Yasa

Yasa

Son dakika yasa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yasa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yasa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yasa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yasa gelişmeleri de dahil olmak üzere 27.123 yasa haberi bulunmuştur. Tüm yasa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Yüksek kazanç vadedip kandırıyorlar
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Yüksek kazanç vadedip kandırıyorlar Bankada parası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Son dönemde sosyal medyada ‘Banka hesabınızı kiralayın, yüksek kazanç sağlayın' paylaşımları çoğalıyor. Yapılan bu işlemin yasa dışı kumar ve bahisten elde edilen kara paraların aklanması için dolandırıcılar tarafından tercih edildiğine dikkat çeken uzmanlar, bu yönteme bilerek veya bilmeyerek dahil olmanın hukuki açıdan ciddi sonuçlara neden olabileceği noktasında uyarılarda bulunuyor.
24.04.2024 Ekonomi
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
16 ilde Sibergöz operasyonları: 58 şüpheli yakalandı
16 ilde Sibergöz operasyonları: 58 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 ilde düzenlenen Sibergöz-33 Operasyonları'nda 16, 11 ilde düzenlenen Sibergöz-34 Operasyonları'nda 47 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
24.04.2024 Gündem
TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu! Kurtulmuş: Gündem asra uygun anayasa
TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu! Kurtulmuş: Gündem asra uygun anayasa TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Özel Oturumu'nda konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, 'Gerçekten sivil, darbelerin gölgelerinden kurtulmuş anayasa yapması Meclis'in boynunun borcudur. Öncelikli gündem asra uygun anayasa. Bu haftayı geride bırakıp partilerle yapacağımız temaslarla bu süreci başlatacağız' dedi.
23.04.2024 Gündem
Ergonomi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ergonomi Örnekleri Nelerdir?
Ergonomi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ergonomi Örnekleri Nelerdir? Günlük hayatta ergonomi kelimesi ile çok sıkça karşılaşabiliyoruz. Bu kelimenin anlamı genellikle sıkça karıştırılır. Ergonomi kelimesi, genellikle konfor kelimesi ile karıştırılıyor. Kısacası, ergonomi kelimesi iş bilimi anlamına gelir.
22.04.2024 Gündem
Fahiş fiyatlar ile ilgili harekete geçiliyor! Ticaret Bakanlığı çalışma başlattı
Fahiş fiyatlar ile ilgili harekete geçiliyor! Ticaret Bakanlığı çalışma başlattı TBMM’de salı günü 23 Nisan nedeni ile özel oturum gerçekleştirilecek. Önemli yasa tekliflerinin görüşüleceği haftada gözler ticaret kanunda yapılacak düzenlemelerde. Fahiş fiyatla mücadeleye yönelik adımlara bir yenisi daha eklenecek. Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatla mücadele yasası" için çalışmalara başladı. Yeni düzenlemeyle Türkiye genelindeki fahiş fiyat cezalarının tamamı artırılacak.
21.04.2024 Gündem
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında söylediği kamuda alınacak yeni tasarruf tedbirlerinin ayrıntıları ortaya çıktı.
19.04.2024 Ekonomi
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'kamuda tasarruf' açıklaması: Bizim için çok öncelikli bir konu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'kamuda tasarruf' açıklaması: Bizim için çok öncelikli bir konu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Kamuda tasarruf konusunda bir taraftan Hazine Maliye Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. Bir taraftan da Strateji Bütçe Başkanlığımız ciddi bir çalışma yürütüyor. 15 değil çok daha fazla bir madde sayısı. Bütün bunları bir yerde toparlayıp, belli bir süzgeçten geçirip uygulamaya geçeceğiz" açıklamasında bulundu.
17.04.2024 Ekonomi
Taşerona kadro verilecek mi? 90 bin taşerona kadro var mı?
Taşerona kadro verilecek mi? 90 bin taşerona kadro var mı? 3600 ek gösterge, ev hanımlarına prim desteği, SSK ve Bağkur prim eşitlemesi gibi önemli düzenlemeler dışında taşerona kadro da Meclis’in açılmasıyla yeniden gündeme geldi. KİT ve belediyelerde halen 90 bin civarında taşeron işçi, kadroya alınmayı bekliyor. 
16.04.2024 Çalışma Hayatı
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi Ticaret Bakanlığı, yasa dışı ticari eşya ve uyuşturucu yakalamalarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 artışla 2024 yılının ilk 3 ayında rekor yakalamalara 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildiğini açıkladı.
15.04.2024 Gündem
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi?
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi? Asgari ücrete ara zam gelecek mi, asgari ücrete temmuzda zam var mı? Asgari ücret çalışanları temmuzda maaşlarına ara zam gelip gelemeyeceğine yönelik açıklamaları dikkatle takip ediyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseldi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusu, gündem oldu.
14.04.2024 Çalışma Hayatı
Usta sanatçı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti
Usta sanatçı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.
13.04.2024 Magazin
MSB: Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1'i PKK'lı 9 kişi yakalandı
MSB: Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1'i PKK'lı 9 kişi yakalandı Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "Ülkemizden Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 9 şahıs Edirne’de görevli hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan birinin PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi." denildi.
11.04.2024 Gündem
Adana Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor
Adana Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor Türkiye Kültür Yolu Festivali, 13 Nisan’da ilk ayağı olan Adana’da çeşitli etkinliklerle başlayıp, her yaştan katılımcıya hitap edecek etkinleriyle 21 Nisan’a kadar sürecek. Festival kapsamına dahil edilen 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile 30’dan fazla noktada konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinlikler düzenlenecek.
11.04.2024 Adana
Kademeli emeklilik bekleyenleri yakından ilgilendiriyor! EYT'den sonra yaş ve prim detayı merak ediliyor
Kademeli emeklilik bekleyenleri yakından ilgilendiriyor! EYT'den sonra yaş ve prim detayı merak ediliyor EYT'den yararlanamayan ve emeklilik bekleyenler vatandaşlar için kademeli emeklilikte son durum merak konusu oldu. Sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan kademeli emeklilik sistemi için beklentiler her geçen gün yoğunlaşıyor.
10.04.2024 Çalışma Hayatı
TIR'ın gizli bölümünde girdiler! Kıskıvrak yakalandılar
TIR'ın gizli bölümünde girdiler! Kıskıvrak yakalandılar İstanbul'un Sarıyer İlçesinde yer alan Maslak'ta 17 Mart'ta bir restoranın önünde İsveç'te yaşayan Türklerin karıştığı ve 1 kişinin öldüğü silahlı kavgayla ilgili aranan Ömer Roni Güneş ve Robin Baran Güneş kardeşler, Türkiye'den Gürcistan'a giriş yaptıktan sonra TIR'da saklanırken yakalandı.
8.04.2024 Gündem
Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay
Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay Asgari ücretli milyonlarca vatandaşa heyecanlandıran açıklama geldi. Merkez Bankası, 2023 enflasyon hedefinden sapıldığı için yasa gereği hükümete açık mektup gönderdi. Metinde asgari ücrete ilişkin tek zam vurgusu da vardı. Ekonomist Muhammet Bayram konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak çalışanların enflasyona ezdirilmemesi için asgari ücrete bir miktar zam getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. İşte asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar...
8.04.2024 Çalışma Hayatı
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı!
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı! İstanbul'un Beşiktaş İlçesinde bulunan ‘Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış görüntülerini yorumlayan Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa,‘ihmaller zinciri’ açıklamasında bulundu. Yasa,"Yönetmeliklere göre 4 yılda bir değiştirilmek zorundadır" dedi.
5.04.2024 Gündem
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024 Gündem
İlk durak Adana olacak: Anadolu’nun renklerine unutulmaz bir yolculuk başlıyor
İlk durak Adana olacak: Anadolu’nun renklerine unutulmaz bir yolculuk başlıyor Türkiye Kültür Yolu Festivali, ilk durağı Adana’da 13 Nisan’da başlayacak 21 Nisan'a kadar devam edecek.
4.04.2024 Adana
18 ilde operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı
18 ilde operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 ilde düzenlenen Sibergöz 30 operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
30.03.2024 Gündem
Interpol kırmızı bülteniyle aranıyorlardı! İstanbul'da yakalandılar
Interpol kırmızı bülteniyle aranıyorlardı! İstanbul'da yakalandılar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da yakalandığını duyurdu.
29.03.2024 Gündem
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor" dedi.
29.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yasa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yasa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.