Gazete Vatan Logo

Morluk Nasıl Geçer? Morluk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Morluk sarımsak, soğan ve zencefil ile kısa sürede geçen bir durumdur. Bu besinleri morluğun üzerine sürüp bekleterek morlukların kısa süre içinde geçmesini sağlayabilirsiniz. 

Morluk Nasıl Geçer? Morluk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Morluk Nasıl Geçer?

Antioksidan özelliği olan sarımsağı yemeklerinize koyarak tüketirseniz vücudunuz daha hızlı iyileşir ve morluklar da kısa süre içinde ortadan kalkar. Sarımsağı ezip suyunu morluk olan bölgeye sürerek yine rengin açılmasını sağlayabilirsiniz. Soğanı ikiye bölerek morluk olan bölgeye uygularsanız ve şişkinliğin hem de ağrının azalmasını sağlayabilirsiniz.

Soğan morlukların kısa sürede geçmesini sağlayarak bölgedeki ağrıyı hafifletir. Zencefil de iltihap giderici özelliği olduğundan morlukların tedavisinde kullanılabilir. Zencefili ikiye bölüp morluk olan bölgeye koyup bekletirseniz kısa süre içinde morlukların geçtiğini görebilirsiniz. Sirke kan akışını artırdığından morlukların kısa sürede geçmesini sağlar. Sirkeyi su ile karıştırdıktan sonra bir pamuk yardımı ile morluk olan bölgeye sürebilirsiniz.

Morluk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Morlukların geçmesi ve ağrıların hafiflemesi için evde yapılması gereken birçok farklı yöntem vardır. Tuz bu yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkar. Tuzu hafif bir su ile ıslattıktan sonra morluk bölgesine sürerseniz kısa sürede bu morluklar azalır. Maydanoz ve yaban mersini de morluk tedavisinde tercih edilen besinler arasındadır.

Haberin Devamı

Maydanozu ezip macun kıvamına getirdikten sonra morluk bölgesine sürüp bekletin ve sonrasında bölgeyi durulayın. C vitamini morlukların çabuk iyileşmesini sağlayan bir vitamindir. C vitamini tabletini ezdikten sonra suyla karıştırarak morluk olan bölgeye uygulayabilirsiniz.

Morluk Neden Geçmez?

Vitamin eksikliği genellikle yaraların iyileşme hızını etkilediğinden eğer vücudunuzda oluşan morluklar uzun süre kalıyorsa vitamin eksikliğiniz olabilir. K vitamini kanın pıhtılaşmasına yardım ederken C vitamini de kişilerin kendilerini iyi hissetmesine ve yaralarının daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Eğer vücudunuzda K ve C vitamini eksik olursa morlukların ve yaraların yavaş iyileşmesi mümkündür. 

Morluk Ne Kadar Sürede İyileşir?

Eğer morluk herhangi bir tedavi uygulanmazsa genelde kendi kendine 1 hafta içerisinde geçer. Zaman zaman kişiye göre bu sürenin iki haftaya kadar çıkması mümkündür. Morluk görünen bir yerde olduğu zaman kişiye rahatsız edebileceği için vitamin almak ve daha hızlı iyileşmesini sağlamak mümkündür.

Haberin Devamı