeni maaş hesabı
En düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye yükseliyor! Emekli milyonlara müjde işte yeni maaş hesabıEmekli maaşlarına yapılacak artışla ilgili düzenleme, vergi yasa tasarısıyla birlikte Meclis’e sunuldu. Tasarının yasalaşmasıyla en düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak. Bu düzenleme, yaklaşık 3.7 milyon emeklinin gelirini artıracak. 2019 yılından bu yana sekiz kez artırılan en düşük emekli maaşı, Temmuz 2024’ten itibaren 12.500 TL’ye yükseltilerek emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın karşılayacağı bu artış, emeklilere rahat bir nefes aldıracak.
Başıboş köpek düzenlemesi Meclis'te
Başıboş köpek düzenlemesi Meclis'teBaşıboş sokak köpekleri ile ilgili tartışmalar sürüyor. Bu konuyla ilgili olarak yeni bir adım daha atılıyor. AK Parti'nin başıboş sokak köpeklerine ilişkin hazırladığı teklif, bugün Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülecek.
17.07.2024Gündem
Bakan Şimşek'ten vergi paketi açıklaması: Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor
Bakan Şimşek'ten vergi paketi açıklaması: Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni vergi paketini 'çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması' ilkesiyle hazırladık. Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor" dedi.
16.07.2024Ekonomi
Yıkım kararının iptali için cinsel ilişki teklif eden eski müdürün savunması ortaya çıktı: Konuşmalar boşboğazlıktan öteye gitmedi
Yıkım kararının iptali için cinsel ilişki teklif eden eski müdürün savunması ortaya çıktı: Konuşmalar boşboğazlıktan öteye gitmediAntalya'da cinsel ilişki karşılığında iş yerinin yıkım kararını kaldırmaya yönelik Suriye uyruklu Faten E. adlı kadınla pazarlık görüntüleri ortaya çıkan eski Aksu Belediyesi Yapı Denetim Müdürü Nevzat Avcı'nın savunması ortaya çıktı.
16.07.2024Gündem
En düşük emekli maaşı kaç lira oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?
En düşük emekli maaşı kaç lira oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?Milyonlarca emekli bekliyordu. En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı belli oldu. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
16.07.2024Ekonomi
Emekli maaşlarında artış! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? İşte beklenen zam oranı ve detaylar
Emekli maaşlarında artış! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? İşte beklenen zam oranı ve detaylarMilyonlarca emekliyi sevindirecek haber geldi! AK Parti'nin hazırladığı düzenleme ile en düşük emekli maaşı için büyük zam yolda. Bugün açıklanması beklenen düzenleme, maaşlara nasıl yansıyacak? En düşük emekli maaşı 10 bin TL'nin üzerinde olacak mı? Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, merak edilen tüm detayları açıkladı. İşte kök maaş, enflasyon farkı ve yasalaşma süreci hakkında bilinmesi gerekenler...
Otomotiv sektöründe takas dönemi! Sıfır araçlarda kampanya dönemi sürüyor
Otomotiv sektöründe takas dönemi! Sıfır araçlarda kampanya dönemi sürüyorBazı güvenlik donanımlarına sahip olmayan araçların satışını yasaklayan düzenleme 31 Ağustos tarihine ertelenmişti. Halihazırda sıfır araç bayileri kampanyalarını sürdürüyor. Peki şu anda liste fiyatı üzerinden ne kadar indirim yapılıyor? Kampanyalar ne zamana kadar sürer? Konuyla ilgili uzman isimden çarpıcı açıklamalar geldi.
13.07.2024Ekonomi
Emekli maaşına yeni zam düzenlemesi! Tarih belli oldu
Emekli maaşına yeni zam düzenlemesi! Tarih belli oldu Milyonlarca emekli memur ve dul-yetim maaşı ile sosyal yardım alan vatandaş yapılacak ek zam düzenlemesini bekliyor. İlk etapta SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı için yapılacak düzenleme gündeme geldi. Emekliye ek zam için bütçe çalışmaları yapılıyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den emekliye zam düzenlemesi açıklaması geldi. İşte detaylar...
12.07.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Düzenleme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki düzenleme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.