Gazete Vatan Logo

Aft Nasıl Geçer? Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Aft ağızda belirli dönemlerde ortaya çıkabilir. Ancak aft sıklıkla çıktıktan sonra bireylerin hayatını önemli bir ölçüde zorlamaktadır. Aft yemek yerken, su içerken veya makyaj yaparken büyük ağrılara neden olabilir. Ancak stresten uzak kalmak ya da aft ilaçları kullanmak kısa sürede aftı geçirebilir.

Aft Nasıl Geçer? Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Aft Nasıl Geçer?

Aft yarasının en büyük sebeplerinden biri strestir. Özellikle iş, özel hayat ya da okul stresi sıklıkla afta sebep olan nedenler arasında yer almaktadır. Bununla beraber yetersiz beslenme, hastalık ya da vitamin eksikliği de aft gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir.

Aft ortalama bir hafta ile 10 gün arasında geçmektedir. Ancak aft aşırı acı veren ve rahatsız eden bir rahatsızlıktır. Bundan dolayı uygulanabilecek bazı doğal yöntemler bulunmaktadır. Kısa süre içerisinde aftan kurtulmak için uygulanabilecek yöntemler ise şu şekildedir;

Doktor kontrolünde verilen düzenli antibiyotik kullanımı.

Tahriş edici gıdalardan uzak durmak. Acı, asitli ya da baharatlı yiyecek ve içecekleri tüketmemek.

Vitamin ve mineral takviyesi kullanmak.

Tuzlu ve karbonatlı gargara yapmak.

Ağız için verilen anestezik kremler kullanmak.

Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Aft, halk arasında ağız yarası olarak da bilinmektedir. Zaman zaman belirli sebeplerden ortaya çıkan aft, sıklıkla bireyleri rahatsız etmektedir. Ancak belirli doğal ürünler ve kürler ile kısa süre içerisinde aftlar geçirilebilir. Aft için uygulanabilecek, doğal yöntemler ise şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı

Kaya tuzu, aft için en sık tercih edilen doğal yöntemler arasında yer alır. Bir çay kaşığı kaya tuzunu, su ile karıştırın. Ardından gargara yapın. Ortalama günde iki defa bu yöntemi uygulayarak kısa süre içerisinde aftan kurtulabilirsiniz.

Taze fesleğen, ağız yaraları için en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Ağzınızda aft olması halinde taze fesleğen çiğneyerek, aft sorunundan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.

Nane yağı, ağız yarası için en ideal yağlardan biridir. Organik olduğundan dolayı sıkça aft için kullanılmaktadır. Düzenli olarak her gün aft olan bölgeye nane yağı uygulayarak, aftlarınızı yok edebilirsiniz.

Zerdeçal, hemen hemen her rahatsızlık için tercih edilen bir baharat türüdür. Aft yarasını geçirmek için de zerdeçalı ezerek krem formuna getiriniz. Sonrasında ezerek, aft olan bölgeye sürünüz.

Haberin Devamı