Vitamin Eksikliği

Vitamin Eksikliği

Son dakika vitamin eksikliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vitamin eksikliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vitamin eksikliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vitamin Eksikliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vitamin eksikliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 411 vitamin eksikliği haberi bulunmuştur. Tüm vitamin eksikliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eksik vitaminler bu işaretlerle ortaya çıkıyor! Bu formül kafa karıştırmıyor: Hiçbir hastalık vücudu fethedemiyor!
Eksik vitaminler bu işaretlerle ortaya çıkıyor! Bu formül kafa karıştırmıyor: Hiçbir hastalık vücudu fethedemiyor! Bazı vitamin eksiklikleri yapılan tam kan testiyle ortaya çıkar. Kış mevsiminde yakalanan grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar da bu eksikliklerden dolayıdır. Sağlıklı bir yaşam için gerekli olan bu vitaminleri tüketilen besinlerden de almak mümkündür. Tıpkı şeker gibi... Meyvelerden elde ettiğimiz şeker de vücudun ihtiyacı olan sağlar. Eksikliği hasta eden 5 vitamin hakkında gerçekler...
16.01.2024 Yaşam
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... A vitamini hayvansal ve bitkisel kaynaklı tüm besinlerde farklı oranlarda bulunmaktadır. Beyaz et, kırmızı et, balık ve deniz ürünleri, taze meyve ve sebzeler A vitamini içerir. 
13.01.2024 Sağlık
Morluk Nasıl Geçer? Morluk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Morluk Nasıl Geçer? Morluk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Morluk sarımsak, soğan ve zencefil ile kısa sürede geçen bir durumdur. Bu besinleri morluğun üzerine sürüp bekleterek morlukların kısa süre içinde geçmesini sağlayabilirsiniz. 
8.01.2024 Sağlık
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı'
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı' Niğde Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Naife Yüksel Can, sürekli ağız kokusunun birçok nedeni olabileceğini belirterek, sistemik rahatsızlıkların araştırılmasına ve düzenli ağız bakımına dikkati çekti.
24.12.2023 Yaşam
Vitamin depolarını ağzına kadar dolduruyor! İşte süper besinler
Vitamin depolarını ağzına kadar dolduruyor! İşte süper besinler Vitamin eksikliği, tüm dünyada en çok karşılaşılan sorunlardan biri. Eksikliği halinde birçok kronik hastalığa zemin hazırlayan vitamin eksikliğine karşı önlem almanın en doğru yöntemi; doğru beslenmeden geçiyor. İşte vitamin deposu besinler...
13.08.2023 Sağlık
İftiraya uğradığı ortaya çıkan doktor ilk kez konuştu: Meslek hayatımda hiçbir uyarı ve ceza almadım
İftiraya uğradığı ortaya çıkan doktor ilk kez konuştu: Meslek hayatımda hiçbir uyarı ve ceza almadım Muğla'nın Menteşe ilçesinde Esra Ç.'yi (17) muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan, ardından iftiraya uğradığı ortaya çıkan Muğla Eğitim-Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ufuk S. (31), konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bugüne kadar mesleğimi, meslek etiği ve insani vicdanımla, hakkıyla yerine getirdim. Meslek hayatımda görevim ile ilgili hiçbir uyarı ve ceza almadım. Hakkımdaki bu iftira süreci hem beni hem ailemi hem de çalışma arkadaşlarımı yerle bir etti. İftiracı hakkında da hukuki olarak davamızı başlattık" dedi.
11.08.2023 Gündem
Halsizliğinizin nedeni vitamin eksikliği olabilir! İşte yapılması gerekenler
Halsizliğinizin nedeni vitamin eksikliği olabilir! İşte yapılması gerekenler Uzun süreli halsizlik şikayetinin altında B12 vitamin eksikliğinin olabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, “B12 vitamini enerji düzeyini arttırır, sinir sistemi sağlığını destekler, kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna katkı sağlar. Vegan veya vejetaryenler, mide ülseri, kronik gastrit gibi sindirim sistemi sorunları olanlara, yaşlı bireylere B12 vitamin iğnesini doktor kontrolünde yaptırmasını öneriyoruz” dedi.
10.08.2023 Sağlık
Cinsel istismar ile suçlanan doktorun ifadesi ortaya çıktı: Kısmen hatırlıyorum
Cinsel istismar ile suçlanan doktorun ifadesi ortaya çıktı: Kısmen hatırlıyorum Muğla'nın Menteşe ilçesinde muayene ettiği E.Ç. (17) adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Dr. Ufuk S. (31), savcılıktaki ifadesinde, "Hastanın çamaşırını ya da giysisini çıkarmasını istemedim, kendim de çıkarmadım" dedi.
7.08.2023 Yaşam
Hastalanmayı engelliyor, vücut direncini artırıyor! B12 vitamin değerini zirveye çıkarıyor
Hastalanmayı engelliyor, vücut direncini artırıyor! B12 vitamin değerini zirveye çıkarıyor Metabolizmanın dengeli çalışmasını sağlıyor, doğurganlık oranını artırıyor. Tüm hücrelerin kısa sürede yenilenmesini sağlıyor, sık sık hastalanmayı engelliyor ve vücut direncini artırıyor Sinir hücrelerinin alışverişini destekliyor. Vücut tarafından karşılanmadığı için besinler yoluyla alınması zorunlu olan bu vitaminin, eksikliği durumunda direkt olarak bilişsel sorunları beraberinde getiriyor. Sık hastalanma, halsizlik ve hafıza problemleri özellikle bu vitaminin eksikliğine işaret eden en önemli belirtiler arasında yer alıyor. Uzmanlar, eksikliği yaşamamak için bazı besinlerin düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Peki, eksikliğinin belirtileri nelerdir, nasıl geçer? Bu vitamini içeren besinler nelerdir? İşte ayrıntılar...
22.07.2023 Sağlık
Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir?
Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir? Geven otu uzmanların önerdiği faydalı ve şifalı bir otur. Kökünün ve çiçeğinin ayrı ayrı etkileri vardır. İnsanlara oldukça faydalı olan bu bitki sağlık açısından önemlidir. Geven otu farklı şekillerde tüketilebilir ve bu sayede insan vücudunu zararlı etkilerden arındırır.
14.07.2023 Sağlık
Kızılbacak Otu Nedir? Kızılbacak Otu Faydaları Nelerdir?
Kızılbacak Otu Nedir? Kızılbacak Otu Faydaları Nelerdir? Doğada yer alan birçok bitki, insanlar için çeşitli faydalar içermektedir. Bu bitkiler uzun yıllardan beri insanlar tarafından çeşitli alanlarda kullanılır. Daha tıbbın ilerlemediği be gelişmediği dönemlerde de oldukça yaygın olarak bitki ve otlardan çeşitli ilaçlar ve merhemler yapılırdı. Günümüzde tıp oldukça gelişmiş ve ilerlemiş olsa da bitki ve otlardan hala yararlanılmaya devam edilir. Kızılbacak otu da bu yaygın otlardan biridir. 
9.07.2023 Sağlık
Yemlik Otu Nedir? Yemlik Otu Faydaları Nelerdir?
Yemlik Otu Nedir? Yemlik Otu Faydaları Nelerdir? Yöresel ve sevilen tatlar içinde bulunan yemlik otu, hem çok faydalı hem de çok sevilen faydalı bir bitki türüdür. Yemlik otu, bahar aylarında sıkça rasanan bir bitki türüdür. Yemlik otu ile ilgili bilgi edinmek isteyen ve ne olduğu ile ilgili bilgilenmek isteyen kişiler için, yemlik otu ile ilgili çok araştırma yapıyor. Bu nedenle de yemlik otunun faydaları ile ilgili bilgi vermek, okurlar için çok önemli olur.
17.06.2023 Sağlık
Aft Nasıl Geçer? Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Aft Nasıl Geçer? Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Aft ağızda belirli dönemlerde ortaya çıkabilir. Ancak aft sıklıkla çıktıktan sonra bireylerin hayatını önemli bir ölçüde zorlamaktadır. Aft yemek yerken, su içerken veya makyaj yaparken büyük ağrılara neden olabilir. Ancak stresten uzak kalmak ya da aft ilaçları kullanmak kısa sürede aftı geçirebilir.
24.03.2023 Sağlık
D vitamini eksikliği halk sağlığı problemi haline geldi
D vitamini eksikliği halk sağlığı problemi haline geldi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, D vitamini eksikliğinin 'halk sağlığı problemi' haline geldiğini söyledi.
28.11.2022 Sağlık
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat Kansere ve kemik erimesine karşı koruyuculuğunun yanı sıra bağışıklığı da arttıran D vitamininin vücut için önemini anlatan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Çakmak Sancar, pek çok kişide özellikle kış mevsiminde D vitamini eksikliği görüldüğünü söyleyerek, vitaminin vücutta depolanmasıyla ilgili bilgiler paylaştı.
4.11.2022 Sağlık
Kötü kolesterol (LDL) tedavisinde çok etkili! Kalp ve damar hastalıklarına şifa...
Kötü kolesterol (LDL) tedavisinde çok etkili! Kalp ve damar hastalıklarına şifa... Kolesterol tedavisinde ilaç kullanılıyor, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar, kalp krizine karşı şifa! Kolesterol, insan vücudu için hayati fonksiyonları yerine getiren yağ benzeri bir madde olarak tanımlanıyor. Hücre duvarları ve hormonların inşasında rol oynayan kolesterol ihtiyacımızın büyük kısmı vücudumuz tarafından üretilerek karşılanıyor, geri kalanı da yiyeceklerden sağlanıyor. Ancak yüksek kalorili ve yağlı beslenme tarzı, vitamin eksikliği ve çok az egzersizin kanda kolesterol seviyesini artırdığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aslıhan Eran Ergöknil kolesterole karşı tüketilmesi gereken besinleri anlattı.
18.06.2022 Sağlık
Kanseri önlüyor, doğal antibiyotik, B12 ve A vitamini deposu! İçeriği diğerlerinden çok farklı! Kabızlığı da önlüyor...
Kanseri önlüyor, doğal antibiyotik, B12 ve A vitamini deposu! İçeriği diğerlerinden çok farklı! Kabızlığı da önlüyor... Kemik erimesinden koruyor, sağlıklı protein ve yağ kaynağı, B12 yönünden çok zengin. Ruhsal rahatsızlıklara karşı da koruyucu etkiye sahip. Doğal antibiyotik özelliği sayesinde faydalı bakterileri öldürmeden zararlı olanlarla savaşıyor. Sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık, ishal ve şişkinlik gibi sorunların önüne geçiyor. Cildi ve gözleri koruyor. Kansere karşı da önleyici. Her gün düzenli olarak tüketilmesi yeterli oluyor. Bu yoğurdun içeriği diğerlerinden çok farklı....
28.03.2022 Sağlık
Bıyık bölgesi (dudak üstü) kararması nasıl geçer? Bıyık bölgesi kararması için ne yapılır, hangi içerikli krem ve ilaç kullanılmalı, doğal yöntemler neler?
Bıyık bölgesi (dudak üstü) kararması nasıl geçer? Bıyık bölgesi kararması için ne yapılır, hangi içerikli krem ve ilaç kullanılmalı, doğal yöntemler neler? Bıyık bölgesindeki kararmalar birçok kadın için estetik açıdan sorun teşkil eder. Ağzınızın etrafındaki inatçı koyu renkli deriden nasıl kurtulacağınızı merak ediyorsanız, size yardımcı olacak bir rehber hazırladık. Cilt aydınlatıcı kremler, bitkisel karışımlar ya da pigmentasyon üzerinde baskılayıcı kimsayal içerikler… Peki, Bıyık bölgesinde kararma nasıl geçer, Bıyık bölgesi kararmasına ne iyi gelir?
23.03.2022 Sağlık
Çocuklara bilinçsiz vitamin kullandırılmamalı!
Çocuklara bilinçsiz vitamin kullandırılmamalı! Prof. Dr. Vefik Arıca, ailelerin çocukları için hekime danışmadan, ezbere bir şekilde vitamin alabildiğini belirterek, vitamin kullanımı için çocuğun önce hekim muayenesinden geçmesini, gerekli tetkikler yapıldıktan ve hangi vitamin eksikliği varsa tespit edildikten sonra takviye alınmasını önerdi.
4.11.2021 Sağlık
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği Zinde kalmak, beden ve ruh sağlığını korumak için vitamin ve mineral dengemiz önemli. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alihan Oral yorgun düşüren vitamin-mineral eksikliklerini anlattı.
6.10.2021 Sağlık
Koronavirüs tedavisi gören çocuklarla ilgili 'ilaç' açıklaması
Koronavirüs tedavisi gören çocuklarla ilgili 'ilaç' açıklaması Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs tedavisi gören çocuklarda hiç ilaç kullanmadıklarını belirterek, "Biz baştan beri çocuklarda hiçbir ilaç kullanmadık. Elde kesin deliller olmadığı sürece bir ilacı ya da aşıyı çocuklara uygulamanız mümkün değil. Biz çocuk ateşlendiğinde ateş düşürücü, belli belirtileri varsa onlara yönelik tedaviler, bol sıvı alması ve izole edilmesi şeklinde bir yaklaşım uyguladık, şu anda da aynı şeyi uyguluyoruz" dedi.
29.09.2021 Gündem
Göz muayenesinde birçok hastalık tespit ediliyor
Göz muayenesinde birçok hastalık tespit ediliyor Göz muayenesinin sadece göz hastalıkları hakkında bilgi vermediğini belirten Op. Dr. Nihat Tamer, "Hipertansiyon, kalp damar, multiple skleroz (MS), troid, migren, diyabet ve beyin tümörü gibi hastalıkları göz muayenesi sırasında belirleyebiliyoruz" dedi.
29.08.2021 Sağlık
Gereksiz kullanılan vitaminler DNA hasarına yol açıyor!
Gereksiz kullanılan vitaminler DNA hasarına yol açıyor! Vitamin ve gıda takviyeleri kullanımı, sağlıklı yaşam, hastalıklardan korunma veya enerji kazanmak gibi gerekçelerle günümüzde giderek artıyor. Kişinin yeterli ve dengeli beslenmesi durumunda vücudunda vitamin eksikliği olmayacağını söyleyen Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, vitaminler gıda takviyeleri ilgili önemli bilgiler verdi.
15.08.2021 Sağlık
Gereksiz vitamin ve gıda takviyesi kullanımı DNA hasarına yol açabilir
Gereksiz vitamin ve gıda takviyesi kullanımı DNA hasarına yol açabilir Vitamin ve gıda takviyeleri kullanımı, sağlıklı yaşam, hastalıklardan korunma veya enerji kazanmak gibi gerekçelerle günümüzde giderek artıyor. Kişinin yeterli ve dengeli beslenmesi durumunda vücudunda vitamin eksikliği olmayacağını söyleyen Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, vitaminler gıda takviyeleri ilgili önemli bilgiler verdi.
14.08.2021 Sağlık
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun?
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun? Vitamin eksikliği pek çok önemli sağlık sorununa neden olabilir. Vitaminlerin doğal yollardan alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, günlük tüketilmesi gereken elzem aminoasit, yağ asidi ve karbonhidrat bileşenleri ile yerine konması son derece önemli olduğunu vurguladı. Peki, Takviye vitaminlere gerçekten ihtiyacımız var mı? Hangi vitamin ne kadar kullanılmalı? İşte vitaminler ile ilgili bilmeniz gerekenler...
6.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Vitamin Eksikliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vitamin eksikliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.