Yasa

Yasa

Son dakika yasa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yasa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yasa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yasa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yasa gelişmeleri de dahil olmak üzere 27.097 yasa haberi bulunmuştur. Tüm yasa haberleri aşağıda listelenmiştir.
RTÜK'ten müzik yayıncılarına 'çıplaklık' ve 'argo' uyarısı!
RTÜK'ten müzik yayıncılarına 'çıplaklık' ve 'argo' uyarısı!Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, müzik kliplerindeki çıplaklık içerikleri ve şarkılarda yer alan argo ifadeler nedeniyle, TV ve radyo kanallarını içeriklerini ilgili kanunda yer alan yayıncılık ilkeleri ile uyumlu hale getirmeleri konusunda uyardı.
26.07.2024Gündem
Hangi araçlara ÖTV indirimi geldi? Otomobillerde ÖTV indirimi Resmi Gazete'de!
Hangi araçlara ÖTV indirimi geldi? Otomobillerde ÖTV indirimi Resmi Gazete'de!26 Temmuz 2024 itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile otomobillerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi resmen yürürlüğe girdi. Bu düzenleme, özellikle hibrit araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. İşte ÖTV indiriminin detayları.
26.07.2024Ekonomi
EYT'lilere yeni düzenleme geliyor, artık destek yapılmayacak
EYT'lilere yeni düzenleme geliyor, artık destek yapılmayacakEmeklilikte Yaşa Takılanları (EYT) yakından ilgilendiriyor. EYT’liye destek kalkıyor, prim oranı artıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmeye devam eden Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi emekli aylıklarının en düşük 12.500 TL olarak ödenmesine dair düzenlemeyi içeriyor. Diğer yandan teklifte işverenleri yakından ilgilendiren iki düzenleme daha var. İşte detaylar...
41 ilde harekete geçildi! Bakan Yerlikaya: 82 şüpheli yakalandı
41 ilde harekete geçildi! Bakan Yerlikaya: 82 şüpheli yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Elazığ ve Bingöl merkezli olarak 41 ilde siber suçlara yönelik düzenlenen “Siberağ-2” operasyonlarında 82 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
26.07.2024Gündem
Balıkesir'de motokurye Ata Emre Akman cinayetinde cani için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandı
Balıkesir'de motokurye Ata Emre Akman cinayetinde cani için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandıBalıkesir'de zincir restoranda motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman'ı (20) bıçakla öldüren tutuklu sanıklardan E.Ö.'nün (17) 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, azmettirmekle suçlanan babası Orhan Ö.’nün (39) ise beraat ettiği davanın gerekçeli karar açıklandı. Kararda, E.Ö.'nün eylemini her türlü insani duygu, düşünce ve değerden arınmış şekilde, pervasız ve fütursuzca, içindeki sadist duyguların tezahürü sonrası Akman'ı sebepsiz olarak sırf öldürmek için öldürdüğü gerekçesiyle en üst sınırdan hapisle cezalandırıldığı belirtildi. Baba Orhan Ö. için verilen beraat kararına ise somut delil bulunmaması gerekçe gösterildi. Gerekçeli kararda; İnfaz Kanunu'nun yetersiz olduğu vurgulanarak, adalet duygusunun tatmin edilmesi, cezanın infazında ortaya çıkacak aksaklıkların düzenlenmesi için kararın TBMM Adalet Komisyonu'na gönderilmesine karar verildiği belirtildi.
25.07.2024Gündem
Başkan Demirçalı: “Türkiye'nin en iyi hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezini yapacağız”
Başkan Demirçalı: “Türkiye'nin en iyi hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezini yapacağız”Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, ilçeye çok modern bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi kuracaklarını söyledi.
25.07.2024Adana
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyor
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyorTüketici ve e-ticaret kanunlarında değişiklik öngören yasa teklifi gece yarısı mesaisiyle komisyondan geçti. Teklifin yasalaşması halinde doğrudan satış şirketlerinin Dilan Polat kremlerinde olduğu gibi ‘saadet zinciri’ne dönüşmesinin önü kapanacak.
25.07.2024Ekonomi
Banka hesaplarını kiralayanlar dikkat! Resmen ceza yağıyor
Banka hesaplarını kiralayanlar dikkat! Resmen ceza yağıyorBanka hesabı olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Son zamanlarda pek çok kişinin banka hesabını kiraladığı ortaya çıktı. Yasa dışı kumar ve bahisten elde edilen paraları aklamak isteyen dolandırıcılar, üniversite öğrencilerinin banka hesaplarını kara para akışında kullanıyor. Hesabını kiraya veren ve yıllarca ceza alan gençlerin aileleriyle konuştu.
25.07.2024Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan gümrük kaçakçılığı ile mücadelede yerli ürünü artıracak protokol
Ticaret Bakanlığı'ndan gümrük kaçakçılığı ile mücadelede yerli ürünü artıracak protokolTicaret Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında, gümrük kaçakçılığına karşı kullanılan yerli sistemlerin genişletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Bakan Ömer Bolat, "Ülkemizin güvenlik ve ticaret altyapısını güçlendireceğiz. Yerli üretim sayesinde, dışa bağımlılığımızı azaltarak kendi kaynaklarımızla daha güçlü ve bağımsız bir sistem oluşturmayı hedefledik" dedi.
24.07.2024Ekonomi
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Sokak hayvanlarının sokaktan çekilip rehabilite edilecek ötenazi mümkün değil
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Sokak hayvanlarının sokaktan çekilip rehabilite edilecek ötenazi mümkün değilTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin açıklamada bulunuyor.
24.07.2024Gündem
UNRWA nedir (açılımı)? İsrail UNRWA’yı terör örgütü mü ilan etti?
UNRWA nedir (açılımı)? İsrail UNRWA’yı terör örgütü mü ilan etti?İsrail'de, UNRWA'yı "terör örgütü" ilan eden, ülkedeki çalışmalarını yasaklayan ve çalışanlarının dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören 3 yasa tasarısı, meclisteki ilk oylamadan geçti. Peki, UNRWA nedir (açılımı), UNRWA ne demek?
24.07.2024Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sokak köpekleri düzenlemesi açıklaması: Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktır
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sokak köpekleri düzenlemesi açıklaması: Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktırAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM'de görüşmeleri süren sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifiyle ilgili "Bir 'katliam yasası' gibi sunulması büyük bir haksızlıktır ve meseleyi çözümsüzlüğe doğru itmektir. Herhangi bir şekilde sokaklarda çocuklarımızın, yaşlı insanlarımızın bu saldırılara uğramasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz" dedi.
23.07.2024Gündem
Psikoloğunuz sahte olabilir! Denetimsizlik ve yasal boşluk sahte psikolog sayısını artırıyor! Pandemiden sonra artışa geçti
Psikoloğunuz sahte olabilir! Denetimsizlik ve yasal boşluk sahte psikolog sayısını artırıyor! Pandemiden sonra artışa geçtiSon yıllarda özellikle sosyal medyanın etkisiyle sahte psikologların sayısında ciddi artış yaşanıyor. Uzmanlar bu alanda yeterli denetimin olmadığını ve meslek yasasının olmamasının fırsat bilindiğini açıklarken konu ile ilgili toplum ruh sağlığını koruyan yeni bir yasanın hayata geçirilmesini atılması gereken en önemli adımlardan birisi olduğunu dile getiriyor.
23.07.2024Gündem
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıktı
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıktıTBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi görüşmelerinde 5. maddede yer alan “ötanazi” ibaresi, AK Parti Grubu’nun önergesiyle metinden çıkarıldı.
22.07.2024Gündem
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıkıyor
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıkıyorBaşıboş sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifinde yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti kaynaklar, 'ötenazi' kelimesinin kanun teklifinden çıkarıldını bildirdi.
22.07.2024Gündem
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan terör açıklaması: Terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz.
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan terör açıklaması: Terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Trabzon'da terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz. Tüm Türkiye'de ve tüm şehirlerimizde de şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyoruz ve kararlıyız. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelemize devam ediyoruz. Eren Bülbül evladımız gibi başka hiçbir vatan evladımızı daha teröre kurban vermek istemiyoruz" dedi.
20.07.2024Gündem
Sabancı Merkez Cami
Sabancı Merkez CamiAdana'nın Reşatbey Semti'nde, Merkez Park'ın güneyinde ve Seyhan Nehri'nin batı kıyısında yer alan cami, 1998 yılında hizmete açılmıştır...
20.07.2024Adana
Sokak hayvanları çözümüne Gaziantep modeli: Hayvan dostu şehir olmak için çalışıyor
Sokak hayvanları çözümüne Gaziantep modeli: Hayvan dostu şehir olmak için çalışıyorSahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifi, ‘ötanazi’ tartışmalarıyla bazı hayvanseverlerle köpek saldırısına uğrayan mağdurları karşı karşıya getirirken Meclis’i de bıçak gibi böldü. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Biz bu sorunu büyük ölçüde çözdük. Ne hayvanların tüyüne zarar verdik ne de ötanazi yaptık. Mutlu hayvan, mutlu insan...” diyerek çözüm modellerini anlattı.
20.07.2024Gaziantep
Kamuda tasarruf tedbirleri teklifi Meclis'ten geçti
Kamuda tasarruf tedbirleri teklifi Meclis'ten geçtiKamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi ve kanunlaştı. Yasa, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek.
18.07.2024Ekonomi
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!Milli Savunma Bakanlığı'ndan terörle mücadeleye ilişkin yapılan açıklamada, son bir haftada 72 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Öte yandan F-16 ile ilgili iddialara cevap verildi.
18.07.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: 250 binden fazla emekli şehirlerarası otobüste indirimli bilet kullandı
Bakan Uraloğlu açıkladı: 250 binden fazla emekli şehirlerarası otobüste indirimli bilet kullandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 353 binden fazla emeklinin demiryolu, şehirlerarası otobüsler ve havayolu seyahatlerinde indirimli bilet imkanından yararlandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı, bölgesel ve anahat tren biletlerinde yüzde 10 emekli indiriminden faydalanan vatandaşların sayısının 98 bin 200’e ulaştığını belirterek, şehirlerarası otobüs kullanarak seyahat eden 250 bini aşkın emeklinin ise yüzde 20 indirimden yararlandığını söyledi. Bakan Uraloğlu, havayolunda ise yurt içi ve yurt dışı indirimli uçuşlardan 5 bin 145 emeklinin faydalandığını toplamda 353 binden fazla emeklinin tren, otobüs ve uçak gibi ulaşım hizmetlerinden indirimli bilet kullandığını açıkladı.
18.07.2024Gündem
Sokak hayvanları teklifi komisyonda hararetli başladı! Böyle tepki gösterdi
Sokak hayvanları teklifi komisyonda hararetli başladı! Böyle tepki gösterdiKamuoyunda tartışmalara yol açan, hasta olanların yanında sayıları kamu güvenliği açısından tehlike oluşturan sahipsiz hayvanlara ötanazi öngören sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinin görüşmeleri, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda da tartışmalı başladı. Muhalefet milletvekillerinin salonun küçük olduğu itirazlarıyla yaşanan tartışmaların ardından komisyon görüşmeleri daha büyük olan Plan ve Bütçe Komisyonu salonuna alındı.
17.07.2024Gündem
Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Köse: Sahipsiz kedilerin birden yok olursa sokaklar Paris'e döner!
Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Köse: Sahipsiz kedilerin birden yok olursa sokaklar Paris'e döner!Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, sahipsiz sokak hayvanlarının popülasyonun kontrol altına alınmasına yönelik Meclise sunulan yasa tasarısıyla ilgili, “Eğer sahipsiz hayvanlar kontrolsüz şekilde uyutulup sayıda keskin bir düşüş olursa kediler azaldığı için kentlerimizin sokaklarında fare sayısı artar ve Paris’e dönebilir. Köpekler azaldığı için de yabani hayvanlar şehre kolayca inebilir. Çalışmayı yaparken dengeyi iyi gözetmek lazım” dedi.
17.07.2024 Adana
Hiranur Vakfı'nın davası ikinci kez ertelendi
Hiranur Vakfı'nın davası ikinci kez ertelendiHiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızını müridi Kadir İstekli’yle ‘evlendirmesi’ne yönelik dava yeniden görülmeye başlanmıştı. Mazeret sunup ilk duruşmaya gelmeyen avukatlar, karar çıkması beklenen 3’üncü duruşmaya yine mazeret sunup gelmeyince duruşma 23 Eylül’e ertelendi.
17.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yasa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yasa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.