Yaşa Takılanlar

Yaşa Takılanlar

Son dakika yaşa takılanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaşa takılanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaşa takılanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaşa Takılanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaşa takılanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 633 yaşa takılanlar haberi bulunmuştur. Tüm yaşa takılanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
EYT'yi kıl payı kaçırana kademeli emeklilik var mı? Kademeli emeklilik tablosunda yaş ve prim günü şartı yenilendi!
EYT'yi kıl payı kaçırana kademeli emeklilik var mı? Kademeli emeklilik tablosunda yaş ve prim günü şartı yenilendi! EYT diğer adıyla Emeklilikte Yaşa Takılanlar uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde yerini koruyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalılara yaş şartı olmadan emeklilik imkanı var. Bu düzenlemenin 5 milyon kişinin hayatına dokunması bekleniyor. Hali hazırda EYT'yi kıl payı kaçıran vatandaşlara kademeli emeklilik çıkacak mı sorusu da araştırılıyor.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
Kademeli emeklilik geliyor! 1999 sonrası sigortalılara müjde! Kimler yararlanacak? Yaş ve prim gün şartları neler?
Kademeli emeklilik geliyor! 1999 sonrası sigortalılara müjde! Kimler yararlanacak? Yaş ve prim gün şartları neler? Kademeli emeklilik fırsatı geliyor. Son dakika açıklaması geldi. 9 Eylül 1999 ve sonrasında SGK'li olanlar Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanamadı. 9 Eylül 1999 ile 2008 yılları arasında sigortalı olanlar için yeni bir emeklilik düzenlemesi geliyor. EYT düzenlemesi sonrasında güncellenen prim-yaş listesine göre, 2000 ve 2008 arası sigortalı olanların erken emekli olabilecekler. İşte Kademeli Erken Emeklilik için yaş ve pirim gün sayısı şartları...
5.01.2024 Çalışma Hayatı
EYT'den emekli oldu ve para biriktirmeye başladı! Özlem Yıldız maaşını açıkladı
EYT'den emekli oldu ve para biriktirmeye başladı! Özlem Yıldız maaşını açıkladı 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' (EYT) düzenlemesiyle birlikte yüz binlerce vatandaş emeklilik hakkı kazandı. Pek çok ünlü isim de yeni düzenleme ile birlikte erken emeklilik imakanına kavuştu. Son olarak emekli olan Özlem Yıldız da maaşını açıkladı.
23.11.2023 Magazin
Staj mağdurlarına ve kademeli emeklilik bekleyenlere müjde! Yaş şartı olmadan emekli olabilecekler
Staj mağdurlarına ve kademeli emeklilik bekleyenlere müjde! Yaş şartı olmadan emekli olabilecekler Staj mağdurları ve kademeli emeklilik bekleyenler ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Staj mağdurları ile ilgili harekete geçildi. Yaş şartı olmadan emekli olmalarının yolu açılıyor. Sigorta başlangıç tarihi itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında bulunan vatandaşlar için yaş şartı aranmayacak. Bu durumdaki bireyler, belirlenen süre ve prim şartlarını tamamladıklarında emekli olabilecekler. 23 Mayıs 1996 öncesi sigorta girişi olanlar 5825 gün, bu tarihten sonra sigorta girişi olanlar ise 5900 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanacaklar. Öte yandan staj mağdurlarına ve kademeli emeklilik bekleyenlere emeklilik yolu açılacak.
22.11.2023 Emekli
Emeklilik yolu açılıyor! Staj mağdurlarına güzel haber, yaş şartı aranmayacak
Emeklilik yolu açılıyor! Staj mağdurlarına güzel haber, yaş şartı aranmayacak Sigorta başlangıç tarihi itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında bulunan vatandaşlar için yaş şartı aranmayacak. Bu durumdaki bireyler, belirlenen süre ve prim şartlarını tamamladıklarında emekli olabilecekler. 23 Mayıs 1996 öncesi sigorta girişi olanlar 5825 gün, bu tarihten sonra sigorta girişi olanlar ise 5900 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanacaklar. Öte yandan staj mağdurlarına emeklilik yolu açılacak uzman isim konuyla ilgili tarih verdi.
20.11.2023 Emekli
Staj mağdurlarına emeklilik yolu açılıyor! Yaş şartı aranmayacak
Staj mağdurlarına emeklilik yolu açılıyor! Yaş şartı aranmayacak Sigorta başlangıç tarihi itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında bulunan vatandaşlar için yaş şartı aranmayacak. Bu durumdaki bireyler, belirlenen süre ve prim şartlarını tamamladıklarında emekli olabilecekler. 23 Mayıs 1996 öncesi sigorta girişi olanlar 5825 gün, bu tarihten sonra sigorta girişi olanlar ise 5900 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanacaklar. Öte yandan staj mağdurlarına emeklilik yolu açılacak uzman isim konuyla ilgili tarih verdi.
20.11.2023 Emekli
Emekli maaşlarının hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken detay! 3 kritik tarih verildi
Emekli maaşlarının hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken detay! 3 kritik tarih verildi "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) gündemi sürerken, emekli maaşlarının hesaplanma yöntemleri merak konusu oldu. 2000 öncesi, 2000-2008 ve 2008 sonrası dönemler için farklı hesaplama yöntemi ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Dilek Ete vatandaşlara kritik uyarılarda bulundu.
17.11.2023 Ekonomi
Emekliye vergi muafiyeti müjdesi! Kritik tarih detayı açıklandı
Emekliye vergi muafiyeti müjdesi! Kritik tarih detayı açıklandı Emekli milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Yaklaşık 14 milyon vatandaşı ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitinin kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Bu yıl emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinden yararlanıp emekli olan EYT'liler Ocak 2024 itibariyle emlak vergisinden muaf olacak. İster nisanda isterse aralıkta emekliliğe hak kazanılmış olsun muafiyet aylık bağlanan tarihi izleyen yıldan itibaren geçerli olacak.
16.11.2023 Emekli
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı Emeklilik başvurusu yapacak vatandaşlar için önemli değişiklikler hükümetin gündeminde yer aldı. Özellikle 8.9.1999 tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu kapsamda, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kolları için belirlenen prim ödeme günleri ve emeklilik yaş sınırları vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilgi vererek dikkat çeken detaylardan bahsetti.
14.11.2023 Emekli
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SGK 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri açıklandı. Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri...
10.11.2023 Emekli
EYT'nin maliyeti belli oldu! SGK resmen açıkladı, prim detayı ortaya çıktı
EYT'nin maliyeti belli oldu! SGK resmen açıkladı, prim detayı ortaya çıktı Mart ayında yürürlüğe giren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı çalışmaya başlayanlarda yaş şartı kaldırıldı. Uzun yıllar boyunca pirim ödeyen fakat yaşı emekli olmaya yetmeyen milyonlarca çalışan, EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazandı. Sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 sonrası olanlar ise kapsam dışı bırakıldı. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin hayata geçmesiyle, yaklaşık 1,9 milyon kişi Mart sonrası emeklilik başvurusu yaptı. EYT’nin sosyal güvenliğe maliyeti belli oldu. İşte detaylar...
8.11.2023 Emekli
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için emeklilik yolculuğu devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun prim borcu bildirimleri ve emeklilik başvurularındaki kritik süreçler hakkında bilmesin gereken detaylar ortaya çıktı. SGK Uzmanı Dilek Ete birkaç aydır EYT başvuranlarının reddedildiğine dikkat çekerek yeniden başvuru konusunda vatandaşlara önemli önerilerde bulundu.
27.10.2023 Emekli
Bağkur prim gün sayısı düşecek mi? Bağkur'lular 7200 günden emekli olabilecek mi, Bağkur prim gün  sayısı 7200 e düştü mü?
Bağkur prim gün sayısı düşecek mi? Bağkur'lular 7200 günden emekli olabilecek mi, Bağkur prim gün  sayısı 7200 e düştü mü? Bağ-kur prim gün sayısının ne zaman düşeceği, Bağ-kurlular tarafından merak ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının çıkmasıyla birlikte, birçok Bağ-kur'lu 9000 prim günü şartı nedeniyle yasadan faydalanamadı. Bakanlık Bağ-kur'lu çalışanlar için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında Bağ-kur'lulara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanınacak. Peki, Bağ-kur prim gün sayısı düşecek mi? 7200 prim gün sayısında son durum ne, Bağ kur'lular 7200 günden emekli olabilecek mi, Bağ kur'lular 7200 günden emekli olabilecek mi?
12.10.2023 Emekli
EYT'de maaş bağlanmayanlar dikkat! Hemen kontrol edin
EYT'de maaş bağlanmayanlar dikkat! Hemen kontrol edin Emeklilikte yaşa takılanlar yasası kapsamında emekliliğe hak kazananların sayısı 2 milyonu geçerken, Mart'ta başvurup aylık bağlanmayanların çoğunun eksik primi, tescil sorunu ya da SGK'ya borcunun bulunduğu öğrenildi. E-devlet üzerinden "EYT evrak beklemede, dosya kaldırıldı" yazısıyla karşılaşanların Alo 170 üzerinden durumunu sorgulaması, eksiklerini gidermesi gerekiyor.
12.09.2023 Emekli
EYT'de dikkat çeken prim detayı! İade ediliyor
EYT'de dikkat çeken prim detayı! İade ediliyor SGK, prim ödeme gün sayısını doldurmadığı için emekli olamayan EYT'lilerin primlerini iade ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi kapsamında borçlanma ya da çalışarak emeklilik primini tamamlayamayanlara toptan ödeme yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yazılı başvuranlara yatırılan primler iade ediliyor. Emeklilik yaşını dolduranlar prim iadesi hakkından yararlanabilir. Sadece çalışandan kesilen, uzun vadeli sigorta kollarını (malullük, yaşlılık, ölüm) ifade eden primler iade edilir. İşveren payı, sağlık sigortası payı ve İşsizlik Sigortası Fonu için kesilen prim ise iade edilmiyor. İşte emekli milyonları ilgilendiren detaylar...
6.09.2023 Emekli
Emeklilik ile ilgili son dakika! Emeklilikte yüksek kök maaş almanın yolları açıklandı
Emeklilik ile ilgili son dakika! Emeklilikte yüksek kök maaş almanın yolları açıklandı Emeklilik ile ilgili son dakika gelişmesi açıklandı. Bunu yapan emeklilikler yüksek emekli maaşı alıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında 2 milyona yakın vatandaş emekliliğe hak kazanırken, aylığının düşük yatırıldığını düşünenlerden yüzlerce başvuru geldi. Aynı işyerinde, aynı şartlarda çalışmasına karşın farklı emekli aylığı bağlananlar yeniden hesaplama istedi. Emeklilikte yüksek aylık almak için kök aylığı artırmak şart. Prime esas kazancı yüksek tutmak kritik önem taşıyor. Eksik primleri borçlanarak tamamlamak da avantaj sağlıyor. İşte emekli maaşı ile ilgili son dakika tüm detaylar...
25.08.2023 Emekli
EYT ile ilgili kredi müjdesi! Flaş erken emeklilik detayı
EYT ile ilgili kredi müjdesi! Flaş erken emeklilik detayı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasının ardından, kıdem tazminatı ödemeleri artan işletmelere sağlanan kredi olanaklarından, kar amacı gütmeyen kurumlar da yararlanabilecek. Vakıf, vakıf üniversitesi, dernek ve bağlı şirketleri ile ticaret ve sanayi odaları, meslek örgütleri ve birlikler de Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kıdem tazminatı kredisi çekebilecek. Öte yandan EYT'den yararlanmak isteyen vatandaşlar için yeni fırsatlar ortaya çıktı. İş Kanunu'ndaki önemli detaylar emeklilik hayali kuran çalışanlara büyük fırsatlar sunuyor. Çalıştığı halde girişi yapılmayan, sigortaya girişi geç bildirilenler için emeklilik hakkı yasalarla mümkün. İşte EYT hakkın kazanmayla ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
5.08.2023 Ekonomi
Emeklilik kapısı açıyor, geliri artırıyor! Bu yöntem girişi geç bildirilenlere ömür boyu ek gelir sağlıyor!
Emeklilik kapısı açıyor, geliri artırıyor! Bu yöntem girişi geç bildirilenlere ömür boyu ek gelir sağlıyor! İş Kanunu'ndaki bazı detaylar kişilere hem emeklilik kapısını aralarken hem de ek gelir sağlıyor. Halihazırda çalıştığı halde sigorta girişi olmayan ya da geç bildirilenler için dava hakkı da var. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasası'ndan yararlanmak için binlerce kişinin bunu yapması şart. İş mahkemelerine başvuranlar kanundaki bazı detaylardan yararlanabiliyor. Girişi 8 Eylül 1999'dan öncesi olmasına karşılık primi yatırılmamış kişiler dava açarken bir yandan emeklilik kapısını açacak yeni yollar da aranıyor.
4.08.2023 Emekli
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor EYT ile emekli olanlar maaşlarını almaya başlarken bazıları da kademeli olarak ilk maaşını alma heyecanı yaşıyor. EYT sonrası işten çıkanlara 100 gün uyarısında bulunan İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci, sigorta başlangıcı ile ilgili önemli tespitte bulundu.
21.07.2023 Emekli
EYT ile ilgili flaş açıklama! Emekli maaşı bağlanmayana 90 gün uyarısı
EYT ile ilgili flaş açıklama! Emekli maaşı bağlanmayana 90 gün uyarısı Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT kapsamında olup emekli maaşı bağlanmayana 90 gün uyarısı geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında 1 milyon 700 başvurunun büyük bölümüne emekli aylığı bağlandı. Bir kısım başvurunun ise tamamlanması bekleniyor. Henüz emekli maaşı bağlanmayan EYT'lileri ilgilendiren ayrıntılar ortaya çıktı.
13.07.2023 Emekli
Emeklilikle ilgili kritik 7 yıl kuralı! Borçlanma ve prim gün sayısı ayrıntısı ortaya çıktı
Emeklilikle ilgili kritik 7 yıl kuralı! Borçlanma ve prim gün sayısı ayrıntısı ortaya çıktı EYT ile emekli olan milyonlar sıra ile ilk maaşlarını almanın heyecanını yaşarken, emekliler de maaşlarını gelecek zammı heyecanla bekliyor. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı TBMM genel kuruluna çevrildi. Dün yapılması planlanan ‘Emeklilere yüzde 25 zam öngören düzenlemenin görüşmeleri’ ertelendi. Prim günü dolan ya da yaklaşan pek çok kişi de emekliliği ile ilgili detayları merak ediyor ve araştırıyor. Dikkat çeken 7 yıl kuralı ortaya çıktı. İşte emekli olmak için gün sayanları merak ettiği soruların cevapları....
12.07.2023 Emekli
Memura, emekliye, EYT'liye ek zam! Tek tek hesaplandı, tarih verildi
Memura, emekliye, EYT'liye ek zam! Tek tek hesaplandı, tarih verildi Emekli maaşlarına ve emekli aylıklarına dev zam geliyor. Yeni emekli ve memur maaşları tek tek hesaplandı. En düşük polis, hemşire, doktor, öğretmen maaşı ortaya çıktı. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi kapsamında aylık bağlanan ya da mart, nisan ayında başvuru yapıp bekleyenler temmuz zammı ve refah payı artışından yararlanacak. En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarken, SSK, Bağ-Kur, memur emeklisine yılın ikinci yarısında uygulanacak zam oranı da yüzde 25 olarak güncellendi. Memur ve emekliler zamlı maaş ve aylıklarını 15 Temmuz'dan itibaren cebine koyacak. Memur maaşlarına 8 bin 77 lira ilave artış getiren yasal düzenleme bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşarak yürürlüğe girecek. İşte emekli ve memur maaşlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
10.07.2023 Emekli
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili gelişmeler devam ederken, emekli olan milyonlarca kişiye kritik bir uyarı geldi. Başvuru sonrası 100 gün dolduğunda çalışmayanların GSS borcu ile karşı karşıya kalacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, kritik tarihi açıkladı.
4.07.2023 Ekonomi
Ebru Şallı ekrana dönüş sinyali verdi!
Ebru Şallı ekrana dönüş sinyali verdi! Ünlü model ve sunucu Ebru Şallı, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasasına yetişerek emekli olduğunu itiraf etmişti. EYT sonrası oğlu Beren’in haftalığına zam yaptığını esprili bir dille söyleyen Şallı, ekrana dönüş sinyalini de verdi.
19.06.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Yaşa Takılanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaşa takılanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.