Yabancı Turist

Yabancı Turist

Son dakika yabancı turist haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yabancı turist ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yabancı turist haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yabancı Turist

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yabancı turist gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.543 yabancı turist haberi bulunmuştur. Tüm yabancı turist haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fincanları tükürerek temizlemişti! İşletmeci hakkında flaş karar
Fincanları tükürerek temizlemişti! İşletmeci hakkında flaş karar Edirne'de, alışveriş merkezinde kahve satılan dükkanda, fincanları tükürerek temizlediği anlar kameraya yansıyan işletmeci Hacı Zorlu'nun sözleşmesi feshedilip, iş yeri kapatıldı. Zorlu, "Bardakların temizliğini yaparken kolonyalı mendille siliyordum. İçerisindeki tozun gitmediğini görünce üfledim. Burada kesinlikle art niyet veya yanlış anlaşılma var. Biz bu bardaklarla kesinlikle kahve satışı yapmıyoruz" dedi.
17.02.2024 Gündem
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
21.01.2024 Gündem
Ayasofya'da yeni düzenleme sonrası ilk Cuma: Giriş yoğunluğu azaldı
Ayasofya'da yeni düzenleme sonrası ilk Cuma: Giriş yoğunluğu azaldı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Yeni düzenleme sonrası kılınan ilk cuma namazına giriş yoğunluğunun azaldığı görüldü. 
19.01.2024 Gündem
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL?
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL? Ayasofya-İ Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Sabah saatlerinden itibaren yabancı turistler bilet gişeleri önünde yoğunluk oluştururken, düzenleme camiyi ibadet amacıyla ziyaret eden Türk vatandaşlarını ise kapsamayacak. Söz konusu düzenlemenin ardından Ayasofya müze mi oldu, sorularına yanıt aranmaya başlandı.
16.01.2024 Gündem
Antalya'nın rekoru değişti, turist sayısı 16 milyonu aştı
Antalya'nın rekoru değişti, turist sayısı 16 milyonu aştı Antalya'ya 2023 yılında gelen yabancı turist sayısı, 395 bin 479 transfer yolcusunun eklenmesiyle 16 milyon 84 bin 737 olarak güncellendi. Antalya turizm tarihinde ilk kez 16 milyon rakamı aşıldı.
9.01.2024 Gündem
Kapadokya'da tüm zamanların rekoru kırıldı
Kapadokya'da tüm zamanların rekoru kırıldı UNESCO Dünya Doğal Kültürel Miras listesinde yer alan ve Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan müze ve ören yerlerini 2023 yılında, 4 milyon 826 bin 662 yerli ve yabancı turist ziyaret ederek tüm zamanların rekorunu kırıldı. Nevşehir Valisi Ali Fidan, "2023 yılında tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşılarak yeni bir rekor elde ettik" dedi.
4.01.2024 Gündem
Bodrum'da uygun tatil fırsatı: Geceliği 1.500 TL'den başlıyor
Bodrum'da uygun tatil fırsatı: Geceliği 1.500 TL'den başlıyor Muğla'nın turizmde lokomotif ilçesi Bodrum'da yerli turist hareketliliği azalırken, ilçe yabancı turistlere kaldı. Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, "Orta yaş grubu misafirlerimiz Bodrum'a gelmeye başladı. Şu an otellerde yüzde 80 bandında doluluk oranı görünüyor" dedi.
10.09.2023 Ekonomi
47 Plaka Neresi? 47 Hangi Şehrin Plakası? 47 Hangi İlin Plaka Kodu?
47 Plaka Neresi? 47 Hangi Şehrin Plakası? 47 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'deki her şehrin standart olarak verilmiş olan bir plaka kodu bulunur. Özellikle bu plaka kodları araçların arka ve ön kısımlarındaki plakalarda değerlendirilir. Böylece araçların o şehre ait olduğu ve oradaki trafik şube üzerinde kayıtlı olduğu anlaşılır. Aynı zamanda alfabetik sıraya göre ele alınan harfler üzerinden 47 numarası bir şehre denk gelmektedir. O şehir ise Mardin şehri olarak ön plana çıkar.
27.08.2023 Yaşam
42 Plaka Neresi? 42 Hangi Şehrin Plakası? 42 Hangi İlin Plaka Kodu?
42 Plaka Neresi? 42 Hangi Şehrin Plakası? 42 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'nin bütün farklı bölgelerinde yer alan şehirler adına sabit olarak verilmiş plaka kodları bulunur. Genelde ise bu plaka kodları o şehir çıkışta olan araçların plakaları olarak değerlendirilir. Motorlu araçlarda hem arka hem de ön kısımda ilk iki hane olarak değerlendirilmektedir.
25.08.2023 Yaşam
37 Plaka Neresi? 37 Hangi Şehrin Plakası? 37 Hangi İlin Plaka Kodu?
37 Plaka Neresi? 37 Hangi Şehrin Plakası? 37 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'de her şehrin il plaka kodu farklıdır. 37 plaka kodu Türkiye'nin Kastamonu şehrine aittir.
25.08.2023 Yaşam
33 Plaka Neresi? 33 Hangi Şehrin Plakası? 33 Hangi İlin Plaka Kodu?
33 Plaka Neresi? 33 Hangi Şehrin Plakası? 33 Hangi İlin Plaka Kodu? Her şehrin bir plaka kodu olması ile birlikte 33 yine alfabetik sıraya göre bir şehre aittir. Bu şehir ise Isparta olarak öne çıkar. Akdeniz Bölgesi'nin önemli şehirlerinden biri olan Isparta, ticari ve tarım ile hayvancılık noktasında önemli yer taşır.
24.08.2023 Yaşam
16 Plaka Neresi? 16 Hangi Şehrin Plakası? 16 Hangi İlin Plaka Kodu?
16 Plaka Neresi? 16 Hangi Şehrin Plakası? 16 Hangi İlin Plaka Kodu? Motorlu taşıtların karayollarında takibini gerçekleştirmek ve denetimini sağlamak amaçlı plakalar büyük öneme sahiptir. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de şehre bağlı olarak sabit bir plaka kodu bulunur. Bu da herhangi bir cezai yaptırım ve benzeri gibi durumlar karşısında trafikte düzenin yakalanmasına olanak verir.
21.08.2023 Yaşam
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi Doğal ve kültürel varlıklarıyla öne çıkan Karadeniz Bölgesi’ne yabancı turist ilgisi çok hızlı artıyor. İlk yedi ayda Trabzon’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılı neredeyse ikiye katladı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, “Artan ilgi yolcu trafiğine de yansıyor. Trabzon bir cazibe merkezi oldu” dedi. Trabzon’un turizmde çok hızlı büyüdüğünü anlatan turizmciler ise “Trabzon, Antalya gibi bir destinasyon oluyor. Turizm çok güzel ama dengeli ve kontrollü büyümeliyiz. Tüm Karadeniz’e yaymalıyız” ifadelerini kullandı.
17.08.2023 Ekonomi
Turist harcamaları haritasında dikkat çeken veriler
Turist harcamaları haritasında dikkat çeken veriler Haziran ve temmuz aylarını kapsayacak şekilde yaz döneminde Türkiye’de kredi kartı üzerinden yapılan turist harcama verileri hesaplandı. Verilere göre, en çok harcama 10 Haziran’da İstanbul ev sahipliğinde oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı kapsamında 9-11 Haziran hafta sonunda gerçekleşti. Özellikle, yabancı turist harcamalarında bir önceki haftaya kıyasla yüzde 33 daha fazla harcama gerçekleştiği gözlemlendi.
2.08.2023 Ekonomi
Motosikleti 'yatarak' sürdü! Yabancı turist görüntüledi
Motosikleti 'yatarak' sürdü! Yabancı turist görüntüledi Fethiye'de genç bir sürücünün motosiklet üzerinde yatarak yaptığı sürüş sonrası motosikleti geçici olarak trafikten men edilirken, trafik ekiplerince 21 bin 834 TL ceza yazıldı.
7.07.2023 Yaşam
Tatil planları askıya alındı! Yerli ve yabancı turist beklemede
Tatil planları askıya alındı! Yerli ve yabancı turist beklemede Turizm sektörü ikinci tura kalan seçimlerin belirsizliğini yaşıyor. Tur operatörleri ve seyahat acentaları uçak ve operasyon planlaması yapamazken; rezervasyonların durağan olduğu belirtiliyor. Turizmcilerin, yabancı tur operatörleriyle yaptıkları görüşmelerden aldıkları izlenim ise “Sonuçların netlik kazanmasıyla birlikte tur programları hızla başlayabilir” şeklinde.
18.05.2023 Ekonomi
Tatile çıkacak herkesi ilgilendiren haber! Otel konaklama ve lahmacun fiyatları dudak uçuklattı
Tatile çıkacak herkesi ilgilendiren haber! Otel konaklama ve lahmacun fiyatları dudak uçuklattı Muğla'nın Bodrum ilçesinde, lüks işletmelerde geçen yıl 200 TL'ye satılan bir lahmacunun fiyatı 450 TL'ye, kişi başı gecelik konaklama hizmeti ise 450 liradan başlayıp, konum ve konsepte göre 200 bin liraya kadar çıkıyor. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "Yüksek sezonda 1 milyon liraya 5 gece konaklama yapılan yerler de var. Bu tarz yerler oteller içerisinde villa ve apart konsepti olarak hizmet veriyor. Burada 7 kişi de konaklayabiliyor" dedi.
2.05.2023 Yaşam
Turistik Doğu Ekspresi, 86 seferde 20 bin 936 yolcu taşıdı
Turistik Doğu Ekspresi, 86 seferde 20 bin 936 yolcu taşıdı Dünyanın trenle seyahat edilecek en iyi ilk 4 rotasından olan Turistik Doğu Ekspresi, 2022-2023 sezonunu kapattı. 12 Aralık 2022'den 22 Mart 2023'e kadar 86 sefer düzenleyen Turistik Doğu Ekspresi, 20 bin 936 yolcu taşıdı.
24.03.2023 Yaşam
Otellerde yeni dönem! Tur operatörleri rapor isteyecek
Otellerde yeni dönem! Tur operatörleri rapor isteyecek Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otellere ve yeme-içme sektöründeki işletmelere, depreme dayanıklı olduklarına dair sertifika verilmesi gerektiğini belirtti. Bağlıkaya, “Yurtdışındaki muhataplarımız eskiden ‘yeni destinasyon var mı?’ diye sorarken şimdi depremi soruyor. Tur operatörleri de büyük ihtimalle otellerin depreme dayanıklı olup olmadıklarına dair raporlar isteyecek. Oteller sertifikalansın ki güven telkin edelim” diye konuştu.
20.03.2023 Ekonomi
2023 yılının ilk ayında tüm zamanların rekoru kırıldı!
2023 yılının ilk ayında tüm zamanların rekoru kırıldı! Türkiye'nin 'turizm başkenti' olarak adlandırılan Antalya'da, 2023 yılının ilk ayında tüm zamanların rekoru kırıldı. Ocak ayında Antalya'ya hava yoluyla gelen toplam turist sayısı, geçen yıla göre yüzde 58 artışla 291 bin 647 kişi oldu. Bu sayı, 182 bin turistle tüm zamanların en yüksek ocak ayı gelişlerinin yaşandığı 2020'yi de geride bıraktı.
1.02.2023 Ekonomi
Okullar yarıyıl tatiline girdi, isyan ettiler: Son 42 yılın en kötüsü
Okullar yarıyıl tatiline girdi, isyan ettiler: Son 42 yılın en kötüsü Bugün başlayan sömestr tatilini dört gözle bekleyen bazı kayak merkezlerinde, yeterli kar yağışı olmadığı için gece boyunca suni kar üretiliyor. Uludağ’daki tesislere ise suni kar makineleri bile çare olmazken; yetkililer hava yeterince soğumadığı için kar makinelerini kullanamamaktan yakınıyor. Erciyes ve Palandöken ise kardan nasibini alan şanslı bölgeler...
20.01.2023 Gündem
Turizmde tüm zamanların rekoru kırıldı
Turizmde tüm zamanların rekoru kırıldı Antalya'da, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Ersin Yazıcı'nın '17 milyon turist' hedefiyle tüm yılların rekor hedefini ortaya koyduğu 2023'ün Ocak ayının ilk 15 günü beklenen ölçüde turist sayısına ulaşıldı. 15 günde kente hava yoluyla gelen turist 125 bini bulurken, 1-15 Ocak arası itibarıyla tüm yılların rekoru kırıldı.
16.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: Karşımıza aday çıkaramadılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: Karşımıza aday çıkaramadılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'daki toplu açılış töreninde, "Bay Kemal, sen bu teröristlerle dirsek dirseğe dolaştın. Cezaevlerindeki teröristleri de 'Nasıl çıkarırız?' diye bunun gayreti içerisindesin. Boşuna uğraşma, o teröristler öyle oralardan çıkamazlar. Bu şimdiden vadediyor. Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Demirtaş değil miydi? Çıkmış 'Onları çıkaracağım' diyor. Bu millet sana bu yolu açmaz. Bu millet, kan emicilere bu ülkede yol vermez" dedi.
14.01.2023 Gündem
Antalya turizmine 2022 dopingi; Yüzde 48 artış, 13.4 milyon turist
Antalya turizmine 2022 dopingi; Yüzde 48 artış, 13.4 milyon turist Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 2022'de kenti hava yoluyla 13 milyon 432 bin 593 turistin ziyaret ettiğini açıkladı. Vali Yazıcı, aralık ayında ise 'rekorlar yılı' 2019'un aralık ayı rakamlarının aşıldığını belirtti.
3.01.2023 Gündem
Vali Yerlikaya: İlk 10 ayda İstanbul'a 13 milyon 372 bin 526 turist geldi
Vali Yerlikaya: İlk 10 ayda İstanbul'a 13 milyon 372 bin 526 turist geldi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bu yılın ilk 10 ayında İstanbul'a gelen yabancı turist sayısını 13 milyon 372 bin 526 olarak açıkladı.
21.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yabancı Turist ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yabancı turist haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.