Vitamin

Vitamin

Son dakika Vitamin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Vitamin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Vitamin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vitamin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vitamin gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.920 vitamin haberi bulunmuştur. Tüm vitamin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’nin en lezzetli patatesleri bu topraklarda yetişiyor
Türkiye’nin en lezzetli patatesleri bu topraklarda yetişiyorTürkiye’de yemeklik ve tohumluk patates üretiminde ilk sıralarda yer alan Sivas’ta, 2024 yılı itibariyle yaklaşık 700 bin ton patates üretiminin yapılması bekleniyor.
15.10.2024Gündem
İklim krizine bağlı gıda krizine bir çözüm de Aydın'dan geldi: Düşük kalorili tahıl alerjisi olanlara güvenli bir alternatif
İklim krizine bağlı gıda krizine bir çözüm de Aydın'dan geldi: Düşük kalorili tahıl alerjisi olanlara güvenli bir alternatifDünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olan küresel iklim krizine bağlı olarak yaşanması muhtemel kıtlığa karşı çalışma başlatan Karya Farma HBX Ar-Ge firması kabaktan un üretti. Çalışmayı tamamlayan Karya Farma HBX-Ar-Ge Bilim Kurulu üyesi Kimyager Aslı Aktaş “Kabak unu, lif açısından oldukça zengin bir besindir. Yüksek oranda vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Ayrıca, düşük kaloriye sahip olması, buğday gibi tahıllara alerjisi olanlar için güvenli bir alternatiftir” diye konuştu.
8.10.2024Gündem
Adana'da tezgahlar Alıç ile doldu taştı! Kalbe çok iyi geliyor, kilosu 250 liradan satılıyor
Adana'da tezgahlar Alıç ile doldu taştı! Kalbe çok iyi geliyor, kilosu 250 liradan satılıyorAlıç, özellikle Akdeniz mutfağında yer alan ve besin değerleri yüksek olan bir meyvedir. Zengin vitamin ve mineral içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirirken, kalp sağlığına olan faydalarıyla da dikkat çekiyor. Adana'nın sıcak yaz günlerinde serinletici bir atıştırmalık olarak tercih ediliyor.
7.10.2024Adana
Kalp hastalıklarına iyi geliyor, vitamin depolarını dolduruyor! Kilosu 75 liradan satılıyor
Kalp hastalıklarına iyi geliyor, vitamin depolarını dolduruyor! Kilosu 75 liradan satılıyorErzincan ve çevresinde kışın habercisi olarak bilinen alıç, yöre halkı tarafından dağlardan toplanıp tezgahlarda satışa sunuluyor.
26.09.2024Ekonomi
Mevsim geçişlerinde cilt sağlığını nasıl koruyabilirsiniz?
Mevsim geçişlerinde cilt sağlığını nasıl koruyabilirsiniz?Mevsim geçişleri, cilt üzerinde belirgin değişimlere yol açabilir. Özellikle yazdan kışa veya kıştan yaza geçerken, cildin doğal dengeyi koruması zordur. Bu geçiş dönemlerinde cilt, çevresel faktörler ve hava koşullarındaki ani değişikliklere adaptasyon sağlamada zorluk çekebilir.
13.09.2024Yaşam
Mucize besin Adana'da yetişiyor, saatlerce tok tutuyor!
Mucize besin Adana'da yetişiyor, saatlerce tok tutuyor!Adana'nın bereketli topraklarından birçok mahsul yetişiyor. Pamuktan yer fıstığına kadar üretilen sebze, meyve ve tahıllar sadece Türkiye değil dünyanın dört bir yanına da ihraç ediliyor. Adana'da yetişen baklagil çeşidi her derde deva oluyor. Protein ve vitamin deposu olan bitki özellikle kilo vermek isteyenleri de sevindiriyor. İşte detaylar...
13.09.2024Adana
Gaziantep'te afetlerde hayatta tutan 'süper tarhana' üretildi! AFAD depolarda tutacak
Gaziantep'te afetlerde hayatta tutan 'süper tarhana' üretildi! AFAD depolarda tutacakGaziantep Üniversitesi (GAÜN) akademisyenleri, deprem ve sel gibi afetlerde göçük altında uzun süre kalanların sindirim sistemlerini düzenleyen ve besleyici özelliğiyle hayatta kalmalarına yardımcı olacak olan uzun raf ömrüne sahip “süper tarhana” üretti.
29.08.2024Gaziantep
Canan Karatay bu kez hafızayı güçlendiren B12 deposu besinin sırrını verdi! Her lokması zekaya etki ediyor
Canan Karatay bu kez hafızayı güçlendiren B12 deposu besinin sırrını verdi! Her lokması zekaya etki ediyorHafıza ile ilgili problemlerin kaynağında B12 vitamin eksikliği yatıyor olabilir. Prof. Dr. Canan Karatay, ilaç takviyesine gerek kalmadan B12 vitaminini besin yoluyla alınabileceğini ifade etti. Hayvansal gıdalarda, yiyecek ve içeceklerde B12 vitaminin bulunduğunu belirtti.
14.08.2024Yaşam
Yapay tatlandırıcıda acı gerçek! En çok 'şekersiz' etiketli ürünlerde bulunuyor
Yapay tatlandırıcıda acı gerçek! En çok 'şekersiz' etiketli ürünlerde bulunuyorAraştırmaya göre haftada 2 porsiyon ve üzeri yapay tatlandırıcılı içecek tüketenlerde bağırsak kanseri riski daha yüksek. Uzmanlar ayran ve doğal meyve sularını önerirken, zehir içeren yapay tatlandırıcılar özellikle ‘şekersiz’ etiketiyle satılan ürünlerde bulunuyor.
14.08.2024Gündem
İçeriğinde nagari var! B vitaminine doyuruyor: Peyniri unutun! Vücutta etkilemediği organ yok!
İçeriğinde nagari var! B vitaminine doyuruyor: Peyniri unutun! Vücutta etkilemediği organ yok!İçeriğinde yer alan nagari isimli madde sayesinde zengin bir besin... Vitamin ve mineral katkısıyla da diğer yiyeceklere göre hazmı da kolay. Peyniri artık kahvaltı sofrasından kaldırın.
6.08.2024Yaşam
Vücut tek başına üretemiyor! Diyetisyenler kafa karışıklığının nedeni diyorlar: Eksikliği bu besinlerle gideriliyor
Vücut tek başına üretemiyor! Diyetisyenler kafa karışıklığının nedeni diyorlar: Eksikliği bu besinlerle gideriliyorSağlıklı kalmanın temel yolu günlük olarak tüketilen besinlerin vitamin ve mineraller yoluyla vücudumuza taşınmasıdır. Ancak temel minerallerin eksikliği durumunda vücut kendini yenileyemiyor. Diyetisyenlerin, eksikliği kafa karışıklığı ve unutkanlığın sebebi dedikleri o mineralin hangi besinlerde olduğunu araştırdık.
29.07.2024Yaşam
Gözde Arpacık Nasıl Geçer? Gözde Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gözde Arpacık Nasıl Geçer? Gözde Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Arpacık, göz kapağının dışında meydana gelen, sivilceye benzer bir şişliktir. Sık sık gözünde arpacık çıkan kişiler bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilirler. Gözde arpacık çıkmasının bilinen en önemli nedeni ise, bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır. Ama başka nedenler de gözde arpacık çıkmasına neden olabilir.
26.07.2024Sağlık
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımı
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımıYaz aylarının vazgeçilmez besini dondurma, içeriğinde bulunan kalsiyum, potasyum, demir ve çinko gibi çok sayıda mineralle oldukça sağlıklı bir besin kaynağı. Ancak dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Uzmanlar, paketli dondurmada yer alan katkı maddeleri konusunda uyarıyor. Evde sağlıklı bir dondurma yapmanın mümkün olduğunu belirten Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, yaz aylarında rahatlıkla tüketilebilecek dondurma tarifini paylaştı.
26.07.2024Sağlık
Bağırsaklardaki bakteri artışını durduruyor! Bir bardak suyu ishali bir günde kesiyor: Vitamin ve mineral kaynağı
Bağırsaklardaki bakteri artışını durduruyor! Bir bardak suyu ishali bir günde kesiyor: Vitamin ve mineral kaynağıİnsan sağlığına faydalarıyla bilinen nohutun suyu da bağırsaklara iyi geliyor. Son günlerde artan ishal problemini bir günde kestiği söylenen nohut suyu bakteri artışına dur diyebilir.
24.07.2024Yaşam
Adana'da yetişiyor, saatlerce tok tutuyor! İşte mucize besin
Adana'da yetişiyor, saatlerce tok tutuyor! İşte mucize besinAdana'nın bereketli topraklarından birçok mahsul yetişiyor. Pamuktan yer fıstığına kadar üretilen sebze, meyve ve tahıllar sadece Türkiye değil dünyanın dört bir yanına da ihraç ediliyor. Adana'da yetişen baklagil çeşidi her derde deva oluyor. Protein ve vitamin deposu olan bitki özellikle kilo vermek isteyenleri de sevindiriyor. İşte detaylar...
10.07.2024Adana
En az 40 dakika yaparak şeker hastalığının önüne geçebilirsiniz! Uzmanından tavsiyeler
En az 40 dakika yaparak şeker hastalığının önüne geçebilirsiniz! Uzmanından tavsiyelerDiyabet sadece aşırı kilolu veya insülin kullanan bireylerle sınırlı kalmıyor, sağlıklı kilo aralığında olan kişileri de etkiliyor. En az kilolular kadar sağlıklı kilo aralığında olanlarda da insülin direnci ve hipoglisemi gibi sorunlarla mücadele edebiliyor. Diyetisyen Gülçin Işık bunun sebebini yanlış beslenme, hareketsiz yaşam, vitamin eksiklikleri ve genetik yatkınlık gibi nedenlere bağlarken düzenli egzersizin önemine dikkat çekip ve düşük karbonhidratlı, lif açısından zengin gıdalar ve sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme modelinin, diyabetle mücadelede kritik rol oynadığını da vurguladı.
1.06.2024Yaşam
Gaziantep'te sıcak havaların vazgeçilmezi atoma ilgi arttı
Gaziantep'te sıcak havaların vazgeçilmezi atoma ilgi arttıGaziantep'te havaların ısınması ve yaz mevsiminin kendini hissettirmesiyle birlikte, serinlemek isteyen vatandaşlar atomculara akın etti.
30.05.2024Gaziantep
Gaziantep deyince akla ilk o geliyor! Adeta şifa deposu
Gaziantep deyince akla ilk o geliyor! Adeta şifa deposuGaziantep deyince akla ilk gelen, şöhreti ülke sınırlarını aşan Antep fıstığı çerez olarak tüketiminin yanı sıra, şekerleme ve tatlı sanayinde, dondurma yapımında, aroma katkısı olarak kullanılıyor. Vitamin açısından besleyici bir besin olan Antep fıstığı B ve A vitaminleri, potasyum, lif, protein, fosfor ve yağ bakımında da oldukça zengin.
23.05.2024Gaziantep
Adana'da yetişiyor! Tek kaşığında 36g protein var, saatlerce tok tutuyor, işte mucize besin
Adana'da yetişiyor! Tek kaşığında 36g protein var, saatlerce tok tutuyor, işte mucize besinAdana'nın bereketli topraklarından birçok mahsul yetişiyor. Pamuktan yer fıstığına kadar üretilen sebze, meyve ve tahıllar sadece Türkiye değil dünyanın dört bir yanına da ihraç ediliyor. Adana'da yetişen baklagil çeşidi her derde deva oluyor. Protein ve vitamin deposu olan bitki özellikle kilo vermek isteyenleri de sevindiriyor. İşte detaylar...
8.05.2024Adana
Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı, birçok yararı var
Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı, birçok yararı varAdana’nın Feke ilçesinde bin 500 rakımlı yamaçlarda ve Kozan ilçesinde kale eteklerinde yetişen menengiç geçim kapısı oluyor. Kilosu 100 ila 120 TL arasında satılan menengiç köyde kadınlara ek gelir oluyor.
2.05.2024Adana
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
20.04.2024Adana
Estetikli güzel Tuvana Türkay: Meyveyi bıraktım, vitamine başladım!
Estetikli güzel Tuvana Türkay: Meyveyi bıraktım, vitamine başladım!"Burnum dışında en ufak bir estetik müdahaleyi ortaya çıkarın mesleği bırakıp, ülkeyi terk ederim" diyen Tuvana Türkay, Nişantaşı’nda görüntülendi. Eczaneden iki poşet dolusu vitamin alan oyuncu, estetikle ilgili yöneltilen soru üzerine gerildi.
7.04.2024Magazin
Cilt kuruluğu hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır? İşte nemli cilt için alınacak takviyeler
Cilt kuruluğu hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır? İşte nemli cilt için alınacak takviyelerCilt kuruluğu şikayetiniz var kuruluğu gidermeniz için alacağınız takviye vitaminleri haberimizde derledik.
26.03.2024Yaşam
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyorEndokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur İzol Torun, obezitenin basit bir kozmetik sorunun ötesinde, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklara da neden olduğunu vurgulayarak, "Obeziteyi önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak görmek gerekiyor" dedi.
27.03.2024Adana
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı?
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı?İğne vurulmak orucu bozar mı sorusu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yanıtlandı. Orucu bozmayan durumlar mübarek Ramazanın ayı idrak edilirken çok sık soruluyor. İşte, Diyanet'in iğne yaptırmak orucu bozar mı sorusunun cevabı
15.03.2024Dini Bilgiler

Benzer Haber Etiketleri

Vitamin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vitamin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.